Ogled polne verzije : Kurjenje gum
matej_530d
22.10.2006, 22:23
letos ko imam letne gume že za v večna lovišča se bom verjetno odločil in jih zakuril le če mi bo elektronika to dopustila. zanima me če vi to tud kaj delate
vzames bencih jih poliješ in pržgeš... tako se gume potem kurijo
ps. prej jih snami z avta :napaka
joke
ti samo drzi par sekund tipko ki je za proti zdrsavanju koles in potem te elektronika nebo ovirala. Vedi pa da se takrat najraje kej nepričakovanega zgodi.
Slikaj, objavi posledice :laugh
moj fotr gume na motorju skur k so za stran :-D
letos ko imam letne gume že za v večna lovišča se bom verjetno odločil in jih zakuril le če mi bo elektronika to dopustila. zanima me če vi to tud kaj delate
a če to delamo? ma ne :crazy :-D
tipko stisni kot ti je matt povedal,pohodi sklopko,vtakni v 1. pohodi gas do konca in spusti sklopko malo pred blokado...seveda morš zavoro nekak pritisnit vmes,jaz z desno nogo držim zavoro in dodajam gas,nekateri pa speljejo in nahitro z levo nogo pritisnejo zavoro....stvar voznika :ok2
nekateri stavijo na kurjenje gum ko ze spelejo in potem z levo nogo pritisnejo zavoro. :ok
pa dokumenterej!!
...ti samo drzi par sekund tipko ki je za proti zdrsavanju koles i...
Je razlika med kratkim pritiskom in držanjem tipke ?
mujo&haso
23.10.2006, 16:03
:brezslik
+filmček :laugh :ok2 :burnout
kot so že napisali:
leva noga sklopka, desna pa gas in zavore (zavore-s peto, gas-z prsti)
dokler ne dobiš občutka ti zaviranje z levo odsvetujem, da ne pride do kakšnih presenečenj...
Aja pa volan obrni do konca v eno stran (prej ko spustiš sklopko) :grin
...ti samo drzi par sekund tipko ki je za proti zdrsavanju koles i...
Je razlika med kratkim pritiskom in držanjem tipke ?
Ja. Ce samo stisnes tipko, se ti DSC ne ugasne do konca. Ce pa jo drzis par sekund pa se cisto ugasne, na armaturi se pa prizge tudi rumen klicajcek.
matej_530d
23.10.2006, 22:25
:brezslik
+filmček :laugh :ok2 :burnout
ni še čas za menjavo. bo pa čez ene 14 dni če bo
kot so že napisali:
dokler ne dobiš občutka ti zaviranje z levo odsvetujem, da ne pride do kakšnih presenečenj...
zavore z prsti,gas z peto :ok
Kako se pa stvari streze z tiptronicom?
Zimske imam samo 4-5 mm se, upam da zdrzijo zimo potem pa en burnout :metalc
Ja. Ce samo stisnes tipko, se ti DSC ne ugasne do konca. Ce pa jo drzis par sekund pa se cisto ugasne, na armaturi se pa prizge tudi rumen klicajcek.
Meni se ze ugasne oz. prizge klicaj ze ce kratko stisnem tipko ?!
kot so že napisali:
zavore z prsti,gas z peto :ok
jst sm navajen lih kontra :bangle
je tut lažje tko obrnt nogo kot eddy prav :-D
Men pa ne rata, se mi zdi premalo prostora tam. Jest ponavadi poskušam tako, da bremzam z levim delom noge, gas pa tišim z desnim. Ne rata idealno, rata pa.
A mas DSC ali ASC(+T)?
Semizdi, da ima ASC samo enostopenjsko, DSC pa dvostopenjsko?
Bavaria fan
25.10.2006, 17:45
Kako močno pa uničuješ zobnike v avtomatiku, če ga npr v "neutalu" malo naturiraš, nato pa prestaviš v "drive" :confused :-D
A mas DSC ali ASC(+T)?
Semizdi, da ima ASC samo enostopenjsko, DSC pa dvostopenjsko?
Pise samo ASC.
Sicer sem pa cul, da bremze ni dobro drzati med turiranjem.
Za nevtralo -> drive pa ne vem.
Kakšno kurjenje gum?A ste padli na glavo :crazy Dobiš kazen za onesnaževanje zraka, če nimaš odreska od ekološke takse :ok2
P.S:Če imaš avtomatika , ali švoh avto najlažje zakuriš gume v rikverc ker je avto zadaj dvigne in je slabši oprijem :ok
Kakšno kurjenje gum?A ste padli na glavo :crazy Dobiš kazen za onesnaževanje zraka, če nimaš odreska od ekološke takse :ok2
P.S:Če imaš avtomatika , ali švoh avto najlažje zakuriš gume v rikverc ker je avto zadaj dvigne in je slabši oprijem :ok
Mislim da bo 170 KS pa rocno v prvo naredilo potrebno :)
matej_530d
25.10.2006, 19:35
ma jebe se mi za ekološko takso. itak smo pa mi bogu za jajci tako da noben policaj strašiv.
_skyline_
25.10.2006, 20:09
Kako močno pa uničuješ zobnike v avtomatiku, če ga npr v "neutalu" malo naturiraš, nato pa prestaviš v "drive" :confused :-D
Če ga imaš v "Drive" in držiš gas in bremzo se kolesa vrtijo na mestu. Samo je hitrost obračanja zelo majhna :-D . na mokri podlagi pa gre lepo. Vsaj pri meni. Za kurjenje gum vsekakor moj avtomatik ni primeren.
Iz N v D pa raje nebi daval
Fabrizio
25.10.2006, 20:14
škoda avta, za take norije.
Bavaria fan
25.10.2006, 20:15
Škoda je lepe pupe k sama spi :laugh :laugh
Fabrizio
25.10.2006, 20:17
Škoda je lepe pupe k sama spi :laugh :laugh
kakor za koga, sploh pa je govora o avtomobilu, ne pa o puncah.
Bavaria fan
14.11.2006, 11:12
No in je bilo kakšno kurjenje gum al ne :laugh
No in je bilo kakšno kurjenje gum al ne :laugh
Jaz sem jih malo prej z A6-ko pred lokalom v katerega zahajamo med malico in lahko povem samo to, da se lokala sploh ni več videlo, toliko je bilo dima :ok2
driftklinc
24.12.2006, 11:41
Ja se strinajm z Eddyem.
Leva noga na sklopki,desna pa na gasu in bremzi!!)peta na bremzi prsti na gasu.
Je pa šena varianta.. Daš avto v rikverc se pelješ z gasom nekaj metrov nato pa daš v prvo brzino in gas do konca brez bremze!!! Nekaj časa boš na mestu nato pa lahko z levo nogo pritisneš na bremzo pa bo na mestu kurilo gumo.Nato pa po občutku spuščaj bremzo da se vidi tvoja špura ki jo boš naredil!!!
Pozor še ti bo katero od gum razneslo so lahko kakšne poškodbe na avtu.
No srečno .
PA VSEM ŽELIM VESELE BOŽIČNE PREZNIKE TER SREČNO NOVO LETO!! :beer :bmwfans
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.