PDA

Ogled polne verzije : nujno!!!!!!!

Aero26
26.3.2004, 12:25
frend je kupil avtoradijo blaupunkt daytona mp53

problem je naslednji...

ima clio II 1,2 privilege

ta ima multifunkcijski volan....in komande na volanu...tudi original avtoradijo je imel posebej display kjer mu med drugim kaze tudi temperaturo(mogoce tudi uro) na sredini armaturke...

sedaj ga zanima ce je mozno ta avtoradijo priklopit na display in kontrole na volanu...
na servisih je eden bolj pameten kot drugi.... na enem so rekli da ne gre, na enem da gredo sam sony-ji na enem pa je en rekel , da mora nabavit nek pretvornik od kontrol do radija....

ima kdo kaksno idejo????

Hvala za odgovore :ok

pero
26.3.2004, 12:34

problem je naslednji...

ta ima multifunkcijski volan....in komande na volanu...tudi original avtoradijo je imel posebej display kjer mu med drugim kaze tudi temperaturo(mogoce tudi uro) na sredini armaturke...

sedaj ga zanima ce je mozno ta avtoradijo priklopit na display in kontrole na volanu...
na servisih je eden bolj pameten kot drugi.... na enem so rekli da ne gre, na enem da gredo sam sony-ji na enem pa je en rekel , da mora nabavit nek pretvornik od kontrol do radija....

ima kdo kaksno idejo????

Lahko povem sam za golfa 5 da menjava radija ni možna oz je možna vendar odpade pol funkcij in sprejem ni dober.Seveda govorimo o golfu highline

Damjan-doc
26.3.2004, 13:52

problem je naslednji...

ima kdo kaksno idejo????

Še dobro da j kupil Blaupunkta, ker je to za zdaj edini radio, ki ima kompatibilno povezavo za vozila z obvolanskimi komandami.
Dokupit mora le nek konektor, najbolje pa je da gra do RadioVilija v Šiški, ki je strokovnjak na področju Blaupunkta.

Aero26
26.3.2004, 14:05
kaj pa kaksen model iz MB...
je namrec iz MB
drgac pa thx za info :ok

Damjan-doc
26.3.2004, 14:13
kaj pa kaksen model iz MB...
je namrec iz MB
drgac pa thx za info :ok
Iz MB ne vem za nobenega, ampak če pokliče tega modela 01/518 32 89, www.radiovili.si, se bosta že kaj zmenila.Sicer pa moram povedat, da pri Viliju nabavlja avtoakustiko Seleš, ki ga verjetno vsi poznate z A3M, šova.
P.S.Daytona mp53 stane 66.400sit, če je kolega dal kakšen tolar preveč :jack

Aero26
26.3.2004, 14:16
mediamarkt
199,90EUR
:ok

mu bom dal cifro...bo ga poklical...
hvala :ok

Aero26
26.3.2004, 14:24
sem klical sedaj tega vilija...

ja mi je rekel da je to odvisno tudi od regije, kamor se ta avtoradijo proda...tako da ni nujno da bo to delovalo...

ja ta interface kabel-konektor pride 17,500 SIT :crazy

no pa da se to sproba(se lahko sam fizično) je treba pokrov od armaturke dol vzet....
v glavnem bom to sporocil frendu...pa se bo odlocil, kaj bo naredil

hvala za informacije
:metalc

oracle
27.3.2004, 23:40
mislm da ma Vodnik v Podutiku cenejš te zadeve. vsaj za P206 vem, ker je kolega to naredu. je pa vsekakor fajn zadeva, če že maš tak volan pa display :ok

Nixxon
28.3.2004, 11:38

Kako je pa kej z radijem zadovoljen, ker jest si bom namreč istga kupil, sem še vedno brez v avtu. :frown

Martin ///M
28.3.2004, 17:51

Kako je pa kej z radijem zadovoljen, ker jest si bom namreč istga kupil, sem še vedno brez v avtu. :frown

imam dva kolega, ki ga imata, in morm rect da sta zelo zadavolnja z njim, za kaksno ceno pa ga bos kupil?
Edino kar je eden od kolegov jamral je nepreglednost med folderji ko zbiras komade, zvok je pa odlicen, tud sam imam blaupunkta, ampak eno serijo nizjega, ki se nima MP3

Aero26
29.3.2004, 07:47
ja glede tega radija...
da se naredit sam komande na volanu...display ostane prazen(sam temperatura in ura).....
bo treba res se drugje mal pogledat...kr tisto je res mal too much....
17,500sit je kabel...pol pa se delo...pa mora armatudor mal narazen jemat..... pa se 100% ni , da bo delalo :napaka :damn

drgac je kolega zadovoljen...zvok je ok in hitro dostopa do mp3-jev...(okoli sekundo).....nic ga ne preskakuje.....
edino to iskanje po menuju...to pa sux...
imas kr folder 1 folder2itd.....pa track1,track2....
sem od pioneer-ja videl dosti boljsega...no ap tudi kr nekaj drazjega....

drgac pa za 200EUR ne dobis kaj boljsega od tega...
no v bistvu po MVS das 176EUR....kar je 40k SIT :ok

IZZY
29.3.2004, 08:11
Zdravo

Jz mam Pioneer -ja pa se mi zdi da sploh ni takih komplikacij če si zadevo prej dobro posnameš. Ne da so vse skladbe zmešane pa še vse pod istim imenom. Moj pioneer mi lahko prikaže vse naslove

Naslov mape
Naslov izvajalca
Naslov skladbe
Naslov albuma
Komentarje

Pa še neke druge zadeve, sem res zelo zadovoljen z njim!

:ok

Aero26
29.3.2004, 08:22
izzy

ja saj pravim pioner je zakon.....
sem gledal tega 7400 model..... :ladysman :love

mislim da je bil 399 EUR
pol pa sem dobil tega kenwooda z 10cd-wekslerjem...
za 25k
od enga s tega foruma, ki ga je mel prej v avtu......
pa sem tud zadovoljen z njim....
ceprav mi je pioner sevedno zakon :ok

Nixxon
29.3.2004, 17:56

imam dva kolega, ki ga imata, in morm rect da sta zelo zadavolnja z njim, za kaksno ceno pa ga bos kupil?
Edino kar je eden od kolegov jamral je nepreglednost med folderji ko zbiras komade, zvok je pa odlicen, tud sam imam blaupunkta, ampak eno serijo nizjega, ki se nima MP3

Sem gledal v Avstriji za 200€ - MWSt, čakam pa od kolega bratranca, ki bi ga mogoče lahko še mal cenej dubu. Samo se ne javi, tko da si kr žvižgam v avtu.

@Aero26: Samo sej ID3 tag ta radio ma, pol bi moral tud naslov komada bit gor, ne pa Track1,...

Martin ///M
29.3.2004, 17:57
ne sej pise sam ful nepregledn je, ampak sej se navads, moj kolega je drgac FUL zadovoljen s tem radijem, jst mam pa serijo nizji pa sm tud FUL zadovoljen, tko da falit nimas kej res

Aero26
30.3.2004, 07:43
ne vem... v glavnem ko sem frendovega gledal, sem sam fidel folder 1,2,3,4 in track 1,2,3,4... ce je imel vpisane komade v id3 tag pa ne vem...
mozno da je imel sam track 1,2....
ne vem....v glavne na displayu je imel sam to:))

Nixxon
30.3.2004, 08:49
Mogoče je bil pa navaden CD not, pa ni bilo na CDju imen komadov zažganih.

Aero26
30.3.2004, 09:13
ne je bil mp3....
kr sem gledal kao folder 1 pa folder 2...pol pa track 1 in track2.....

ne vem pa ce je imel vpisane komade v id3 tag ali je imel sam track 1....

oracle
30.3.2004, 10:23
sej možno da cd ni biu zapečen tko, da so bli za usak komad ID3 tagi gor! mogoče njegov pekač tega sploh ne podpira!

Aero26
30.3.2004, 10:34
dvomim.... kr ga sedaj imam jaz je pa sony 52x...tak da mislim da je to ok....
drgac pa je lah zapeku le se na noteboku..tam pa ne vem kaj ima...sam je pa 3 mesece star compaq...tko da mislim da bi moral podpirat :ok2

oracle
30.3.2004, 10:39
probej tako: daj cd v racunalnik, odpri z winampom. potem desni klik na en komad in "view file info". če bojo tm tista oknčka prazna pol ne podpira :ok2

Aero26
30.3.2004, 10:47
saj vem kako se id3 tag pogleda...
sam ne vem kako je frend snemal...kr takrat je bilo na displaju sam folder in track... mozno pa da se mora kje to vklopit....
ne vem...
bom pa ob priliki probal pri njemu:))

oracle
30.3.2004, 10:51
mah sej nima veze, itk slišš komad! sam več folderjev si nardiš(jst vedno delam po zvrsteh al pa če je kak album gor) . MP3 rulez!

Aero26
30.3.2004, 10:59
ja res je...ali pa da imas vsaj veksler...
kr ono z cd not in ven je kriza... vem ko sem lani sel na morje v budvo...14 ur voznje...mel pa sem takrat sam radijo na cd...
in je bila kriza...
preden dobis cd iz torbice in ga menjas...med voznjo...sila neugodno :damn

BM3W
30.3.2004, 11:06
ja res je...ali pa da imas vsaj veksler...
kr ono z cd not in ven je kriza... vem ko sem lani sel na morje v budvo...14 ur voznje...mel pa sem takrat sam radijo na cd...
in je bila kriza...
preden dobis cd iz torbice in ga menjas...med voznjo...sila neugodno :damn
Najbolje je met oboje. Ker veksler je pri večini BMWjev (razen najnovejših modelov) v prtljažniku. Se pravi moreš najprej nekje ustavit, da lahko zamenjaš CD...sila neugodno :damn

Aero26
30.3.2004, 11:12
ja imam cd vekler z 10 cd-ji...
to je cca 11ur muzike....
ce se v 11 urah vsaj 1x ne ustavis zaradi utrujenosti, se moras zaradi benza...tudi ce imas dizla :crazy
pa pol menjas cdje :ok2 :ok :cool

BMW M
30.3.2004, 17:46
ce se v 11 urah vsaj 1x ne ustavis zaradi utrujenosti, se moras zaradi benza...tudi ce imas dizla :crazy
pa pol menjas cdje :ok2 :ok :cool

Se strinjam!!!!
Itak si lahko pred začetkom poti namečeš v wechsler 6 v mojem in 10 v Aerovem primeru in pol maš nekaj časa mir! :ok

Martin ///M
30.3.2004, 17:57
Mogoče je bil pa navaden CD not, pa ni bilo na CDju imen komadov zažganih.

ne ne zihr napise tud ime skladbe pa kjer folder je pa to, ce lepo vse poimenujes prej, sm lih vceri spet gledu pr kolegu, vse kar je glupo se je mal po folderjih premikat, ampak drgac je pa radijo res good

Rado
5.4.2004, 15:33
Zdravo!
Jaz imam isti radio (Blaupunkt Daytona MP 53) pa me zanima kaj mislite (oz. kakšene izkušnje ima kdo) z dalincem, ki se da na volan in ki obstaja kod opcija (cca 10.000 SIT) ? Oznaka je DT 10 ali nekaj takega tudi od Blaupunkta??? Je potrebno še kaj povezovat, ali samo daš na volan in dela?
Lp Rado

Iztok Z.
5.4.2004, 16:59
Zdravo!
Jaz imam isti radio (Blaupunkt Daytona MP 53) pa me zanima kaj mislite (oz. kakšene izkušnje ima kdo) z dalincem, ki se da na volan in ki obstaja kod opcija (cca 10.000 SIT) ? Oznaka je DT 10 ali nekaj takega tudi od Blaupunkta??? Je potrebno še kaj povezovat, ali samo daš na volan in dela?
Lp Rado

Verjetno je na radiu zadaj konektor kamor vključiš ta IR sprejemnik in ga prilepiš nekje na armaturo blizu volana:
http://www.bluespot.co.uk/stock_image/rc_sensor.jpg

Na volan pa samo natakneš oddajnik:
http://www.bluespot.co.uk/stock_image/RC10.gif

Ta radio je že tko špica, s tem bo pa še bolš! :ok
Za sopotnike zadaj pa lahko dodaš še:
http://www.bluespot.co.uk/stock_image/rc10h.jpg

Pol bo pa k u MYBACH-u, pardon MYBMW-ju! :metalc

Martin ///M
5.4.2004, 17:54
Zdravo!
Lp Rado

Verjetno je na radiu zadaj konektor kamor vključiš ta IR sprejemnik in ga prilepiš nekje na armaturo blizu volana:
http://www.bluespot.co.uk/stock_image/rc_sensor.jpg

Na volan pa samo natakneš oddajnik:
http://www.bluespot.co.uk/stock_image/RC10.gif

Ta radio je že tko špica, s tem bo pa še bolš! :ok
Za sopotnike zadaj pa lahko dodaš še:
http://www.bluespot.co.uk/stock_image/rc10h.jpg

Pol bo pa k u MYBACH-u, pardon MYBMW-ju! :metalc

ja jst sm tud hotu kupt tist dalinc za na volan, ampak imajo samo za desno stran, za levo ne, to se mi zdi pa mal glupo, zakaj nebi dal se za levo stran, no ja najbrz kompliciram, pol nisem vzel, je pa 10k

Nixxon
22.4.2004, 08:55
Evo, včeraj sem kupil avtoradio (končno) in sedaj poleg mašine in slabih delov le-te v avtu špila še muzika.

Sem šou v Mediamarkt, pa so že prodali vse Daytone :damn , meli so pa za isti dnar :metalc izboljšan model Santa Cruz MP34 :metalc . Ma nov, ful lep, dizajn, špila vse kar hočem in ima iste specifikacije kot Daytona. Koštal me je 200€, ko bom dobil še Mwst. bo okrog 160€.

Edina fora je, da je to nov model, pa niti na spletni strani od Blaupunkta niti na Googlu ne najdem slik ali podatkov :confused

Tomzl
22.4.2004, 11:22
http://www.yagma.com/online/catalog/pics/1810570074_det.jpg

Na googlu najde polno zadetkov.

Nixxon
22.4.2004, 11:32
Ja, to je to, tnx! :ok

Jest pa že cel dopoldne iščem pa nič. Še na www.blaupunkt.de ni nikjer videt. :crazy

Aero26
22.4.2004, 12:02
Evo, včeraj sem kupil avtoradio (končno) in sedaj poleg mašine in slabih delov le-te v avtu špila še muzika.

Sem šou v Mediamarkt, pa so že prodali vse Daytone :damn , meli so pa za isti dnar :metalc izboljšan model Santa Cruz MP34 :metalc . Ma nov, ful lep, dizajn, špila vse kar hočem in ima iste specifikacije kot Daytona. Koštal me je 200€, ko bom dobil še Mwst. bo okrog 160€.

Edina fora je, da je to nov model, pa niti na spletni strani od Blaupunkta niti na Googlu ne najdem slik ali podatkov :confused

saj ti pise na MWS kok dobis nazaj...
sam ce imas preko tax free pol bos dobil nazaj 12%
to je 24 EUR
sa za info
je kolega vceraj kupil novega pionnera 3660 ali 3630
mp3 pa je dal 40.000 sit in 2 leti garancije...
v trgovini:)

Jure24
22.4.2004, 12:24
Aero26:kje to,pri jodlarjih al pri nas?

Lovi
22.4.2004, 23:46
Aero26:kje to,pri jodlarjih al pri nas?
Sem šou v Mediamarkt, pa so že prodali vse Daytone!
Jure24
Mislim da je šel v Graz saj je iz Maribora in nima daleč :) :)

Lovi
22.4.2004, 23:50
saj ti pise na MWS kok dobis nazaj...
sam ce imas preko tax free pol bos dobil nazaj 12%
to je 24 EUR
sa za info
je kolega vceraj kupil novega pionnera 3660 ali 3630
mp3 pa je dal 40.000 sit in 2 leti garancije...
v trgovini:)[/quote]

Aero26
pa kaj ne dobiš nazaj na tehnične stvari 20 oz. 16 % MWS!
Kolega je kupil ta teden gume pa je dobil 16% , kolko pa je meni znano pa na tehnične stvari dobiš več
hmmm :confused

ipsilon
23.4.2004, 00:15
Mene pa zanima, zakaj delajo zdaj že skoraj vse avtoradie tako nagravžno kričeče, vpadljive? Mali miljon barv, svetlečih gumbkov, samo še krom se manjka :crazy
Kaj se je zgodilo z dobrimi starimi avtoradiji iz črne plastike!?!
Sploh kar se tiče BMWjev, ti novi avtoradiji nikakor ne pašejo k preostali armaturi.

Jure24
23.4.2004, 00:22
Ej,točno to zdaj zadnje čase opažam.Vsi so sivi ali pa srebrni,če je že črn,ima pa miljon barv na ekranu in po možnosti plavo osvetlitev.

Ni enega normalnega radia,da bi rekel da ima oranžno osvetlitev ekrana in tipk.Vse nekaj "ringlšpil" varianta... :frown

Rado
23.4.2004, 07:43
Jure 24 in ipsilon.
Za takšen avtoradio ( oranžna osvetlitev, brez "ringlšpil"varijant, črna plastika,) pa greš na Alpine avtoradije.
Velika izbira /tudi cenovno/ .Tudi sam sem se odločal med Alpine in Blaupunkt. Odločila je CENA :-D . Za isto ceno, bi dobil pri Alpine avtoradio brez MP3-ja.
Lp Rado

Aero26
23.4.2004, 08:42
ja kupil je avtoraio pri nas...
v eni trgovini....
poznam lastnika in mi je dal skonto :ok2

drgac pa taxfree da 12,7%...ostalo sami zadrzijo :damn
ce gres direktno na firmo, kjer nimajo pogodbe s taxfree je pa drugace...zato je kolega dobil 16% MWS za gume.