PDA

Ogled polne verzije : Kvaliteta

tomazc
13.3.2004, 12:20
Danes zjutraj se hocem odpeljati. Pritisnem gumb START in avto se trese, kot bi sedel na starem traktorju.... Spet servis... cca 15 izredni v dveh letih...

Sem ravno bral clanek o 645 v Slovenskih novicah. Pa naj kdo rece, da je to nemska kvaliteta. Ze testni avto je nagajal, kaj sele ko bo star dve leti, kot je moj.

Nikoli vec BMW je moje geslo.

Tomzl
13.3.2004, 13:19
Kaj pri nas nimamo kakšen Lemon law kot v Ameriki?

Kot kaže se res ne splača kupit avta v prvem letu proizvodnje. V Ameriki so lastnikom s toliko težavami ponudili odkup avtomobila nazaj, kako je pa s tem v Evropi ne vem. Virtusov 745i nima teh problemov, tako da si imel kot kaže smolo.

Virtus
13.3.2004, 21:47
Ja mi mamo kr srečo. :ok Sm hitr potrku na les.

tomazc
13.3.2004, 21:49
Meni je prvo leto delal zelo dobro, sem ga ze hvalil, da je bil priden. Potem pa se je kar naenkrat usul plaz, sedaj sem 1 do 2 mesecno na servisu. Zato dobro trkaj....

Bimmer
13.3.2004, 22:20
Jst sm tudi nad novejšimi modeli zelo razočaran.

Jerry
14.3.2004, 17:43
Edina avtomobila luksuznega razreda, ki se zelo redko kvarita, sta Lexus in Cadillac. Lexus zaradi pregovorne japonske natancnosti, Cadillac pa zaradi bogate tradicije (moj bivsi Sedan De Ville letnik 64 je imel servo volan, centralno zaklepanje, klimo, elektricno nastavljive sedeze... Vse to so poznali tudi ze 10 let prej!) Od okvar sem pri 40 let starem avtu zamenjal eno zarnico, akumulator in olje v motorju :metalc Omenjeni znamki sta eni redkih, ki jih se ni pokvarila globalizacija. To sicer ne velja za cisto vse njihove modele -preden kupis, preveri, kje jih delajo! Najbolje (in kot so ugotavljali v neki debati tu na forumu, tudi najceneje!) bi bilo, ce bi kupil avto v Ameriki. Placati bi sicer moral carino, ampak pri njih so avtomobili cenejsi kot v Evropi in z veliko vec dodatne opreme brez doplacila. Uvozis pa lahko seveda tudi kaksno leto ali dve star rabljen avto. Vredno premisleka :ok

Tomzl
14.3.2004, 17:52
Tomazc edina tolažba ti je lahko, da boš naslednjemu lastniku lahko zagotovil, da je avto skoraj cel nov. Vsaj kar se elektronike tiče. :ironija

BMW M
14.3.2004, 19:27
Tomazc edina tolažba ti je lahko, da boš naslednjemu lastniku lahko zagotovil, da je avto skoraj cel nov. Vsaj kar se elektronike tiče. :ironija

:laugh :-D :ok2 :ok2

tomazc
14.3.2004, 19:31
To spada ze v temo črni humor.

Ampak moja stara sedmica pa dela ko urca. Tipo v dveh letih se ni zamenjal nic, samo redni servisi....

dre
14.3.2004, 20:01
Tomaž jaz bi na tvojem mestu na servisu MALO DVIGNIL glas ,in pa kontaktiral gospode iz Munchena saj to ni normalno ,da človek da toliko denarja pa ima toliko problemov.Mislim da imaš tudi smolo pri nakupu,upam da neboš obupal od znamke bmw :cool

tomazc
14.3.2004, 20:20
Sem te dni bojno nastrojen. Jutri ob 8 bom v Trzinu. Nad Molkom sem obupal, ker tam je le filiala.
Skratka jutri jim bom povedal svoje, ce pa se ne bo nic premaknilo, pa nastopijo odvetniki. Ce sem dal tolk za avto, bom pa se kaksen miljoncek za odvetnike namenil. Res jih imam dost.

dre
14.3.2004, 21:23
Moje mnenje je da boš moral uprabiti odvetniško pomoč,sam dobro veš da naši prodajalci in serviserji kaj malo dajo na svoje ime BMW.Mislim da v tujini bi bilo možno iztržiti nov avto pri nas pa vprašanje kaj bo in kolko časa bo trajal proces če pride do njega .Je pa res ,da veliko pomeni že človekovo zadoščenje ,če kaj doseže ,upam na ugoden izid za tebe.Probaj mal poizvedet kako se te stvari rešujejo v tujini,poročaj o izidu :cool

elson2k
14.3.2004, 21:58
tomazc navijamo zate :ok :ok

tomazc
14.3.2004, 22:20
hvala za podporo. Jutri porocam, kaj je novega.

Martin ///M
14.3.2004, 22:22
hvala za podporo. Jutri porocam, kaj je novega.

let the force be with you :ok

Bimmer
14.3.2004, 23:50
Kar se tiče AA v Trzinu imam jst tudi zelo slabo mnenje. Žal je šlo tako daleč, da imam že pripravleno pismo, ki ga bom poslal na BMW v Nemčijo. Ne znajo in ne morejo priznati ene same napake.
Škoda zgubljati besed.

P.S. Tomazc 100% te podpiram.

tomazc
14.3.2004, 23:52
Ce ni skrivnost, kaksna je ta napaka?

BM3W
15.3.2004, 09:54
@ tomazc: A sva se midva danes slučajno vidla na AA? Je tvoj siv 745i z zeleno notranjostjo?
In kako si se kaj zmenu? S Tehovnikom se načeloma kar da pogovarjat...

Tinkara
15.3.2004, 10:42
Tomazc, kako pa to, da si obupal nad Molkom? :)

moebius
15.3.2004, 12:24
Kar se tiče AA v Trzinu imam jst tudi zelo slabo mnenje. Žal je šlo tako daleč, da imam že pripravleno pismo, ki ga bom poslal na BMW v Nemčijo. Ne znajo in ne morejo priznati ene same napake.
Škoda zgubljati besed.

P.S. Tomazc 100% te podpiram.

100% te podpiram,to je ista banda kot vcasih na TU

M power
15.3.2004, 19:08
S Tehovnikom se načeloma kar da pogovarjat...
Pa ne, da mu je ime Brane ? :confused => :)

BM3W
15.3.2004, 19:14
S Tehovnikom se načeloma kar da pogovarjat...
Pa ne, da mu je ime Brane ? :confused => :)
Ja, zakaj? :confused
A imaš kakšne slbe izkušnje z njim? Jaz ga morem samo pohvalt. :ok

M power
15.3.2004, 19:22
To pa rad slisim... namrec ga poznam osebno in mu je treba priznat, da je strucko :ok ... ce je kaj bolj zahtevnega pri sravfanju rad priskoci na pomoc :metalc ... npr. ce je treba zmontirat spero... :ok2 ... aja tega ne okol govort, da ne bom :blackeye :-D

BM3W
15.3.2004, 19:27
aja tega ne okol govort, da ne bom :blackeye :-D
http://www.place4bass.com/forum/images/smiles//long03.gif :-D :-D :laugh :ok

Bimmer
15.3.2004, 22:24
Glede AA.

Za barvanje ene letvice, ti v predračunu rečejo 15.000 SIT, nato pa plačaš 50.000 SIT! Ter kup izgovorov. Nato pa pravijo: Vam bomo dali drugič popust. Ja seveda, in s tem naplahtali enega drugega!

Crkne avto. Prideš na sevis, pravijo da je akumulator. OK. Ga zamenjaš, plačaš 30.000 SIT, za sigurnost rečeš naj naredijo še test. Pravijo, da je vse OK in ni skrbi.

Po enem mescu mi v Švici po smučanju pri -10 stopinj avto ne vžge!!!

Problem: akumulator!

Po servisu pri njih pa mi na radiu še vedno sveti zaslon all the time.

Skratka, naj se gredo solit.

Zgodbo zakaj pa kako je AA nastal pa verjetno že tako ali tako veste.

LP

Jure24
15.3.2004, 23:24
Zgodbo zakaj pa kako je AA nastal pa verjetno že tako ali tako veste.

Jaz ne.Povej,zgleda da bo zanimivo.

Bimmer
15.3.2004, 23:53
Lastnica AA ima v Logarski dolini hotel kamor je rad zahajal naš predsednik Drnovšek. Po drugi strani pa ima ona nekega tipa, ki je na Češkem ful razširil prodajo BMWjev in ga tako vpeljala v biznis v slovenijo. Tako je preko Drnovška in stranke ter tipčka iz Češke njej uspelo dobiti AA.

Poleg tega pa je tukaj tudi zgodba o dolgovih, ki se jih je nakopal TU. Tako so delavci ter serviserji takrat iz svojega žepa dajali denar, da so rešili TU. Nato pa je prišel AA, vse skupaj pobral in to je to. Delavci pa so ostali brez vsega. Večina jih je šla svojo pot, odprli so svoje delavnice, nekaj se jih je zaposlilo pri Toyoti, nekaj pa jih je ostalo na AA. Večinoma pomije.

Nahitro to je to.

LP

Martin ///M
16.3.2004, 00:05
neki podobnega sem slisal ja, tk oda bo pomojem kr drzal to

tomazc
16.3.2004, 00:49
Najprej odgovor Tinkari: nad Molkom nisem obupal, samo predalec so. Ko sem avto kupil, sem mislil: tiste dvakrat na leto se bom ze zapeljal do tja. Sedaj pa je potrebno 2* mesecno hodit na servis, se mi pa ne ljubi hodit tolk dlje. Pa ce moji delavci so se ze navelical hodit pome na Vrhniko (da ne odfurajo s servisa), Trzin je le blizje. Ceprav so moji zaposleni ze rekli, naj si kupim drug avto, da ne bo vsaj izgovor avto....

Zjutraj sem poklical za servis, zahteval sem vodjo servisa. G. Zalaznik se je res lotil mojega problema, dobil sem obcutek da se spozna. Jutri dobim porocilo, kako je stanje.

Istocasno sem bil tudi pri znanemu in renomiranemu odvetniku glede menjave avtomobila. On je rekel, da bi si bil pripravljen izboriti nov avto, samo je pa tudi rekel, da pot ne bo lahka. Pri avtu obstaja napaka, ki v 45 dneh ni bila odpravljena, in na to bi se skliceval. Samo to pa stane in stane. Ne vem se, kako se bom odlocil.
Mislim da bo tako: ce bo avto od sedaj dobro delal mu odpustim, sicer pa gre enostavno v prodajo. In v zivljenju jaz ne bom vec kupil nobenega BMW. V zadoscenje pa bom delal antireklama zanj. In to prodajo bom izkoristil v prodajni slogan mojega podjetja. Moje podjetje namrec prodaja produkte v srednjem razredu. Vsakemu bom razlozil, da sem imel enkrat avto v visokem razredu, ampak rezultat tega visokega razreda so bili samo servisi.
Ze tako sem BMW-ju naredil fulll antireklame. En kolega je konkretno nihal med 745 in A8. Valjda je kupil A8.

Bimmer
16.3.2004, 11:01
A ni glede 45ih dni tako, da če avta ne dobiš nazaj lahko zahtevaš novega, drugače pa ne. Verjetno si ga dobil nazaj prej.

P.S. A ni šef servisa v Trzinu g, Urigelj?

Še to. Ta gospod Urigelj je iz BMWja presedljal na Audi A6. :)

Pa pri BMW ju šef. :) Nekaj je hudo narobe s temi ljudmi, da se niso mogli zmenit za BMWja.

LP

Veljo
16.3.2004, 20:38
Zgleda da bi kar par tipov :cool :cool :cool :cool :cool = :blackeye moral pridet v Trzin, bi sigurno hitreje uredil te zadeve, pa še ceneje bi prišlo kot kak odvetnik, ki bo pač "po suhem" dobil lepo vsoto $$$. Pač balkanski sistem je treba uporabit na balkancih.

Nixxon
16.3.2004, 21:37
Lastnica AA ima v Logarski dolini hotel kamor je rad zahajal naš predsednik Drnovšek. Po drugi strani pa ima ona nekega tipa, ki je na Češkem ful razširil prodajo BMWjev in ga tako vpeljala v biznis v slovenijo. Tako je preko Drnovška in stranke ter tipčka iz Češke njej uspelo dobiti AA.

Poleg tega pa je tukaj tudi zgodba o dolgovih, ki se jih je nakopal TU. Tako so delavci ter serviserji takrat iz svojega žepa dajali denar, da so rešili TU. Nato pa je prišel AA, vse skupaj pobral in to je to. Delavci pa so ostali brez vsega. Večina jih je šla svojo pot, odprli so svoje delavnice, nekaj se jih je zaposlilo pri Toyoti, nekaj pa jih je ostalo na AA. Večinoma pomije.

Nahitro to je to.

LP

Tist tip iz češke, se mi zdi, da je njen mož. Tako se je vsaj govoril takrat, ko se je začel govorit o AvtoAktivu.

ipsilon
17.3.2004, 02:36
Tomazc, zahtevaj drug avto IN povračilo stroškov za odvetnika :ok2
Če zadeva pride na sodišče (načeloma ne verjamem, da bi ti bilo to v interesu) in zmagaš, plačajo oni tudi vse stroške. Če pa izgubiš, plačaš ti še njihove :frown

tomazc
18.3.2004, 19:08
Evo, sedajle sem dobu avto iz servisa.
Kaj naj recem: tozit BMW za nov avto, nimam niti volje niti zivcev. Pa tudi po naravi sem miroljubne sorte.
V Trzinu so se maximalka pobrigal za moj avto. Drug teden dobim sem nov centralni racunalnik, tako da bom imel prakticno novo elektroniko. Zamenjali so mi tudi elektroniko na valjih kompletno, tako da so mi zagotovili, da je sedaj avto prakticno nov, no gajba je stara.

Nauk te zgodbe: ne kupuj avta, ki ima 1.000.000 porodnih tezav. Zato so razmiljanja o novi sestki splavala po vodi.

Gregor
18.3.2004, 19:11
Evo, sedajle sem dobu avto iz servisa.
Kaj naj recem: tozit BMW za nov avto, nimam niti volje niti zivcev. Pa tudi po naravi sem miroljubne sorte.
V Trzinu so se maximalka pobrigal za moj avto. Drug teden dobim sem nov centralni racunalnik, tako da bom imel prakticno novo elektroniko. Zamenjali so mi tudi elektroniko na valjih kompletno, tako da so mi zagotovili, da je sedaj avto prakticno nov, no gajba je stara.

Nauk te zgodbe: ne kupuj avta, ki ima 1.000.000 porodnih tezav. Zato so razmiljanja o novi sestki splavala po vodi.

Držim pesti, da ti avto ne bo delal več težav.

tomazc
18.3.2004, 19:16
Ja hvala.

Ravno danes se k eni stranki pripeljem s Skodo. Valjda un ves zacuden. On ima S klaso. Pa je rekel, da je bil tolk jezen nanj, da ga je hotel kar zazgati.
Ce bi vedel: kupim avto xxx, pa bo delal brez problema OK, ampak tak avto pa ne obstaja. Zato se bom se naprej pobijal s sedmico.

Tomzl
18.3.2004, 21:20

Na splošno je pametno upoštevati pravilo, da ni priporočljivo kupovati avtov prvo modelno leto , ker imajo pač od začetka več napak.

tomazc
18.3.2004, 21:24
Problem je v tem, ker te avto premami. Saj ga nisem imel takoj v planu kupiti, pa mi je bil vsec.

BMW M
18.3.2004, 22:21
Na splošno je pametno upoštevati pravilo, da ni priporočljivo kupovati avtov prvo modelno leto , ker imajo pač od začetka več napak.

Se podpišem pod ta post! :ok

Tomzl
18.3.2004, 22:26
To je pač cena za to, da si "prvi na vasi" s sedmico. :) Na žalost je veliko sedmic imelo težave. BMW je zagotavljal, da so z softwerskimi updatei rešili zadeve. To zagotovilo seveda kaj malo pomaga, kadar odpove hardware.

Na spodnjem linku je nekdo dokumentiral vse svoje težave s sedmico. Napak je res ogromno, tako da ne priporočam branja, ker te bo še bolj skrbelo, kaj se lahko zgodi. Glede na to, da so vmes napake odpravljali in glede na to, da boš dobil nov hardware po vsej verjetnosti ne boš deležen vseh radosti, ki jih je doživel ta Američan. Za večino napak je priskrbel še video dokaze.

http://www.h2go.org/745proof/Running%20History-Events.htm

Če izdelek ni dodelan, ga BMW ne bi smel dati v prodajo, še posebej po taki ceni.

tomazc
18.3.2004, 22:36
Uf, si je pa American vzel cas. Ampak prevec me nisi potolazil, skoraj vse sem tudi dozivel. Edino prtljaznik me ni tako zajebaval, je pa res da ga ni hotel odpirati. Pa RDC mu tudi ni nagajal....

Samo ali ni tako, da v Ameriki raje zamenjajo avto? Me res zanima, ali so ga potem njemu zamenjali?

Tomzl
18.3.2004, 22:44
Preberi si prvi dve vrstici. To je bil njegov drugi 745i. Prvega so mu odkupili nazaj, za tega pa ni napisal. Verjetno je bilo enako.

Jure24
18.3.2004, 22:46
Samo je pa zanimivo,da se vse napake pojavljajo ali so povezane samo in le z elektroniko.
Res me zanima,kako bo z temi avtomobili,ko bodo stari po deset,petnajst let.Zgleda da bo treba it takrat nazaj na E32 in E34. :confused

Tomzl
18.3.2004, 22:54
Mercedes je že ugotovil, da preveč elektronike škodi. So imeli ogromno težav s tem. Nezadovolji kupec iz Hrvaške je celo zažgal svojo E-klaso iz protesta, ker je niso znali popravit. :laugh

Nixxon
18.3.2004, 23:48
Če izdelek ni dodelan, ga BMW ne bi smel dati v prodajo, še posebej po taki ceni.

Dandanašnji je problem tudi pri kupcih in seveda tako zelo hvaljenemu kapitalizmu. Ljudje hočejo vedno najnovejše in so pripravljeni plačati tudi samo popolnoma nove stvari. Folk (tud mi) se je začel dolgočasit, če se non-stop kej novga ne zgodi. Zato so tovarne "prisiljene" skoraj vsako leto ven vržt nov avto, z ziljon novimi funkcijami. In jasno je, da ne morejo vse orenk orenk stestirat, rezultat je pa znan.

V Ameriki imajo avte po modelnih letih, ga morajo skoraj vsako leto spremenit, da je za kupce še zanimiv. Pol pa nastajajo avti kot je Pontiac Aztek. :barf

Bimmer
19.3.2004, 10:05
Avtomobil = kot če greš na gospodarsko razstavišče in si ogledaš moderno elektroniko.

:)

elson2k
20.3.2004, 09:23
Meni se pa samo dozdeva da vse te firme v svoje luksuzne limuzine pod pritiskom superiornosti vtikajo nepreverjene (in vcasih nepotrebne) zadeve, katere se kasneje izkazejo le kot morebiten generator tezav.

No, seveda je pa tudi res da sem sam relativno nezahteven voznik in nekih zahtev/zelja po toni dodatne opreme niti nimam....

tomazc, upam da bo tvoja ladja po menjavi racunalnika koncno OK! Prelep avto da bi ves cas visel na servisu in pa predrag, da bi ti trepetal kdaj ti bo pa kaj crknilo.

Lp

tomazc
20.3.2004, 09:27
Cez en teden moram se enkrat na servis, ker je iz tovarne prislo, da mi morajo se nekaj zamenjat. Ampak da bi pa oni sami poklicali, ah to pa ne...

Ce sem odkrit, sem se nehal sekirat. Ce me pusti na cesti, naj me.

elson2k
20.3.2004, 09:36
tomazc, sekiranje itak ni nikoli pomagalo. Nekako pa ne morem mimo odnosa servisa do stranke (v tvojem primeru), ki je vse prej kot pohvalen. Sam imam avto ki je vreden toliko kot eno platisce (ali pa se manj) na tvojem avtu, pa vem da ce me nekaj zafrkava, in ce jaz placam in tega ne popravijo, nekako po*izdim. Ce se gre pa za avto, vreden ob nakupu cca. 100k evrov, potem pa toliko slabse. Se dobro da si mirne sorte :laugh

LP

Tomzl
21.3.2004, 15:12
http://www.channel4.com/4car/news/news-story.jsp?news_id=10125

Upajmo, da to pomeni izboljšanje za prihodnje modele.

veloce
21.3.2004, 15:47
Nepreverjena elektronika v avtomobilih, borba s konkurenco in časom. Zato nastaja to, kar se je zgodilo Tomažu. Pol pa fabrke upajo, da bo njihov sloves iz preteklosti to popravil in napake spregledal. To se je zgodilo Alfa Romeu, ki se zelo počasi spet zbuja in pa trenutno Peugeotu, ki je prava katastrofa v končni izdelavi.

Tomaž, moje sožalje, sam če si res tako miren, pa ala ti vera.

tomazc
21.3.2004, 15:59
Ja res sem bolj mirne narave, ampak tukaj si zelo nemocen. Sem res bil pri odvetniku, ampak dejansko nimam dovolj dokazov. Jaz namrec servisne naloge mecem v kanto. Vse podpise ima samo Molk in vprasanje, ce bi jih dal na sodiscu.

Tolazim se s tem, da imam sedaj prakticno novo elektroniko, konec tedna mi bodo zamenjali se centralni racunalnik, tako da naj bi imel sedaj vse novo.

Pa ce bi mi odkupili avto, nisem pripravljen doplacati nekaj miljonov za dve leti, ker po tem avtu se ne bom vec vozil z BMW. Je pa res, da ga se ne mislim kmalu menjati, ce me le ne bo prevec sekiral.

Drugo leto bom ženi menjal avto, ampak BMW je izpadel iz igre, no razen ce mi dajo vec kot 10% popusta.

Artist
21.3.2004, 22:59
Ja res sem bolj mirne narave, ampak tukaj si zelo nemocen. Sem res bil pri odvetniku, ampak dejansko nimam dovolj dokazov. Jaz namrec servisne naloge mecem v kanto. Vse podpise ima samo Molk in vprasanje, ce bi jih dal na sodiscu.

Tolazim se s tem, da imam sedaj prakticno novo elektroniko, konec tedna mi bodo zamenjali se centralni racunalnik, tako da naj bi imel sedaj vse novo.

Pa ce bi mi odkupili avto, nisem pripravljen doplacati nekaj miljonov za dve leti, ker po tem avtu se ne bom vec vozil z BMW. Je pa res, da ga se ne mislim kmalu menjati, ce me le ne bo prevec sekiral.

Drugo leto bom ženi menjal avto, ampak BMW je izpadel iz igre, no razen ce mi dajo vec kot 10% popusta.

To, da nimaš dokazov nikakor ne drži. Vse servisne naloge ima Molk in ti jih po ustreznem nalogu mora posredovati. Če pa bi rekel, da jih nima, mu grozi kazen neizdajanja računov po zakonu od DDV. In račun mora biti podprt z delovnim nalogom. Vsak, koliko toliko sposoben odvetnik ti pridobi prav vse delovne naloge, ki so jih pri Molku zagotovo shranili. Ne nazadnje so jih morali sporočiti BMW-ju, ker če niso.. so zopet naredili napako, ki pa jim jo BMW ne bo odpustil... Pa ne verjamem, da ti jih ne bi posredovali.

Sam sem bil priča na MB servisu, ko je vodja servisa iztiskal 100 strani vseh popravil za en MB 220 CDI (43 popravil v manj kot dveh letih). Vsekakor se izplača pridobiti vso to dokumentacijo in na podlagi nje zahtevati podaljšanje garancijske dobe za avto. Ni druge, kot da tudi sam pišeš v BMW in kot kupec njihovega vozila, ki v preteklosti ni služilo, kot bi moralo zahtevaš dodatno zaščito. Bodi brez skrbi, da ti bodo ugodili, vendar moraš zahtevati njihovo dodatno zaščito sam. To pa je lahko tudi v obliki triletne namesto dvoletne garancije...

:beer

tomazc
21.3.2004, 23:21
Vsi obiski so bili do sedaj v garanciji (razen treh rednih servisov), in zato ni bilo nobenega racuna, le podpisal sem nalog.

A mislis, da bi moral podaljsanje garancije zahtevati na servisu ali prav na sedezu AA?

Nixxon
22.3.2004, 08:01
Servis ti pomoje sploh ne more podaljšati garancije, ni v njihovi pristojnosti. Edino če bi ti sam servis garantiral (beri: če bi bilo kaj narobe bi iz svojga žepa plačal popravila, kar pa noben pri zdravi pameti ne bo naredil). Pomoje moraš direktno do AA, ker oni zastopajo tovarno, katera ti bo podaljšala garancijo.

Artist
22.3.2004, 23:40
Vsi obiski so bili do sedaj v garanciji (razen treh rednih servisov), in zato ni bilo nobenega racuna, le podpisal sem nalog.

A mislis, da bi moral podaljsanje garancije zahtevati na servisu ali prav na sedezu AA?

To da ti niso izstavili računa, ni problem, saj obstojajo delovni nalogi.

Stroške garancije namreč krije tovarna. Servis na podlagi delovnega naloga izstavi tovarni račun, da s tem poplača svoje storitve in material, ki je uporabljen. Tebi bi morali dati kopijo delovnega naloga, iz katere bi bilo razvidno, kaj vse so naredili. Ta dokumentacije, delovni nalogi, se obvezno hrani vsaj pet let (že zaradi davčne inšpekcije).

Zahtevaj, da ti iztiskajo vse delovne naloge, ki so v zvezi s tvojim avtom, na podlagi njih boš dokazoval preveliko število okvar in zahteval določeno varstvo, npr podaljlšanje garancije. Kot sem že rekel, servis ima vse podatke, sicer ne bi mogel BMW-ju (ali AA kot zastopniku) izstaviti računa. Kolikor vem zastonj ne dela nihče... tudi servis Molk ne.

Če bi bilo kaj problemov pri pridobivanju istega piši, bomo pridobili prav vse DN.

Slednje uveljavljaj pri AA, če pa se bodo izmotavali pa direktno pri tovarni BMW.

Lep pozdrav

tomazc
9.4.2004, 21:35
Malo sem pozabil na forum, pa kljub temu obvestim moje stanje.

Avto je bil teden dni na servisu. Menjali naj bi veliko stvari, nekaj izredno, nekaj pod obvezno zamenjavo (priporocilo tovarne). Sef servisa se je izredno potrudil, nekaj casa sem imel tudi nadomestno vozilo (ki mi ga niso zaracunali).
Trenutno avto dela (razen da med voznjo dviga in spusca zadnji vzglavnik). Vse ostalo pa naj bi bilo ok.

Kaj naj recem? Moja napaka je bila le ta, da sem avto prezgodaj kupil. Hotel sem ga imeti prezgodaj, in zato sem to napako moral placati. Verjetno bi bilo popolnoma drugace, ce bi ga sedaj kupil.
Zato me cisto nic ne mika, da bi imel prvi sestico, ker vem, kaj jih caka...

BMW M
10.4.2004, 11:19
Se strinjam s tem, da ni dobro kupiti avta takoj po njegovi predstavitvi!
Bolje počakati npr. 1 leto, da se odpravijo t.i. porodne težave. :)

E30
11.4.2004, 10:49
Samo to je zalostno! Ne vem kam se BMWju mudi. Pa naj se mudi drugim, ne pa njim! Ce bi avto predstavili kakega pol leta kasneje in se pol leta zatem zaceli s prodajo......no, ja, saj res, kaj bi pa potem serviserji delali? Kdo bi jih gledov da hodjo iz malice na kofe, pa na en krog s testnim, pa na kofe in kosilo, pol pa ze domov!!

Artist
11.4.2004, 11:18
Samo to je zalostno! Ne vem kam se BMWju mudi. Pa naj se mudi drugim, ne pa njim! Ce bi avto predstavili kakega pol leta kasneje in se pol leta zatem zaceli s prodajo......no, ja, saj res, kaj bi pa potem serviserji delali? Kdo bi jih gledov da hodjo iz malice na kofe, pa na en krog s testnim, pa na kofe in kosilo, pol pa ze domov!!

Tu pa se zelo motiš. Zamujene priložnosti se ne da nadoknaditi, tudi za BMW bi zamujena priložnost pomenila poslovni neuspeh. Istočasno pol leta pozneje predstavljeni model ne bi prinesel nobenih otipljivih izboljšav. BMW je novo petico predstavil leta 2003, bodite brez skrbi, da se že sedaj s polno paro dela na novem modelu, pa vseeno bo ob predstavitvi napak, kolko "ma pes buh".

Tempo menjave modelov pač zahteva, da vsakih 7 let fabrika zamenja model. Lahko se kvečjemu zgodi, da se ta interval še skrajša, saj se dandanes avto kupuje za 4, 5 let in ne več... Potrebno je upoštevati, da so kapacitete avtomobilskih tovarn zasedene približno 60% in da sploh ni problem proizvesti dober avto. Je pa problem istega tudi prodati. Ne nazadnje ima ekonomija porekla zelo pomembno vlogo pri tem. Isti izdelek, ki ga prodajo Nemci za 1 EUR lahko prodajo Slovenci za zgolj 0,8 EUR, Švicarji pa za 1,2 EUR.... Pa gre za popolnoma enak izdelek, iste kvalitete..... Pri nas ima "nemški avto" veljavo... čeprav vsak dan manj in se lahko dražje prodaja kot enakovreden francoski ali japonski avto, da o Korejcih sploh ne govorim. Povsem neupravičeno, a vendar. Že v Ameriki je precej drugače, prednost je mnogo manjša...