Ogled polne verzije : Primerjava med R- oma (RT in GS)
Sem novi na področju Bmw- razen fotra, pa me zanimjo primerjava voznih lastnosti med Rt- jom in Gs- om. Trenutno vozim Transalp-a (H.).
Rad bi zvedev kaj več pred nakupom od poznavalcev.
Se zahvaljujem za odgovore.
L.P. MB Robi
:confused
lahko ti samo rečem, da če si imel sedaj transalp in te ni motil veter ki ti je pihal, pa če greš sedaj na GSa boš zelo zelo zadovoljen. Pač motor se pelje lepše kot transalp, bolj okreten je, pa tud če ga naložiš s spotonikom in vso prtljago ki jo rabiš bo še vedno stabilen na cesti. Tud pri polno obremenjenem skoraj ni možnosti da bi kje ružil po tleh na kakšnem ovinku, kar boš z RTjem zelo hitro. Je pa RT fajn ker maš gor radio, pa še vetrna zaščita je boljš. Obvladljiv je pa ravno tako, kljub temu da oba izgledata zelo glomazna.
Če te zanima GS me kontaktiraj, moj je 2002 letnik pa bi ga mogoče prodal, ker bi menjal za novejšega...
Odlična motorja sta oba. Mogoče sta malo glasnejša zaradi zračnega hlajenja. Nekaterim ni všeč ko na mestu naviješ ta bokserski agregat te hoče mal v levo vržt zaradi vztrajnosti a mene to ne ovira. Servisi se delajo na 10 tisoč kilometrov, ni treba skoz čistit in mazat verige, je pa res da oba spijeta kakšno kapljo olja (zračnohlajenjepikapress :-D ) Odlične so tudi intergralne ABS zavore. Še največji problem teh najnovejših modelov R1200GS in R1200RT je kadar se ti na displajčku pokažejo kratice EWS po možnosti na koncu sveta kar v 99% pomeni menjavo antene za blokado vžiga motorja.
Če še nisi odločen za katerega od teh modelov bi si kupil se lahko oglasiš v trzinu pri gospodu kavčiču v zgornjem nadstropju novega salona pa ti bo dal sigurno oba na krajši test pa se lahko potem odločiš kateri ti bolj ugaja.
matej_530d
13.9.2006, 21:15
olje majo pa radi ja
marcel_mastnak
18.3.2007, 21:30
to je res al pa tud ne odvisno če kupiš novega in ga zelo epo utečeš ga bo mal manj pil je pa res da ga pa pije več kot vrstni motorji sam je pa olje cenejše ker ima ločen menjalnik in motor tak da si na istem edino kar je je skrb da dolivaškar pa pravemu motoristu nebi smelo biti v breme (skrbeti za ljubljenčka)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.