Ogled polne verzije : Tehnicni pregledi
HAj
:damn
Kaj menite o meritvi izpusnih plinov po novem na tehnicnih pregledih,ki naj bi trajali cca 15 minut in to nekje pri 80 % obratov avtomobila.
Baje ,da se po statistikah vsaj 3% nemskih avtomobilov na taksnih meritvah razleti to pride do resnih okvar motorja ,predvsem pri dizlih.
Ali ste ze kadaj menjali katalizator?
LP
Bori
:beer
Martin ///M
30.12.2002, 16:05
A pa dejansko mislijo zaceti to mert, kdaj pa naj bi ta zakon zacel veljat?
kaj pa ce imas sportni ispuh
robberrt
30.12.2002, 16:22
moras imeti homologacijo(TÜV) da ustreza oz. A TEST pri nas, pa v homologacijski knjizici bos moral imeti vsakrsno spremembo napisano, ce pa nimas homologacijske pa dobis tak kartoncek C-Izjava oz potrdilo o ustreznosti.
Enake probleme bom imel jaz z motorjem...baje ne bomo vec smeli imeti sportnih auspuhov ampak ko jih jebe, pa samo proba nej kdo navirat avto al pa motor pri takih obratih, pizde.
Se ta zakon nej naredijo da ne bos smel imeti starejsega avtomobila od 2 let, da bo SLOVENIJA CISTA, aja pa 500.000SIT place nej mi dajo. Njim je lahko k se v novih 7kah pa A6kah vozjo...
gremo pred parlament ce to sprejmejo!!!
BMW M PWR
30.12.2002, 18:45
Po mojem tega ne bo, ker vsekakor tole kaže na neustavnost!
Nihče ti ne more uničevati tvoje lastnine. Vsak ve, da tovarne ne priporočajo da avto dela na takih obratih tako dolgo! :crazy
Jaz sem prebrav v Motoreviji da bi naj zakon začeu veljati prvega decembra 2003. Ne vem pa kako to poteka, samo vem da se meri 15 minut.
Kako je pa kej če imaš chip tuning??
A tut kej morijo???
Bimmer
Jaz sem se pozanimal pri AMZS glede merjenja izpušnih plinov in so mi rekli naslednje: meritel poteka 15 minut ali več in sicer res z povišanimi obrati stem da pa ne z najvišjimi ampak so za vsak tip vozila prepisano z kakšnimi obrati se to meri, baje se drugače ne da izmeriti pravilno, rekel mi je pa še to da smo zadnja evropska država ki še na dela meritel. Povedal mi je tudi da se v nemčiji pokvari 3 procente avtomobilov pri merjenju menda se pokvarijo tisti ki so slabše vzdrževani.
Jaz osebno mislim da to ni prav da ti takole uničujejo avto.
Meriti naj bi začeli že z decembrom 2002, pa so zaradi neustrezne opremljenosti tehničnih baz prestavili začetek na december 2003. Naj pa ne bi merili 15 minut pri konstantnih obratih, ampak naj bi obrate variirali - od nižjih na višje pa nazaj - da vidijo, kdaj se kaj pokadi. Bomo že morali preživet nekako, drugače pa punt :damn
Najhuje je pa to, da se bo 90% katalizatorjev izkazalo za nedelujoče. Pa pojdejo denarčki.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.