PDA

Ogled polne verzije : Poraba E30 325i

eraserr
31.3.2004, 19:16
Od kar sem zamenjal motor iz 2.0 na 2.5 sem skuril ravno en tank, torej da je bil popolnoma poln in nato lučka ter nato spet poln do konca, tolk da pištola ven meče...

In sicer 548 km precej lepe vožnje, večinoma relacijska dolga okrog 15km v eno smer, nato se avto shladi in spet 15km nazaj. Tu je zneslo 10,09 l/100km

Potem sem pa probal še zelo lepo vožnjo ko sem šel po avtocesti iz kranja na jesenice in nazaj. Na 99km dolgi relaciji sem se peljal nekako povprečno po avtocesti 110-120 km/h vmes po cesti pa okrog 90. Začuden sem izračunal da mi je porabil 7,83 l/100km.

Verjetno mi kaj podobnega ne bo uspelo več ponovit, je pa zanimivo da te mašine lahko tudi malo kurijo če jih res lepo pelješ.

Zanima me torej koliko kurijo E30 325tke vam, oziroma tudi tisti ki imate E30 320tke napište, ker me zanima kolk je za njih normalno, ker meni je 320tka kurla v poprečju 11.

Ko si pozdravim roko in začnem gont, bo pa verjetno kar pošteno pilo :)

Damjan-doc
1.4.2004, 00:56
No pa začnimo, vozil sem kar nekaj E30-k :-D , predvsem 325 :metalc .Glede porabe bi lahko spet odprli diskusijo na koncu katere bi bili lahko vsi skregani :damn .
No pa da ti povem moje izkušnje, ko sem imel v lasti 325ix 172KM, je bilo tako pod 10l :drink nisem prišel nikoli, res da avto ni imel OBC-ja tako da sem računal porabo peš, edino kar je dobro pri temu avtu je 4x4, pa še ta ti poviša porabo in zmanjša končno hitrost, ampak to vse odtehta lega in vozne lastnosti, najvišja poraba 18l terenske vožnje :laugh v povprečju mi je ix žrl do 2l več od navadnega325 .Če bi Švabi :frown malce kopirali Špagetarje :ok in sprakticirali integralni prenos na vsa štiri kolesa bi definitivno vozil Bimmerja 4x4.Gremo naprej, potem sem imel 325-ko l.86, ki je imela KLIMO :eek2 in je celo delovala :ok , HUDO.Vse lepo in prav.Kupil sem jo enkrat Novembra, snega še ni bilo tako z vožnjo ni bilo problemov, tudi poraba je bila od gretju manjša od ix.
Ko pa je zapadel prvi sneg, se je začelo, avto ni imel špere :confused tako da sem obstal že na manjšem klancu, kako sem klel in pogrešal tisti XXXXX. :napaka
No poraba nikoli ni presegla 13l :ok , tudi ob uporabi klime, najnižja je bila pa tudi pod 10l.Nekaj časa sem imel 316 frgazarc :napaka :crazy , da ti ne govorim o porabi tega avta, ki je po mestu presegla 15l :eek2 , sploh pozimi.Tega sem prodal kolegu, ki ga je nato šenkal pokopališču na Cesti dveh cesarjev :priklon .
Zdaj imam pa 325-ko :ok2 l 1990 192KM, ki mi ob uporabi ogrevanih sedežev gretja ogledal in kokpita ne popije več kot 12l, po OBC-ju.Ravno tako ob uporabi klime.Najnižja poraba je bila zadnjič na poti v KK, nekaj čez 8l :eek2 , ampak vožnje po jajcih, pa še to avtocesta.Tako, da načeloma se da tudi s takšnim avtom prišparat kak litr bencina, povprečje je okroglih 10-11l po OBC-ju seveda je vse odvisno od načina vožnje, ampak, če bi tako razmišljal bi si kupil Golf SDI :barf .

eraserr
1.4.2004, 11:51
Ubistvu maš prov da 25tic nimamo zarad porabe ampak nečesa drugega :)

Se mi je pa zdelo zanimivo, da se da s temi mašinami met tud majhno porabo, sam morš tko po jajcih vozt, da te vseskup mine :)

Nato pa po gasu in v tanku kr vakum nastane :)

E30
1.4.2004, 15:50
Se pridruzujem Damjanu! :metalc Vsaj kar se tice ix-a! terenska voznja, se pravi kopanje v blatu in snegu, zelo malo km, pije max 18l!!! Ko se pa avto vozi v normalnih okoliscinah pa ne pije vec kot 11, ajde 12l, ker pac ne mores 500km sparat! Ko prime sklopka, ko vlece vmes pa ni govora o spodrsavanju koles, ko se vse prmika nazaj, avti ki jih dohitevas se zdi kot da imajo rikverc,.... :eek ....hja a je kaj cudnega da pije 15l :damn