Ogled polne verzije : Za kaj služi "termostat" v ohišju zračnega filtra
Hitripepe
14.3.2004, 23:26
To je tista stvar ki je na dveh ceveh in je prišraufana v ohišje zračnega filtra. V Etk sem gledal da piše da je termostat. :)
Zanima me zaradi tega, ker me je spet prijelo za kaki teden gor dat športni filter, to stvar sem pa potem dal v cev med športni filter in merilec pretoka zraka, zdaj pa ne vem ali je to dobro al ne? :-D
Ker ne vem kakšno funkcijo ima točno, nimam pojma kam bi blo to bolje dat. Sigurno se bi našel kateri , ki tega sploh neb dal zram noter v cev, mogoče je pa to celo bolje? :confused
Ne vem, za kaj je, vem samo to, da je notri hladilna tekočina iz hl. sistema.
Če govoriva o isti stvari (sporoči tip avta, da preverim v ETK), ima ta termostat funkcijo uravnavanja temperature vsesanega zraka. Poskuša doseči to, da bi bila ta temperatura konstantna ne glede na zunanje razmere (npr. 25°C). Pozimi, ko je zunanji zrak mrzel, prepušča več zraka iz sesalnega mesta na izpušnem kolektorju (kjer se zrak segreja) in manj neogretega zunanjega zraka. Poleti pa popolnoma odpre dovod neogretega zunanjega zraka in zapre dovod ogretega zraka od kolektorja.
Koristi tega sta dve: avto se pozimi malenkost prej segreje in porabi malenkost manj goriva.
Samo vseeno sporoči tip avta in številko dela, da pogledam, da ni to slučajno kaj drugega. Moj e36 z M42 motorjem namreč tega termostata nima.
LP, Skiny
Eagle_zzZ
17.3.2004, 22:48
Jaz imam 520i 24V, l.91, pa imam športen filter.Pa mi ta (termostat) visi nekje tam spodaj pri mašini. :cool Avo pa se še naprej normalno obnaša.
Martin ///M
17.3.2004, 22:49
Jaz imam 520i 24V, l.91, pa imam športen filter.Pa mi ta (termostat) visi nekje tam spodaj pri mašini. :cool Avo pa se še naprej normalno obnaša.
hehe kr nek tm visi :crazy :-D
Gledam v ETKju za tvoj avto, pa na ohišju filtra ne najdem nobene stvari, ki bi se ji reklo termostat.
LP, Skiny
Nimam petice :confused imam pa trojko :ok2 in pomoje da bi lahko bli to rezervni deli :crazy
Eagle_zzZ
18.3.2004, 13:58
Eagle_zzZ je napisal/a:
Jaz imam 520i 24V, l.91, pa imam športen filter.Pa mi ta (termostat) visi nekje tam spodaj pri mašini. Avo pa se še naprej normalno obnaša.
Gledam v ETKju za tvoj avto, pa na ohišju filtra ne najdem nobene stvari, ki bi se ji reklo termostat.
LP, Skiny
Ja pa ga mam! :cool :ok2
Ja pa ga mam! :cool :ok2
Ja prou, no, pa ga mej :) :-D.
Kk pa zgleda? (trenutno ti dol visi, predvidevam :laugh :laugh ).
LP, Skiny
Hitripepe
21.3.2004, 20:21
Uh, sem mal spal zadnje dni.
Tip avta je 520I, l.92 številka tega dela pa je 13541730682,
moreš pa v ETK pogledat pod mašino da ga najdeš.
Lp
Hitripepe
21.3.2004, 20:24
LOL, sem se pa smejal ko sem tole prebral. :-D
Ja sem si ga vsaj v cev od filtra dal, sam hecno se mi zdi da je
vedno ful vroče, sam itak je zima tak da bi lahko potem bilo logično to!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.