PDA

Ogled polne verzije : Moj je pripravljen, kaj pa vaš? (samo COOPER S) :)

Fisher
26.9.2006, 19:45
Tukaj so slike kompresorja z zanimivim dodatkom.

Bi se kdo ta dodatek? :laugh :laugh :laugh

http://www.moj-album.com/slike/933695/I6wvby8qXF_H52xc.jpg

http://www.moj-album.com/slike/933695/PMLHSjPZmNf0Ww8W.jpg

marcipan1
26.9.2006, 20:39
ok, a lahko laikom mal razložiš :-D :uh :eek2

Fisher
26.9.2006, 21:06
To je kompresor znamke Eaton, ki je vgrajen v vse MINI COOPER S. :)

Al si zelel, da kaj drugega razlozim? :-D

BigBoSS
26.9.2006, 21:44
Končno ti je uspelo :ok2 Sam kaj ko nimam kompresorja :damn

Drugač jo Andrej nujno hoče tko da mu sporoči da maš končano. Kolk % manjše si pa naredil?

Lp

P.S: Kaj pomeni KMT :laugh

Fisher
27.9.2006, 11:39
Drugač jo Andrej nujno hoče tko da mu sporoči da maš končano. Kolk % manjše si pa naredil?

Čudno, saj mi je sredi julija rekel, da mi bo še sporočil če jo bo montiral. Od takrat pa je krepko čez dva meseca. No očitno se je odločil za drugo varianto, glede na to da ni nič sporočil, vsaj smatram tako.

Drugače pa so seveda 15%. :)

No za nekatere intuziaste se da dobiti kaj bolj sladkega. :-D

KMT pa je seveda kratica za blagovno znamko teh jermenic. :laugh

none
27.9.2006, 11:44
Meni še zaj ni jasno kaj je to na sliki :confused

Fisher
27.9.2006, 11:49
none: To je kompresor, ki pomaga dihati cooper Su.

Point slik pa je v tisti "zlati" zadevi-jermenici. Bolj ko manjsas obseg le te, bolj se kompresor vrti in vec zraka spravi v motor. Seveda ga pri tem tudi bolj zgreje.

In seveda obstaja neka meja, do kje je se "zdravo". :)

Zdaj razumes? :)

none
27.9.2006, 12:53
Odlična razlaga! Sedaj seveda razumem.

BM3W
27.9.2006, 13:04
U zgleda lepa. Alta in podobne se skrijejo. Kolk manjša pa je ta na sliki?
:ok :ok :ok :-D

Fisher
27.9.2006, 15:00
Alta npr. ima porezane, ostre robove (tam kjer tece jermen), ta pa lepe zaokrozene. :ok2

fastfury
27.9.2006, 15:43
@Fisher, zakaj ne prideš kdaj v NG na srečanje pokazat to tvojo malo zverinico :-D

Sorry za OT.

fastfury
27.9.2006, 15:44
@Fisher, zakaj ne prideš kdaj v NG na srečanje pokazat to tvojo malo zverinico :-D

Sorry za OT. Kok KM boš pa pridobil s tem kompresorjem oz. kok jih bo vseh skupaj :drink

Fisher
27.9.2006, 19:20
Enkrat sem se potrudil pa smo se sfalili, vsa nadaljna pa potem nekako ni blo casa ali pa me sploh ni bilo.

Kolk KM, ne vem bomo vidli. :)

marcipan1
27.9.2006, 22:32
Kak je termin montaže ?
Pa svečke bi tudi rad zraven! V petek grem v Mantovo spet in mi povej, če se kje ustavim, da jih kupim!!!

Nlp. Komi čakam, da bom meu 250 KM.....

BM3W
28.9.2006, 00:11
A nebi raje 300?

Wolf
28.9.2006, 12:32
Lepo lepo :metalc
Ze po mobile.de gledam za MCS aut..... :cool
LP

Fisher
28.9.2006, 13:22
Kaj 300, 300 ma ze vsaka ibiza. 400! :) :crazy :laugh

Fisher
28.9.2006, 22:39
No ni jih ravno 400 niti 300, morem pa priznati, da ob voznji COOPER S a s to jermenico nisem ostal ravnodusen. http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a070.gif
Pa sem navajen, da avto pac bolje vlece.... http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a050.gif

In nisem edini...... http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/c010.gif

Celo z S-Spoke feltnami je avto ziv. :) http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/g015.gif

Precej ziv.... http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e035.gif
In vsakega dne, ki bi ga zamudil brez tega dodatka, bi mi ga bilo zal....zdaj ko vem. :) http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/e045.gif

No pa naj drugi povedo se svoje mnenje, da ne bom samo jaz pisal. :) http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a055.gif

Najbrz pa koncno lahko recemo, da ima JCW resno konkurenco. http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a075.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a035.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a010.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/g030.gif

PS: Mogoce pa me le ne gre resno jemati, ker sem se vedno pod vplivom navdusenja. http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a045.gif

LP

BM3W
29.9.2006, 00:35
Tudi jaz sem imel možnost testirat avto z KMT jermenico in lahko samo potrdim Fisherjeve besede. Avto napram serijskemu S-u res noro vleče že iz nizkih obratov. Razlika je res občutna. :-D :-D

lp

Mirek
29.9.2006, 01:11
Bom pa tudi jest ene par besed (kot laik) povedal o tej stvari. Avto od trenutka ko stopiš po plinu začne tako NORO vlečt ( :laugh ), da ti pusti nasmešek na obrazu. Da ne govorim o čudovitem žvižganju. Priča sem bil tudi dragu med MCS in MCS (+KMT ) in je razlika zelo očitna, KMT se oddaljuje kar za lepo razdaljo.

Čestitke lastniku te pridobitve, pa normalno FISHERJU, da je ta projekt uspešno dokončal.

Lp

Fisher
29.9.2006, 08:16
Razlika je taka, da sem celo noc sanjaril o tem. :)

Ne vem ce bom zdrzal do predvidenega roka montaze in se bom urinil vmes. :P :)

Ah ne...bo potem toliko slajse. :laugh

none
29.9.2006, 21:51
Mož Fisher, ti si to SAM razvil pa naredo ?! :eek

marcipan1
29.9.2006, 23:22
Moram še jaz komentirat.
Avto tako noro vleče, da tut kaki nori štoparki ni za ustavit. To moraš samo pelat....
Pa sem dobil infote samo po SMS in telefonu....
Kaj bo šele, ko bom zares probal :laugh

DoubleG
29.9.2006, 23:36
Kaj 300, 300 ma ze vsaka ibiza. 400! :) :crazy :laugh

Zdej je pa res že zadnji čas da pojačam, me bojo še cooper s-ji začel prehitevat :blackeye

Fisher, ko boš kaj v ljubljani me boš zategnil en krog, da vidmo kako zadeva gre :metalc

BigBoSS
1.10.2006, 20:57
Fisher,

nisi imel ti že 15% jermenico od Alte? Razlike med 15% od Alte in 15% od KMT-ja ni ker je bistvo v tem kolk je jermenica manjša tko da me res zanima kje je fora da pišeš tako hvalo in mi povzročaš cedenje slin brez postanka :ok2

Lp

Fisher
1.10.2006, 23:26
Fisher,

nisi imel ti že 15% jermenico od Alte? Razlike med 15% od Alte in 15% od KMT-ja ni ker je bistvo v tem kolk je jermenica manjša tko da me res zanima kje je fora da pišeš tako hvalo in mi povzročaš cedenje slin brez postanka :ok2

Lp

Anče, če ti kaj ni jasno vprasaj in ti bomo/bodo vse razlozili. :ok2

Tvoje domneve so se ze veckrat izkazale za napacne. Tokrat ni nic drugace. :) :crazy :-D

PS: Kaj imam jaz je v tej temi popolnoma nepomembno. :ok2

Joey
2.10.2006, 08:08
Se kaksna beseda iz moje strani.

Avto res noro vlece, cist huda zadeva. Neverjetno koliko vec moci ze pri nizkih obratih :metalc

Kapo dol za uspesno izpeljan projekt in rezultat.

Fisher, kdaj bo pa tvoj dan d?

Fisher
2.10.2006, 09:30
none: Ce je govora o jermenici ("zlata" zadeva) ja, celega kompresorja pa ne.

Joey: Ja mika me, da bi bil ze danes. :)
Sam sem se odlocil, da bom porihtal se par stvari zraven, tako da enkrat, ko zapade sneg gremo na zimsko spanje. :)
Drugace bom parkrat zadevo podiral in se mi zdi nesmiselno.

Pomladu pa lahko kaksno vzporedno pospsevanje udarmo s kaksnim JCW jem. :)

Potem pa se primerjamo $/KM. :laugh
Malcek za salo malcek pa zares. :ok2

Joey
2.10.2006, 10:09
Verjamem, da te mika, mene tudi :) Se mi zdi, da bi bila zadeva v povezavi s krajsim menjalnikom lahko se dodatno zanimiva.

Saj to glede JCW je seveda jasno. Eno je ce kupis novega, dobis zraven se zavore in imas dve leti garancije...Drugo je pa naknadno. V tem primeru $$$ vedno govorijo v prid aftermarket. Bo pa zanimivo videti pospesevanje...zna se zgoditi, da bo imel slednji kaksen korak prednosti...

Je razlika med tvojim s 15% manjso jermenico in omenjenim s se manjso zelo ocitna? Verjetno je od cca 3500 obratov naprej podobno, ali? Predstavljam si, da najvec pridobis v nizjem obmocju.

Fisher
2.10.2006, 10:18
No sej ti jo lahko zrihtamo. :P :)

Primerjava mojega avta z omenjenim je skoraj nemogoca. En velik problem je ze pri platiscih, saj trenutno furam ultraleggero on pa tezke S-spoke, tako da je ze tu velika razlika.

Pa se par malenkosti. Najbrz bi ga jaz uspel drzati.

Po mojih insiderskih infotih pa imajo JCW ji probleme. :laugh
Upam da so ti infoti napacni. :)
Drugace bo res ze malce zalostno vse skupaj.

Joey
2.10.2006, 10:50
Priznam, da me zelo mika, vendar pa bo pri tem verjetno se en cas ostalo.

Zaenkrat bom kaksen dinarcek vlozil v feltne in gume :)

Se moram pa z novopecenim lastnikom tegale stroja en dan dobiti, da vidim primerjavo v pospesevanju.

Fisher
2.10.2006, 11:42
Ne cakaj pomladi,
ne cakaj na maj
raje jo kr zdaj notri daj.
:crazy :laugh

BigBoSS
2.10.2006, 12:48
Lepo lepo Metalc
Ze po mobile.de gledam za MCS aut..... Cool
LP

Wolf sploh ti ni treba na mobile.de za Cooper S Automatic :ok2

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1077130#

Lp

Wolf
2.10.2006, 15:30
Tm so cenejsi....
Ah svinja sanja kukuruz, a kukuruza nema...

BigBoSS
2.10.2006, 21:50
Kaj naj rečem, sploh ne morm govorit, sam sline se mi še cedijo. Zdj pa tudi jaz ne bom mogu spat :ok2

Rečem lahk samo še tole: kupi kdo odlično ohranjen, vzdrževan in čuvan Cooper letnik 05 s 30kkm?

:slin :slin :slin :slin :slin :slin :slin :slin :slin :slin :slin :slin :slin :slin

Lp

none
2.10.2006, 22:29
none: Ce je govora o jermenici ("zlata" zadeva) ja, celega kompresorja pa ne.

Respect moz! :bow :bow :bow

P.S.: Ko boma pri tebi montirala bodykit, bi se zelo priporočal za vožnjo! Proooooosimmmmmm :mljask :mljask

Fisher
2.10.2006, 23:27
Anče zdaj potlej ves o cem je bilo govora? :) :-D

none: ves da bova sla en krog :)

BigBoSS
3.10.2006, 13:59
Vse mi je jasno o kom je govora ter kje je razlika :ok2 :beer

Lp

Fisher
9.10.2006, 13:13
Anče: Zdaj ti ziher ni vec jasno o cem je govora. :) :) :)

Kaj je fantje je vse pocrkal da se nc ne oglaste in se vedno pesacte do racunalnika. :)

Al se delajo avti? :)
:laugh

BigBoSS
9.10.2006, 13:24
Vse je jasno.

Fisher še vedno sem Anže, Avstrijci ne poznajo ž-ja dokler ne popizdim in se ga zapomnijo :ok2

Lp

Fisher
9.10.2006, 13:29
:jezik :jezik :jezik :jezik :jezik
Anče
:jezik :jezik :jezik :jezik :jezik :jezik :jezik :jezik :jezik :jezik :)

Sej mam jst tud ž vmes. :)
Ja eni majo probleme s sumniki. Eh nic hudga, pac zdaj si tudi pri nas Anče. Sej se lepo slis. :jezik :)

BigBoSS
9.10.2006, 13:34
Ambroč :metalc

Fisher
9.10.2006, 13:36
Jst mam tako lepo slusen nick, da me klicejo kar po nicku v vecini.

Fič :crazy

BigBoSS
9.10.2006, 13:39
Tko kot mene- Big :ok

BM3W
9.10.2006, 17:43
LOL Fičer :rofl

Fisher
9.10.2006, 18:00
Ja Tonče? :laugh :crazy :eek :beer :-D

BM3W
9.10.2006, 20:18
Ne ne jaz sem BM3Č. :ok2

Fisher
9.10.2006, 20:56
Jst pa Cupiča S vozm. :crazy :ok2

Mirek
9.10.2006, 22:07
:laugh :laugh :laugh Kake mate.

Sam ta moja poraba je že res smešna (DIESEL POWER).

Fisher
9.10.2006, 22:12
Seveda da je.

Cakaj nalepke. :)

Vse bomo na suho.........................:) Da ne recem kaj :)

BM3W
9.10.2006, 22:24
Tole bo en v kratkem brisal se mi zdi.

p.s. Moj je pa Cooper Č :laugh

marcipan1
12.10.2006, 23:35
Jest sem pa danes tut neki dobu !!!!
Sem mal fertik, ker sem po prihodu domov moral opraviti še očetovsko, moževsko in pasjo funkcijo, tako da na hitro:

Najprej sem opazil zvok kompresorja, ki se očitno že od začetka precej raje vrti. Pri šaltanju iz 1. v 2. bi lahko slednjo spustil, saj ima avto tollko več navora, da bi brez DSC kopala zadeva, kar se bo nedvomno zgodilo ob bolj rabljenih gumah ali vlažni podlagi.
V klanec gre noro, kot da ga ni. Nisem pa se še upal ga do kocna obremenit, samo do ene 5.5krpm.
Kakšen MTH bo čez čas najbrž dobrodošel, ker bi rad popravil malo slabšo odzivnost stoplake za plin.

Moram pa oment, da je blo kar kul, ko so se z mojim avtom 3 folki ukvarjal, tako da gre za res profi tuning. Čeprav jim je dal moj fejslift kar mal dela.
Fisher, tenks.
:ok

Mirek
13.10.2006, 12:19
Jest sem pa danes tut neki dobu !!!!
Sem mal fertik, ker sem po prihodu domov moral opraviti še očetovsko, moževsko in pasjo funkcijo, tako da na hitro:

Najprej sem opazil zvok kompresorja, ki se očitno že od začetka precej raje vrti. Pri šaltanju iz 1. v 2. bi lahko slednjo spustil, saj ima avto tollko več navora, da bi brez DSC kopala zadeva, kar se bo nedvomno zgodilo ob bolj rabljenih gumah ali vlažni podlagi.
V klanec gre noro, kot da ga ni. Nisem pa se še upal ga do kocna obremenit, samo do ene 5.5krpm.
Kakšen MTH bo čez čas najbrž dobrodošel, ker bi rad popravil malo slabšo odzivnost stoplake za plin.

Moram pa oment, da je blo kar kul, ko so se z mojim avtom 3 folki ukvarjal, tako da gre za res profi tuning. Čeprav jim je dal moj fejslift kar mal dela.
Fisher, tenks.
:ok

Poleg tega sem dobil še novo oznako na mojemu Miniju - Mini Cooper SD ( Diesel ), ker zna bit poraba tako majhna, da me že skrbi. :laugh . Seveda če ga pohodiš PIJE - PIJE - PIJE :drink.

Občutek sem pa dobil, da se pelje še lepše kot prej. SMOOTH!

Lp

marcipan1
13.10.2006, 13:41
Glede porabe še ne vem. Mam krajši menjalnik in mislim, da moj že v osnovi ob priganjanju več pije.
V začetku novembra imam pot v Bratislavo in bom potem več vedel povedati o razliki med zdaj in prej.
Se vidmimo ju3.

Fisher
20.10.2006, 20:15
Kaj je fantje, se delajo dizli?

dizl
20.10.2006, 22:23

Zdravo MINI-jaši !
Oglašam se prvič na forumu in vas vse lepo pozdravljam. MINI diesel-a imam pet mesecev in sem zelo zadovoljen z njim. Vzel sem novega ONE D zato, ker prevozim kar dosti kilometrov letno in ker poraba ni velika. Pri mojem načinu vožnje, ki ni ekstremno hitra je poraba okrog 5 litrov. Sem pa kar prijetno presenečen nad živahnostjo vozila.
Sicer pa smo se videli na češnjah in na kostanju.
Veliko je bilo pisanja o vožnji bigbossa in minicoo-ja. Tudi mene sta prehitela pa nisem imel prav nič proti. Videl sem da zelo dobro obvladata svoja vozila. Je pač treba ohranjat tradicijo, da je MINI cestni gokart. Pa tudi fanta sta čist OK - spila pa tudi nista toliko kolikor sta napisala. Lep pozdrav obema in ostalim MINI-jašem.
Dizl

Fisher
20.10.2006, 23:08

Zdravo MINI-jaši !
Oglašam se prvič na forumu in vas vse lepo pozdravljam. MINI diesel-a imam pet mesecev in sem zelo zadovoljen z njim. Vzel sem novega ONE D zato, ker prevozim kar dosti kilometrov letno in ker poraba ni velika. Pri mojem načinu vožnje, ki ni ekstremno hitra je poraba okrog 5 litrov. Sem pa kar prijetno presenečen nad živahnostjo vozila.
Sicer pa smo se videli na češnjah in na kostanju.
Veliko je bilo pisanja o vožnji bigbossa in minicoo-ja. Tudi mene sta prehitela pa nisem imel prav nič proti. Videl sem da zelo dobro obvladata svoja vozila. Je pač treba ohranjat tradicijo, da je MINI cestni gokart. Pa tudi fanta sta čist OK - spila pa tudi nista toliko kolikor sta napisala. Lep pozdrav obema in ostalim MINI-jašem.
Dizl

:funnypost

PS: Ni treba vsake teme zasvinjat z vasimi butastimi alterji. :frown

dizl
20.10.2006, 23:51
[ :funnypost

PS: Ni treba vsake teme zasvinjat z vasimi butastimi alterji. :frown[/quote]

Oprosti :napaka nisem te hotel užaliti

Fisher
20.10.2006, 23:54
Uzaliti?

Svashta. :crazy

PS: Ce ze tolk povdarjate te gokarte, pa potem se vozte tko. 1mm z gumo ob gumi. Aja za to je treba bit pa taprav frajer in je treba znat. :laugh

minicoo
21.10.2006, 19:25
Dizl ti si care, ja vidš, tko kot si lepo povedu Mini je za živahno vožnjo, ne pa za pusije,
Nič se dobimo na kakšnem NMD srečanju. LP

dizl
21.10.2006, 21:55
Dizl ti si care, ja vidš, tko kot si lepo povedu Mini je za živahno vožnjo, ne pa za pusije,
Nič se dobimo na kakšnem NMD srečanju. LP

minicoo :hello
A veš kaj ne bom nikoli pozabil ?
Ko smo se poslavljali iz Logarske doline si rekel : No sedaj pa gramo počas domov - sam res kolikor se bo le dalo počas !
Ma ta je bila pa res duhovita :-D .
Še nekaj, s seboj sem imel digitalca in na tvoj e mail ti bom poslal nekaj fotografij. LP in uživaj :wave !

minicoo
22.10.2006, 12:50
Hvala za slike, so zelo dobre, se vidimo. LP :ok

BigBoSS
22.10.2006, 21:08
@dizl

Lepo pozdravljen tudi na forumu :ok

Lp

dizl
22.10.2006, 22:45
@dizl

Lepo pozdravljen tudi na forumu :ok

Lp

Malo se še privajam :confused . Sem pa zelo zadovoljen s forumom :cool . Nisem sicer še vsega prečital, vendar zadosti, da sem ugotovil, da tu sodelujejo in pišejo res pravi strokovnjaki in ljubitelji MINI - ja. Naj omenim poleg tebe Bigboss še Fisher - ja, Minicoo - ja, Miha, Bm3w - ja, Marcipan1 -a in še bi lahko našteval. Ljubitelj MINI -ja sem tudi sam, saj sem v letih od 1978 pa do 1984 vozil MINI Morisa 1000 ccm. Tudi ta je bil, za tiste čase, zelo atraktiven :king . Šibka točka so bile le zavore, saj sem jih moral vsako leto popravljat. LP vsem :wave2