Ogled polne verzije : E30-vgradnja motorja M50B20
Čisto tako informativno me zanima,kako bi bilo z vgradnjo motorja iz recimo E34 520i ali E36 320i v E30 (320i ali 325i).
Kaj vse bi bilo potrebno zamenjati?
Ali so noslici motorja isti?
Ali menjalnik iz E34 paše v E30?
Kako je z izpušnim kolektorjem,ali paše iz recimo motorja M20 320i na motor M50?
Kako je z atestom ali homologacijo?
Razmerja diferencialov?Pri E34 je za M20 motor razmerje 4.44,za M50 pa 4.27.Kakšno razliko to pomeni v praksi?
Še nekaj:a ima kdo na forumu E30 320i?
lukamarko
11.3.2004, 07:31
Živjo
Odgovore boš po mojem mnenju najlažje našel na www.e30.de , kjer kar mrgoli takšnih in drugačnih predelav.
jure a bos menjal motor v avtu??
a ti je tvoj izdihnil??
ko si že ravno vprašal če ima kdo E30 320i
Jaz sem ga imel do nedavnega, pravzaprav ga ima še, samo da sem zamenjal mašino za E30 325.
Že s to predelavo je precej problemov lahko. Kljubtemu da so mehansko vse stvari podobne in pašejo se je popolnoma zalomilo pei elektriki kjer v konektorju ki povezuje elektroniko motorja z avtom ni pasalo skoraj nič. Zato sem moral dat to predelat in poleg tega da je bilo treba uskladit žile, je bilo potrebno pognit še par dodatnih novih žic za obratomer itd...
tako da te predela so sila nehvaležne...
če boš pa dajal v E30 mašino iz ne E30 se pa zalomi pri marsičem, nosilci, izpuh, kardan, predvsem pa bo treba močno predelat elektriko. Specifično za E36 ali E34 žal ne vem koliko se stvari ujemajo...
Nikakor ni moj namen da te odvrnem od tega početja, ampak da te opozorim da je vseskupaj precej bolj težavno kot se zdi.
Drugače pa veliko veselja pri predelavi.
ja da te ne bo ta predelava prevec prisla...delo in pa kaj bos se moral menjat zraven vsega kar ze imas...
premisli, ce se ti splaca... :ok
Kot je bilo ze enkrat napisano: vse se da! Se posebej v e30! BB je imel v svojem e30 od e34 3.5 motor, tako da se da! Mogoce je on pravi naslov, ker je, kot vem, delal sam!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.