Ogled polne verzije : Nova serija 1 135i!!!
Menda bodo naredili model 135i biturbo! To pa bo hudobija!
http://www.wheels24.co.za/Wheels24/News/0,,1369-1372_1725213,00.html
http://www.wheels24.co.za/Images/Photos/20050622100307MDesign1SeriesFF-400.jpg
FLAT_eric
17.9.2006, 12:09
Verjetno bo konkurenca Golfu R32 in ostali hot hatch backom!
LP :ok
Kako prosim? 130i je konkurenca R32! Sej ma še več konjev ko Golf. Tale 135i jih bo mel 306! Menda M1 ne bodo naredili, ker je M1 že kot model iz preteklosti. :ok
Kolk bo pa to stal, če je že 130 drag?
Ne vem kdo bo to kupil :confused
Bo pa zihr fajn za vozit :ok
Kako prosim? 130i je konkurenca R32! Sej ma še več konjev ko Golf. Tale 135i jih bo mel 306! Menda M1 ne bodo naredili, ker je M1 že kot model iz preteklosti. :ok
35i TT ima uradno res 306 konjev, ampak dejansko jih ima okrog 350 (ničkolikokrat pretestirano na valjih). Zlahka se ga načipa na 400+ konjev.
BMW pa laže o konjih zaradi tega, ker če bi priznali da ima 350 konjev, potem več nihče ne bi kupil obstoječe M3... :ok
Skratka, to bo zagotovo moj naslednji motor (še nisem ziher v lateri školjki, ampak najbrž v enki..). :) BtW ta motor razvija max. navor od "štandgasa pa skoraj do bolkade...RAVNA LINIJA navora čez celo območje vrtljajev pubeci...Trga skoraj kot M5 E39 , ampak pri dost manjši porabi benza..Pa še tuning potencial je MNOGO večji kot na M5....
Pa saj o tem sem že pisal.....sam eni zgleda ne berete vsega.... :) :ok
Ste merili na valjih oz. si videl na svoje oci? Ker ce ima 350konjev :eek :-D :metalc
Ste merili na valjih oz. si videl na svoje oci? Ker ce ima 350konjev :eek :-D :metalc
Bi imel 335i boljše pospeške od 0-100 ;)
Kot jih je podala tovarna.
Kar pa me sploh nebi presenetlo, saj je tako tudi pri M6. Tako glede konjev kot pospeškov ;)
Na lastne oči ne, ampak v eni drugi emi sem dal link članka (iz preverjenih virov)... Sam zdaj se mi ga ne ljubi iskat..Mislim da je v temi benz vs dizel.. :confused
Evo, našel; beri 3 (tretji) post v temi (Gustav):
http://www.m5board.com/vbulletin/showthread.php?t=78853
Kot jih je podala tovarna.
Kar pa me sploh nebi presenetlo, saj je tako tudi pri M6. Tako glede konjev kot pospeškov ;)
Točno. In za uradnih 507 konjev se je BMW odločil zaradi nadaljevanja tradicije (model 507 izpred par destletij). Dejansko jih imata M5 in M6 precej več kot 507.... :ok
Oh!
Potem so pa menjali sistem zapisa max. moči? :)
Prej je veljalo da so zapisovali povprečje vseh doseženih max. moči motorjev. Npr. E34 M5 ima lahko samo slabih 290KS, najboljši eksemplari so pa imeli nekje med 340 - 350KS !!! Vsaj prvih 30 proizvedenih (za teste novinarjev) so imeli vsi preko 340KS.
Zato se pa dogaja, da kak 3,6 (315KS) spiči 3,8 (347KS). Že pri mojem je velika razlika med prejšnjim ter sedanjim motorjem - stari je bil dosti bolj strupen - bi rekel da nekje 15-20% :eek
Zdaj pa zapišejo minimalne vrednosti napram MB ki piše maximalne (vsaj včasih je bilo tako) :-D
LP, BB
Sem prebral :ok Ravno zaradi teh vpisov moci imamo radi BMWje :ok2 Se za 330i naj vpisejo 130kW :-D
Že 335i primerjajo z e46 M3 in je boljši v prožnosti in pospeških....Kaj bo šele tale malček naredil :metalc Edine konkurence ki se jo spomnim zdele je novi RS3 samo podatkov še ni nobenih. Čas bo pokazal.. :-D
Hmm ne bi rekel, da lahko tovarna kar nekaj napiše. Sej pa gredo avtomobili skozi "zunanje" teste.
Seveda pa ima večji navor in prožnost, ker pomagat 2 turbo polnilnika.
Kar se pa tiče čipanja, pa bo verjetno kar problem. Logaritmi s katerimi so elektroniko zaščitili, so zelo kompleksni. Če se kaj šari po elektroniki, se avto zaklene in ne gre več kot 180km/h :ok2 .
]Hmm ne bi rekel, da lahko tovarna kar nekaj napiše. Sej pa gredo avtomobili skozi "zunanje" teste.
Seveda pa ima večji navor in prožnost, ker pomagat 2 turbo polnilnika.
Kar se pa tiče čipanja, pa bo verjetno kar problem. Logaritmi s katerimi so elektroniko zaščitili, so zelo kompleksni. Če se kaj šari po elektroniki, se avto zaklene in ne gre več kot 180km/h :ok2 .
Saj tovarna ne piše kar nekaj; napišejo pač moč najslabših eksemplarov-kot je BB napisal...in to nič protizakonitega...
In Btw. ga že čipajo-čist brez problemov.... :ok
Saj v zadnji številki Avtomagazina piše, da bodo pričeli z vgrajevanjem 3.5 motorja v enko, samo da ne bo M1, ker že obstaja legenda s to oznako. Definitivno bo pa to igračka za na cesto.
Saj v zadnji številki Avtomagazina piše, da bodo pričeli z vgrajevanjem 3.5 motorja v enko, samo da ne bo M1, ker že obstaja legenda s to oznako. Definitivno bo pa to igračka za na cesto.
Kaj igračka, to bo ART na kolesih, to bo ZVERINA.... :ok2 :ok2
Kaj igračka, to bo ART na kolesih, to bo ZVERINA.... :ok2 :ok2
točno to! :ok
LP,
V 5-vratni različici...
http://www.moj-album.com/slike/731528/txWSIjTKAFgqceJ2.jpg
In v 3-vratni...
http://www.moj-album.com/slike/731528/1gxofZBlwl3bNY2I.jpg
http://www.moj-album.com/slike/731528/KN8_WfcI2VrUjipg.jpg
AngelEyes
19.9.2006, 22:54
Že 130i je raketa, ta bo pa še hujša. :burnout :metalc
Najbolj me pa zanima coupé. Prve računalniške retuše so zelo obetavne. :mljask
Dark Funeral
19.9.2006, 23:06
cupe je komaj lep ...... si pa nemorem predstavljat kako bo to letelo :metalc
Tole kar gledate ni 135i niti 135ti ne karkoli z N54 motorjem.
Na slikah je Enka z I4 turbo motorjem - menda bo 120si ali 123i imenovana.
Konkurenca Golfu GTI, Audiju S3 itd.
Z dobrimi 200 konji se bo ponašal.
.....................................................
Glede N54 v E87 platformi: baje bomo prej videli 235i cabrio (in kasneje tudi kupe), ki naj bi bil namenjen bolj za ameriški trg.
N54 tehta celih 190kg, kar je skoraj 30kg več kot 3L N52. Da ne omenjam niti težjega in večjega menjalnika. In že 130i je en neokreten bajsek z zelo težkim nosom.
Me prav zanima, če bodo takega bajska z N54 na koncu sploh požegnali, saj so se hvalili, da hočejo serijo 2 narediti kar se da okretno in agilno.
Moletko, na germancarfans.com piše drugače, potem pa nevem kdo ima prav.
Moletko, na germancarfans.com piše drugače, potem pa nevem kdo ima prav.
Počakaj še malo in boš videl. Kmalu. :ok2
Ovi GermanCarFans verjame, bodi resn :)
Moletko all the way :}
Ne samo na GCF, tudi drugje...
http://news.auto.cz/spy/spy-photos-tridverove-bmw-1-bez-maskovani-135i.html
http://www.worldcarfans.com/spyphotos.cfm/country/gcf/spyphotoID/6060919.003/bmw/spy-photos-bmw-135ti-3-door-hatch
http://paultan.org/archives/2006/08/17/bmw-135i-bmw-135ti-spyshots/
Moletko, imaš ti kakšno bolj verjetno fotko? Na internetu poleg tega nič drugega ne najdem.
Ce ne bo BMW zacel kmalu dajati mehanskih zapor diffa na tele 260km+ makine bodo zacele padat kritike. Ze na testih jamrajo, da v ovinku notranje kolo v prazno melje....
LP
Tole kar gledate ni 135i niti 135ti ne karkoli z N54 motorjem.
Na slikah je Enka z I4 turbo motorjem - menda bo 120si ali 123i imenovana.
.....................................................
Glede N54 v E87 platformi: baje bomo prej videli 235i cabrio (in kasneje tudi kupe), ki naj bi bil namenjen bolj za ameriški trg.
N54 tehta celih 190kg, kar je skoraj 30kg več kot 3L N52. Da ne omenjam niti težjega in večjega menjalnika. In že 130i je en neokreten bajsek z zelo težkim nosom.
Me prav zanima, če bodo takega bajska z N54 na koncu sploh požegnali, saj so se hvalili, da hočejo serijo 2 narediti kar se da okretno in agilno.
Z info o 135ti pa si me zdaj razočaral. :frown Ponavadi prinašaš samo dobre informacije. :)
Agent 007
23.9.2006, 17:14
Kaka je pa kaj teža ta zverinice? :-D
Za ta dva bo z 200timi konji bolj švoh konkurenca...
Samo res...
Dark Funeral
24.9.2006, 10:50
Samo res...
lahko bo pa kilaža padla in bo še vedno konkurenca, čeprav dvomim :frown
če ma za bit konkurenca 1.4 motorju z golfom, potem upam da bo tudi cena konkurenčna, k 1ka je še vedno dražja od golfa in mu ni konkurenca.
Samo res...
Novi S3 ima navit 2.0 TFSI motor s 265 konji :ok
jp
z 200KS ne bojo konkuriral S3 :crazy:
Dark Funeral
10.10.2006, 16:36
naj konkurira hondi s 2000 in bo stroj. :ok2
To je pa čist druga...Hondi S2000 je pri bmwju konkurenčen avto Z4 3.0Si. :)
Dark Funeral
10.10.2006, 19:56
naj konkurira temu motorju in bo ne pa avtu kot cariju oz pajder-menu :)
motor je to o čemer govorim..........2000 kubikov 240 konjičev brez turbine kolkr vem :3gears
motor je to o čemer govorim..........2000 kubikov 240 konjičev brez turbine kolkr vem :3gears
A o motorju govorimo, honda je le honda....2.0 VTEC 240 konjičkov :mljask vrti se pa do 9k :slin . Pomoje bmw ne bo še dolgo naredil tako visoko vrtečega motorja.
Dark Funeral
10.10.2006, 21:05
A o motorju govorimo, honda je le honda....2.0 VTEC 240 konjičkov :mljask vrti se pa do 9k :slin . Pomoje bmw ne bo še dolgo naredil tako visoko vrtečega motorja.
pa kvaliteten je tudi....no če bi bmw naredil tak motor s turbino in ga dal v serjo 1 potem bi zmagal.
ne morem si dat slikice v podpis! kako naj to nardim??? :frown:
ne morem si dat slikice v podpis! kako naj to nardim??? :frown:
Napis to v podpis:
http://i21.photobucket.com/albums/b267/danandsarah/BMW.jpg
P.s: prime hehe, napis pac link-slike
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.