PDA

Ogled polne verzije : Daljinsko centralno na Mini Cooper-ju.. težava

Cooper
2.9.2006, 11:23
LP vsem !!!

Imam vprašanje za nekoga, ki se je morda že srečal s takšno težavo.
Ne deluje mi centralno zaklepanje/odklepanje na daljinsko.

Avto imam cca 5 mes. in zaenkrat sem imel že kar lep kup popravil. Ko sem že skoraj mislil, da sem že vse uredil, se mi je pojavil drug problem...
a nič zato.
Moj Cooper mi je prirasel k srcu in (tako kot verjetno vsem vam ostalim MINIJAŠEM..) tudi ko ima kakšno napako, mi enostavno ne pride preko glave... če bi bil to kak drug avto, ga verjetno ne bi bilo več na našem dvorišču.. :napaka

Sedaj pa glede daljinskega zaklepanja:
Na AA -Maribor so mi zamenjali grund modul, češ da bo daljinsko zaklepanje delovalo, popravli so samo centralno zaklepanje, a nato je začelo zelo čudno ružiti in spuščati čudne zvoke pri odklepanju in zaklepanju (NISO IMELI POJMA KAJ BI LAHKO POVZROČALO TE ZVOKE...
NJIHOVA IZJAVA: "dva dni nam pustite avto tukaj, da odkrijemo težavo..."
(Drug mehanik mi je v pol minute odmontiral motorček za odklepanje in zaklepanje rezervarja in ga popravil. cena 3.000,00 sit)
Na AA so mi zaračunali za menjavo tega grund modula 92.000,00 sit (kljub temu, da zadeve niso popravili, kot je bilo dogovorjeno..)
Niso znali popraviti niti lučke za air bag-e in zategovalce pasov, ki je gorela !!
(ponovno so želeli zamenjati nek del... a nisem pustil.... in mi je popravil en mehanik - elektronika sploh ni bila zanič, potrebno je bilo zadevo samo nastaviti... cena : brezplačno)

TOLIKO O NAŠEM POOBLAŠČENEM SERVISERJU AVTO AKTIV !!!

To je razlog, zakaj sprašujem preko foruma, če mi lahko kdo pomaga pri moji težavi.

Lahko še povem, da so mi na Integri v MB rekli, da bi lahko bil vzrok v daljincu - kluču, a niso bili najbolj prepričljivi.... (cena novega ključa je cca 60 k SIT).
Moram povedat, da tudi oni niso poznali vzroka, zakaj je gorela lučka za air bag...

Ne vem na koga bi se lahko obrnil glede te moje težave, saj mi moj mehanik ne zna popravit te zadeve, ker ni električar in ne pozna MINIJEV...

Še eno vprašanje :
pereko e-bay, sem zasledil prodajo ključev-daljincev za MINI - je, za cca 45$...
piše, da jih je možno nastavit-skodirat... in spet nikogar ne poznam, ki bi mi to lahko naredil...

Vsi, ki ste pripravljeni reči kakšno besedo na to temo, ste dobrodošli... Vsaka info je dragocena...

Tudi tista za šipo (Joey... hvala)

Hvala tudi BigBoss - u!

MINI pozdrav !!

:beer

Fisher
2.9.2006, 12:19
Slisal sem, da na nekaterih servisih v italiji (konkretno peugeot, ampak najbrz imajo bolj ali manj vsi to), ti zaracunajo samo tisto, kar je bilo pokvarjeno.

Torej tudi ce ti zamenjajo del in ni nic bolje, ga vzamejo nazaj. Mogoce je to opcija?

Za to tezavo nisem se slisal. Sicer je meni centralno enkrat (na srecanju v kanegri) zatrokiralo. A ko sem zaklenil in odklenil s kljucem (kljucavnico) je zacelo vse normalno delat.

LP