PDA

Ogled polne verzije : Avtoradio

flocky
9.11.2006, 23:17
Lep pozdrav vsem skupaj. Pravkar sem postal lastnik novega Cooperja in me zanima sledeča stvar. Vgrajen imam original avtoradio in me zanima če ta radio lahko prikaže tudi cd text al samo številko skladbe. No že v naprej se nekomu zahvaljujem za odgovor in upam da se tudi jaz srečam z vsemi vami na naslednjem srečanju.
lp Marko

BigBoSS
10.11.2006, 10:23
Živjo Marko

Original radijo žal CD text-a ne prikazuje. Edina možnost prikaza CD texta je, da priklopiš Ipod s posebnim kablom, ki pa stane kar precej (če me spomin ne vara 160€) in za takšen denar (Ipod + kabel) dobiš vrhunski radijo.

Se vidimo na kakem srečanju, drugače pa poglej: www.mini-klub.com :beer

Lp,
Anže

flocky
10.11.2006, 22:53
Anže najlepša hvala za to informacijo. Pač je tako ko ima človek neko novo stvar in je bolj malo seznajen o podrobnosti, v navodilih pa bolj malo piše o tem. Res pa upam in tudi želim da se spoznam še z ostalimi in da mi znate tudi kaj svetovat, ker verjamem da imate več časa minija kot jaz. Še enkrat hvala in se kaj vidimo.
lp Marko

none
11.11.2006, 00:42
Tudi z moje strani lepo pozdravljen, mož!

bbcooper
13.11.2006, 18:37
Tudi mene je razočaral radio, ker ne prikazuje imen skladb.

BM3W
14.11.2006, 09:42
Original radijo žal CD text-a ne prikazuje. Edina možnost prikaza CD texta je, da priklopiš Ipod s posebnim kablom, ki pa stane kar precej (če me spomin ne vara 160€) in za takšen denar (Ipod + kabel) dobiš vrhunski radijo.
Bi rad samo dodal, da to ne velja za BMWjev ipod vmesnik. So pa še vedno drugi vmesniki, ki to omogočajo, vendar le na Boost radiu po faceliftu.
Pa o vrhunskosti bi se žal tudi dalo še diskutirat.

lp

Wolf
14.11.2006, 16:03
Serijski radiji so dobri sam zarad tega, ker nisi potencialna žrtev narkomanov in ostalih vandalov. Vrednost glede na ceno je porazna...
LP

Fisher
14.11.2006, 23:12
No v okolje avt lepo sede ravno original.

A raje potrpim z licnim neoriginalnim in precej boljsim zvokom in funkcijami. :)

Ce pogledas pa se original ceno si pa itak ze skor na DVD/TV ju. :metalc :-D

BigBoSS
15.11.2006, 00:33
Boost CD v povezavi s kakim paketom opreme stane 200€- za toliko ga brez problema prodaš na Ebayu tako, da je to pomoje pri miniju edina stvar ki ima nabavno vrednost enako prodajni :ok2

Lp

Fisher
15.11.2006, 11:45
Aha....hmmm no sicer ne vem kako je v avstriji in kako je po letu 2003 ampak:

September 2002 v SLoveniji (cenik je od takrat, ko sem jaz kupoval avto).

Cene so z davkom:

Radio Wave: 92.409,26 SIT
Radio Boost: 145.472,39 SIT

CD enota za radio Boost: 26.351,08 SIT

Torej ce prav razumem ce zelis imeti radio Boost z CD jem je: 145.472,39 + 26.351,08 = 171823,47 SIT

Hmm 200 eur?
Svashta :crazy

Ce pa si mislil, da pri kaksnem Chili paketu ki vsebuje ze Wave kasetnik doplacas 200 eur pa mogoce.
A da moras pri paketu ki stane 595.245,59 SIT doplacat, da lahko v 21 stoletju poslusas CD je je bolno.
Ce se ustavim pri ceni paketa in ne avta, ki je cez 6mio.

Ti radii so dobri samo za stvari, katere smo ze omenili. Za poslusanje defitivno niso, ce pa pogledamo price/perfomance pa te prime srat.

Skoraj ne morem verjeti, da jih kdorkoli zagovarja pri teh cenah.

Samo doplacilo za CD enoto je tako veliko, da dobis ze kaksnega pioneerja 4800, ki spila 100 krat boljse z 100 funkcijami vec.

Da je mera polna, ko vzames chili in dobis zraven srot od srota za 100 jurjev, ti ga se ne pustijo zamenjati ces da garancija na AVTO ne bo vec veljala.

Potem se pa je.bi po domace povedano.

No en cas, dokler ti ne dopizdi. :-D

Ce smo se ze ustavili pri cenah, da smo do koncno to razcistili. Cenik velja za september 2002, katerega je izdal Avto Aktiv.

LP

BigBoSS
15.11.2006, 14:52
Ceniki v začetku prodaje MINIjev so bili tako ali tako čista predrznost kar se tiče dodatne opreme. Pri svojem me je koštal radio Boost CD v kombinaciji s Pepper paketom 200€- toliko je na vsak način vreden in pika. :ok Če pa kupiš radio brez kakršnega koli paketa je pa pri vseh proizvajalcih nabita cena. Enako velja za vso drugo opremo. Iz tega razloga pa obstajajo paketi opreme. CD enote se ne računa več posebaj oz. dodatno- to je bila napaka ob začetku prodaje v Ceniku. :ok

Glede garancije kar se tiče zamenjave radija je pa čisti smeh- da bi meni to izjavil prodajalec ga nekam pošljem, definitivno. Kaj ima radijo vpliva na mehanske dele- no mogoče če imaš prevelik bass da ti kakšen ventil ven vrže ali pa da se ti črički pojavijo samo tolk stabilen bi pa avto moral bit pri taki ceni da bi zdržal večji bass brez okvar :ok2

Lp

MihaM
15.11.2006, 15:53
Se popolnoma strinajm,.. kvaliteta zvoka, in še sploh sprejema je precej boga,... no, zelo boga. Prej sem imel Becker, kar je seveda druga liga (razem po ceni :-) ).

Po drugi strani, je pa v S-u veliko lepše poslušati mašino,... tako da jaz zadevo ugasnem takoj izven mesta/izven avtoceste ;-)

LP : Miha

BigBoSS
15.11.2006, 16:58
Kar se tiče kvalitete zvoka pri Boost CD ter sprejema radijskih postaj je v primerjavi z ostalimi serijskimi radiji kvaliteta odlična. V BMW serije 5 ki ga imamo pri hiši je zvok Business Radija neprimerljivo slabši, da ne govorim o zvoku ki ga proizvajajo serijski radiji v kakšnem Fiatu (kljub temu da vzameš high qualiti sound package z wooferjem) :ok

Seveda pa kvaliteta ni primerljiva z aftermarket zadevami, niti H/K ni :ok

Lp

bbcooper
15.11.2006, 18:05
Bili so trije prijatelji. Eden je strastno zagovarjal Laško pivo, drugi je prisegal na Union, tretji je bil pa provokator.

In ta tretji je za svoj rojstni dan dal flaše v vodo, da so šle dol nalepke. Le-te je potem zamenjal na pivo drugega proizvajalca in vse skupaj lepo posušil. Cel projekt!

Pa prideta in pijeta, in pijeta, in pijeta. Beseda je tekla o babah pa o politiki - skratka reševali so vse probleme tega sveta.

Tretji je obelodanil svojo ukano. Tišina, zadrega, ah kaj vse sem slišal - bil sem četrti.

Kratka črtica v opomin vsem, ki bi z zavezanimi očmi spoznali proizvajalca radia/ojačevalca, tip kablov, premer membrane zvočnika, pa še kak izolacijski material.

Še eno subjektivno mnenje: meni radio Boost lovi bolje kot v dveh prejšnjih avtomobilih. Ideja je v enostavnosti, ne v 100 funkcijah. Analogna primerjava v svetu računalnikov je med PC in Apple. Da niso vidna imena komadov, ki se vrtijo pa je kriminalno.

Cene, ki jih navaja Fisher so letos še kak % višje. Tudi jaz se ne strinjam z njimi, tudi s ceno Apple MacPro se ne strinjam, pa si ga vseeno želim in ga bom verjetno kupil in to z originalnim trdim diskom ;)

BigBoSS
15.11.2006, 18:33
Cene ki jih je navedel Fisher so več kot zastarele- poglejte na www.mini.de

Radio Boost stane brez kakršnega koli paketa 205,7€ :ok Wave imajo že vsi serijsko. Je pa res da računajo še vedno tiste 102€ za cd- je bila prej moja pomota.

No ampak saj je vseeno- ne vem kake cene imajo v slo :ok 533€ stane H/K

Lp

Fisher
15.11.2006, 18:48
Kar se tiče kvalitete zvoka pri Boost CD ter sprejema radijskih postaj je v primerjavi z ostalimi serijskimi radiji kvaliteta odlična. V BMW serije 5 ki ga imamo pri hiši je zvok Business Radija neprimerljivo slabši, da ne govorim o zvoku ki ga proizvajajo serijski radiji v kakšnem Fiatu (kljub temu da vzameš high qualiti sound package z wooferjem) :ok

Seveda pa kvaliteta ni primerljiva z aftermarket zadevami, niti H/K ni :ok

Lp

Mozno.

Le skoda k pr 1 metru vecjemu avtu z enako konji in vec opreme za isto ceno tudi radio spila precej bolje kot pri miniju. Ne samo to. Celo CD changer ima za 6 cdjev. :-D

Lahko pa da je vse skupaj plod moje domislije. Se strinjam, ker zatogotovo se BigBoss nikoli ne usteje.

LP

Fisher
15.11.2006, 18:52
Bili so trije prijatelji. Eden je strastno zagovarjal Laško pivo, drugi je prisegal na Union, tretji je bil pa provokator.

In ta tretji je za svoj rojstni dan dal flaše v vodo, da so šle dol nalepke. Le-te je potem zamenjal na pivo drugega proizvajalca in vse skupaj lepo posušil. Cel projekt!

Pa prideta in pijeta, in pijeta, in pijeta. Beseda je tekla o babah pa o politiki - skratka reševali so vse probleme tega sveta.

Tretji je obelodanil svojo ukano. Tišina, zadrega, ah kaj vse sem slišal - bil sem četrti.

Kratka črtica v opomin vsem, ki bi z zavezanimi očmi spoznali proizvajalca radia/ojačevalca, tip kablov, premer membrane zvočnika, pa še kak izolacijski material.

Še eno subjektivno mnenje: meni radio Boost lovi bolje kot v dveh prejšnjih avtomobilih. Ideja je v enostavnosti, ne v 100 funkcijah. Analogna primerjava v svetu računalnikov je med PC in Apple. Da niso vidna imena komadov, ki se vrtijo pa je kriminalno.

Cene, ki jih navaja Fisher so letos še kak % višje. Tudi jaz se ne strinjam z njimi, tudi s ceno Apple MacPro se ne strinjam, pa si ga vseeno želim in ga bom verjetno kupil in to z originalnim trdim diskom ;)

Seveda......................... :laugh

LP

bbcooper
15.11.2006, 18:53
Septembra letos sem dal za CD Boost 143.658 SIT z DDV in brez CD Texta in MP3 Tagov.

Wolf
15.11.2006, 18:58
cenik marec 2003
wave 98.204
boost 151.474
doplačilo za boost ob salt/peper/chili paketu: 53.270
CD za boost: 26.454
doplačilo za HK ob Boostu: 138.066
se pravi za HK z CD, ki recimo dobro špila: 315.994!!!!!!!!ž
To je rop.
Ravno zato jaz chilija nisem uzel, ker bi zravn dobil ušiv kasetnik.

Malo novejši cenik za facelist modele:
Wave 64k sit
boost 117 k sit
cd za boost 26 k sit
doplačilo za boost ob paketu 53 k sit
doplačilo za HK 136 k sit

LP

BigBoSS
15.11.2006, 19:09
Hehe to pomeni da je v slo dodatna oprema še enkrat dražja kot v nemčiji/avstriji?

Sedaj mi je jasno zakaj lahko AA prireja takšne izlete če na radiju zaslužijo dvakratno ceno ki je v nemčiji.

MihaM
15.11.2006, 19:53
Hi:

"Slepi" testi za pivo - smo naredili - ni problem razlikovat, težje pa je določiti kaj je kaj ;-)

Kar se "lovljenja" tiče - imam zelo konkretne izkušnje. V službo se že 12 let vozim po natanko isti poti,... Trzin-AC-ring-Brdo-Živalski vrt-Center. In poslušam kombinacijo Val-202, Hit, SLO-1, DUR,... Začel sem z Pioneer 9500, jako dober za svoje čase, vendar RDS nikoli ni znal dobro preklapljati med lokacijami okoli Rožnika - takrat se vsi oddajniki menjajo. Becker Mexico PRO (z dvojnim tunerjem) je imel vseskozi na vseh postajah popolnoma brezhiben sprejem,... MINI (Boost), za Rožnikom zelo slabo lovi vse razen Val-202 in SLO-1, pa še tu so motnje. Zvok, ko zvok - primerjati moraš resnično samo menjavo radija v danem avtu. Verjetno niti standardni zvočniki niso ravno "perla",...

Za vse skeptike menjave kablov ipd., v običajnem Hi-Fi, je pa vedno na voljo demo :-)))

LP: Miha