Ogled polne verzije : Srečanje 28.10.06
No naslov bolj ali manj pove vse.
Gre se za zadnjo letnogumsko srecanje z furo dolgo cca 500km.
Danes sem bil z motorjem v izvidnici in je cesta fenomenalna (o temperaturi kdaj drugic, a v avtu tega problema ni :laugh) , mogoce se je le za bati da bo takrat na najvisji tocki morda ze sneg. Bomo malce spremljali situacijo na tisti nadmorski visini. V najslabsem primeru se obrne nazaj v dolino.
Vec info sledi. Kdo je potencialni kandidat za furo?
Ce kdo ne more s svojim avtom iz n razlogov naj pove in sem preprican da najdemo v kaksnem drugem vozilu plac zanj.
Pri cesti sem zelo imel v mislih tiste z 19tkami, zaradi % klanca in tudi temperatur, kjer bo tudi premali intercooler potem opravljal svojo funkcijo.
Nekako gre tukaj za KMT srecanje in testiranje, ceprav so vabljeni vsi. MihaM tudi JCW ji, bomo lahko vsaj primerjali. :)
Za minijase iz severnovzhodnih provinc je najbrz pomemben tudi podatek, da je srecanje "nesponzorsko". Najverjetneje pri marsikateremu to pomeni odlocitev ali se bo srecanja udelezil.
PS: Vozilo se bo po alpskih cestah.
LP
Sem zraven če mi ne bodo kak kolokvij vrgli v tisti teden.
A to se gre na Großglockner? :ok2
Lp
Za Großglockner je zal najbrz ze prepozno in tudi dan je ze kratek. Se tukaj nas bo najverjetneje ujela tema, vendar na ze "dolgocasnem" delu ce ze in ne bo problemov. :)
Bom prilimal mapo popoldne ali zvecer. Sploh ne vem ce gre za kaj znanega (cestnin ze nikjer ne pobirajo) vsekakor pa je vseeno precej lepa pokrajina o cesti pa itak ne bom zgubljal besed. Mogoce pride na trenutke mal ozja, a tako ali tako hitrostnih rekordov ne bomo podirali.
Anče ti bos tak ali tak imel se mal blizje, ker se nam bos pridruzil na drugem koncu. :)
No seveda ce se bos tako odlocil. Prisparal bos dober del poti, ki bi jo tak al tak dvakrat ponavljal.
LP
Jaz bi tui prišo! Bo še kdo zraven, ko bolj pošasi vozi? :uh
Ja unega guzvarja z automatikom nea bo , tak da.......... :)
Malce heca...
Vozilo se bo po omejitvah! :)
Tak da nea skrbi....bomo pocasi vozl. :ok2
EDIT: Pa Mirek se tudi hvali z neko TDI porabo, tako da bosta vsaj dva taka. :avto
marcipan1
9.10.2006, 12:32
Kdo gre pa 14.9. ?
Kdo gre pa 14.9. ?
Če dobim avto - ziher!
Marcipan: Tukaj je tema 28.10.
14 tega pa gredo najbrz skorajda vsi, ki bodo imeli avte. Ponavadi je tako na teh srecanjih. :)
PS: Ce si ze offtopiciral temo. Kdaj prides?
marcipan1
9.10.2006, 12:45
PS: Ce si ze offtopiciral temo. Kdaj prides?
Jebi ga, vsak se lahko mal glupga dela, sam da res ni tak :ok2 .
14.9. 90%
28.9. 70% - se vrnem s Prage in bom videl, kako bo glava.
Super.
Ampak v mislih sem imel drugi prihod. :)
:avto
Ja, jest se priglasam za kopilota!
Lp
Normalno da se bo "na easy" šlo.
:avto
Ja, jest se priglasam za kopilota!
Lp
...ker... :confused
Wolf kva ga serješ s kopilotom, zdj maš športni kolektor, poštiman avto tko da ga morš končno stestirat kako gre v hribe :ok2 Pa počas bo čas da boš končno stestiral avtomatiko če zdrži priganjanje da boš nardil z enim polhnim tankom manj kot 400km :ok2 Enkrat pa morš avto preprucat :laugh
Lp
Pri wolfu v motorju ze kampira crna udova. :)
Zadnjic sem menjal svecke, pa je blo cist vse pajcevinasto. :laugh
Fisher to pa čist vrjamem. Sem mu menjal pokrov tanka in ga je blo čist težko odvit tako, da se je videlo, da tanka zelo zelo poredko- če bi mel dizla bi pokrov zaradi še poredkejšega tankanja tako zarjavel, da bi moral uporabit Brecheisen :ok2
Wolf kolk km narediš povprečno z enim tankom :laugh
Lp
Jest za eno tako turo enostavno nisem dovolj dober oz. vzdržljiv voznik.
Nočem precent svoje zmožnosti.
Nardim pa z tankom vedno 530+ km.
LP
Ah dej dej. saj ne bomo divjali.
Ah dej dej. saj ne bomo divjali.
:funnypost
A se zmenimo za tekmo najnizje porabe. :) :crazy :ok2
PS: Sej kdo ve ce mu v tiste klance ne bi zacel jermen drset. :laugh :laugh :laugh :crazy :-D
Wolf: Se pravi da ce bi imel navadn menjalnik bi se manj kuril? Dober si!
http://www.moj-album.com/slike/933695/bdWQ_RPhr8KF_bku.jpg
To je to. Cakam boljso idejo od frendice (ista z nekaj dodatki). A nekaj v tem stilu. :)
Na pamet bi rekel sklepajoč po imenih krajev, da se ne bomo vozili po Sloveniji. :)
Kaj tebi je telefon crknu?
Ne ne bo po sloveniji. Vsaj vecina ne. :)
Pesda kje v italiji pa je to :ok2
Torej v najboljsem primeru nas je 9. (se Zelvak)
Ce sem prav stel.
No mogoce se pa se kdo javi.
Big: Tukaj blizu meje. Sej pravim iz Tolmina je krog dolg 350km.
LP
pozdravljeni vsi! Mene naceloma tudi zdraven pristejte. Poznam tole pot, in morm rect da si je fisher dobro zamislil :ok
Sem te stel, razen ce te nisem nenaomenoma izpustil in se zmotil pri stetju. :)
Zbor bo naceloma v Tolminu (simon ti itak moras cez letet) ostali pa bodo imeli se eno moznost. Ceprav je tista precej boring, tako da najbrz bo vecina prisla do sem. :)
No pa sej bom kr napisal kak bi blo. It bo treba zgodaj, ker drugace nas bo tema ujela. Recimo da bi se dobili nekje ob 8:00 v Tolminu.
Torej za tiste, ki bodo sli iz Lj do sem bo treba ustat ob sestih. :laugh
Nato se bomo odpeljali proti Bovcu in nato cez predel na italjansko stran. Ze ta del ceste je zanimiv. :ok2
Anče, tukaj se nam ti lahko pridruzis na italjanski strani pod predelom. Imas do tja kaksnih 30 km iz Mojstrane. Seveda pa si tudi ti vabljen do Tolmina, če ti tako bolj pase.
In potem se pa zacne pocasi ze ta mapa, ne vem cist tocn, ker nisem mogel cele v podrobnosti zajet. Ampak je nekje to to.
Po potrebi se tudi prilagodi posamezniku a ne zdej da bo vsak svoje trobil. Ce res nekdo ne more ob osmih se prestavi morda na deveto ali pol deveto itd... :)
generalno pa je to to.
Drugace se pri teh kompromisih ze konca tako, da bomo ob osmih v bovcu. :) Zvecer. :laugh
Aja: moznost za ostle, k se jim do Tolmina ne bo dal prist. Lahko greste do Mojstrane in potem z Ančetom, če se bo tako odlocil cakate pod predelom.
Kolk prisparate iz Lj pa ne vem. Nazaj pa skoraj ni resitve kakor da greste po standardni poti.
LP
Fič no super, potem vas bom pod prdičem počakal :ok2 Če se pa kdo iz LJ odloči za pot prek gorenjske do pod prdič pa lahko v KR.Gori usekamo en jutranji postanek na kavici. Če boste štartali ob 8 iz Tolmina boste okol 9 pod prdičem če se prav spominjam kako dolgo sem rabil za tisto pot. Se pravi da bom lahko malo dalj spal kot ostali :laugh
Lp
Mislim, da bi bilo za to srečanje potrebno zelo jasno določiti nekatera pravila. Da ga ne bomo potem kaj srali po Italiji pa se lovili in iskali po neznanih krajih.
Se pa že veselim.
sekundek
17.10.2006, 22:15
Rade volje bi se pridružil na takem neuradnem srečanju, vendar če bo slo vse po planu, pade v soboto zaroka :crazy
P.S. ne okol govort ;)
marcipan1
17.10.2006, 22:18
Rade volje bi se pridružil na takem neuradnem srečanju, vendar če bo slo vse po planu, pade v soboto zaroka :crazy
P.S. ne okol govort ;)
Kdo prav, da bo to neuradno srečanje ?
Pestim drži za uspeh, sam jest se ne bi po kolenih plazu. Ženske majo rade samozavest !
P.S. ne okol govort ;)
Upam, da ne bere foruma. :laugh
Lahko si oddahnete- mene tokrat ne bo.
sekundek
18.10.2006, 07:30
marcipan1: Tokrat se bo ona mogla matrat, tudi plazit ;) brez skrbi ne bere foruma.
Glede neuradnosti - v mislih sem imel ne AA piknik. No uglavnem, da se imejte megasticno.
sekundek: Zaradi tega srecanja, se ti splaca tud babo pustit. Bo megabombasticno. :)
Temperature prave, da bo vleklo ko sam satan, cesta nora, italjanke pa tudi niso slabe. :-D :laugh
No pa malo resnosti:
Pravila bo treba jasno dolociti. Predvsem glede obnasanja v kriziscih in pri semaforjih. Zadnjic smo se razgubili in ce se to zgodi, ne bo ravno prijetno. Pa tudi brezvezeze je, da bi lutali dve koloni posebej!!!!!!!!!!!!
Bom pa zjutraj vse razjasnil pred startom, da ne bo potem nepotrebnih zapletov.
PS: Zelvak zrihtaj tisti GPS do takrat, sicer ga ima tudi Simon a mogoce nam bo v kaksni trdi temi sredi gora prisel prav. :laugh
sekundek
18.10.2006, 10:52
Fisher: :beer :laugh
Verjamem da bo megastično (tako je tudi prav), bo pa verjetno še kakšno podobno srečanje in takrat uskočim (tudi GPS če bo potreben). :ok
PS: Zelvak zrihtaj tisti GPS do takrat, sicer ga ima tudi Simon a mogoce nam bo v kaksni trdi temi sredi gora prisel prav. :laugh
Imam tudi jaz za Italijo. Najbolje enega v vsaki avto. :ok2
No potem pridem jaz z Mazdo.
Pac drugje ga nimam. :laugh
No, en DVD bomo pa že dobil!!! :laugh Če ne drugač, bom pa Simona prosil, če slučajno ne bo šel z nami, da mi posodi DVD! :blackeye Ampak v Fisherjeve sposobnosti orientacije sploh ne dvomim, kot tudi od ostalih, da ne bo pomote!! :beer
http://weather.yahoo.com/forecast/ITXX0163.html
Kaj se odlocimo, da je srecanje v vsakem primeru? najbrz najboljs :)
ajd
Malo me sicer skrbi za mojo trajno, ampak gremo. :-D
Tisti, ki bomo startali iz Lj.:
se dobimo okrog pol sedmih na parkiriscu na dolgem mostu?
Mene sicer zdravje ze cel teden fu.... ampak recimo da bom v soboto OK! :)
Nekdo je omenil, da bi iz lj sli preko jesenic do predila.
Po tej poti znasa 131 km.
Preko tolmina pa 140-150 km.
Se ne prispara kaj dosti.
Razen tega, da je v drugem primeru cesta precej bolj zanimiva.
LP
Ali pa se gre: Lj->medvode->sk. loka->trebija->cerkno->tolmin
Ta je 10 km krajsa in ste na isti kilometrazi kot ac lj-jesenice, pa se popravli so jo neki tak da je tudi s tega vidika normalna in zanimiva. :)
Pa dejte se, ce se da odlocit. Sej ni govora o to be or not to be ampak 5ih kilomterih. :)
Da naprej splaniram pot od zacetka do konca.
LP
Meni niti ni točno jasno kdo sploh gre iz LJ in okolice. Dejte se čimprej javit, da se dogovorimo.
Meni niti ni točno jasno kdo sploh gre iz LJ in okolice. Dejte se čimprej javit, da se dogovorimo.
Ali se meni samo zdi, ali res govorimo o zelo podobnih trasah??
http://forum.bmwslo.com/viewtopic.php?t=22791&highlight=
A potem grete tri ure pred odhodom BMW-jev. Še sreča, ker drugače ne bi bilo prostora za vse avtomobile na Dolgem mostu. :laugh :laugh
Uživajte :ok
Mi imamo v planu malo večji krog. Slovenija je samo izhodišče. Je narisano na drugi strani.
lp
Nene mi gremo zahodno od vrsica v italjansko govorece kraje.
LP
Jest sm se vedno za sovoznika.
Mirek, a se vela, da me poberes?
Itak pa se po tel slisva?
In kdo res pol use gre?
Lp
Potem te morem tud jst tebe vprasat ce se velja? :-D
Dajmo se tisti, ki gremo iz Lj. zmenit, kje in kdaj bomo sli. Meni je v bistvu vseeno ali gremo najprej do Tolmina, ali pa gremo proti Mojstrani. Je pa vec privrzencev za slednjo pot, tako da bo najbrz ta.
Zaenkrat torej velja samo, da se dobimo enkrat zjutraj na dolgem mostu :-D
Kdo vse gre iz Lj - Joey, BM3W, Mirek, Marcipan1, Zelvak? Se kdo?
Ja ce sem prav razumel, naj bi bilo cez tolmin veliko ovinkov do mojstrane je pa vecinoma AC.
Bom sedaj narisal novo mapo. Namrec, cesta o kateri je govora je ponekje 2x ozja kot je ta od idrije proti tolminu tak da.............
Evo, tukaj je nova mapa po kateri se lahko gre:
http://www.moj-album.com/slike/933695/S3vANdelVNHS8Gt5.jpg
Brezveze, da se koga sili v obracanje volana ce se mu ne da. :-D
Bavaria fan
26.10.2006, 08:49
:puzzled Važno da levo od Kranja piše balkan :hihi
A poskusam za vecerjo rezervirad plac tukaj v eni dobri gostilni?
Pa upam da bo kdo resno zdej ogovoru........... :confused
Jaz bom vecerjo preskocil.
Še malo pa bom jaz vse preskocu. :-D
Jaz potrjujem se enkrat prisotnost. Glede vecerje bom pa preskocil.
LP,
Simon
Jaz potrjujem se enkrat prisotnost. Glede vecerje bom pa preskocil.
LP,
Simon
Sej pol nas pa tako ali tako pocasi zmanjka. :-D
Po zadnjih infotih, bo polovica spet predcasno zakljucila.
Sicer je to izbira posameznika, a ce ima namen kdo s tempom ali cimdrugm priganjat naj raje ostane doma. Ne bo cela kolona zaradi posameznikov divjala ali cesarkoli spuscala na poti.
LP
Moje razloge za neudeležbo na večerji poznaš. Če bomo dovolj zgodaj zaključili bom pa tudi kaj na hitro vrgel v usta. Ampak raje ne računaj.
lp
Jaz sem pol ure nazaj zvedu, da mamo v soboto v hosti delovni dan. In zal ne morem manjkat, ker baka ma 71 let, fotr pa tut ne more vse sam.
Tko da sovoznikovih sedežev ne bom zasedal. Fino se mejte!
Se opravičujem vsem akterjem.
LP
Mirek: A bova spet sama? :-D :crazy :-D
Hijoooooo jaz pa bi taaaaak šel zraven pa ne morem :(
Kako zdej? V soboto se dobimo na dolgem mostu gremo čez Idrijo proti Tolminu. Tam poberemo FISHERja in od tam gremo naprej?
Za zvečer, normalno da gremo kaj pojest, ker cel dan ne bomo nč jedl.
Kako zdej? V soboto se dobimo na dolgem mostu gremo čez Idrijo proti Tolminu. Tam poberemo FISHERja in od tam gremo naprej?
Za zvečer, normalno da gremo kaj pojest, ker cel dan ne bomo nč jedl.
Gut, jaz se strinjam. Zdaj pa sam se uro dolocit kdaj se zmenmo na dolgem mostu pa je. Recemo ob 6:25?
Samo ne noret. Ce boste zamujal bova ze pocakala. Ker najverjetneje pride tudi Simon do tolmina. Tako mislim, mora pa se sam povedat kako je imel v planu.
In bomo ze pocakali. V standardni kafani a poiscem kaksno z vec prostora za avte? Tam je malo kriza za parkirat ponavadi.
Jaz sicer ne vem katera je standardna kavarna, ampak mislim da je mogoce bolje, da se dobimo, kjer bo malce vec prostora.
Upam, da smo tisti, ki gremo iz Lj. vsaj priblizno zedinjeni za pot :)
A je.... ga.
KMT jevci vedo vsi. :-D
No bom presturidal kaj je najboljs. :ok2
Kaj pomeni okrajšava KMT?
Kar v standardni se dobimo.
Deal!
PS: A te kelnarca matra. :crazy
Spet ji bo wolfic manjkal. :laugh
Wolf wanted dead or alive. :-D
Mož, daj neke slike kelnerce gor!!
No, pa je za nami.
Upam, da vam je bilo srecanje vsec vkljucujoc s cestami, druzbo, vzdusjem, hrano, pijaco, ..........................................
Vsekakor pa so vse kritike dobrodosle, da drugic se izboljsamo vse skupaj.
Mi je pa vsec, da je slo brez kaksnih hudih komplikacij skozi, ce izpustimo neljubi dogodek s kamnom. :damn
Kaksna slika z moje strani pa se sledi, trenutno se mi ne da......:)
Mirek: Tebi pa priporocam, da drugic vzames vikend paket s spanjem. :ok2
Posnetki so sicer uspeli, samo skoda ker se bolj slisi veter kot avte. Bo treba nastudirati kako bi se dalo vse skupaj najbolje naredit, da bi se slisalo za drugic.
LP vsem in lep dan vam zelim
marcipan1
29.10.2006, 11:32
Meni je žal, ad me ni bilo, ampak rabim spanec. Kaj je bilo s kamnom ?
http://img222.imageshack.us/img222/6246/pogledak5.jpg (http://imageshack.us)
Fura je bilo odlična, imeli smo super vreme, ceste so bilo ravno za minije. Bilo je super. Res je pa da bi lahko se malo več naspal.
Lp
bbcooper
30.10.2006, 20:13
Se mi zdi, da mi je ta kobilica prinesla nesrečo. Ne vem če je slikana 10 cm stran od bodoče luknje :shithappens
http://svarog.homeip.net/images/mini/kobilica.jpg
Sicer pa smo bili v bližini
http://svarog.homeip.net/images/mini/smrt.jpg
Kar smrtonosna dirka - za prvič.
bbcooper
30.10.2006, 20:21
Aja, dajte mi prosim vsi poslat slike na bob@najdi.si, da naredim prezentacijo - tudi za DVD če bo kdo hotel.
Nekaj takega kot http://www.photoshow.net/borutb/mini_cooper (uporabi zvočnike).
Drugič pa obvezno vsaj polprofi fotografa s sabo, pa še enega audio tehnika, da se bo igral s Fisherjevimi auspuhi.
Ali ste peljali mimo Sevesa???
Je bilo super ja. Kdor je gradil ceste po katerih smo se peljali je vsekakor imel MINIja v mislih. Na roko nam je šlo tudi vreme (čeprav je bilo po mnenju nekaterih celo pretoplo). Vsekakor zelo zanimiv izlet, ki ga upam čimprej ponovimo.
Ja si pa imel res nesrečo :wtf To je bilo skoraj neverjetno!!!!!!!!!!! Da je kamen padel ravno na tvoj avto, pa še najnovejši je med našimi :damn Za zjokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :crazy Drugač je pa bila fura :ok2 , :beer pa tem pa tudi, samo drugič, bi morali prespati v Tolminu, da bi si lahko dali duška in :beer :drink :barf jaz sem bil čist konc ,moja žena pa tut, ker jo je Fisher tako izmuču :crazy z cestnimi vragolijami!!!! :funnypost Zdej tako vozi, da sem imel včeri za eno kafe žličko v hlačah!!!!!!!!! :metalc Definitivno mormo ponovit kej tacga :laugh Hvala fisher za lepo soboto, še enkrat, pa tudi vsem ostalim MINI-jašem!!!!!! :-D :) :ok
Ali ste peljali mimo Sevesa???
Mislim, da ne. Res pa nisem bil pretirano pozoren na imena krajev ker nisem bil navigator. Če se motim naj me kdo popravi.
bbcooper
30.10.2006, 20:44
Gledano iz vzhod-vzhod-sever
http://svarog.homeip.net/images/mini/Maina-text.gif
Koncno mi je uspelo uploadati nekaj slik. Izlet je bil super in pot je bila zelo dobro izbrana.
http://img502.imageshack.us/img502/7616/ita3di9.jpg
P.S. bbcooper upam da bos uspel cim prej zrihtati :)
Daj skini te brezvezne slike dol. Mislim da ljudje raje gledajo avte kot skisane face minijasev!
Evo tu par slik, koder se da videt avte brez nasih pack. :)
Pa se kaksna druga je seveda zraven. SLike so tako tako...pac ni bil primaren cilj slikanje.
Pa tudi sopotnika ni bilo, da bi se s tem ubadal. Nekaj so sicer pomagali iz drugega avta, a so bili zmatrani. :laugh
http://www.moj-album.com/uredi/ambroz/5585870/
LP
Dobre fotke Joey! Tista ki Fisher in BM3W gledata v karto je pa naj naj naj najboljša. :laugh . Vem da sem jest v tem času, ko sta prebirala mapo, lahko malo zadremal. :laugh
Lp
Alpe 2006
http://www.photoshow.net/borutb/mini_cooper
Fisher, še kako tvojo bi ponucal če lahko?
Full dobr!
Ja komot ponucaj kar ti je volja.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.