PDA

Ogled polne verzije : ABS

Matt*
24.12.2005, 12:40
zanima me če kdo res ve kaj in kako je z bmwjemi absi. Veliko sem slisal o tem da niso ravno najboljsi oz da so slabi in nevarni.
Spomladi bom kupil GSa in zdej sem res v dilemi a z ABSom ali brez.

hvala :ok

AnDrO__
24.12.2005, 13:41
Kolk sem jaz informiran je BMW začel prvi vgrajevat ABS v motocikle in sistem so ful dopolnili. Vsi japonski proizvajalci, ki dnes vgrajujejo ABS v svoje motocikle so tehniko prevzeli iz BMW-jevih motociklov. Gre pa za to, da je padec na spolzkih tleh, zavijanju in podobnih kritičnih manevrih manj mogoč ali preprečen.Seveda je ABS nevaren v toliki meri, ker v osnovi nekoliko podaljša zavorno pot.vendar je bistvo v kritični situaciji, ko vsak stisne na polno in ne more kontrolirat moči zaviranja, takrat motor ohrani v liniji,z možnostjo zavijanja/korigiranja in prepreči zdrs/padec.

Matt*
24.12.2005, 13:56
roberth ti mas gsa. kaj ti kej pravis? pri tebi vse cool? najbolj me zanima mnenje lastnikov le takih motorjev ce so imeli kak problem.

kolega ki prodaja motorje v tc shopu mi je nadvse odsvetoval abs. je rekel da je njegov prijatelj pri niski brzini zaviral in skoraj padel ker je BLOKIRAL kolo.

motona kolesa vozim ze 12 let in abs mi je vsec bi pa tudi prezivel ce ga ni.

robberrt
26.12.2005, 10:28
hehe, no ja ce bi ti v TCju reku da vzem hondo z ABSom bi bilo pa cool ;). Bmw ima ABS v svojim motorjih sigurno že krepko več kot 10 let, ljudje so naredili po 200.000km in več, potem policijski motorji..itd itd, pa ni bilo nikoli problemov.

Jasno pa je da noben sistem, sigurno tud sistem zavor ni zasnovan tako da bo delal na dirkališču v nemogočih pogojih 110%, ali pa na kakšnih testih ki niso tudi 10% podobni vsakdanji rabi motorja.

Meni osebno, kaj pa vem abs ja abs ne sigurno v situaciji ko nahitro bremzaš pomaga, zaenkrat jaz še nisem tega doživel, je pa tudi fino recimo po Ljubljani, pade dež ko je cesta kar precej spolzka, pa zapelješ na kakšno zebro in nehote zabremzaš, čutiš kako ABS lepo popusti.

Katerega GS-a bi pa kupil? Prodam mojega ;)

Matt*
27.12.2005, 14:46
ne ne GS 1200 letnik 2005 kupujem.Je pa enkraten motor sem ga ze veliko vozil.

Bos ti tud vzel 1200 potem :metalc

Potem gremo spomladi mal na sok nekam do Bruslja. hehe

bmw 3
2.3.2006, 22:17
GS 1200, u MATER, TO PA JE STROJ!!!!!!

Če ga boš kupil, da daj rajši z ABS jem, kot je bilo že napisano so full dodelali sitem.
Ne dvomim, da ne pozneš nihovega integralnega sisitema pri zaviranju, sam je potrebno paziti pr prvih zaviranjih.
Mene je nekajkrat tako zabilo :napaka :napaka , si pač navajen na navadni ABS oziroma na motorje brez tega pripomočka. Motor se res dobesedo pogrezne v tla.