PDA

Ogled polne verzije : Hladilnik

ipsilon
10.10.2002, 23:39
:damn

Mi je CheckControl parkrat težil, da moram preverit hladilno tekočino. Je je bilo malo premalo. Dolijem. Nivo pravilen, sistem dobro odzračen. Nakar čez čas ugotovim, da je hladilne tekočine vedno manj in da v motornem prostoru smrdi po zažganem antifrizu. Ogledam si zadevo v delujočem stanju in opazim, da na notranji strani hladilnika bzizga droben curek hladilne tekočine direktno na ventilator. Torej, hladilnik pušča :damn

Zdaj pa vprašanje - se mi splača igrati s kakšnimi tesnilci ali je najbolje, da kar takoj zamenjam hladilnik?

Motor se ne pregreva, izgubi mogoče deci hladilne tekočine na 600 prevoženih kilometrov.

UDM, VIN je jb47615 :-D Zdaj jo znam že na pamet.

Hladilnik je tiste sorte, ko ima ekspanzijsko posodo (al kar tisto že je) kar zraven. Koliko stane nova zadeva, ve kdo? In če se splača iskat rabljeno?

Hvala vnaprej za odgovore!

udm
11.10.2002, 01:38
joj, samo tistega tesnilca ne vlivat noter. Potem zna biti cirkus z ventili za gretje, ki jih ta tesnilec rad zamaši. Najbolj poceni varianta je popravit obstoječi hladilnik, če se da (zalotat). Glede na to, da izgubljaš minimum hlad. tekočine, sklepam, da je luknja majhna in ne bo problema.

Ali pa poiskat rabljenega, brezhibnega, če boš imel srečo, ker se hladilniki razlikujejo pri istem modelu in tipu avta (če nima klime, če ima klimo...)

Nov mislim da je kar nekaj čez 60 kSit. Pokliči v Integro, tel: 02/4502-200, naj te vežejo v prodajo rezervnih delov, poveš VIN, pa bodo hitro poiskali.

moebius
11.10.2002, 09:23
Se strinjam z UDMjem da z tesnilom ne boš naredil nič pametnega,jaz sem imel podobno težavo z mojim E36 in sem se odločil na nov neoriginalni hladilnik ker je nov 30.000 SIT rabljeni pa 22.000 SIT.

ipsilon
12.10.2002, 15:30
Se mi je zdelo, da bolje prste stran od tesnilca :-D

Bom šel nasledni teden na Integro povprašat, kaj mislijo pooblaščenci. Ker verjetno je luknjica res majhna, če sklepam po tem, koliko tekočine zgublja in kako močan je curek. Tako da bi se dalo zalotat. Samo, kdaj in kje se bo pojavila naslednja luknjica :frown

moebius, kje si ti dobil neoriginalni hladilnik in kje bi lahko dobil rabljenega?

ipsilon
14.10.2002, 16:48
Danes sem bil na Integri in vprašal za hladilnik. Originalna zadeva stane skoraj 70 jurčkov, kar je malo drago za moje pojme. Tako da bom poskušal zadevo zalotat ali pa dobit neoriginal.

UDM, veš ti za koga blizu MB, ki bi znal zadevo res dobro zalotat?

udm
14.10.2002, 19:33
No ja, vsaj glede cene se nisem dosti zmotil, tudi ETK kaže 237 €.

Včasih, v časih rajnke YU, ko smo še vozili Yugote in podobno, sem jih poznal kar nekaj, ki so popravljali hladilnike. Seveda so se porazgubili, bom malo poiskal.