Ogled polne verzije : 323 l.:1982
Pozdravljeni !
Vem ni ravno še old timer, ampak vseeno. Zanima me ali je takšen avto vreden nakupa. Gre za 323 letnik 19823 E-21. Motor je odlično ohranje, karoserija pa malo slabše. Nalepka velja do junija. Zanima me ali je cena 150.000 primerna lai previsoka.
LP
J
Jaz bi ga za 150 juretov takoj vzel brez vsazga vprašanja.
En najboljših trojk na sploh pa te modeli so izredno redki in iskani.
Hitr vzem preden ti ga kdo drug vzame( Jaz recimo ) :evil :evil :evil :laugh :ok :beer
Bom... samo dnar še napraskam skupi... pola pa VRUUUUM :laugh :laugh :laugh
Aja še nekaj Ima kdo kakšno literaturo o tem avtomobilu, ali pa kašem pameten link.
LP
J
Avto je :love , cena je pa tud kar :cool . Edini problem bo registracija, ker mu manjka se 3 leta do "polnoletnosti" , ko bo pravi oldtimer in bos lahko imel 90% popusta pri zavarovanju. Ta cas bo ravno pravi za obnovo karoserije :ok
Aja še nekaj Ima kdo kakšno literaturo o tem avtomobilu, ali pa kašem pameten link.
LP
J
WWW.e21.de
A nima brat od tii-ja tak avto?
De_Tomaso
22.3.2004, 12:31
Avto je :love , cena je pa tud kar :cool . Edini problem bo registracija, ker mu manjka se 3 leta do "polnoletnosti" , ko bo pravi oldtimer in bos lahko imel 90% popusta pri zavarovanju. Ta cas bo ravno pravi za obnovo karoserije :ok
25 let avto veteran
30 let oldtimer
Drugače pa mislim, da je ta avto res vreden nakupa!
25 let avto veteran
30 let oldtimer
od kje pa ta definicija?...
lp tii
A nima brat od tii-ja tak avto?ina in to je čist hud avto...
druga in tretja data tdi-jem malo dva rora na ogled :ok
lp tii
De_Tomaso
25.3.2004, 11:55
25 let avto veteran
30 let oldtimer
od kje pa ta definicija?...
lp tii
Mislim, da je takšna klasifikacija zaradi različnih stopenj popusta pri zavarovanju! Če pa so stopnje tudi uradno tako poimenovane pa ne dam roke v ogenj, večina ljudi pač tako govori. Mislim, da plačaš 50% zavarovalne vsote, če imaš avto star 25 let in 10% če je starejši od 30 let.
Veteran ali oldtimer ali starodobnik, vse to je eno in isto. Ponekod v tujini imajo res vec starostnih razredov (oldtimer, youngtimer, itd.), pri nas pa zaenkrat se ne. V Sloveniji se steje za oldtimerja vozilo, ki je starejse od 25 let. V tem primeru imas pri zavarovalnici Maribor (to je bila prva zavarovalnica v SLO, ki je popust uvedla) in nekaterih drugih (Adriatic, Slovenica,...) 50% popusta. Ce si clan oldtimer kluba in imas za svoje vozilo pridobljen certifikat, pa imas se dodatnih 40% (pri zav. Maribor) oz 30% (Adriatic) popusta. Pri Mariborski zav. zahtevajo tudi, da imas pri njih zavarovan se en avto, ki ni oldtimer, ce hoces imeti na oldiju 90%... Ti pogoji so razlicni in jih zavarovalnice pogosto spreminjajo. Zato se velja pred registracijo pozanimati pri vec razlicnih zav. in izbrati tisto z najustreznejsimi pogoji.
Starostna omejitev do 30 let pa velja pri nas izkljucno samo pri UVOZU veteranov. Nad to starostjo je postopek uvoza enostaven, ce pa bi zelel uvoziti mlajsi avtomobil, bi moral za dovoljenje zaprositi nekaj pristojnih institucij (Tehniski muzej, Zavod za meroslovje in standardizacijo,...).
Cimvec uzitkov v voznji vasih veteranov in cimmanj stroskov pri registraciji vam zeli vas Jerry :ok
De_Tomaso
25.3.2004, 22:56
Veteran ali oldtimer ali starodobnik, vse to je eno in isto. Ponekod v tujini imajo res vec starostnih razredov (oldtimer, youngtimer, itd.), pri nas pa zaenkrat se ne. V Sloveniji se steje za oldtimerja vozilo, ki je starejse od 25 let. V tem primeru imas pri zavarovalnici Maribor (to je bila prva zavarovalnica v SLO, ki je popust uvedla) in nekaterih drugih (Adriatic, Slovenica,...) 50% popusta. Ce si clan oldtimer kluba in imas za svoje vozilo pridobljen certifikat, pa imas se dodatnih 40% (pri zav. Maribor) oz 30% (Adriatic) popusta. Pri Mariborski zav. zahtevajo tudi, da imas pri njih zavarovan se en avto, ki ni oldtimer, ce hoces imeti na oldiju 90%... Ti pogoji so razlicni in jih zavarovalnice pogosto spreminjajo. Zato se velja pred registracijo pozanimati pri vec razlicnih zav. in izbrati tisto z najustreznejsimi pogoji.
Starostna omejitev do 30 let pa velja pri nas izkljucno samo pri UVOZU veteranov. Nad to starostjo je postopek uvoza enostaven, ce pa bi zelel uvoziti mlajsi avtomobil, bi moral za dovoljenje zaprositi nekaj pristojnih institucij (Tehniski muzej, Zavod za meroslovje in standardizacijo,...).
Cimvec uzitkov v voznji vasih veteranov in cimmanj stroskov pri registraciji vam zeli vas Jerry :ok
Hvala za pojasnilo, nikoli si nisem bil popolnoma na jasnem glede tega!
LP
J
Kako ti kaj napreduje praskanje? :-D
V petek grem na preikušnjo vožnjo, avta sedaj nekaj časa niso imeli pri hiši, ger so ga baje nekomu posodili. Prejšnji teden so dobili avto nazaj, sedaj mene ni bilo doma, za v petek pa smo dogovorjeni. Denarja pa še vedno nimam (me na mojem primarnem avtomobilu za vsak dančaka prihodnji mesec registracija). Sicer pa... verjetno bom počakal, še kakšnem mesec, da mu (BMW-ju) poteče registracija, pa ga bom potem kupil nekoliko ceneje, ker mi registriran ne koristi kaj pretirano, glede na to, da bi se počasi lotil restavriranja.
Sicer pa hvala za vprašanje !
LP
J
A se meni samo zdi, ali sva res soimenjaka :-D
:beer
Verjetno sva res soimenjaka na to se :beer ; glede na to da sva oba ljubitelja BMWjeve klasike pa se še enkar :beer !
Včeraj sem si podrobno ogledal tega BMW-ja 323i. Motor je v odličnem stanju, zunanjost je tako-tako, malo rjavi ampak kaj pretirano sprhnel niti ni. Sončna streha deluje! Vendar pa je notranjost popolno razočaranje :frown .
V kolikor bi hotel avto restavrirati, bi moral menjati celotno armaturo in srednjo konzolo okoli prestavne ročice (armatura je dobesedno polomljena in skupaj jo držijo kekašni vijaki zataknjeni tu in tam), sedeži so različni, čeprav original voznikov leži nekje v okolici hiše :damn .
Tako da fantje če ima kdo voljo, energijo in dnear naj reši ta avto, meni primanjkuje predvsem denarja :frown .
Je pa registriran do konca julija!
LP
J
A si ga vozil? Ima mogoce servo volan? Sicer pa ce jaz kaj vem, je to edini AVTO pri tej (avto)hisi, kjer drugace prodajajo KIE... Am I wright? :-D
Enako ime, enak okus... Res morava enkrat na :drink
primanjkuje predvsem denarja
ni pomenben denar važna je ljubezen!
lp tii
Tii, glede :love imas seveda prav. Vendar pa moras upostevati tudi dejstvo, da nima vsak moznosti, da vse do zadnjega tolarja zapravi za plocevino. To pocnemo le hudi zasvojenci, kot sva midva :crazy . Da o domaci (ne)podpori ne govorim. Nejko ima ocitno ze nekaj izkusenj in je (verjetno pravilno) ocenil, da bi bilo popravilo avtomobila zelo drago in se ne izplaca :frown Sicer za nobeno obnovo ne mores reci, da se izplaca, vendar je vsekakor bolje najti avto v cim boljsem stanju, pa se potem imas milijonske stroske, ce hoces biti pri obnovi kolikor toliko natancen. Strinjam se, da bi bilo lepo, ce bi avto nasel skrbnega in ljubecega lastnika. Vendar se vse prevec "projektov" konca, ko lastnik razstavi avto in sele takrat dojame, koliko dela in $$$ bo zahtevala obnova. Taksen razstavljen avto je potem primeren le se za dele :jok . Nikoli sicer ne mores z gotovostjo trditi, kako bi se stvar v resnici razpletla, vendar imam obcutek, da je bila Nejkotova odlocitev pravilna. Ko bo imel kaksen $ vec, bo tudi lazje poiskal primeren avto :ok
En lep oldtimerski pozdrav :)
Poglejta stvar je taka. Avta sicer nisem vozil, vendar je bil prižgan in servo volana nima. Ja, prav imaš ta avto je pri avtohiši, ki se ukvarja s Kiami, imajo pa ga za družinsko uporabo do trgovine in nazaj.
Kar se pa tiče denarja, je pa stvar taka, da bi tudi jaz vsak tolar dal v ta avto, pa tudi če traja nekaj let, vendar si bova z punco v kratkem pričela urejati lastno stanovanje. :ok2
Res pa avto privoščim nekomu, ki ga bo znal cenit in ga bo z veseljem obnovil. Čisto tako BTW, doma sem si že pospravtil rezervno garažo, kamor sem ga imel namen postaviti, vendra pa me je res notranjost tako razočarala, da bo porjekt BMW Oldy še počakal nekaj časa.
LP
J
Damjan-doc
2.5.2004, 14:22
Poglejta stvar je taka. Avta sicer nisem vozil, vendar je bil prižgan in servo volana nima. Ja, prav imaš ta avto je pri avtohiši, ki se ukvarja s Kiami, imajo pa ga za družinsko uporabo do trgovine in nazaj.
Kar se pa tiče denarja, je pa stvar taka, da bi tudi jaz vsak tolar dal v ta avto, pa tudi če traja nekaj let, vendar si bova z punco v kratkem pričela urejati lastno stanovanje. :ok2
Res pa avto privoščim nekomu, ki ga bo znal cenit in ga bo z veseljem obnovil. Čisto tako BTW, doma sem si že pospravtil rezervno garažo, kamor sem ga imel namen postaviti, vendra pa me je res notranjost tako razočarala, da bo porjekt BMW Oldy še počakal nekaj časa.
LP
J
Ali je to mogoče avtohiša Ciril Knez??
Jaz sem klical zadnjič za to 323ko, pa mi je ena senorita govorila kako je odlično ohranjen, malce ga je načel čas glede rje, drugače je pa odličen.
Zadetek v polno :ok
Prodajajo Jajca, vozijo se pa z Avtomobili :laugh
ja avto je odlično ohranjen... Če imaš doma eno komlpet notranjost za E21 (vključno z sedeži), ter da se dogovriš z kleparjem in ličarjem za eno temeljito seanso :metalc
LP
J
Aleksander Horvat
5.5.2004, 08:00
Kar se tiče notranjosti jih imaš kar nekaj na Avtodeponiji na Cesti dveh cesarjev... Ko sem iskal dele za mojega 2002 sem jih videl vsaj pet. Tudi s cenami niso pretiravali. Kakšno stvar je treba poiskati tudi na odpadu, sicer bo predrago.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.