Ogled polne verzije : Včasih škoda ker je samo 2002 "turbo"
Ne vem če se je o tem kaj pisalo!
No na kratko bi napisal kaj o "BLOW OFF ali POP OFF "ventilu.
To je ta znameniti ventil ki skrbi v filmu fast and furios za sikanje in pihanje "turbo" motorja.Ta ventil je samo za turbače in je vgrajen neposredno na predcev turbo puhala pred vhodno loputo zraka.
Sikne pa takrat ko se pri turbini oz loputi le te nabere preveč zraka se pravi pri dodajanju in odvzemanju plina.Višek zraka ali tlaka gre skozi ta ventil.
Zvok je enkraten in žal je to samo za turbo mašine.
No ja bom preživel tudi brez njega čeprav zvok oz sik tega ventila je pa huuuuud.
Tukaj en linkec za pokušino.
http://motorvision.sport1.de/coremedia/generator/www.motorvision.de/Rubriken/Videos/Tuning/Videos/Messen_2FEvents/tun1_20motorshow.html
Ko pridete na ta link kliknite na "besuche"
lukamarko
16.3.2004, 21:06
2002 turbo serijsko nima vgrajenega blow-off ventila tako da ni nobenega sikanja. Je pa tu pregrevanje in pokanje glave, preobremenjen turbinski polnilnik in druge s pomanjkanjem tega elementa povezane tegobe :ok2
2002 turbo serijsko nima vgrajenega blow-off ventila tako da ni nobenega sikanja. Je pa tu pregrevanje in pokanje glave, preobremenjen turbinski polnilnik in druge s pomanjkanjem tega elementa povezane tegobe :ok2
Nisva se razumela! Samo 2002 je bil serijski avto z turbo puhalom.
Razne alpine in ostali bmfli niso serijski.
Blow off ventil je šele sedaj ratal popularen čeprav ga že desetletja vgrajujejo v ladijske motorje.To da 2002 nima blow off ventila vem.Pravzaprav ga nobena znamka nima serijsko in to se vgrajuje naknadno pa še nastavljat ga je treba.Pa še to da za dizle ni primeren.
No tegobe niso raziskane.Pravzaprav je blow off ventil pohvale vreden ker zmanjšuje nepotreben tlak ki se nabere pred loputo in razbremeni turbo puhalo in cevovod.No zvok je enkraten zato sem rekel da mi je žal ker bmw nima turbo mašin.Ventil je sorazmeroma poceni in enostaven za vgradit.Mal show off-a pa tudi včasih ne škodi :ok :ok :beer
lukamarko
17.3.2004, 17:42
Dobro sva se razumela, vem da se Alpine s turbinskim polnilnikom ne uvrščajo med serijske BMW-je.
Danes imajo skoraj vsi močnejši turbo avtomobili že serijsko blow-off ventil, vendar se ne oglašajo kot pri "fejst fjurijus"
Ja sej takega ventila nimajo serijsko.
Blow off ventil pa itak mora bit sam ne v tej obliki imaš prav.
A pol za mene to ne pride v poštev!
Bi ga pa srčno rad slišal v svojem BMW-ju!
in zakaj ni priporočliv?
LP IZZY
2002 ni edini turbo BMW. Pozabil si na E23 745i :student Ceprav je tudi ta prava redkost in se mi zdi, da v SLO ni nobenega. Ali se morda motim? Pred petimi leti naj bi jo baje imel nekdo iz okolice Rakeka :blabla Ve kdo kaj vec o tem :confused
Friderik nekaj čara s tem motorjem. Samo sem pa pozabil kakšne plane ima z njim.
A pol za mene to ne pride v poštev!
Bi ga pa srčno rad slišal v svojem BMW-ju!
in zakaj ni priporočliv?
LP IZZY
Izzy prjatučk!
Enostaven razlog.Diesli nimajo dušilne lopute tko da ventil nič ne prinese.
Samo dodaten strošek plus nepotrebno uhajanje tlaka prek ventila posledično manjša moč.Sikanja pa itak ni. :ok
Izzy-u ze zdej noga mal prevec uhaja po gasu... :laugh
Ce bi pa se sikalo zraven... si sploh ne upam pomislit.
btw: Dunlopke se mu tk fajn sucejo. :cool
Lp, Matjaz
Izzy-u ze zdej noga mal prevec uhaja po gasu... :laugh
Ce bi pa se sikalo zraven... si sploh ne upam pomislit.
btw: Dunlopke se mu tk fajn sucejo. :cool
Lp, Matjaz
Itak.
Sam avto ma pa fajn.Moj mehanik je rekel da že dolgo ni videl tazga dizla da bi z temi kilometri tko lepo delal
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.