PDA

Ogled polne verzije : Terenske zmogljivosti X5

BMW_rok
28.8.2006, 12:20
Ker še nisem vozil BMWja X5, sploh pa ne po snegu, me zanima kako se ta stvar obnese po zasneženih cestah? Je lepo vodljiv, ko je na asfaltni cesti nekaj cm snega (ali gre vse po svoje v ovinku)? Res me zanima :ok

Austin Powers
28.8.2006, 12:23
Ker še nisem vozil BMWja X5, sploh pa ne po snegu, me zanima kako se ta stvar obnese po zasneženih cestah? Je lepo vodljiv, ko je na asfaltni cesti nekaj cm snega (ali gre vse po svoje v ovinku)? Res me zanima :ok

Sicer sem vozil X3 po zasneženi cesti in moram reči, da sem bil fasciniran. Šli smo čez Črnivec.
Jasno da gre po svoje, ampak tako kot je pravilno...saj veš prenosi na vsak bicikel. Skratka, oversteer ni variante če te to zanima.
Najbolje pa bo, da počakaš še kakšen teden, da pade sneg :laugh in se sprehodiš do AAja in ga "stestiraš"...
LP
Austin

BMW_rok
28.8.2006, 12:31
Saj, če gre za obvladljiv in predvidljiv oversteering je vse uredu, ampak veliko terencev se tako pelje po snegu da nikoli ne veš, kdaj bo nos odneslo in kdaj zadek :crazy Zato me zanima, ker mislim, da je pri nakupu takega avtomobila to precej pomembno - kako se vozi po snegu, glede na to, da imamo kar dosti snega pozimi. Okrog X5 je vedno toliko ropota, nikjer pa še nisem zasledil enega pravega testa po zasneženih cestah.

Sneg bo pa zgleda res kmalu, ampak dvomim, da bi si kje lahko sposodil kakšnega testnega X (3 ali 5). Ali pač?

Austin Powers
28.8.2006, 12:37
Saj, če gre za obvladljiv in predvidljiv oversteering je vse uredu, ampak veliko terencev se tako pelje po snegu da nikoli ne veš, kdaj bo nos odneslo in kdaj zadek :crazy Zato me zanima, ker mislim, da je pri nakupu takega avtomobila to precej pomembno - kako se vozi po snegu, glede na to, da imamo kar dosti snega pozimi. Okrog X5 je vedno toliko ropota, nikjer pa še nisem zasledil enega pravega testa po zasneženih cestah.

Sneg bo pa zgleda res kmalu, ampak dvomim, da bi si kje lahko sposodil kakšnega testnega X (3 ali 5). Ali pač?

Ma X3 je narejen za mamice, da razvažajo otroke okoli, veš da je narejen tako, da ni prevelikih težav z vožnjo.
X drive se pelje fenomenalno. Ko pa drviš z lisjakom proti 100 km/h po šodru po katerem se ne bi niti z biciklom vozil je pa samo tole - :eek2 .
LP
Austin

plazo
28.8.2006, 17:16
X5 je definitivno vrhunsko SUV vozilo :ok2
xDrive dela tako hudo dobr da med vožnjo res ne morš verjet in pelu sem že X5 in X3 oba z letnimi!! gumami po nespluženem snegu(mestne ceste) in se je pelu kt da je prliman...seveda je vseeno pogoj dobre zimske gume, to je blo pač sam tko mal po mestu plus da ni blo ne vem kok snega na cesti..

skratka tako kot ti je austin predlagu..počaki "ugodne" vremenske razmere in prosi koga oz pejt na AA da ti dajo za testirat (bolje da prosiš kakega znanca,saj na AA, če se jim ne boš zdel potencialni kupec za E70 ti ga skoraj zagotovo ne bodo dali na test)

LP, :ok

jakeccc
28.8.2006, 17:32
http://video.google.com/videoplay?docid=-6518118248698454614&q=bmw+x5+snow
http://video.google.com/videoplay?docid=-570372278409135114&q=bmw+x5+snow
http://video.google.com/videoplay?docid=7315714925561105430&q=bmw+x5+snow

BMW_rok
28.8.2006, 17:42
X5 je definitivno vrhunsko SUV vozilo :ok2
xDrive dela tako hudo dobr da med vožnjo res ne morš verjet in pelu sem že X5 in X3 oba z letnimi!! gumami po nespluženem snegu(mestne ceste) in se je pelu kt da je prliman...seveda je vseeno pogoj dobre zimske gume, to je blo pač sam tko mal po mestu plus da ni blo ne vem kok snega na cesti..

skratka tako kot ti je austin predlagu..počaki "ugodne" vremenske razmere in prosi koga oz pejt na AA da ti dajo za testirat (bolje da prosiš kakega znanca,saj na AA, če se jim ne boš zdel potencialni kupec za E70 ti ga skoraj zagotovo ne bodo dali na test)

LP, :ok

No saj, to je pomembno, da se po zasneženih cestah lepo pelje skozi zavoje (seveda ob dobrih zimskih gumah), brez plesanja, oddrsavanja nosu, riti, mora iti lepo naravnost ob pospeševanju... Na AA bom težko kaj dobil, mogoče bo pa kje drugje nekoč priložnost da sprobamo enega Xa :mljask

SLP
28.8.2006, 21:28
@BMW_rok ko bo prvi sneg, me kontaktiraj pa bova sla mal probat X5 3.0d :ok

plazo
28.8.2006, 21:34

hehe, se mi je kr zdel da če boš prebral tole da se boš ponudu...Bravo SLP :ok :ok2

gozdi
28.8.2006, 23:14
Ko pa drviš z lisjakom proti 100 km/h po šodru po katerem se ne bi niti z biciklom vozil je pa samo tole - :eek2 .
LP
Austin

Bogi avtek. :napaka

Austin Powers
28.8.2006, 23:36
Ko pa drviš z lisjakom proti 100 km/h po šodru po katerem se ne bi niti z biciklom vozil je pa samo tole - :eek2 .
LP
Austin

Hja, ko mi je bilo med vožnjo razloženo, da gredo vsi na reciklažo... :napaka
Je pa res ja...mi smo se vozili v dokaj oskubljenih vozovih, Legan in Lisjak sta pa po čist odf.... poti vozila fully loaded X3jke...
Beige leder, vsa oprema... :mljask
Saj sem enkrat postal vtise z vožnje, pa fotke, bom malo pobrskal...
LP
Austin

Ja, tudi meni so se avti smilili...zato - :eek2 ...

BMW M
29.8.2006, 13:44

Sem te zadnjič videl v Celju, ko si se prifural do šotora Avtoelektronike pa sem te mislil pocukati za rokav, da bi šli na en test drive, ampak se nam je mudilo domov.
Sicer pa: to je tvoja X5ka ali od bmw_d_power-ja?

SLP
29.8.2006, 13:59

Sem te zadnjič videl v Celju, ko si se prifural do šotora Avtoelektronike pa sem te mislil pocukati za rokav, da bi šli na en test drive, ampak se nam je mudilo domov.

od nobenga od naju:) od lastnika firme je :ok
Ja vmes sem šel ven ker sem šel v mb do flat_erica po auspuh, pa da ga peljem na en hitri test drive :ok
ce me bos se kje vidu pa me le pocuki :beer

BMW M
29.8.2006, 15:33

od nobenga od naju:) od lastnika firme je :ok
Ja vmes sem šel ven ker sem šel v mb do flat_erica po auspuh, pa da ga peljem na en hitri test drive :ok
ce me bos se kje vidu pa me le pocuki :beer

Ok, te držim za besedo. :ok :beer Bi res rad videl kaj dela čipan X5. :cool

SLP
29.8.2006, 15:53
ni problema. al pa če si kej v lj pokliči, pa te peljem kaksen krog :beer

plazo
29.8.2006, 23:40
LP
Austin

Hja, ko mi je bilo med vožnjo razloženo, da gredo vsi na reciklažo... :napaka
Je pa res ja...mi smo se vozili v dokaj oskubljenih vozovih, Legan in Lisjak sta pa po čist odf.... poti vozila fully loaded X3jke...
Beige leder, vsa oprema... :mljask
Saj sem enkrat postal vtise z vožnje, pa fotke, bom malo pobrskal...
LP
Austin

Ja, tudi meni so se avti smilili...zato - :eek2 ...

a ti to misliš na xDrive Eventu :confused

LP,

Austin Powers
30.8.2006, 06:42
Ja, ampak lanskem. Takoj ko je X3 prišel ven...ali pa je že dve leti??? :confused
LP
Austin

gucci23
12.9.2006, 20:26
X5 za sneg? Avto se pelje dobro ma kaj dobro odlično nevem nekdo je napisal, da je x3 za mamice drži to tudi za X5 saj se moja punca noče peljati po snegu kot x5 seveda, če je ona za volanom pa ne zato, da pozira okoli ampak iz čisto praktičnega razloga avto ji oprosti marsikatero napako (naglo speljevanje zaviranje) ženska pač nima občutka za gas :damn , ki bi se z nekim drugim avtom končala katastorfalno :damn!
x drive je prava zadeva po mojih iskušnjah, saj tudi nam amaterskih voznikom omogoča mobilnost v visokem snegu in nadpovprečno hitrost za take razmere (beri ko drugi obtičijo in zletijo z ceste).
Je pa res, da so zakoni fizile in, da prek njih ne moreš ampak, če primerjaš navadno petico ali X5 rajši daj par miljonov več pa ti bo prišparalo na tone živcov in manevrov iz katerih komaj razvozlaš ven roke. :ok2

ZaFo
13.9.2006, 15:32
Ja, tudi jaz lahk recem da je zakon na snegu. Lani so me sosedje prosili, da sem prevozil celo ulico in utrdil sneg. Vsi so obticali, X5 pa ni ustavu niti 1,5m visok kup snega, ki nam ga je plug naredu pred dovoz. Enostavno ga je premaknil.

Pero-CMF
17.2.2007, 23:06
Ja, tudi jaz lahk recem da je zakon na snegu. Lani so me sosedje prosili, da sem prevozil celo ulico in utrdil sneg. Vsi so obticali, X5 pa ni ustavu niti 1,5m visok kup snega, ki nam ga je plug naredu pred dovoz. Enostavno ga je premaknil.

ok dejansko si premaknu kup al kupček?? pa kolk je biu kej visok tist sneg na ulci ku jast sm zlo za off-road pa me zanima ku nakupujem x5

pehtren
18.2.2007, 15:00
Ok, te držim za besedo. :ok :beer Bi res rad videl kaj dela čipan X5. :cool

X5 je totalno hud avto, me je SLP zapeljal en krog (hvala SLP) in moram reči, da je res noro udoben in hiter avto. Sploh pa je pojava na cesti. :cool

leonT
3.3.2007, 23:03
ok dejansko si premaknu kup al kupček?? pa kolk je biu kej visok tist sneg na ulci ku jast sm zlo za off-road pa me zanima ku nakupujem x5

X5 je super za slabe in zasnežene ceste, ni pa off-roader. Za to mu manjka še zapora diff., pa toga prema, pa reduktor. Zato z njim lažje obtičiš v kašnem blatu kot s "pravimi" terenci. Imajo pa "terenci" drugih slabih lastnosti več (udobje na cesti, cestne zmogljivosti, vodljivost). Za pravi off road bi jaz gledal za kakšnim LC ali Patrolom, če pa mora biti evropski pa Range še vedno vodi.

BMWzor
3.3.2007, 23:06
X5 me je naravnost faciniral.Udobje, prostornost, vidljivost, zmogljivost. res 1A terenec.