Ogled polne verzije : CIP ZA BMW-ja
Heloo!!!!!!!!! :ok2
Mene pa zanima ce ma kdo kaksne veze za cipe in ce ma kontakt za nabavo in svetovanje!!! :ok Jaz ga rabim za e46 in zanima me ce se splaca sploh ga dati noter!!!!!
lp
power-team :ok2
Za M3 pomoje ne. Vsaj tisti, ki so jih na valarje vozili so bili razocarani, tistih 30hp pa se je stopilo v neznano. Cipat se splaca edino turbote.
Daj vgraditi turbo, potem pa še čip. :ok2
Se strinjam da se čipat splača sam turbače sem bral že parkrat razne nasvete so rekli da je treba preveč predelave okoli motorja :)
LOWRAIDER
29.2.2004, 20:23
Js sm se 1x pozanimou za ta cip pr enmu tipu pa pride okol 50.000sit
Ce ces pa ti probam zbrskat mail od njega pa ga sam prasi
Čip se splača le na turbo motorjih, zato ker se tam dvigne tlak turbine ...
Na navadnem atmosferskem motorju se to ne splača ..
Splača se edino če boš šol že kej predelovat motor (poliranje glave, nov izpuh, filter, športne odmične gredi, ... ) pol pa rabiš tudi nov čip ampak ne zarad dodatne moči ampak zato, da se nan novo naštela vbrizg goriva, nastavi računalnik ker so pač spremembe na motorju ..
Cao
:beer
Ja sej jaz ga ne rabim mam dosti kobil pod pokrovom!!!To me je zanimalo za enega prijatejla k ma 325 pa pravi da bi dal cip noter!!!Vem pa da za na diesle se daje cip k ti navor dvigne in pol ma avto mal vec navora in se neki pozna sam za diesle se ze imajo velik navora!!!Ceprav za turbina je meni cisto mimo ker moras paziti da ne tisis mrzle in da ne ugasas vroce to pa se pri moji vozni ne splaca imeti!!!!
hvala za nasvete my friends
power-team :ok2
Tud mene zanima ce pozna kdo kaksen dober naslov za cip tuning. Po moznosti nekoga, ki da garancijo.
Kako je pa z garancjo na avtu? Verjetno jo izgubis?
Hvala
Garancijo na avtomobilu sigurno izgubis, sej predelava, recimo ni delana pooblascenem BMW servisu, ampak dobis potem garancijo na predelavo ce kaj crkne! Ce ti jo seveda dajo! :-D
Baje je nekje v LJ nek tuner, ki ti spremeni samo nastavitve na obstojecem cipu in ti ze s tem pridobi kar precej KS. Brez menjave cipa.
Info je od ene lustne punce zaposlene na AA.
Ali ve kdo kaj vec o tem tunerju?
Kolikor je meni znano se stem ukvarja RSR in pa Senica!
Na atmosferskem bencinarju boš čutil tako razliko, kot če bi vozil brez rezervne gume in dvigalke. Probaj in če se ti še zmeraj zdi, da se ti splača potem daj.
Baje je nekje v LJ nek tuner, ki ti spremeni samo nastavitve na obstojecem cipu in ti ze s tem pridobi kar precej KS. Brez menjave cipa.
KS - Konjskih Snaga
KM - Konjskih Moci
:laugh
ej Miha... KS=konjska sila :ok2
Ja lahko tut tko reces, ampak pri nas v Sloveniji je bolj pogosta okrajsava KM, nasi J bratje pa imajo KS - Konjska Snaga! Pa tut u ksni slovenski avto reviji nisem zasledil se KS! :ok2
Ali ve kdo kaj več o tej lustni punci? :-D :rofl :laugh
Na atmosferskem bencinarju boš čutil tako razliko, kot če bi vozil brez rezervne gume in dvigalke. Probaj in če se ti še zmeraj zdi, da se ti splača potem daj.
Kaj pa pri dizlu? 150 KM (konjskih moči)
Se splaca al ne? :confused
Martin ///M
9.3.2004, 15:00
:laugh
Se splaca al ne? :confused
Triple x ne splača se .Brez veze se boš metal v stroške.
Če avto "čipaš" le to ni dovolj
Še kup stvari to potegne zraven da bi ti avto res občutno bolj letel.
Samo čip pa pozabi.Nekega buh ve kva rezultata ne bo.
Trust me on this one :ok :ok
Po moje bolj da kupš močnejši avto kot pa da neki friziraš,sam veš da ponavad hitr kej crkne če ni res zelo kvalitetno narejeno sam to pa precej košta :cool
Cao
Res je da se splaca kupiti ze nazacetku vec konjev kakor pol neki frizerati!!Cen nimas konjev pac jih nimas!!!Poznam enga tipa iz nemcije k si je dal na m3 turbo kit!!No to je brez pameti moc motorja!!!
Kdor je pelu ze m3 kaj pomeni ce se turbo kit gor das!!!
No hocem povedati da ma 5-kratno obrabo motorja in predelu je cel avto saj nic nebi v osnovi zdrzalo pritiska!!!
P.S naj mi kdo pove kako se da sliko gor pa bom pokazal ta car!!!
thx
POWER-Team
Da se vrnemo k prvotni temi.
Jaz imam BMW M3 z menjanim čipom od Wiesman elektronik, ki prinese 14KM, ne morem pa vam povedati kakšna je razlika, saj sem avto že kupil z novim čipom. Sem pa naredil meritev prožnosti in je malo boljša kot piše v tehnični knjižici. Od 80-120 v 4. prestavi sem nameril 5,3 sekunde, kar je malo bolje kot navaja tovarna ( 6.1, če se ne motim ), vendar pa je to meritev treba vzeti v okviru +- pol sekunde saj sem meril sam na približno in treba je vzeti v račun nenatančnost števca, ki pri 120 verjetno laže za kakšnih 5 km/h.
Na avtu je menjan le še zračni filter, tako da lahko rečem, da ti 2 modifikaciji prineseta nekaj na moči avta.
LP
Power za prikaz slike v postu naredi le to: ko odgovarjaš klikni predzadnjo ikonico Img in vpiši internetni naslov slike
Če koga zanima lahko dam telefonsko človeka, ki ti naredi backup vsebine tvojega čipa in ga potem preprogramira za cca 50.000sit.
Meni je rekel, da bi pridobil cca 15-20km, samo še teh 140 (pre)redko na polno izkoriščam.
Je pa fotru pred kratkim chipal Kangooja 4x4 (čisto novega) z 1,9 dci motorjem in je (menda) pridobil blizu 30km. V številko ravno ne verjamem popolnoma, samo je pa razlika več kot očitna. Npr. Prej sem šel po AC komaj dobih 140 (recimo do 145), pa sem ga moral ful terat, pol sem pa naslednji dan probal po istem odseku z nadgrajenim čipom, pa sem do 160 prišel brez problema, po malo teranja pa skoraj do 170.
Pa je tip rekel, da če želim še več konjev da ni problema. Samo avto je še nov... On ima na Berlingonu HDI 135km.
UM.design
25.3.2004, 14:39
Verjetno govorimo o Katarinci - mamo GSM :-D
UM
Katarina je, ja. Lustna punca. GSM ima pa itak na vizitki napisan. :)
Zivjo
Moje mnenje o cipih je, da prinesejo veliko razliko.
Najprej je treba razlikovati med cipom in preprogramiranjem softwara.
Pri Miniju One, ki ima serijsko 90 konjev je mogoce samo s preprogramiranjem software naviti avto do 140 konjev. Potem je avto vozen samo z 98 oktanskim bencinom, tuning na 130 konjev pa omogoca voznjo z 95 oktanskim bencinom. Modifikacijo softwara za Mini lahko zrihtam za 35000 sit = 150€. Ta tuning se je zelo obnesel. Sfrezirali so ze vec 100 Minijev in do danes ni bilo se nobenih okvar, ker je tista oseba, ki modificira to elektroniko vec let delala pri BMW v Werku in tako obvlada celotno zadevo. Ta clovek modificira BMW- je ze 20 let in do danes tudi tam se ni bilo okvar. Tuning BMW-jev stane pri tem gospodu okrog 600€. Minije frezira ceneje, ker je sam velik ljubitelj Minijev. Sam vozi tudi Cooper S. :laugh
Drugace pa vam predlagam, da pustite prste proc od home-made-tuningov kot npr. tisti za Kangooja. Ce ti model, ki obdeluje elektroniko rece, da ti lahko se popravi svoje delo in od sebe obdelan avto navije se za precej konjev bi rekel, da bo motor kaj kmalu sel po gobe. Ce pa ti rece celo, da ti navije avto na tok konjev kot si zelis je to zelo dober znak, da je tuner en "fusar". Zdrav tuning je namrec samo, ce se motor navije na toliko konjev, kot dopusca motor, menjalnik, itd. in ne na toliko, kot si zeli lastnik. Povem vam iz izkusenj, da imajo vozila z slabim tuningom zelo veliko obrabo in da je samo vprasanje casa, kdaj bo prislo do kaksne vecje okvare.
Spreminjanje elektronike ni igraca. Ce pomislim, koliko stvari je treba spremeniti vam povem, da je bolje dati nekaj vec denarja in opraviti tuning pri tunerju s pedigrejem in vecletnimi izkusnjami.
LP BigBoSS
No saj nekaj takega sem hotel povedat, pa sem se očitno slabo izrazil oziroma si me narobe razumel.
Na kangooju je bil tuning narejen po "pravilih", kot dopušča motor in vsee ostalo. Je pa človek lepo povedal, da se da iz motorja iztisniti še kaj več, vendar potem sam nosiš ves riziko. Kar pa ne pomeni, da se ne da narediti več. To je naredil na svojem, za katerega se mu pa tako j..., ker kolikor ga poznam, ga bo prodal takoj ko leasing odplača in šel po novega.
Samo kakega M3 bi tudi sam peljal komu z pedigrejem :)
No ja no ja, tezko verjamem, da bi sel samo s softverom atmosferski motor iz 90 na 140KM. Seveda gre, samo je potrebno se kaj drugega zamenjat.
:ok2
No ja no ja, tezko verjamem, da bi sel samo s softverom atmosferski motor iz 90 na 140KM. Seveda gre, samo je potrebno se kaj drugega zamenjat.
:ok2
če ne takoj pa prej ali slej :-D
Zivjo
Pri Mini One gre motor v bistvu iz 100 konjev na 140, ker nimajo serijsko tako kot BMW navaja 90 KS temvec okrog 100 konjev. Pa kot veste je razlika med One in Cooper samo v Softwaru in Cooper ima serjsko okoli 120 -125 konjev. Se pravi, da 140 konjev pri Miniju ni noben problem. Ta tuning je varen in v zelenih mejah motorja. Cooper dobi se pravi samo +15 PS. Drugih predelav ni potrebno opraviti. Lahko zamenjas se premicno gred itd. Edino dobro je, da zamenjas izpuh in zracni filter, ker potem motor seveda vec zraka poje in vec plinov ven vrze. :laugh
LP BigBoSS
V Total BMWju so peljali 10 E34 M5 na dyno day, stock so dajali ca 335-345KM, cipani pa kakih 15-20 manj, pa kak Nm vec... :-D Se en dokaz.
za te cipe mam jaz enega tipa in njegovo cifro ce koga zanima ni problema
hehehe
mu drage volje dam cifro
sicer meni vec kot toliko konjev ne rabi ki ze te izkoriscam prevec kaj pa ce bi jih mel se vec ufff nocem inti pomislit
:)))) :beer :beer :beer
Zivjo
Pri Mini One gre motor v bistvu iz 100 konjev na 140, ker nimajo serijsko tako kot BMW navaja 90 KS temvec okrog 100 konjev. Pa kot veste je razlika med One in Cooper samo v Softwaru in Cooper ima serjsko okoli 120 -125 konjev. Se pravi, da 140 konjev pri Miniju ni noben problem. Ta tuning je varen in v zelenih mejah motorja. Cooper dobi se pravi samo +15 PS. Drugih predelav ni potrebno opraviti. Lahko zamenjas se premicno gred itd. Edino dobro je, da zamenjas izpuh in zracni filter, ker potem motor seveda vec zraka poje in vec plinov ven vrze. :laugh
LP BigBoSS
V Auto Bildovi reviji Test&tuning je nemško podjetje, ki se ukvarja s predelavo avtomobilov predstavilo svojo predelavo Minija One. Avtomobil je po večjih predelavah motorja, izpuha, sesanja in električnega krmiljenja motorja pridobil borih 30 konjskih moči (cca 120 konjskih moči) . Tako da močno dvomim v tvojih 140 žrebcev.
Zivjo
Mini One se da brez vecjih problemov navit na 140 konjev. 140 konjev je vendar verzija optimirana na 99+ oktanski bencin. V Avstriji in Nemciji po novem prodajajo 100 oktanski bencin. Normalna verzija spravi One na 130-135 konjev. Tisti test iz Autobilda je ze zastarel in v 1,5 leta se je veliko spremenilo. V kratkem bom opravil ta tuning tudi sam. Imam ze kabel in vse potrebne pripomocke. Rade volje vam dam tudi E-mail tega podjetja v Nemciji ki spreminja software za vse automobile. Za dosezek 140 konjev je seveda potreben nov izpusni lonec, ker je originalen pre majhen in ga prezge-brez heca ga je prezgal mojemu kolegu. Drugace je pa odvisna moc po tuningu tudi od izhodiscne moci Minija. Kot verjetno ze vesete ima vecina Mini One okrog 100 konjev. Dokazano na testih. Drugace je pa podjetje MTH v sodelovanju s podjetjem HITEC izdelalo tuning za Cooper S s spremenjenim Pulley-em in se nekaj malenkostim. Ta tuning spravi Cooper S na 230 konjev. :ok2 Ta MTH dela res neverjetne stvari. Ta tuning je seveda preizkusena zadeva. V 2 letih ni bilo niti enega problema pri Minijih.
Upam, da mi sedaj verjamete. :laugh
LP BigBoSS
ko človek to bere, ga če zamika, da bi minija kupil :) Itak je to najbolj sexy avto na trgu.
Zivjo
:ok2 Ja res je sexy. :laugh To je res zanimivo, kako lahko za relativno mal denarja nardis iz One "raketo" s katero si brez tezav hitrejsi od Cooperja. :avto
LP BigBoSS
lukamarko
10.5.2004, 18:44
Zivjo
Mini One se da brez vecjih problemov navit na 140 konjev. 140 konjev je vendar verzija optimirana na 99+ oktanski bencin. V Avstriji in Nemciji po novem prodajajo 100 oktanski bencin. Normalna verzija spravi One na 130-135 konjev. Tisti test iz Autobilda je ze zastarel in v 1,5 leta se je veliko spremenilo. V kratkem bom opravil ta tuning tudi sam. Imam ze kabel in vse potrebne pripomocke.
Upam, da mi sedaj verjamete. :laugh
LP BigBoSS
Kaj nisi napisal, da ima tvoj avto že sedaj 130 konjev?
Nočem biti pameten, samo v take stvari verjamem ko na svoje oči vidim izpis kvalitetnega "pruefstand-a" (ne Senica :-D )
Si za stvar- Peljemo tvoj avto k RSR-u izmeriti moč. Če pokaže 125 konjev ali več, ti meritev plačam jaz, če pa pokaže manj pa meritev plačaš sam. :ok2
No, sam tolk glede čipanja. Atmosferskih motorjev se načeloma ne splača. Velik denarja za malo muzike. Jaz sem imel Citreon Xsaro HDI čipano iz 110 na 140 konjev. Razlika je bila očitna in predvsem v navoru. Bolj kot v moči. Končna brzina se je povečala za 20 km/h, elastičnost motorja blazno. Sam kaj? Pr 70.000 km sklopka ni več zdržala vsega tega. Motor pa brez problema. Načeloma se TD-je splača, ker se zelo pozna.
De_Tomaso
10.5.2004, 23:57
No, sam tolk glede čipanja. Atmosferskih motorjev se načeloma ne splača. Velik denarja za malo muzike. Jaz sem imel Citreon Xsaro HDI čipano iz 110 na 140 konjev. Razlika je bila očitna in predvsem v navoru. Bolj kot v moči. Končna brzina se je povečala za 20 km/h, elastičnost motorja blazno. Sam kaj? Pr 70.000 km sklopka ni več zdržala vsega tega. Motor pa brez problema. Načeloma se TD-je splača, ker se zelo pozna.
Malo morgen sklopka zaradi 30 konjev več. Ne verjamem. Drugače pa se bencincov navadno ne splača čipat, dober primer je mladenič, ki ga verjetno kdo pozna z mobi kroga, ki ima 2.0 motor čipan+menjane odmične+filtri... in je prišel s 150 na 156Km. Se ne splača: Je pa vseeno hiter. Peljal je 1.07 na mobiju z običajnimi gumami in to celo 15".
1:07 :eek
Z Alfo?
Glede nesplacanja pa je zame dovolj nazoren dokaz, da so cipane M5 imele celo nekaj KM manj kot stock...
Zivjo
@Lukamarko
Kje je RSR? Sem takoj zato, da ga dava na Prüfstand. :ok2 Kolk pa stane da ti sprobajo kolk mas konjev? Drugace pa jest zlo verjamem v 130 konjev, ker sem ze videl nakaj takih testov. Moj je ze cipan samo je verzija malenkost zastarela. Morm nardit update pa prenovljeno verzijo dat gor pol bo pa nekaj cez 130 konjev.
LP BigBoSS
De_Tomaso. Na valjarjih je z nekaj popravki pokazalo 152 konjev. Pol se nisem več čudil glede sklopke.
Un mladenič pa ima Alfo 145 QV in ima 157,7 konjev, če se ne motim. Vglavnem je res peljal hitro. Ne vem pa, al je bila to uradna meritev, ker 1:07 je res nekam malo.
the driver
11.5.2004, 17:11
De_Tomaso. Na valjarjih je z nekaj popravki pokazalo 152 konjev. Pol se nisem več čudil glede sklopke.
Un mladenič pa ima Alfo 145 QV in ima 157,7 konjev, če se ne motim. Vglavnem je res peljal hitro. Ne vem pa, al je bila to uradna meritev, ker 1:07 je res nekam malo.
1:07 so buče. Zadnjič so fantje tudi govoril 1:10, 1:07 itd, štoparica pa je pokazala 1:20 :laugh 1:07 s 156 konji bi bil čudež svetovnega formata. Na zboru Hond je fant fenomenalno vozil (ne vem kako mu je ime) civica, pa je bilo okoli 1:14.
the driver
11.5.2004, 17:13
Big boss- RSR je v Lj-Črnuče. Še mene pokličte če boste kaj meril.
Zivjo
Kolk pa stane meritev pa s kaksno napravo merijo? A majo Bosch-eve merilne naprave al majo Macha- merilne naprave?
LP BigBoSS
De_Tomaso
11.5.2004, 23:58
Ne vem, če so bile meritve uradne vem, pa da je bil več kot 5 sekund pred vsemi hondami in da so bili hitrejši samo M3 in WRX Sti. Mislim, da to lahko potrdijo tudi nekateri s tega foruma, ki so bili tisti dan tam. Drugače pa pri njem ne gre za avto ampak za talent. Vsaj po mojem mnenju. Z istim avtom v pokalu SNP imel Igor Dekleva še celo dosti boljše čase in je bil v tem pokalu takoj za Hacejem, tako da očitno QVjem ta proga leži.
Drugače pa se bencincov navadno ne splača čipat, dober primer je mladenič, ki ga verjetno kdo pozna z mobi kroga, ki ima 2.0 motor čipan+menjane odmične+filtri... in je prišel s 150 na 156Km. Se ne splača: Je pa vseeno hiter. Peljal je 1.07 na mobiju z običajnimi gumami in to celo 15".
Če je govora o rdeči Alfi 145 QV je ta fant (primorec z nickom Alfista na Mobisux-u) res dobro peljal. Dosežen čas je bil 1.16:81.
Ne vem, če so bile meritve uradne vem, pa da je bil več kot 5 sekund pred vsemi hondami in da so bili hitrejši samo M3 in WRX Sti. Mislim, da to lahko potrdijo tudi nekateri s tega foruma, ki so bili tisti dan tam. Drugače pa pri njem ne gre za avto ampak za talent. Vsaj po mojem mnenju. Z istim avtom v pokalu SNP imel Igor Dekleva še celo dosti boljše čase in je bil v tem pokalu takoj za Hacejem, tako da očitno QVjem ta proga leži.
Meritve so narejene s štoparicami in z mobilnimi telefoni in so kar natančne. Pred njim je bil še nekdo s Seat Leonom. Kar se pa SNP tiče ima rekord kroga na Mobikrogu Bužga z Astro (okoli 1:08), Dekleva pa je z Alfo 156 dosegel okoli 1:09, z 145 QV SNP pa je bilo slabše.
Tukaj imaš copy/paste z rezultati uradnega treninga za dirko po Mobikrogu z leta 2001
Vir: http://www.mpiracing.com/dirke/2001/khd-siemens/default.htm
1 Bužga Aleš AK LAMKO Opel Astra GSI 1:08,592
2 Have Aleš Team Dekleva Dewalt Alfa 156 1:08,748
3 Božič Drago AK LAMKO BMW 320i 1:09,921
4 Marinšek Miro Opel Astra GSI 16 V 1:10,052
5 Turk Boštjan KBM Racing Honda Civic 1:10,132
6 Dekleva Igor Team Dekleva Dewalt Alfa Romeo 145 1:10,620
7 Jeršin Martin Jeršin Racing Team Opel Astra GSI 16 V 1:12,588
Tukaj pa so "uradni" rezultati z Mobikroga z dne 19.10.2003, ko je Alfista dosegel odličen čas in kot vidiš se je poleg Leona še ena Mazda RX7 vrinila pred njega in še Saša z Cliom.
1 50. Tam (Subaru Impreza WRX 1:12:14
2 42. Roby (BMW M3 1:12:50
3 55. Nenad (Subaru Impreza WRX 1:14:18
4 51. cruiser (Mazda RX7 1:14:52
5 56. Nam (Subaru Impreza WRX 1:15:90
6 25. Saša 1:16:30
7 10. Širca (Peugeot 205 1:16:70
8 45. Virko (Seat Leon 1.8T 1:16:80
9 12. Alfista (Alfa 1:16:81
10 28. Gjuro 1:17:00
11 44. medič 1:17:57
12 24. CD (Subaru Impreza STX 1:17:84
13 60. senna (civic Vti 1:17:88
14 8. Dominik (civic 1.4i slick 1:17:90
15 17. Plava strela (civic vti 1:17:93
16 23. Bega 1:18:02
17 57. Josip (Mercedes 1:18:13
18 1. yaris (civic vti 1:18:16
19 9. Miha (CRX Esi slick 1:18:30
20 20. Swinger (civic 1.4i 1:18:60
21 30. Kosta 1:18:67
22 14. Soru 81 (BMW 325 1:18:93
23 41. Donat 1:19:05
24 34. Main streak (PoloTDI 1:20:17
25 31. Kami (civic 1:20:50
26 46. Lion206 (Peugeot 206 1:20:70
27 13. Rockson (Mazda 6 1:20:93
28 22. Nikša 1:21:16
29 26. Dado (Alfa 155 1:21:26
30 43. Roky B16A (civic Vti 1:21:44
31 54. Klemson (Peugeot 406 1:21:50
32 33. Lacko (Fiat Stilo 1:21:68
33 27. Dodo 1:21:83
34 5. Franci 1 (civic Esi 1:21:94
35 2. scooby (civic Vti 1:22:15
36 48. Anonimus (A3 TDI 1:22:30
37 49. Petronas (Accord 1:22:42
38 61. Doorman (Hyundai Scoupe 1:22:54
39 18. Peter (civic 1.4i 1:22:63
40 21. Minjug 1:22:80
41 19. MITT (Alfa 155 1:23:06
42 29. Božo 1:24:03
43 32. Zax (BMW 316i 1:24:20
44 7. markovič (Clio 1:24:98
45 62. Marko (Clio 1:25:01
46 53. Haby (civic 1.4 1:25:05
47 4. road runner (alfa 145 1:25:45
48 38. Miha Skoberne (Eclipse 1:26.16
49 15. Primož (BMW 320 1:30:23
Vir: http://www.mobisux.com/tabla/showflat.php?Cat=&Board=mobi7&Number=1012818&page=&view=&sb=5&o=&fpart=1&vc=1
De_Tomaso
17.5.2004, 11:59
Lepo. Vidim, da sem bil napačno informiran in se za zmotne trditve opravičujem.
Me pa vseeno nekaj zanima. Kakšne čase je imel Hace, ko je tekmoval? Mislim čase na dirkah in ne na treningih.
Kar se treningov tiče, to so uradni treningi za štartni položaj. (Hace 1:08,xx)
Na dirki pa verjetno vozijo malo počasneje s polnim tankom in bolj zanesljivo proti cilju, ker na treningu gre lahko na polno, saj si lahko privošči napako - le ta ne bo nikjer zabeležena, edino pridobi lahko z boljšim štartnim položajem, ki je na Mobikrogu zaradi težkega prehitevanja zelo pomemben.
De_Tomaso
17.5.2004, 23:52
Virko, na seznamu se pojavlja tudi tvoje ime. Seat leon 1.8T - tvoj nekdanji avto?
Virko, na seznamu se pojavlja tudi tvoje ime. Seat leon 1.8T - tvoj nekdanji avto?
Ja, res je. To je moj bivši avto, ki sem ga pred 5 meseci zamenjal za bavarca.
De_Tomaso
18.5.2004, 13:47
Ta zamenjava pa mi je všeč. Je bil prej 132Kw Leon? Kaj pa je sedaj v garaži?
Leon je bil 1.8T Top sport s 132kW oz. 180KM. Če boš pogledal moj podpis, boš videl (tudi slike) kaj imam sedaj.
De_Tomaso
18.5.2004, 13:56
Oprosti, nisem pogledal podpisa. Ta M3 ima 321 konjev ali je še tisti z manj kot 300 konjev. Kako ti je ustrezal Leon, za BMWja se zavedam, da je to neumno vprašanje. :-D
Martin ///M
18.5.2004, 14:52
tale ima ze 321km :)
Tole je copy/paste ene od mojih ocen Leona z drugega foruma:
Moj avto ima top sport opremo. To opremo imajo avti od srede leta 2002. Jaz ga imam 4 mesece in zaenkrat sem z njim zelo zadovoljen. Edine težave, ki sem jih imel so bile z črički pri zadnjem desnem kolesu, pa so mi na servisu sicer po treh obiskih to odpravili v okviru garancije ( kabli niso bili dobro speti okoli rezervoarja ).
Najboljša stvar pri avtu je motor, ki zelo dobro potegne in pa izgled. Pred tem sem imel avto z 155 km in moram reči, da je teh 25 km več pri Leonu zelo očitnih.
Od opreme ima avto avtomatsko klimo, tcs, ebd( porazdelitev zavorne sile), 17 col feltne, bolj športne odbijače in pragove, bele števce, 4* airbag, esp ni serijski, tcs pa je na srečo izklopljiv, saj pri športnejši vožnji ni najbolj ugodno, ko ti odvzame moč sredi ovinka, ko avto začne drseti.
Mogoče ti malo časa vzame privajanje na pogled nazaj, saj je zadnja šipa zelo položna in kar malo ovira vidljivost, ampak se navadiš. Visok zadek pa je malo problematičen pri parkiranju.
Še slika: Tale konkretno ni moj, je pa natanko tako izgledal.
http://www.mobisux.com/album/data/500/10628IMGP2493-med.JPG
De_Tomaso
18.5.2004, 16:21
Ta avto ima zadaj pol togo premo, večina takšnih (sam poznam to iz golfa 4) ima zato zelo slabo stabilnost zadka, sploh na neravni cesti. Ali tudi temu avto rit hitro pobegne ali ne?
De_Tomaso
18.5.2004, 16:22
BTW: Je bil pa lep avto. :)
Avto je bil v živo še 100x lepši kot na slikah.
Z zadkom pa nisem imel nobenih posebnih težav. Pobegnil je, ko sem res že pretiraval. Ampak takrat si pripravljen na vse in samo hitro zasukaš volan v nasprotno smer, kot pri driftanju, pa je situacija rešena.
Lep voz.
Zadnjic je bil eden na Mobikrogu in je imel tako izrazit understeer ze pri, na oko, zelo majhnih hitrostih. Verjetno je imel kake zanic gume... samo vseeno je cudno izgledalo...
Tisti avto je bil znižan in ne bi smel imeti preveč undesteer-a. Na koncu dneva je dosegel tak čas, kot sem ga jaz imel prvič na Mobikrogu z Leonom okoli 1:19,4.
Zivjo
Imam eno mislim da kar dobro zamisel: kaj ce bi naredili eno Dynoday srecanje v lj k majo maha merilne naprave moci motorja in navora. :laugh Mogoce bi se dalo na ceni se kaj spremenit, ce bi nas bilo vec.
LP BigBoSS
lukamarko
26.5.2004, 14:46
Zivjo
Imam eno mislim da kar dobro zamisel: kaj ce bi naredili eno Dynoday srecanje v lj k majo maha merilne naprave moci motorja in navora. :laugh Mogoce bi se dalo na ceni se kaj spremenit, ce bi nas bilo vec.
LP BigBoSS
Če se bo nabralo dovolj interesentov, se lahko dogovorim pri RSRmotorsport-u. Prepričan sem, da bi nam ponudil nekoliko ugodnejšo ceno v primeru večih avtomobilov.
Zdaj pa kar na dan s prijavami :laugh
Zivjo
Jest sem takoj zravn. :ok2 Bolje bi blo ce bi svoj topic odprl.
LP BigBoSS
Zanimivo bi bilo videti vse te silne konje pridobljene z niclami in enicami...
jaz raje ne grem, da se ne bi izkazalo, da jih je še manj, kot piše v prometni :crazy
Kak je sploh faktor preračunavanja moči valčki/kolesa in motorna gred pri BMWjih zaradi zadnjega pogona? Pri sprednjem pogonu se mi zdi, da je na kolesih cca 18% manj moči, pri zadnjem pa pričakujem, da so izgube še večje.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.