PDA

Ogled polne verzije : Resetiranje

konda
25.12.2002, 11:38
ali lahko sam resetiram servisni interval pri e 39 brez testerja - kako
če ni možno kdo mi to stori na gorenjskem :ok

konda
26.12.2002, 15:23
Še eno vprašanje ,čemu služi žica-zajlica pod desnim sedežem e 39

moondog
26.12.2002, 18:52
Mislim, da boš moral poiskati pooblaščeni servis za resetiranje servisnega intervala. Poglej kje je najbližji pooblaščeni servis (v rubriki "ceniki&podatki"). Če je pod sedežem kabel, ga prosim pusti pri miru, drugače boš nujno rabil pooblaščeni servis za resetiranje lučke za airbag. Če je zajlica, potem mora služiti za kakšen vzvod-mehanizem sedeža oz. če leži na tleh "je služila".

udm
26.12.2002, 20:58
za e39 do vključno letnika 2000 je enako, kot je že bilo opisano na forumu, kratko skleneš pina 7 in 19 v diagnostičnem konektorju:
- kontakt izključen, odpreš pokrov
- s kosom žice kratko skleneš pina 7 in 19
- daš kontakt (ključ v položaj 2)
- počakaš 3 sekunde (za reset oljnega intervala) ali 12 sekund (za reset napisa Inspection)
- odstraniš žico
- namestiš pokrov nazaj
- odvzameš kontakt
- če ne uspe v prvem poskusu, ponoviš, ampk počakaj vsaj 10 sekund pred naslednjim poskusom

http://freeweb.siol.net/caposiol/diag.jpg

Na sliki sem ti pine obkrožil z rdečim. Kot orientacija naj ti služi sredina konektorja (PacMan)

http://freeweb.siol.net/caposiol/reset_zica.jpg

To pa je potrebno orodje :-D

pri modelih 2001 in novejših pa gre vse iz kabine, link je spodaj
http://www.bmwtips.com/tipsntricks/reset-plug/reset.htm

konda
26.12.2002, 21:32
Hvala, Udm
:beer

konda
26.12.2002, 22:24
glede same zajlice naj dodam da je pritrjena pod tepihom in od tam gre do sedeža ,ko se sedež premika (naprej,nazaj,gor dol) se tudi ta zajlica primerno izvleče ali uvleče podobno kot varnostni pas
pri meni je bila staknjena,a sem jo nazaj nataknil ( pogledal pri isti seriji kje je nataknjena) vendar še zdaj ne poznam funkcije
kajti ko se desni sovoznikov sedež premika naprej nazaj gor dol se tako giblje tudi zajlica verjetno kaj regulira
:confused na eni strani pritrjena pod tepihom verjetno na šasijo drugi konec pa na sedež :ok2

udm
27.12.2002, 13:14
je to mogoče zajla za reguliracijo višine varnostnega pasu (odvisno od položaja sedeža)?

konda
27.12.2002, 18:45
Res je zajla za avtomatsko višino varnostnega pasa.
Hvala udm. :drink

B_M_W
10.8.2005, 08:26
Ja pa Bmw 325 E36 se isto resetira z pinom 7 in 19?

toni
10.8.2005, 08:38
Ja pa Bmw 325 E36 se isto resetira z pinom 7 in 19?

jep :beer

Pero
10.8.2005, 09:03
Odvisno od letnika E-39. Če je letnik 2000 in novejši lahko resetiraš interval na kombiniranem instrumentu z levo tipko.

Pletenica pod sedežem pa ne služi samo za avtomatsko nastavitev višine varnostnega pasu temveč je esencijelnega pomena pri nesreči. Namreč vezana je na zategovalnik pasu in le ta pripomore k zadrževanju voznika in sovoznika v sedežu pri morebitnem trku. :ok

Pletenica ni samo pri sovoznikovem temveč je tudi pri voznikovem sedežu.
Tudi jaz sem ugotavljal kaj je to, ko sem 2 meseca nazaj sestavljal sedmico, pa sem odprl knjigo in prebral. :laugh

B_M_W
10.8.2005, 09:04
Ne avto je letnik 92.

Vinko
8.9.2005, 09:47
Prosim za podrobnejši opis resetiranja olnega intervala za E39 letnik 12/2001.

Hvala

gerchy
8.9.2005, 09:58
Vinko, nekaj imam, vendar še nisem uspel poizkusiti (mi manjka še par tisoč km).

Če želiš, lahko poizkusiš:

ključ v poziciji 0 (ugasnjen motor)
držiš lev gumb (za resetiranje dnevnega števca) in hkrati zavrtiš ključ na pozicijo 1
še vedno držiš gumb (okrog 5 sekund) in pojaviti bi se moral napis "Oil Service" ali "Inspection" in napis "Reset" ali "Re" (pri tebi reset, ker mislim, da imaš IRIS)
ponovno pritisneš gumb in ga držiš 5 sekund, da prične napis "Reset" utripati
ko napis utripa, na kratko pritisneš isto tipko
prikaže se nov interval, po 2 sekundah izgine napis "END SIA".

Upam, da bo delovalo, v nasprotnem primeru je potrebno priklopiti na tester! :ok