Ogled polne verzije : Tehnicno vprasanje
Zakaj so obrati pri mrzlem motorju okoli 500 - 600, ko se pa segreje pa ne padejo pod 1000? Tek je miren, motor se ne zaganja, ne cuka, lepo vlece (no ja, vcasih se cuti cisto rahlo nekonstantno vlecenje, kot da bi na trenutke malo popuscala moc), vrti se tudi do 6200 obratov....
Motor je 1.8, M10, VIN 9575497!
Predvsem me zanima ce lahko kaj storim sam.
Sicer ne poznam M10 motorja, ampak glede na starost avta bi bilo vredno preveriti, če ni morda regulator prostega teka "zapacan".
LP, Skiny
A gledaš obrate pri toplem motorju ko držiš sklopko ali je ko je avto v prostem teku? Ko se voziš pa recimo pred semaforjem pritisneš sklopko (avto se premika naprej), bi morali obrati biti nekje 900 - 1000. Na mestu v leru pa okoli 750 - 800. Pri mrzlem motorju nekaj čez 1000. Tako da mi ni jasno, kako imaš pri mrzlem motorju nižje obrate kot pri ogretem :confused
Martin ///M
6.12.2003, 00:55
A gledaš obrate pri toplem motorju ko držiš sklopko ali je ko je avto v prostem teku? Ko se voziš pa recimo pred semaforjem pritisneš sklopko (avto se premika naprej), bi morali obrati biti nekje 900 - 1000. Na mestu v leru pa okoli 750 - 800. Pri mrzlem motorju nekaj čez 1000. Tako da mi ni jasno, kako imaš pri mrzlem motorju nižje obrate kot pri ogretem :confused
men je serviser reku da je to normalno za vse te motorje, da mal tresejo k so mrzli pa manj obratov majo, zdej ne vem :ok2
je pa res da mam jst tud zjutri vcasih dost mal obratov, tko da ga mal trese, ampak se sploh ne obremenjujem zarad tega
hm, čudno, hladni motorji naj bi meli več obratov, še posebej če majo avtomatski zaug :confused
Kot pri vsakem avtu je tudi tu potrebna ponastavitev po določenem času.
Gre pa za nastavitev zračne lopute (Drosselklappe)
Izvaja se v mikromilimetrih(mehanik z odgovarjajočim orodjem).
Avto zjutraj lopute ne zapre do konca in posledično vleče čisti čisto malo zraka preveč kar vodi do izgub obratov vendar pa v večini primerov ne vpliva na samo vožnjo.
Sem slisal da bi mogoce mogu fino nastavit predvzig! Kaj je na tem...
Še vsak avto z avtomatskim zaugom, ki sem ga vozil, je imel mrzel višje obrate kot ogret. Tako da mi ni jasno, kaj bi bilo pro M10 motorju drugače. Očitno bo res napaka v kakšni nastavitvi.
Sem slisal da bi mogoce mogu fino nastavit predvzig! Kaj je na tem...
Če bi bil predvžig bi ti avto takoj ko se ogreje kašljal in zgubljal na moči
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.