PDA

Ogled polne verzije : Dostop do interneta preko telefona

bmw_fan1
14.9.2006, 10:56
Zanima me, če ima kdo kakšne nastavitve kako se nastavi dostop do interneta preko telefona na dlačniku. Se pravi, rad bi imel internet na dlančniku preko telefona.

lp

wtf
14.9.2006, 11:00
preko GSMja? Lahko maš preko bluetooth ali pa preko IR. :)

bmw_fan1
14.9.2006, 11:13
no saj mislim preko bluetootha na telefonu in dlančniku. Kako naj to nastavim?

lp

wtf
14.9.2006, 11:16
kateri telefon pa imaš? povej znamko pa model

bmw_fan1
14.9.2006, 11:45
imam nokio 6230i dlančnik je pa hp ipaq 2215

lp

wtf
14.9.2006, 13:03
http://www.mobisux.com/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2644403/an/0/page/0

MG
14.9.2006, 13:50
Jaz imam na prenosniku narejeno povezavo "Mobitel internet" s pomočjo katere se lahko preko bluetootha in Nokie 6230 povežem na internet.

Nastavitve:
+ Username: mobitel
+ Password: internet
+ Dial: *99#
+ Properties | General | Modem: Bluetooth modem (COM7)

Nokio 6230 in prenosnika pa moram približno enkrat na mesec ponovno upariti (Unpair|Pair), ker mi enostavno ne uspe več vzpostaviti povezave. Drugače pa full lepo špila.
:)

Jan
14.9.2006, 13:56
Dobra navodila za dlancnik so na http://www.geekzone.co.nz/content.asp?contentid=1477 - del Geekzone Bluetooth Guides (http://www.geekzone.co.nz/content.asp?contentid=449)

Klicna stevilka za Mobitel GPRS je *99***2#, username mobitel, password internet.

tomaz
14.9.2006, 15:28
Jaz imam na prenosniku narejeno povezavo "Mobitel internet" s pomočjo katere se lahko preko bluetootha in Nokie 6230 povežem na internet.

Nastavitve:
+ Username: mobitel
+ Password: internet
+ Dial: *99#
+ Properties | General | Modem: Bluetooth modem (COM7)

Nokio 6230 in prenosnika pa moram približno enkrat na mesec ponovno upariti (Unpair|Pair), ker mi enostavno ne uspe več vzpostaviti povezave. Drugače pa full lepo špila.
:)

Daj mi neki povej, to dostopaš verjetno preko GPRS-a, ali imaš tisti standarden dostop GPRS-a ali kak drug paket GPRS-a in pa kok te to kaj cenovno pride naprimer za pregled mailov in pa mogoče kakšno novico da pogledaš?
Zanima me zato ker bi občasno tudi sam to potreboval, pa do zdaj še nisem, ker gre na količino prenešenih podatkov pa nevem kok se kaj prenese podatkov z brskanjem po netu pa pregled pošte, da nebi pol ko bi to pregledoval dobil kakega astronomskega računa.

Jan
14.9.2006, 16:06
Moje izkusnje: Uporabljam paket GPRS mini, ki je brez prikljucnine in fiksnih stroskov; cenik dobis na http://www.mobitel.si/slo/Ponudba/GSMnarocniki/Ponudbainceniki/Storitve/Prenospodatkov/PaketniprenospodatkovGPRSinUMTS/Zasebniuporabniki/default.asp
V grobem: prvi MB je 1000SIT, vsak naslednji MB je 100SIT. GSM mi placuje sluzba, tako da na racun ne pazim bozjastno, ampak sem samo precej previden kaj pocnem :)

Sem pa v 14 dnevih na morju (Hrvaska) skoraj vsak dan pogledal posto in nekaj spletnih strani. Prenesel sem 19.5MB (od tega je bilo okoli 5MB nekih dokumentov za sluzbo, ki jih drugace ne bi prenasal), kar bi (v Sloveniji) prislo okoli 3000SIT - nic strasnega. Jasno pa sem v FireFoxu izklopil prenasanje slik (Tools|Options|Content|Load Images), pa tudi do poste pristopam preko IMAP protokola, ki downloada samo najnujnejse - pri priklopu samo headerje, pri branju pisma pa atachment samo ce to zahtevas ne avtomatsko.

MG
14.9.2006, 16:12
Daj mi neki povej, to dostopaš verjetno preko GPRS-a, ali imaš tisti standarden dostop GPRS-a ali kak drug paket GPRS-a in pa kok te to kaj cenovno pride naprimer za pregled mailov in pa mogoče kakšno novico da pogledaš?
Zanima me zato ker bi občasno tudi sam to potreboval, pa do zdaj še nisem, ker gre na količino prenešenih podatkov pa nevem kok se kaj prenese podatkov z brskanjem po netu pa pregled pošte, da nebi pol ko bi to pregledoval dobil kakega astronomskega računa.
Pred dobrima dvema letoma sem si kupil Nokio 6230 in sem želel istočasno naročiti tudi enega od GPRS paketov... Pa mi je prodajalec prijazno svetoval, da naj raje počakam in si ga naročim šele potem, ko bom videl kakšno porabo dejansko imam. Moram priznati, da je imel prav. Na mesec dam zdaj 2 do 3 jurja za tole. S tem, da ne browsam veliko, ampak ga uporabljam samo za chatanje, pregledovanje službenih emailov in pregled BMWSlo.com-a pred spanjem. Minimalni prenos podatkov torej! Tomaž, nobenega downloadanja pps-jev in filmčkov iz emailov torej... :cool

MG
14.9.2006, 16:16
Moje izkusnje: Uporabljam paket GPRS mini, ki je brez prikljucnine in fiksnih stroskov; cenik dobis na http://www.mobitel.si/slo/Ponudba/GSMnarocniki/Ponudbainceniki/Storitve/Prenospodatkov/PaketniprenospodatkovGPRSinUMTS/Zasebniuporabniki/default.asp
V grobem: prvi MB je 1000SIT, vsak naslednji MB je 100SIT. GSM mi placuje sluzba, tako da na racun ne pazim bozjastno, ampak sem samo precej previden kaj pocnem :)

Sem pa v 14 dnevih na morju (Hrvaska) skoraj vsak dan pogledal posto in nekaj spletnih strani. Prenesel sem 19.5MB (od tega je bilo okoli 5MB nekih dokumentov za sluzbo, ki jih drugace ne bi prenasal), kar bi (v Sloveniji) prislo okoli 3000SIT - nic strasnega. Jasno pa sem v FireFoxu izklopil prenasanje slik (Tools|Options|Content|Load Images), pa tudi do poste pristopam preko IMAP protokola, ki downloada samo najnujnejse - pri priklopu samo headerje, pri branju pisma pa atachment samo ce to zahtevas ne avtomatsko.
Res, dobro razloženo.
Podobno situacijo imam tudi jaz. Služba plačuje stroške, službeni emaili, IMAP... :ok

tomaz
14.9.2006, 16:54
Hvala saj to me je zanimalo, za pregledovanje emailov, jih ne bom prenašal v računalnik kar na netu pogledal, pa nobenega downlodanja ne mislim imet, pa kako novico da pogledam na netu, pa kak forum malo prebrskam in to je to. Tako da lahko pol pričakujem sam za to in še to bolj po redko nekje med 2-3 jurje kot praviš. To pol ni tako drago.

R-type
14.9.2006, 19:22
Vrejamem da preko GPRS-ja ne downloadaš filmčkov ker roko na srce to traja celo večnost. :crazy

Še preko UMTS gre počasi kaj šele GPRS. Jaz nimam živcev niti browsat z GPRS. EDGE je boljši. UMTS pa zelo soliden. :)

LP

bmw_fan1
14.9.2006, 21:07
ne vem zakaj se nikakor ne morem povezat dlančnik-telefon.

Sem v bluetooth managerju inse lepo hočem povezati s telefonom, vpišem kodo za seznanjanje npr. 0000 in potem še v dlčanik 0000 potem pa napiše connection failed in tudi. Napiše pa tudi, Unable to establish a connection. Please make sure the device in enabled and in range. Also verify that the requested service is available.

upam, da bo komu kaj jasno.

lp

tomaz
14.9.2006, 21:18
Vrejamem da preko GPRS-ja ne downloadaš filmčkov ker roko na srce to traja celo večnost. :crazy

Še preko UMTS gre počasi kaj šele GPRS. Jaz nimam živcev niti browsat z GPRS. EDGE je boljši. UMTS pa zelo soliden. :)

LP

Ja imaš prav da dela počasi, sam če si na terenu in nimaš druge povezave je že bolje kot nič.
Jaz doma mam itak ADSL, sam včasih pa pride tudi na terenu potreba do kakih podatkov. Saj do zdaj sem pregledoval pošto kar preko wapa na telefonu, sam to je bolj tako, pa tudi novice pa razne stvari izveš, sam ni pa to isto kot če pregledaš na računalniku. Saj tu je pomembno da ko že počasi dela da se vsaj na čas ne računa ampak na količino podatkov.

Iztok Z.
14.9.2006, 21:19
Malenkost off-topic ker je bilo omenjeno ... v CRO sem letos preizkusil HotSpot-e. 40 kun na uro pri 11 do 22Mbps.
Dovolj hitro brez izklapljanja slik ipd. in tisto uro je dovolj surfanja na dopustu ... pa še to ne vsak dan. :)

http://www.mobisux.com/album/data/3401/26210HotSpot_OK.jpg

MG
14.9.2006, 22:30

Sem v bluetooth managerju inse lepo hočem povezati s telefonom, vpišem kodo za seznanjanje npr. 0000 in potem še v dlčanik 0000 potem pa napiše connection failed in tudi. Napiše pa tudi, Unable to establish a connection. Please make sure the device in enabled and in range. Also verify that the requested service is available.

Meni je tudi delalo na začetku probleme. Potem pa sem (po nasvetu kolega iz Mobitela) vrgel dol s prenosnika Nokia Suite shit in od takrat mi lepo teče... tok_tok_na_les.

MG
14.9.2006, 22:38
Pa še mal statistike, današnjega večernega browsanja:
- cca. 26 minut browsanja
- Poslano: 1.2Mb
- Prejeto: 3.8mb
- Compression: 0%
- Errors: 0

Khm, moram počasi zaključit za dans... :frown

Jan
15.9.2006, 00:38

Meni je tudi delalo na začetku probleme. Potem pa sem (po nasvetu kolega iz Mobitela) vrgel dol s prenosnika Nokia Suite shit in od takrat mi lepo teče... tok_tok_na_les.

MG: bmw_fan1 ima dlancnik, ne prenosnik.

bmw_fan1: kolikor se spomnim, GPRS povezava na mobitelu ni privzeto vkljucena, ampak moras poslat nek SMS. Ne spomnim se tocno vsebine, malo pobrskaj po mobitelovih straneh. Zacnes lahko z http://www.mobitel.si/slo/Ponudba/GSMnarocniki/Ponudbainceniki/Storitve/Prenospodatkov/PaketniprenospodatkovGPRSinUMTS/Zasebniuporabniki/Dodatneinformacije/default.asp

citrobooster
15.9.2006, 07:58
umts je zakon :metalc sam ga imam že dve leti na mobilcu, ampak v zadnjem času dela precej bolje. odpreš telefon, stisneš tipko in si na netu :ok2

bmw_fan1
15.9.2006, 17:38
še vedno po vseh vaših nasvetih mi sporoča tole Unable to establish a connection. Please make sure the device in enabled and in range. Also verify that the requested service is available.

Kaj naj bi tole pomenilo?

lp

bmw_fan1
15.9.2006, 17:50
na telefonu vedno napiše po vnosu kode na obeh aparatih, da seznanjanje ni uspelo iz varnostnih razlogov.

MG
15.9.2006, 18:17
Najboljše, da greš na kakšen Mobitelov center.
Meni so vedno dobro svetovali.

Enkrat sem bil celo tako obupan, da sem klical na številko za pomoč uporabnikom. Bil sem prav presenečen nad strokovnostjo dotične gospodične... Sicer nisva mogla rešiti problema, ker sem vseeno moral na Mobitel, ampak počutil sem se pa veliko veliko boljše. :)