Ogled polne verzije : Rumeni in rdeči karton
Živjo,
glede na to, da velja BMW forum za enega boljših, kjer naj ne bi tolerirali neumnosti, žaljivk in podobnih izjav predlagam, da se uvedejo disciplinski kartončki oz. opozorila. Sicer vem, da moderatorji že pošljejo opozorilo preko PM, ampak bi vseeno raje videl, da je na očem vseh se pravi pod nick name-om. Se pravi tri opozorila and you are out.
Drugi predlog bi bil, da uvedemo en sticky, kjer bi člani foruma glasovali za kakšno disciplinsko opozorilo - ta predlog vem, da bo težko izvedljiv :laugh
DonAndrino
6.9.2006, 14:41
:blah In kaj bomo s tem pridobili uporabniki?Nič!Nekdo,ki se bo pustil čustvom v efektu prosto pot,bo ostalim uporabnikom viden kot barbar-klasičen stalinističen militantni sistem.Se mi zdi trenutna rešitev dovolj diskretna,da je na ravni ugleda BMW foruma in znamke. :cool
Do sedaj so admin in moderatorji vedno ukrepali ob neprimernostih.
Pustimo krogu ime krog in ne okrogla ravnina! ;) :ok
Točno tak sistem (točke/kartoni) bo na novem forumu. Uporabniki ne bodo glasovali o ukrepih, bodo pa lahko moderatorjem prijavili sporočila, ki se jim zdijo neprimerna. Novi forum je že v fazi testiranja/prevajanja.
:blah In kaj bomo s tem pridobili uporabniki?Nič!Nekdo,ki se bo pustil čustvom v efektu prosto pot,bo ostalim uporabnikom viden kot barbar-klasičen stalinističen militantni sistem.Se mi zdi trenutna rešitev dovolj diskretna,da je na ravni ugleda BMW foruma in znamke.
točno, ni treba, da se spuščamo na raven avtomobilizma :ok
Točno tak sistem (točke/kartoni) bo na novem forumu. Uporabniki ne bodo glasovali o ukrepih, bodo pa lahko moderatorjem prijavili sporočila, ki se jim zdijo neprimerna. Novi forum je že v fazi testiranja/prevajanja.
:woohoo
@krt sej te kartončke rabimo ravno zaradi tega, da se izognemo takim pacijentom kot so na A.com :ok
kera firma pa dela nov forum oz. od kere firme je
kera firma pa dela nov forum oz. od kere firme je
vBulletin
stari posti ostanejo ali bomo začeli na novo?
Super ideja, kdaj pa lahko pričakujemo "nov" forum :)
Kaj pa mogoče tak sistem kot je eBay (Bewertung) ali pa kakšne točke, zvezdice... Tako bi se forumašem od katerega ste kaj kupili, dobili dober nasvet ipd. potrdilo kakšen plus oz. minus, če je bila izkušnja negativna :ok
S tem bi se tudi ločili resni od :blabla
Do sedaj je bila ze marsikatera objava izbrisana brez privatnega sporocila/obvestila moderatorjev... :) Pripomba! Tako, da sem potem se 3 dni razmisljal kje je tista moja objava, ki je nikoli nisem nasel :crazy
DonAndrino
6.9.2006, 18:06
Kot sem že napisal,mi osebno tak sistem ni všeč,ker je zopet prisotna delitev ljudi-po točkah,na kaste,na "dobre" in "slabe";kot šolski sistem.Kaj ni forum namenjen izmenjavi mnenj,diskusijam in ne ocenjevanju njegovih članov? :confused
DonAndrino: se popolnoma strinjam
p.s.: zakaj ne more ostati tako kot je?
V teoriji bi moglo vse bit preneseno brez problemov.
Kartoni in opozorila so tu samo za lažje delo moderatorjev, saj poenostavijo opozorjanje uporabnikov.
Kar se tiče ocenjevanja uporabnikov, novi forum uporablja sistem, kjer uporabniki s pozitivnimi/negativnimi komentarji dvigujejo/nižajo "ugled" uporabnika. Vsak uporabnik lahko skrije prikaz svojega "ugleda", seveda pa se lahko tudi izklopi celoten sistem ocenjevanja.
stari posti ostanejo ali bomo začeli na novo?
:ok2
@DonAndrino v principu se strinjam s tabo, ampak žal niso vsi fer tko ti in marsikateri drugi. Je kr nekaj nakladačev, ki jim ne gre zaupat. Ravno zadnjič je v rubriki prodam-kupim eden govoru o odlični ohranjenosti avta od njegovega brata, kako vsi podatki držijo in da je avto sploh super pol pa se javi prejšnji lastnik, ki je forumaš in nam pove, da je avto že ko je on bil lastnik imel veliko več km kot je prikazanih. Take ljudi je treba kaznovat :damn :ok
DonAndrino
7.9.2006, 10:53
Da,seveda to ni pošteno,vendar se to lahko naredi bolj galantno in v (ne)vednosti ostalih uporabnikov.Tako je lahko nekdo,ki mu je "spodrsnilo" tarča posmeha,ignoriranja in celo javnega linča (spomnimo se uporabnika bawarc)-nisem proti sankcijam,še zdaleč ne,sem samo za že uveljavljeno metodo. :)
No,ko si mi ravno dal repliko:potemtakem bi bilo tudi pošteno,da se kaznuje uporabnike,ki lahko iz nedolžne predstavitve uporabnikovega vozila (DJBernyjev avto) stkejo več kot 20 strani zasmehovanja in norčevanja!!!!!
Če nekomu ni všeč,naj to napiše,ne pa,da se zafrkava v nedogled. ;)
Ne da mi je všeč,kar sem zgoraj napisal,vendar če gremo tako naprej dobimo policijsko ureditev sistema.Uporabniki,ki pa lažejo so pa tako ali tako kaj kmalu razkrinkani;saj veš,laž ima kratke noge. :ok
Kaj češ, noben sistem ni perfekten :ok2
To je dejstvo :blackeye
@DonAndrino
Ti pa imaš dar za dramatiziranje. Kaj ko bi najprej pogledal kako deluje novi sistem pa potem komentiral? Sem napisal, da si lahko vsak po želji izklopi ta prikaz pa je rešen problem.
Tudi sam zadnje čase opažam, da je na forumu čedalje več nestrpnežev. Tudi žaljivke so vse pogostejše, medsebojna obtoževanja, "napucavanja" itd. Zato se popolnoma strinjam, da se naredi mal reda tle gor, drugače bo postal kaos... Upravičeno sumim, da ravno zaradi takšnih stvari na forumu več ni opaziti komentarjev ljudi, ki so tu posredovali največ koristnih in uporabnih informacij oziroma največ naredili za ta naš skupni forum. Hvala.
Dokler bo "ideja" vodstva foruma, da je ta prostor namenjen le v-krščansko-prijaznem-duhu vgojenim (predstave o bontonu), bodo take osebe (krščanske po duhu in po pameti) tudi tukaj prisotne.
Večina ljudi, ki so kaj na tem forumu naredili pametnega je že šlo, novih (primernih) pa kar ni... le zakaj o le zakaj...
Dokler bo "ideja" vodstva foruma, da je ta prostor namenjen le v-krščansko-prijaznem-duhu vgojenim (predstave o bontonu), bodo take osebe (krščanske po duhu in po pameti) tudi tukaj prisotne.
Večina ljudi, ki so kaj na tem forumu naredili pametnega je že šlo, novih (primernih) pa kar ni... le zakaj o le zakaj...
Ene osnove bontona bi bilo pa le v redu spoštovat, ne gre se za krščanski duh al kaj vem kaj še. Če nekdo nekomu reče, "da bi ga zaprl, pa mu dudico v rit zabil" me pač zmoti. Pa še več je takih veleumnih izrekov, pa raje ne bi o tem. Upam, da me razumeš, kaj sem hotel povedat. Administratorji so zato, da delajo mal reda tle gor. Nivo foruma je močno padel in tega nisem opazil samo jaz. Zdraho delajo ponavadi eni in isti, zato močno podpiram uvedbo rumenih in rdečih kartonov. Nič drugega nimam za povedat. Ne podpiram tega, da bi lahko vsak vsakogar žalil tukaj, ker v življenju obstajajo ena pravila komunikacije.
kaj nabijaš....jst sm musliman pa nimam problemov tukaj :laugh :laugh
Bučman, sej zato jih pa nimaš ;)
AC SCHNITZER
10.9.2006, 12:04
Boš rekel da se bojite nas muslimanov tukaj na forumu al kaj takega .. sklepate da imamo kakšno povezavo z alkaido pa take fore?
Dark Funeral
10.9.2006, 12:09
:confused
Glede na kraje iz nasih avtomobilov v zadnjem casu, sem predlagal Tomzlu, da se naredi tako da vidijo razdelek BMWslo vozni park, samo registrirani uporabniki. Sicer ni ne vem kaj, je pa ze prvi korak pri tem.
Zadeva je ze narejena, tako da se zahvaljujem TOMZLu za super hitro rešitev :beer
Villeneuve
11.9.2006, 22:37
Boš rekel da se bojite nas muslimanov tukaj na forumu al kaj takega .. sklepate da imamo kakšno povezavo z alkaido pa take fore?
:umruodsmeha
Boš rekel da se bojite nas muslimanov tukaj na forumu al kaj takega .. sklepate da imamo kakšno povezavo z alkaido pa take fore?Go back to basics :umruodsmeha :umruodsmeha
matej_530d
26.9.2006, 20:20
kdaj bomo pa dočakal ta forum
kdaj bomo pa dočakal ta forum
Že testno laufa, tako da se moderatorji bolje spoznajo z delovanjem, ampak moram prej odpravit še težave s šumniki. Računam enkrat oktobra.
Sej ste sigurno že napisali pa vseeno, upam da ne bo težko še enkrat odgovorit (ker se mi ne da vsega brat)...boste razdelili forum ne samo po modelih ampak tud po serijah? Ker to bi bilo pomojem zelo pozitivno.
:ok
Sej ste sigurno že napisali pa vseeno, upam da ne bo težko še enkrat odgovorit (ker se mi ne da vsega brat)...boste razdelili forum ne samo po modelih ampak tud po serijah? Ker to bi bilo pomojem zelo pozitivno.
:ok
Vsaka serija bo imela podforume za različne generacije (npr. E21, E30, E36...).
Aha no tako sem mislil ja...super :)
Torej...čakamo na prenovo :ok
Že testno laufa, tako da se moderatorji bolje spoznajo z delovanjem, ampak moram prej odpravit še težave s šumniki. Računam enkrat oktobra.
Uporabi UTF8, pa ne bo težav.
Uporabi UTF8, pa ne bo težav.
Hvala za nasvet, bom poskusil, na vBulletin helpu so rekli, da ne vejo kaj predlagat. :napaka
Žal tudi UTF-8 ni rešil zadeve, tako da bo treba uporabit iso-8859-1. :blackeye
BMW RALLY
29.9.2006, 20:09
Še manjša ideja za novi forum
Med avatarji, ki so na izbiro v galeriji ni E36 (tudi E30) Mislim pa da sta ta dva najbolj razširjena med forumaši :)
No, ne me takoj napadit da lahko potem naredijo 5 strani z vsemi modeli, pravtako vem da si jo lahko sam naložiš - svoje ali pa z interneta.
Bi bilo pa zanimivo malo posodit takšne drobnarije.
Mini in Compact recimo, sta slikana z vseh strani, čeprav sta verjetno v manjšini :laugh
Zakaj pa ne iso 8859-2? Ali pa klasiko win-1250? Oboje ne dela? :confused
Zakaj pa ne iso 8859-2? Ali pa klasiko win-1250? Oboje ne dela? :confused
Vse to stestiral, najmanj težav je bilo z 8859-1. Bom poskusil stopit v kontakt še z admini slovenskih vBulletin forumov, če imajo oni kakšno pametno rešitev.
Koliko še do novega foruma :)
Ali bo imel novi forum možnost "Moj avto" kot npr. A.com?
Ali bo imel novi forum možnost "Moj avto" kot npr. A.com?
Tudi tam moj avto ni del foruma, ampak poseben del strani. Morda enkrat v prihodnosti, zaenkra je dovolj dela s prehodom na novi forum. Po eno stvar naenkrat.
Fabrizio
17.10.2006, 19:28
jaz bi si zaslužil že ban, samo tukaj so uredniki tako prijazni in še niti opozorila nisem dobil. :laugh
saj zdaj sem priden, samo tale forum ni kaj prida... :napaka
Hm, boste na novem forumu naredili kaksen razdelek samo za glasbo? :-D da lahko tisti ki smo malo bolj v teh vodah podamo gor kaj svojega materiala za poslusat ob voznji...dvomim, da se ravno vozite naokrog v tisini :-D
Hm, boste na novem forumu naredili kaksen razdelek samo za glasbo? :-D da lahko tisti ki smo malo bolj v teh vodah podamo gor kaj svojega materiala za poslusat ob voznji...dvomim, da se ravno vozite naokrog v tisini :-D
Odvisno kaj je pod haubo :laugh
Mali update. Zakup novega strežnika se je malenkost zavlekel, tako da se bo testiranje zavleklo v november. Zaradi tega bom verjetno v kratkem zaprosil uporabnike za testiranje novega foruma kar na obstoječem strežniku, da se moderatorji navadijo na vse funkcije, hkrati pa ugotovimo, če so vsi prevodi OK.
Super ideja, kdaj pa lahko pričakujemo "nov" forum :)
Kaj pa mogoče tak sistem kot je eBay (Bewertung) ali pa kakšne točke, zvezdice... Tako bi se forumašem od katerega ste kaj kupili, dobili dober nasvet ipd. potrdilo kakšen plus oz. minus, če je bila izkušnja negativna :ok
S tem bi se tudi ločili resni od :blabla
Ebay ma še dobro opcijo - 3x negativni bewertung in letiš z njihove strani
Tomzl, danes sem se spomnil stavka iz Gladiatorja
"unleash hell"
Čist sam ena asociacija.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.