PDA

Ogled polne verzije : Avtomehanik?

trygy
11.12.2002, 13:22
Moj problem iz BMW 325i 24V pomoje že vsi veste je veliko bolje ampak ni konca rukanja avtomobila pod prostim tekom obiskal sem že nekaj mehanikov in nevem kaj še vse pa se nobenmu neda obadat in da naj avto pustim pri njemu en teden in nevem kaj to men ni način vsakemu se rekel povej kdaj naj avto pripeljem in se naj nanga sprav ne pa da ko pokličem če je kaj novega mi pa reče ja ravno diske menjam pokličem drug dan ja olje menjam enmu pa filter pa nevem kaj še vse moj avto pa stoji tam kot nevem kaj in to je bilo par dni za povrstjo,pri drugem mehaniku sem bil mi je rekel ja to je ventil prostega teka in da ga lahko dobi drug dan in da pride 80000sit potemsem pa jest reku sej bom pa svojga prnesu in sem dobil dobrega za veliko manj denarja pa še vedno ni bilo dobr potem ti pa reče ja potem pa ni to :damn in nevem kolk stvari sem tko nakupil.
Moja prošnja je pa taka a je tu na netu kdo ki je iz gorenske ali njene okolice ki se spozna na BMW in bi bil pripravljen pregledat moj rukajoči se stroj :laugh Res bi prosil če je kdo tak tu na netu da bi lahko povedal kaj je iz avtom narobe.Sej mogoče se kdo sprašuje zakaj ga ne peljem na uradni servis pa je odgovor da sem študent :ok2
Če je kdo ga prosim naj mi na privat pošlje msg in številko pa ga pokličem.
LP in že vnaprej hvala

Stilus
11.12.2002, 17:49
Moj nasvet... Pelji avto na Avtoval v Veliko Račno pri Grosupljem. To je pooblaščen BMW servis in šef OBVLADA BMWje v piko. Zagotovljeno. Enostavno, jst se ne bi prej naroču nč, ampak bi se "slučajno" mimo prpelou, pa šel vprašat, kaj bi to blo.

Šef bo šel avto pogledat in ti takoj diagnosticiral avto. Ko boš zvedel kaj in kako (povedal ti bo kaj je narobe, koliko stane in kdaj ima prost termin), enostavno rečeš, da se boš še premislil, kdaj imaš cajt in kdaj avto najmanj rabiš... Glavno ti je da ti zveš, kaj je narobe.

Potem pa se odločiš, če ti ni predrago, daš popravit na Avtoval (najboljša varianta), če hočeš, da še dražje pride, pol pa naprej kupuj ventile, ... in ugibaj, kdaj bo boljše.

Ti pa povem, da skoraj 95% se ti upam trdit, da ti bo povedal, kaj je narobe.

Je pa ta serviser res člouk in ne ena navadna pi..da, ki je sam na dnar mahnjena, tko da... pejd tja pa boš vidu.

BTW: Tud sam sm študent, vem kok je to. :) K bo treba gume kupt pa registrirat drugo leto. :))

Lep pozdrav!

Tinkara
12.12.2002, 09:58
Stilus, koliko pa pride redni servis pri Avtovalu?

Stilus
12.12.2002, 16:14
Živjo, Tinkara.

Kolk pride redni servis na Avtovalu ne vem, mislm pa (kolkr sm slišou), okol 30.000 - 40.000 SIT. Baje.

Men so tam zamenjali vodila za pomik stekel, ker so originalni ob zapiranju pokali (zamenjano kot garancija, zastonj, čeprav je bil avto izven garancije).

Uglavnem, pri Molku sploh ni mogu ugotovit, zakaj poka, ko pa sem šel na Avtoval z istim vprašanjem, mi je takoj povedal, da je to serijska napaka, da jo odpravijo brezplačno. Tko...

:)

Kar se pa tiče rednega servisa, so bili vsi do sedaj narejeni pri Molku, razen zadnji OIL SERVICE sem naredu doma. (Zamenjava filtrov, olja, svečke, ...) in je stal cca. 15.000 SIT ter nekaj ur dobre volje. ;))

Lep pozdrav!

Špirovc
18.12.2002, 08:56
Ja, tko je to: če si študent, si tazga avta (naj si ga) nebi mogu prvoščit.
Še posebej ne take zverine...Če nimaš za redno vzdrževanje, pa za registracijo,...pa ješ samo enkrat na dan...pol ti svetujem, da prodaš to zverino, k trga gate, pa si omisliš eno lepo 316 al pa 318 (če si že na bimerje mahnjen), pa boš mel tud manj težav s takim avtom. Kar se tiče servisov...vsak ma svoje mnenje...jest svojga ne bom povedou (sam tole: gužva je kar huda, še posebej, ker je na lj-območju mal servisov, pa se glih nimajo povsod cajta ubadat z enim, k "slučajn" mim pride!)

E30
18.12.2002, 19:27
Ma vam povem da je zajeban bit dons student. Kamorkol prides te vsi gledajo ko da si prsov neki prosit. TRYGY te cist razumem in vem kaj hoces, ampak se mi zdi da ni resitve. Oziroma je, tj dolgorocno. Sej bomo studenti tud enkrat v sluzbo hodil, eni bojo mogoce se celo direktorji, pol se bo pa stvar obrnila. Tisti k se jim zdej malo j...e za nas pol ne bojo mogl vec delat. Sej vemo da je slab glas boljsa reklama kot dober - ce se razumemo. Se posebno pr Slovencih k jih (vsaj nekatere) pokonc drzi samo fovsarija, v stilu: ko smo pa mi studiral je bil pa fico super stroj (sej ne da bi mel kej proti ficotu!!).
Mogoce ti predlagam da se zapeljes do g. Podlesnika! Spet je tko, kokr ma dan ampak sem mel obcutek da ga zanima kaj je narobe in kako bi to resili! Je pa tud res da si skoraj vsi narobe predstavljajo da studentje nimajo za servis in bi radi cim cenej skos prsli. Evo vprasanje: zakaj pa pol tak prpele avto na servis in ne k enmu ˝krneki˝mehankarju k zna ful dobr stoenko pa yugota popravt?

:jok Eh, jst mislm da enim pac ni pomoci. :frown

trygy
19.12.2002, 16:25
Evo mene po dolgem času spet nazaj na foromu, avto sem imel pri Podlesniku in mi je zadevo popravil tko da se spet iz veseljem vozim, bilo so skurjene dihtange na rorih za zrak :crazy
Saj se negre zato da sem študent potem imam pa kar avto ki si ga nemorem privoščit, ne maram pa pogled mehanika na študenta kot ga ima Špirovc zato sem se tudi obrnil na forum z vprašanjem če kdo koga pozna, zato ker veliko mehanikov misli (evo spet en študent ki bo jamral in se mu dobesedno jebe zate) nasprotno je bilo pri podlesniku in tega sem tud vesel in mi tudi ni bilo problema 25000 sit plačat in še iz veseljam sem mu dal tringelt ker je imel pristop do mene kot da nebi bil samo študentek.
Za primer dam lahko mehanika v Horjulu sej mogoče je mojster (za mene ne ) ko sem se pripeljal do njega in sem mu opisal kaj me žre mi je brez da bi avto pogledal rekel da bo treba celo mašino podret, ventile menjat in da sigurno tudi kompresije nima in nevem kaj še vse je naštel (BREZ TEGA DA JE SPLOH AVTO VIDEL) :eek2 Kot da bi zdravnik po telefonu rekel ker te pa glava boli imaš pa raka.Tko da upam da me razumete kaj sem mislil povedat in da nebo kdo mislil da je to pravokacija, samo svoje skromno mnenje sem povedal.
LP Hvala za nasvet naj peljem avto Podlesniku!

moebius
20.12.2002, 10:04
Ce je to tisti kao "BOSCH" servis v Horjulu pol se lahko samo strinjam da je tisti tip en prevarant.Moj kolega je pripelal 530i '94 v njegov servis in mu je tip čez 2 dneva sporocil kako je zaganjanje motorja na tem modelu serijska napaka in kako se to neda zrihtat (čeprav je 2 leti ta avto čisto normalno deloval) in ko mu je moj prijatelj povedal "Ja kaj pa tempomat zakaj mi on ne dela" je rekel OK to bom pa zrihtal.Jasno ko ga je jutri poklical mu je sporočil da neki software ni v redu,ker kao njegova oprema se ne "skonekta" na računalnik in da on to nezna nemore popraviti,razen da mu zamenja šobe kar bo stalo 240.000 SIT (zdaj ze ni serijske napake :napaka ).Kaj se pa tiče Podlesnika,lahko samo povem da tip resno obvlada BMW-je je pa občasno zelo melanholicen (j..e mu se) za kaj jaz nimam zivce.Včasih je pa res dobre volje in ti zrihta mašino v nulu.Jaz osebno vozim avto v Kokalj servis (LJ-Dvor),fantje so res profi in zelo fer,res se trudijo da bi avto zrihatali v nulo za minimalno ceno.

Špirovc
20.12.2002, 22:03
no, sm jest tud študent...sej ne rečem, da ne delaš, pa da ti ne prvoščm take makine...
Po moje si pa mou sam srečo: pač Podlesnik je enkrat že mou podobn primer, in je vedu za kaj se gre! Na drugih servisih ti te napake niso odkril, ker pač tester ne pokaže izrabljenih tesnil... :napaka
Sicer je pa tud možno, da se je potrudu, ker je prebrau to klele na forumu...,vem, da serviserji redno obiskujejo tole stran pa forum :rolleyes

Špirovc
20.12.2002, 22:06
aja, glede servisa v Horjulu...verjetno misliš Marolta?
No, on ma u glavnem kašne eksotične avte za popravljat (ferrarije, mece, dekovce, porše,...), n vem, če ga ta "srednji" razred glih navdušuje...

BMW M PWR
20.12.2002, 23:40
No glede Podlesnika vse drži!
On je zelo uredu mehanik, jst vozim k njemu že 5 let, tut fotr vozi k njemu svojega E39 528iA in zaenkrat je naredu vse kvalitetno in poceni!
Svaka mu čast!

7er
10.1.2003, 11:04
Vinko iz Podutika je zakon za BMW-je !
Res se zavzame in kvalitetno in za malo denarja naredi tako kot se spodobi.
Skratka eden boljših mehanikov!!

Borut
11.1.2003, 14:42
7er kako telefonsko ali naslov bi bilo zelo koristno dati na forum.

lp
Borut

7er
13.1.2003, 09:32
041 560 567 Vinko :ok

konda
14.1.2003, 10:37
delavnica Vinko : (01) 518-12-51
Podutik - Lj :-D

oitge
14.1.2003, 13:07
delavnica Vinko : (01) 518-12-51
Podutik - Lj :-D

Nevem ziher ampak tkole na hiter se mi zdi da je to stevilka
od g. Erjavca, (auto elektrika)

lahko pa se tudi motim.

Lp
oitge

BMW M PWR
14.1.2003, 13:58
Ta številka je 100% prava in sicer je ta številka od delavnice v Podutiku, ima pa tudi eno drugo in sicer na sedežu firme v Loškem čelu (01)507-69-67

7er
15.1.2003, 09:34
Vinko ima delavnico takoj poleg prejšnje delavnice g. Erjavca!
Gsm številka, ki sem jo napisal pa je sigurno prava.