Ogled polne verzije : BMW business MD
Zamenjal bi business CD za business MD.
:-D
Anyone?
Zamenjal bi business CD za business MD.
:-D
Anyone?
Not in Slovenia,in my honest opinion. :cool
Zakaj že?
MDje sploh še kdo uporablja? Jaz bi na tvojem mestu raje montiral MP3 player kot eksterno enoto in ga priključil na radio kot AUX, ako ti radio to omogoča. :-D
Lep pozdrav!
MDje sploh še kdo uporablja? Jaz bi na tvojem mestu raje montiral MP3 player kot eksterno enoto in ga priključil na radio kot AUX, ako ti radio to omogoča. :-D
O ja. Pred 10 leti sem se zaklel, da ne bom vec uporabljal kaset. In tako sem kolebal med DAT in MD tehnologijo. Slednji je bil takrat se bolj novost kot preizkusen izdelek, za razliko od prvega, ki je kraljeval (in ponekod se) v raznih studiih. No, pri DATu me je motil predvsem fizicni stik s trakom, kar pomeni, da je posledicno kvaliteta (in obraba) odvisna od ciscenja. Torej, bore malo prednosti v primerjavi s compact kasetami.
Tako imam prakticno vso glasbo na MDjih. MP3jev se izogibam, saj so uporabni le od 320kbs naprej, internet pa je seveda poplavljen z mnogo slabsimi kompresijami. MD je precej blizu CDju, zadnje generacija ATRACa so precej izpopolnjene. Plus, velikost je proti CDju prirocnejsa (64mm). Pa brisanje, urejanje, imensko poimenovanje. Sami plusi ... :-D
Za avto akustiko je mp3, čez glavo dober. Imaš pa seveda prav glede kvalitete MD, ampak v avtu ne pride do izraza, prav tako ne CD in DVD audio. Na DVD(enostranske) si zapeči mp3je in si dober za cca 4000 prevoženih km glasbe, preden se spet vrneš na prvo poslušano.
LP M
MD se ni obnesel,mp3 mnogo boljša varijanta pa tud cene so že zelo ugodne mal švercerje okol poklič boš sigurn kaj našel :metalc
No, avtomobil res ni dober prostor za ugotavljanje kakovosti, ampak velikokrat se slisi kompresija .. torej nihanje frekvenc, predvsem pri variabilnem kodiranju. In teh je pri MP3jih precej vec kot na MD.
Drugi razlog je, da ne mislim vgrajevati nicesar izvenserijskega. In MP3 tako v vsakem primeru odpade. Se MD je (sodec po ETK) na voljo od faceliftanega modela naprej)
MD je malce res utonil v pozabo, toda MP3ji ga niso in ga ne bodo nadomestili (in tudi niso namenjeni vrhunskim sistemom). Se vedno ima svoje mesto pri Hi-Fi akustiki, sisteme izdeluje prav vsak (vecji) proizvajalec zabavne elektronike in dokler bodo mediji priblizno istih cen kot kasete - je to se vedno dobra audiofilska resitev. Legendarni MD snemalnik 501 je ze leta 1994 z locenim D/A pretvornikom prekosil kakovost audiofilskih CD snemalnikov, do danes pa je kvaliteta ze na zavidljivem nivoju.
Glede mp3 kvalitete se da ogroomnoooo napisati, predvsem pa je bistvo v nastavitvah pri kompresiranju in ne samo v kbps-jih :) . Pri nobenem programu po default nastavitvah mp3ji niso "dobro" izdelani (odvisno od želje poslušalca). V avtu pa tako ali tako ne moreš imeti kakšne avdiofilske zvočnike, komponente itd., ker ti tam prostor takih zadev ne omogoča tako kot v kakšni sobi s 30 ali več m2.
Če pa si prepričan da ti MD bolj odgovarja, potem pa vanj :laugh .
:ok .
Gerchy, da te potolažim. 90% glasbe, ki se vrti po radiih, je z MP3jev. :laugh
Sama kvaliteta je pa zelo odvisna tudi od programa, s katerim jih kompresiraš. In še za v avto so veliko bolj primerni kot MD. Če mene vprašaš, bi raje kupil CD-Changer z MP3 podporo.
A se ti še da presnemavat na MDje? Jao... Maš čas. ;)
Lep pozdrav!
Gerchy, da te potolažim. 90% glasbe, ki se vrti po radiih, je z MP3jev.
- Dejstvo. Ampak radijski sprejem je itak lo-fi ... :-D
Sama kvaliteta je pa zelo odvisna tudi od programa, s katerim jih kompresiraš. .
- ja, strojno kodiranje, v uporabi ze dlje casa, po vecini na radijskih postajah. Se vedno vprasanje, kaj je kvalitetneje. Da ne govorim o storasto velikih diskih (CD), ki so obcutljivi na zunanje vplive, neizbrisljivi itd ...
A se ti še da presnemavat na MDje? Jao... Maš čas. ;)
- medtem, ko berem forum - sej snema se samo :laugh
Hm,tudi jaz sem zdaj že davnega leta 97 nabavil MD recorder,model MDS-JE510,takrat je stal kar nekaj.....mislim da je bil okoli 90k sit,mediji so bili takrat tudi še zelo dragi,pa mislili smo si,da se bo tehnologija prijela.
Imam ga še sedaj,pa ga že dve leti nisem uporabil.Kaj pa vem,naj bo,si rečem.
Drugače pa si priznajmo,povozil ga je čas.Uporablja ga le še nekaj "entuziastov",zvočno enak cd-ju,z MP3-ji ga je pa res nesmiselno primerjati,ker uporabljajo neprimerljivo večjo kompresijo kot je ATRAC in je posledično tudi kvaliteta na mnogo nižjem nivoju.
Potem pa pridemo do povsem banalnih problemov.Recimo,da si na žuru s svojim avtom in se ti zaželi poslušati recimo Henčka,ki pa ga imaš samo ti posnetega.Kam boš vtaknil MD?
Jaz bi se v vsakem primeru raje odločil za CD in to samo zaradi razširjenosti formata.E39 ima pa tako ali tako ogromen predal pred sovoznikom in med sedeži,na vratih.....
Hehe ...
Na zurkah so tako povsod MP3ji .. tako da .. imajo vse ... od Mladih Dolenjcev do Bob Marleya ... :-D
Je pa neprirocno in ljudje te smatrajo za nedruzabneza, ko jim kazes mini disketke ... :eek
Najboljsa resitev je oboje - ce bi le imel instalacijo za wechsler ... :ok2
Tako ali tako pa je vprasanje, ce bom kje v tujini staknil kaksnega, ker dvomim, da bom z lahkim srcem izdahnil tistih 160 presernov ... :crazy
Hja, pa ne samo da te gledajo ko vola, ampak marsikomu sploh ni jasno za kaj gre. O kvaliteti pa tole: tudi MD ima svoje tezave s kvaliteto, da drugih ne omenjam. Je pa res da je mogoce lazje menjat komade in ni treba met miljavznt CDjev, MD samo presnames...
Pa se sploh dobi MD avtoradio?
O kvaliteti pa tole: tudi MD ima svoje tezave s kvaliteto, da drugih ne omenjam. Pa se sploh dobi MD avtoradio?
Ne vem, o kaksnih tezavah s kvaliteto govoris? Se manj o drugih tezavah.
Seveda obstaja .. vsaj enih 6 razlicnih kataloskih stevilk obstaja v ETKju.
http://www.integra-mb.si/gerchy/minidisc.jpg
hm, morda se druga alternativa ... aux line input ... poseben locen dodatek (bmw original part), skrit v predalu, omogoca priklop eksterne audio naprave ...
http://dt.webhop.org/input.pdf
http://www.ogormans.co.uk/minidisc.htm
vse skupaj za 200 dolarjev ... vredno razmisleka ...
Se ena alternativa:
http://www2.bolha.com/index.php/ukaz/bid/izd/796326
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.