Ogled polne verzije : Angel Eyes
http://mitglied.lycos.de/polysofty/Angel-Eyes.htm
Nekaj podobnega ma en moj kolega na opel kalibri. :blackeye
Takole, sedaj sem pa na ZELO ZELO dobri poti, da jih končno naredim!
Lepo počasi...tisti, ki ste malo dlje na tem forumu že veste, da sem imel že skoraj narejeno pa zadeva ni nič svetla. To se je zgodilo zaradi napačnega plexi stekla. Imel sem namreč ekstrudirano plexsi steklo, ki pa ni dobro, ker je že toplotno obdelano in ko ga kakorkoli obdeluješ postane mat. Pravo plexsi steklo za to zadevo mora biti lito. Ampak kje je problem...kot veste zadeva ne se imeti prevelikega premera (da ti ne zakrije celotne luči). Ker pa v naši državi nihče od "plastikarjev" nima okroglih litih plexsi palic sem se odločil drugače. V podjetju v Ljubljani, ki se ukvarja s plastiko sem naročil laserski izrez litih plexsi krogcev po meri luči. Odrezali so mi jo iz plexsi police, tako da je sedaj stvar kvadratne oblike in ne okrogle.
Ko sem dobil izdelek domov, sem se lotil žaganja zarez v te krogce in na mojo srečo zadeva sveti ko hudič... :-D
Sedaj me čaka samo še montaža v luči, kar pa nebi smelo bit problem, ker sem enkrat (kotsem prej povedal - neuspešno) stvar že namontiral.
Še to, po tehtnem premisleku sem se odločil, da zaenkrat DEMON-i pridejo samo v dolge (torej notranje luči), ker so kratke itak skos prižgane in ne bo imelo učinka! Mogoče, ko bom imel več časa namontiram tudi tja!
Ko zmontiram bo forum BMWslo.com prvi, ki bo imel uradne foto posnetke prvega doma narejenega BMW E36 z Demon eyes-i v Sloveniji (vsaj upam, da me ni že kdo prehitel) :laugh :laugh
Če ti rata, ti dam za zmontirat še v E46. ;) Seveda boš povedou, kolk košta... :beer
Lep pozdrav!
ja se bova zmenila, trenutno se je že fotr za E39 v vrsto postavu :laugh
Ti sam vse lepo posliki vsak detajl pa ga tuki prlimi se bomo ostali ze znajdl pa nardil sami, ce pa nebo slo drugac bos pa ti prsu ane :laugh
lp,
Evo povejte, ali je uspelo:
http://freeweb.siol.net/griljc18/DSC000028.JPG
http://freeweb.siol.net/griljc18/DSC000027.JPG
Takole, vidi se, ponoči zelo lepo, podnevi pa skoraj neopazno!
Full je dober :ok
Vidim da ti je tko dober šlo :laugh ,da si tudi kratke opedinal ??
:wave
ma ja, pol sm reku, najboljš, da če mam že vse razdrto da naredim vse!
Postopek celotne izdelave sledi, slikal sem pa bolj malo! Me je čas priganjal, ker sem šele ob 16 začel montirat!
Jure zakon :metalc
Js sm glih dons razstavu eno luc in jo celo ocistu odznotraj ker je bla ze posteno umazana :laugh .... tut une dve sipce sm izrezu vn k so zasilikonirane pol jih pa nazaj montiru....za celo luc sm rabu 15 min da jo dol vzamem, razstavim, spucam pa pol nazaj dol tko da nebo problema se enkrat to narest sam palcke bomo rabil :ok2
Dej povej ce lahko zrihtas te palcke pa kok cekinov...pa a je mozno da bi jih ze ti prpravu al se bom mogu js potrudt :crazy
lp,
Zdaj je pa tudi mene spet zamikalo :)
Čuj BMW M PWR, idi na Forum SERIJA 3, pa je tam doli menda zdaj 13-ta tema DEMON EYES. Tam sem ti jaz tud Že nekaj cajta nazaj nekaj o tem kar si ti zdakj naredu napisal. Pa mam tud 4 oglate palice. Glih v soboto sem jih ukrivil. Samo to še sporoči, kakšno podlago maš ti tam kamot v palico svetijo ledice, ker jaz nisem vrtal luknje, nekje sem slišal da mora biti ta podlaga kamor ledica sveti čim bol gladka. Tako da bom probal to, brez vrtanja v palico, mam pa 5x5 milimetrov debele palice.Zarezice sem pa mislin naredit kar z žagico za kovino.
Pa ti opiši malo kako ta tvoj material zgleda pa to, pa izdelava zarezic pa to, da jaz to vidm kaj bi se mi slapčalo pa kako. :blabla :ok2
Definitivno je to moj naslednji projekt. :ok :ok :ok
Eagle_Zzz: bom kr tukaj odgovoril!
Takole, tudi jst sem se odločil, da ne bom vrtal lukenj! Kupil sem take plastične nosilce za led diode (caa.50 SIT/kos) in jih prilepil s HOT GLUE, torej s tisto pištolo kr gor na obročke! Potem sem pa dal čez tisto gumijasto stvar ki se zelo sktči, ko jo segreješ, tko da fino stisne zadevo skupaj! Mislim, da more držati! Jst sem dal za vsak slučaj okoli tega se en ovoj DUCK TYPE-a (un srebrn ameriški selotejp), tako da res zelo močno drži! islim da je to najboljša rešitev! Zadeva gre zelo lepo noter, in ko daš luč skupaj se obroček stisne med šipo in parabolo, tako da ni mogoče, da pade vn! Na šipo jih nisem nič limal, lahko pa uporabiš tudi silikon!
Ne limaj s kakšnim agresivnim sekundnim lepilom, da ti ne bo razžrlo plexsija!
A lahko še ene zame in pošlješ po pošti :mljask komplet z ledicami in vem kar je potrebno da zadeva sveti :ok
ej full hudo se vidi ponoči..... :ok
se mi zdi full vredu zadeva.... pa vidim da is si naredil žmigavce v slogu ameriških avtomobilov...... v glavnem ponoči se full hudoo vidi! :evil
aja še to... kaj te angels eyes imajo opsebno stikalo ali so vezane na stikalo od luči...???? :student
Ahmm...
Čuj BMW M PWR, kako si pa potem napravil zarezice, jaz sem to mislil kar z žagico za kovino!?!?!?! :confused
Eagle_Zzz: Zareze so narejene kot si reku, z žago za železo...
Aero26: Žmigovci imajo že original zraven tudi pozicijo tko da nisem nič predeloval, razen menjave žmigovcev :-D
Angel Eyes-i so pa zvezani direkt na glavno stikalo in sicer na pozicijo (torej: + siva žica, minus je pa itak rjava!)
Martin ///M
8.4.2003, 18:55
Jure sam to pa res seka, spica ni kej :ok skoda da se tud podnevi ne vid tko dobr!
full dobro res, bi kr mel taksne luci :)
za kaki dnar si pripravljen to naredit ? :laugh
btw, daj se kaksno fotko gor, da vidimo kako kaj zgledajo
te lucke podnevi, ker me res zanima kolk se kaj vidi...
pa se mogoce kaksno ko imas vklopljene tudi kratke luci, ne sam pozicijske..
lp, Miha
BMW M PWR
14.4.2003, 09:06
Slike lahko dam, samo to je zelo težko slikat ker je treba brez fleša in pol se kamera osredotoči na vir svetlobe, in to bo luč!
Sej pravim sem že poizkusil pa se nič ne vidi, vse zmazano! Najbolje da se enkrat nekje dobimo pa da vidite, kako zgledajo! DAMC jih je že videl!
Jure...nujno se dejva dobit da si zadevo ogleda...najdu sm tistga modela na grebicevi zdej sam rabm vedt kaj naj nabavim da se lotim predelave...upam da se ta tedn :laugh
lp,
Jure, odlično si tole izvedu!
Kako se pa kej z prižganimi lučmi vidi?
Povej za kolk mi zrihtaš.
LP
Ima kdo kakšen predlog, kako bi zadevo pritrdil na luči v E46? Pri E36 je Jure reku, da se samo "stisne" ob steklo in zadeva je fiksirana...
E46 pa ima pri prižiganju luči nekakšen "test" da luči obrne dol in jih čez sekundo postavi v pravi položaj... Kako bi to potem fiksiral na parabole, če se sploh da to narediti?
Lep pozdrav!
BMW M PWR
15.4.2003, 17:11
Ne, sem bolj natančno pogledal! Zadeva ni stisnjena ob steklo in parabolo, ampak je vmes luft, tko da to ne bi bil problem! Drži ga bolj samo od sebe, ker je tisto steklo (vsaj pri E36) malo poglobljeno in pade obroček noter! treba bi blo pa videt, kako ima E46! Enkrat razdri in poglej, ampak se mi zdi da bi znalo bit isto!
Zanima me če ima kdo natančne dimenzije luči, leč, oblika (za E36), ali kje bi to našel. Se bom tega dela lotil malo drugače, sem nekaj že testiral. Iz 3.5 mm debelega pleksija(plata), bom na frez mašini take kroge odfrezal ven in zarezice kar ob enem pofrezal, tako da mi palic ne bo treba kriviti in segrevat pa žagat. Prav tako se verjetno dobijo LED diode, ki so take debeline mam ene doma, sam na žalost rdeče. Tako da bi bilo vse skupaj dimenzijsko manjše. Za lepljenje pleksija se dobi posebno lepilo, prav tako pa gre z acetonom.
BMW M PWR
15.4.2003, 22:55
JB, samo da ti povem, jst sem zdej isto tako naredu, kot si opisal, samo da sem dal jst na laserski izrez! Nevem s kom si ti to mislu tko odžagat te krogce vn ampak če ne bodo z laserjem bo sigurno mat ratalo in boš mogu polirat!
Zareze naj bodo kr globoke, vsaj 4mm ker drugače se še slabše vidi!
Aha pa še glede diod, poglej kolk imajo svetilnost tiste tvoje! Kupi čim močnejše, jst imam pod 3000mcd slabe izkušnje!
Obroče bom obfrezal na CNC stroju in bom med samo obdelavo spiral z emulzijo kajti površina bo lepše obdelana, vem ker delamo precej stvari iz pleksija. Tista stran kjer pridejo reckice pa je itak kristalna. Mislim pa da tudi če boš rezal na laserju boš dobil mat površino ampak tista nima veze.
Po telefonskih klicih vse povprek nisem in nisem prišel do razbitih prednjih luči od E39. Ali so bile preveč ali pa premalo razbite (so pa redke kot biseri). Kaj sem iskal vam je zihr jasno.
P.S.: Bo treba kar po Juretovih stopinjah :laugh :laugh :laugh
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.