PDA

Ogled polne verzije : Luči???

Mstyle
30.9.2002, 18:26
Živjo!
Imam eno vprašanje glede žarnic za compact E36. Ali mogoče kdo ve, kje bi lahko kupil žarnice ki svetijo modro ali belo.(ALI SPLOH OBSTAJAJO) :confused
Že original žarnice je težko dobiti, saj jih prodajajo samo na bmw servisih.
Oznaka: HB3, HB4

Lep pozdrav!

Borut
30.9.2002, 21:55
Imam isto težavo, ker nikjer ne najdem modrih halogenskih žarnic za parkirne luči. Sem že poizkusil pri uvoznikih, pa je problem pakiranje oz. količina (1000 kosov ali paket), jaz pa bi rabil le dve žarnici. HELP.

lp
Borut

Mstyle
1.10.2002, 15:18
halogenske modre?
Mislim, da sem nekaj takega zasledil pri Conrad Electronic.
Je pa res, da so drage. Mislim da je ena žarnica (parkirna - 12V 5W) 8000 SIT.

Poglejte na naslov: www.e-trading.si
oprema za vozila-žarnice za vozila

LP

Borut
2.10.2002, 19:18
Sem že pregledal, in tudi potelefoniral. Vendar nimajo v katalogu H6W žarnice. Jo pa proizvaja Philips in Osram in verjetno še kdo drug.

lp
Borut

nikola 318i
3.10.2002, 10:03
Ljudje meni se zdi da sem jih videl od osrama v Obiju pri E Leclercu(modre halogenske parkirne luci) majo pa tudi modre H1 in H7...skrajno butasto da jih tam prodajajo:))so pa kar drage vendar krepko pod 8ooo sit.

Bimmer
30.10.2002, 11:58
Jaz sem na pozicijske lučke nadel modre gumice, pa ful zakon zgleda. Ena gumica je pa 200 SIT :) .

LP
Bimmer

Diablo
6.11.2002, 08:09
Zanima me če lahko v 316i compact namontiram H7 žarnice. :confused
Aja še to kje se dobijo letvice za luči (za besen izgled)? :)

E30
6.11.2002, 09:45
Poskusi pri Ustyle
GSM 031 378 542, Uros
Decko je car :metalc

Bimmer
6.11.2002, 12:51
A mogoče kdo ve, kje lahko dobim bele smerokaze bolj ugodno?

Bimmer

LILE
7.11.2002, 00:18
Jaz sicer nerad mečem denarja stran :frown , razen če me res ne prime... :beer Glede belih smerkoazov... Pred BMW sem vozil megane, ki je imel bele smreokaze in??? :dead Sicer pa me je na britofu 1.11. davil en znanec, da ima katalog z vso Bmw opremo in da stanejo prvi smerokazi za e46 cca 16.000 SIT.
Mene bolj zanima naslon za roko spredaj. Decembra grem v Nemčijo ali mislite da se tam kaj več dobi??. Ko pr nas vprašam na servisu za to in ono traja 1 uro da zvem ceno, potem obljubljajo dobavo v 24 urah, ko pa sem naročil strešni lok za 35.000 SIT sem ga čakal tri tedne...
Imam tudi multifunkcijski volan in napeljavo za GSM pa sploh ne vem kakšen aparat se da namestit??

Diablo
8.11.2002, 08:40
Živjo!
Imam eno vprašanje glede žarnic za compact E36. Ali mogoče kdo ve, kje bi lahko kupil žarnice ki svetijo modro ali belo.(ALI SPLOH OBSTAJAJO) :confused
Že original žarnice je težko dobiti, saj jih prodajajo samo na bmw servisih.
Oznaka: HB3, HB4

Lep pozdrav!

:ok2 mene še vedno zanima debata o žarnicah:ok A SPLOH OBSTAJA KAJ TAKEGA

easy
11.11.2002, 13:06
Oglej si tole povezavo http://www.myfreehost.org/olef/ (žarnice)
lp
Iztok

Diablo
14.11.2002, 07:53
Pogledal, pisal in nikol še ni slišal za kaj takega :crazy :laugh

easy
18.11.2002, 11:24
na gornjem www-ju imaš cenik žarnic; po mojem te zanima model PLASMA WHITE.
easy
:beer

Diablo
18.11.2002, 13:26
Zanimajo me HB3 in HB4 model žarnic in teh nimajo PLAZMA WHITE :damn

Borut
18.11.2002, 19:58
Diablo, mene je to iskanje žarnic tako razjezilo, da sem jih naročil na: www.autolamps-online.com .
Pa še en nasvet. Če imaš možnost, naroči preko kake firme, da ne boš plačal še carine. Moraj pa ti poslati originalno fakturo.

lp
Borut

Rado
27.11.2002, 21:32
Zdravo!
Zadnjič sem bil v Baumax-u in sem videl komplet dveh žarnic
XENON, MEGA WHITE, halogen H-7, 12V 55W, proizvajalec Interunion Nemčija . Cena 5.119 Sit. Ima kdo izkušnje z njimi ?
Pri Olefu so podobne od Krawehla 4.140 Sit, pa me z poštnino in ostalim pride nekje isto (gor - dol ), Baumax pa je 300 m stran.
OSRAM-ova ena žarnica pa pride 3.700 Sit !!!

Lp

ipsilon
28.11.2002, 00:41
Hm, tele žarnice so pa zanimiva zadeva. Sam sem spomladi kupil dve H1 z večjo svetilnostjo (razlika je očitna, takoj vidna), firme Narva, pa je ena stala nekje 1600 SIT. Se mi ni zdelo pretirano. Ko pa berem vaše debate, se sprašujem, kakega hudiča kupujete. Je pa res, da so H7 dražje od H1.

Rado
28.11.2002, 07:46
Ipsilon zdravo !
Po tvojem avatarju vidim ,da imaš tudi ti E-36. Kaj ti imaš notri H1 žarnice? Jaz imam H7 žarnice ( pa tudi v rezervi iz tovarne "še neodprta" :-D ) je H7.
Lp

Mstyle
1.12.2002, 13:43
Ste mogoče že slišali za BMW serije Compact??? (E 36)

In veste kakšne žarnice so notri???
Oznaka ( HB3, HB4)

Le zakaj so to naredili??? :damn

Če ti pregori žarnica, ni druge kot na pooblaščeni servis po novo.
Al pa plazma white iz nemčije po pošti :napaka

Diablo
2.12.2002, 00:08
Ne samo, da so namotirali "čudne žarnice" tudi kompleten žaromet se razlikuje od ostalih :napaka

Ko sem hotel očistiti prednjo plastiko in steklo na luči sem raje odnehal, ker je celotna zadeva zaleplena z silikonom :crazy :damn

Bolje zavarovat zadevo in malce tresnit po lučeh :ok :ok2

Špirovc
2.12.2002, 10:59
Kva ste bolečine! :crazy Nimate pojma! Pejd na servis pa nej ti zamenajo te pofukane žarnce pa ti bo zihr delal. Pa da vas ni sram take blesarije vn metat!!!!!!!!!!!!! :damn

Diablo
2.12.2002, 11:52
Kva ste bolečine! :crazy Nimate pojma! Pejd na servis pa nej ti zamenajo te pofukane žarnce pa ti bo zihr delal. Pa da vas ni sram take blesarije vn metat!!!!!!!!!!!!! :damn

Navadne HB3 in HB4 dobim na vsakem vogalu :laugh problem se pojavi pri "plazma white " žarnicah. Če bi malce bolje prebral bi vedel, da ne iščemo navadnih originalnih žarnic :crazy

:laugh :laugh :laugh

dejo
2.12.2002, 13:08
glede žarnic v glavnih lučeh....nikar kupovati no name žarnic, pa če glih njihovo ime ponuja nevem kaj....v zadnjem AvtoBlicu je test H7 in H4 žarnic povzet po nemški reviji. Najbolje sta se odrezala Philips VisionPlus in Premium, pa še Osram jima stoji ob strani, glede na svoj namen so najboljše...trenutno...tako, da variante Xenon in Laser nimajo tukaj kaj iskati in so metanje denarja ....raje malo tolarčkov več pa, da vidiš tako kot treba.

Rado
2.12.2002, 15:32

Zdravo Špirovc !!
Ne vem zakaj se ti tako zelo razburjaš :confused , če se pa mi samo lepo pogovarjamo??
Saj, če ti ni všeč tema, ne rabiš komentirati.
Dejo, tebi pa hvala za informacijo o žarnicah.
Lp

dejo
2.12.2002, 16:02
Špirovc je spregledal, da se tukaj vsi več ali manj ukvarjamo z svojimi konjički iz hobija in ne da bi odkrili toplo vodo......če boš vozil avto na servis, da ti žarnico zamenjajo, potem se raje drži kolesa, pri avtu pa je potrebno osnovne stvari urediti že takoj na cesti in ne v servisu drugi dan..kaj če ti bo guma šla boš pa vlečno klical??

ipsilon
2.12.2002, 21:52
Ja, moj ima noter še H1 žarnice. Sem zadnjič spraševal na Integri za nov original komplet žarnic (ker je moja škatla pač že precej zdelana), pa so rekli, da je kakih 6, 7 jurjev. Škatla in žarnice seveda. Hvala lepa. Original H7 pa stane na Integri nekje med 3 in 4 jurji, navadna H1 v kaki avtotrgovini pa 500 tolarjev. In cesto ravno tako dobro vidim :laugh

Borut
3.12.2002, 17:18
Ipsilon, glede žarnic ti moram nekaj priznati.

Včasih sem testiral na H4 žarnicah (AR). Menjaval sem jih vsak drug mesec, no name žarnice za 500 SIT.

Med tem pa sem na enem Nizozemskem servisu videl novo ponudbo H4 od Philipsa, pogledam ceno, akcija 2 za 1. Super kupim.
Vgradim žarnice v AR in VW in po šestih letih še vedno lepo svetita in se grejeta.

Cena je bila takrat 22 NGL (20 DEM) za dve žarnici. Če pa zračunam one No name pa sem plačal več 100 DEM v roku enega leta.

Mislim, da se splača kupovati mal boljše izdelke, ker nismo tako bogati, da bi kupovali dvakrat slabo.

lp
Borut

ipsilon
3.12.2002, 19:21
Borut, strinjam se s tabo, da včasih s šparanjem dosežeš ravno obratne učinke od zamišljenih. Ampak zdaj imam navadne H1 za 500 sit že več kot celo leto v meglenkah, pa ni problema. Res je, da jih uporabljam dosti dosti manj kot kratke luči - tam pa imam noter Narva H1 s povečano svetilnostjo, že kakih 8 mesecev delujejo brez problema.

BMW M PWR
11.12.2002, 23:42
Našel sem eno slovensko stran, kjer prodajajo te HB3 in HB4 žarnice, samo se m sdi, da so samo navadne!
Cena: 1308 SIT/KOS

Ja še naslov: http://www.myfreehost.org/olef/zarnice.htm#plasma