Ogled polne verzije : ALU 16" - E34 - homologacija
Živjo!
Odloču sem se da na e34 dam homologirat 16" feltne ki naj bi bile original bmw, vsaj znak bmw je gor.Papirjev nimam za njih (TUV), sem pa dobil TUV na internetu ampak od ene druge firme.Kak naj to zdej jst uštimam? Homo. kartonček že mam! Pa še to na teh feltnih so zdej gor 215/55/16 gume, a lahko dam 225/50/16 na njih, ali pa 205?
Pa še to me zanima, a sploh ma kdo homologacijo za e34, za več k 15" feltne?
Če ma kdo link do kakega TUVa za e34 in bmw feltne bi ga prosu če mi ga da...
čao...
Če znaš nemško ti bodo fantje na www.e-34.de pomagali.
Jaz osebno pa nimam slabih izkušenj z policaji glede platišč.
Sem ponosen lastnik 17" alpina in enkrat me je policaj spraševal po neki homologaciji vendar sem mu prijazno razložil da so ta platišča izdelana samo za ta model( e-34 ) in tudi pašejo samo na ta model.Policaj ni potem zastavljal nobenih vprašanj ko sem ga tehnično prosvetlil.
Mene tudi zanima postopek in bolj prava dimenzija bi bila 225/55 16". Drugace pa imam podobne izkusnje kot pero... :ok2
Damjan-doc
1.3.2004, 12:10
Ja homologacijske zahteve niso pogojene samo z tipom vozila, ampak tudi z močjo, ccm vozila.Moj 325i ima od proizvajalca potrjeno da se na avto lahko montirajo 15" platišča za kar verjetno ne rabim dodatnega A-testa, dočim ima prijatelj 316, le 14"
Pa tud od letnika. Npr. vsi E36 od letnika, se mi zdi da 96, imajo serijsko dovoljene dimenzije tud 17".
Drgač pa se, kokr jest vem, v homo kartonček itak vpiše samo dimenzija gum. Tako da lahko najdeš enga frenda k ma tako dimenzijo gum kot ti, pa ma za feltne TUV, jih daš na svoj avto, nardiš homologacijo, pol pa svoje feltne gor. In je čist legalno.
Hja, samo najti frenda z homologiranimi 17" na E34 ni tako lahko... :-D
Moj frend ma na E34 17" 245-40-17 pa mu nihče ne teži :eek2
ja sej vem de bi lahko naredu tako, ampak noben poznat nima 16" na e34, tut velik kolegov nima e34 bmwja :),..
...no, bom pa tako zastavu vprašanje, a ima kdo tle na forumu oz. od kolega kolega homologacijo narjeno, oz. da bi mi lahko proti plačilu posodu feltne za tist dan homologacije?V poštev pridejo 16 al pa 17...
še tole me zanima, a na LPP jih kej zanima obrabljenost gum?
Mene pa zanima, ce tebe to nic ne zanima, se mi zdi, da ne, drugace ne bi spraseval take neumnosti :crazy :dead . Dobrodosel v klubu ljubiteljev voznje z gumami brez profila :stupid . Jaz sem zal clan konkurencnega kluba ljubiteljev profila, pa policaji in kontrolorji LPP tudi :laugh
Ej clovek ene konkretne gume si bos pa ja lahko privoscil al kaj? Sej vozis AVTO in ne kaksno drugo PREVOZNO SREDSTVO! :crazy
Gume so tvoj edini kontakt s cesto! Vsaj pri vecini je tako! :laugh
Mal premisl! :beer
Martin ///M
4.3.2004, 22:02
drugac pa poznam enga, ki ti profil na novo zreze :crazy
drugac pa poznam enga, ki ti profil na novo zreze :crazy
Ah, kaj bi zarezoval profil, če pa lahko v obiju kupiš poceni obnovljene gume. :crazy
Ja sam pol se ne smes peljat vec kot 130 kmh! :crazy
Pa najhujsa dimenzija je 195/65 R15 :-D
ja se zgodi da kdaj pa kdaj človk nima keša, a veste?tak se obnašate k da vsi nove sedemke furate...
ampak nimam trenutno keša za nove letne gume...
mam itak še zimske gor, ki majo pa še skor ves profil...
225/50-16 mal rabljene dobis za ene 50k zihr, ce mas sreco ksne 9000, ali pa karkoli drugega! Tko da mislm da to ni ne vem kaksen strosek no! :blabla
Kje je Eagle_Zzz!?
On najverjetneje spet kaj ima!?
Pa Martin ///M je prodajal neke gume!
Furamo (no, vsaj jst) 16 let staro sedemko z novimi gumami :ok2 . Ce pa ne bi mel kesa za 7ko, bi fural pa 315 al pa 1602 al pa ISETTO... ...ampak... ...uganili ste... ...z NOVIMI gumami :ok . Ce sam ne skrbis za svoje zivljenje in zdravje, ne mislit, da bom jst. Sm bil jst tud pametn k sm bil mulc pa sm se vozu s kot kamen trdimi gumami... ...sm biu ful srecn, da sm prsparu tistih 200 mark... ...pol me je pa na enem ovinku odnesl pr 30 km/h (!!!)... ...(je glih zacel padat po dolgi susi pa se je voda pomesala z malo olja na cesti), pa sm trescu v avtobus LPP :damn :mad . Popravilo me je kostalo 4000 mark :jok . Pa da ne bos mislu da sm ksn str ata :pimp , da ti tle kr neki :student , str sm 28 let, vozm se zmeri k norc, sam z gumami, amortizerji in zavorami, na kere se lahko zanesem! Motor pa menjalnik na 7er mi lahko tud ribneta, boli me, bo sou u tapru grabn (ne me narobe razumet, ljubica, ki me caka v garazi in slisi na ime 325es E30, dobiva pa samo najboljsi olck, pa 1x tedensko jo zalaufam pa pocas pelem en krog, da se segreje na delovno temperaturo, pa da se mal preluftajo bremze, pa spet nazaj v garazo, pa nedajboze da bi se ksn prasek umazanije gor usedu, takoj u rocno avtopralnco, pa k je u garazi jo z rjuhco pokrijem, tako mehko, najmehkejso, ah mojamoja :love ), al pa ce ga rja pozre, je pac moj winterwagen, pa ni collectible. S 390.000 prevozenimi bo itak kmal :dead , do takrt bom pa iz nje izmolzu se nekaj uzitka v voznji, kot pravi reklama. Stari, ne si tega prevec jemat k srcu, ampak k bos enkrat dozivu kj tazga kt sm jst (mislm avtobus :-D ), bos vidu, kaj ti je govoru ata Jerry. Pa brez zamere.
Damjan-doc
5.3.2004, 22:51
Furamo (no, vsaj jst) 16 let staro sedemko z novimi gumami :ok2 . Ce pa ne bi mel kesa za 7ko, bi fural pa 315 al pa 1602 al pa ISETTO... ...ampak... ...uganili ste... ...z NOVIMI gumami :ok . Ce sam ne skrbis za svoje zivljenje in zdravje, ne mislit, da bom jst. Sm bil jst tud pametn k sm bil mulc pa sm se vozu s kot kamen trdimi gumami... ...sm biu ful srecn, da sm prsparu tistih 200 mark... ...pol me je pa na enem ovinku odnesl pr 30 km/h (!!!)... ...(je glih zacel padat po dolgi susi pa se je voda pomesala z malo olja na cesti), pa sm trescu v avtobus LPP :damn :mad . Popravilo me je kostalo 4000 mark :jok . Pa da ne bos mislu da sm ksn str ata :pimp , da ti tle kr neki :student , str sm 28 let, vozm se zmeri k norc, sam z gumami, amortizerji in zavorami, na kere se lahko zanesem! Motor pa menjalnik na 7er mi lahko tud ribneta, boli me, bo sou u tapru grabn (ne me narobe razumet, ljubica, ki me caka v garazi in slisi na ime 325es E30, dobiva pa samo najboljsi olck, pa 1x tedensko jo zalaufam pa pocas pelem en krog, da se segreje na delovno temperaturo, pa da se mal preluftajo bremze, pa spet nazaj v garazo, pa nedajboze da bi se ksn prasek umazanije gor usedu, takoj u rocno avtopralnco, pa k je u garazi jo z rjuhco pokrijem, tako mehko, najmehkejso, ah mojamoja :love ), al pa ce ga rja pozre, je pac moj winterwagen, pa ni collectible. S 390.000 prevozenimi bo itak kmal :dead , do takrt bom pa iz nje izmolzu se nekaj uzitka v voznji, kot pravi reklama. Stari, ne si tega prevec jemat k srcu, ampak k bos enkrat dozivu kj tazga kt sm jst (mislm avtobus :-D ), bos vidu, kaj ti je govoru ata Jerry. Pa brez zamere.
Ja res je prava bejba es-ka :ok2 , ampak Jerry polet ti bo pa malo vroče, a ne? :laugh :-D :laugh :laugh :-D :-D
Se strinjam gume in zavore so osnova pri avtomobilu zaželjeno bi blo kake solidne gume nalite so sux :metalc
POL KO SE SESUJEŠ JE PREPOZN JOKAT :jack
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.