Ogled polne verzije : A/F ratio in elektronka
Pozdravljeni.
Kdor je bil na danasnjem ups vcerajsnem srecanju v kava baru ze ve kaj govorim.
Gre se za elekroniko s katero se da optimalno nastaviti razmerje A/F (zrak/bencin) katero je pri cooper S u precej bogato da ne recem prebogato.
Nastavlja se tudi predvzig in tako se nastavi motor da ne klenka.
Zdaj me pa zanima koliko od vas bi to kupilo?
Cena ...cca 130.000 sit.
Zdaj je cena 125.000 sit, in ce bi se se kdo dobil bi se padla.
Je pa to zal, za nas konec sveta ena redkih moznosti za individualno nastavitev avta, katera tudi nekaj da....
Po nekaterih testih so dosegli celo 20 hp prirastka.
Recimo 10 bo zagotovo, zraven pa spada seveda tudi manjsa poraba, manjse emisije...............
Kaj bi govoirl. :)
Torej, je kdo za?
(prosim da se blodnje o nekem sofwaru v tej temi ne pojavijo)
LP
marcipan1
21.12.2005, 09:39
Jest želim najprej zrihtat filter, svečke, kolektor, jermenico, mogoče še izpuh. Pa škrgo bom zamenu. Potem pa, ko se mi že zaradi omenjenega najbrž spremeni tudi defoult, bi šel tudi v to.
Bi bilo pa po moje zanimivo, če bi ta, ki bi to izvajal, mogoče malo manj podkovanim tudi kaj bolj nazorno pokazal. Lahko organizirammo eno kao srečanje oz. informativni dan, pa ga na licu mesta vprašamo in dobimo konkretne infote iz prve roke.
Sej trenutno gre samo za narocilo elektronke.
Stelal bomo itak ko bodo kolektorji-drugace nimas kam sonde vtaknit, razen ce bi kaksna kaj posodila. :crazy :laugh
Lahko bi poskusal, pa dvomim da se mu bo dalo, saj sem v bistvu ze vse povedal. Lahko pa copy/pastam na mail kaksne odgovore ce zelis.
LP
Živjo
Daš lahko link do te stvari?
Drugače sem pa mnenja, da tako nastavljanje ni glih pametno- če fališ malenkost nastavitev mešanice A/F imaš lahko veliko previsoko temperaturo izpušnih plinov in s tem lahko pride do velikih poškodb marsičesa na motorju. Bogatejša mešanica pomeni večjo varnost.
Se pa strinjam popolnoma, da je Cooper S prebogato nastavljen- tudi prirastek moči bi bil 10-20 konjev- vendar kot rečeno je vse vprašanje tega razmerja- malo fališ nebi bile dobre posledice. Res pa je tudi, da bi z manj bogato mešanico tudi bila poraba nižja ter emisije. Samo kot rečeno stvar zna biti nevarna.
Me pa zanima za kaj se tu konkretno gre. Kakšen link bi bil dobrodošel.
Lp
Lahko bi poskusal, pa dvomim da se mu bo dalo, saj sem v bistvu ze vse povedal.
Kakšen trgovec pa je da se mu za toliko denarja niti ne da stvari pokazat in razlagat?
Aha in veliki tuner se je oglasil.
Seveda je nevarno. Stalno spremljanje A/F ration na zaslonu je nevarno, nalozitev softwara ki ti da 37 konjev je pa zdravo.
Zdaj si pa zadel.
Prosim, ta tema je resna in ne rabim modrovanja kaj je varno in kaj ne.
Stvar je jasna. Zadeva je preko lamda sonde cel cas pod kontrolo.
Ce pa poskusas "odgnati" stranke ti ze vnaprej povem da tukaj ne dobim jaz niti tolarje. Le toliko kolikor bo ceneje ce nas bo vec.
Tako da prosim ce lahko utihnes z mimosunjenimi izjavami.
LP
Nixxon: Saj ni trgovec, le preko njega dobimo lahko ceneje.
Kdor pa ne vejrame bo itak imel kmalu priliko videti en dyno pa je...sej stvar je jasna.
On zadeve dvomim da ima doma....vse se naroca od dalec...tako da ne vem ce nam sploh lahko na cemu demonstrira trenutno.
No Fisher poglej tvoje obnašanje- dal sem realno mnenje in ti že ni prav.
Ne mislim ti odganjati nobenih strank ali kaj podobnega. Tudi ne mislim delat nikakršnih primerjav z določenimi drugimi tuningi. Dal sem samo konkretno mnenje in ti že ni prav. :crazy Dejstvo je da je ta stvar individualna nastavitev in zna biti nevarna saj nimaš konkretnih izkušenj do kakih razmerij lahko greš pri teh naših motorjih, ali pač? Sprašujem te za nekaj konkretnih podatkov o tej stvari in ti že ni prav. Ni me bilo v petek ko ste o tej stvari govorili tako da nisem o tem obveščen :ok
In nisem noben velik tuner- sem pripravljen ponuditi svojo pomoč in nič drugega- to bi lahko že vedel saj sem ti že 5krat skušal dopovedati :ok
Lp
Prosim a mi lahko das mir v tej temi s tvojimi idejami.
Razmerje je cel cajt pod kontrolo in na ocesu "tunerju" in lastniku vozila.
Pri tvojem srotu tega ni , zato mi daj mir. Prosim.
Tvoje mnenje vemo kaksno je, ze zelo dolgo casa, ni nam ga treba v vsaki temi predstaviti.
Lep dan ti zelim.
pa spij :beer
In nismo se v petek dogovarjali. :laugh
marcipan1
21.12.2005, 12:49
Nixxon: Saj ni trgovec, le preko njega dobimo lahko ceneje.
Jest bi na njegovem mestu tuki zavohau dnar in če ne druzga, bi trgovec postal. Zadeva je sicer interesantna, samo nas je kar veliko pragmatikov. Je pa tolk dnara na slepo ene 99% folku težko dat a bi hitro mnenje spremenil, če bi dobil kako otipljivo info. Sej lahko na svojmu avtu to demonstrira - če sem prav informiran, ma zadevo gor.
Karkoli kupim sem sam sicer prirpavljen tut preplačat (tko k sem minija :-D ), sam da dela z obljubljenimi performansami in nekimi normalnimi tolerancami (odstopanji). Sicer pa zakon prav, kaj lahko naredi vsak potrošnik v 8 dneh s proizvodom, samo ne vem, kako bi blo v tem primeru.
No ja vidim, da glede na to kolk radi zakomplicirate je boljse da nic ne rihtam ker bom se kaj kriv.
Bom pac dal tistih 5. 10 cukov vec. :)
LP
marcipan1
21.12.2005, 12:55
Pa stari, kdo te kej obtožuje, se še nis nč naredu :laugh
Gre za to, da smo vsi mal bol previdni, glede na to, kakšne imajo ljudje izkušnje z različnimi tuningi. Dec it. Osebno sem pa ti itak reku, da me stvar zanima. Sam jaz nimam sponzorjev, še to ne vem, kako bom ženi argumentiru :-D :laugh . Tko da računi poleg teh 125 cankarjev še ene par cankarjev za kak parfum ali tri :-D :laugh .
Ce grem jaz v to in vsi pravijo da sem picajzlast, da sem komplikaotr in ne vem kaj...potem se vsem ostalim res ni treba bat. :)
Sicer se pa vsak odloca po svoje. Nekateri pravijo da to ni varno in da je ocitno bolj varno nekaj kar sploh ne ves kaj nalozis.
Meni se mi zdi ok da lahko tudi sam pokukam kaj mi dela...ce ne bom razumel progama mi bo pac razlozil kaj in kako se gleda.
Huh zeno pa otroka v toplice, ti pa tunat tacas. :)
:laugh
Fisher napisal si Kdor je bil na danasnjem ups vcerajsnem srecanju v kava baru ze ve kaj govorim.
Tako da ste govorili o tem. Lahko bi še stvar tukaj predstavil in dal par konkretnih podatkov za tiste ki te stvari ne poznamo.
V 20 let dolgi zgodovini s temle mojim "šrotom" kakor ti imenuješ ni bilo nikakršne okvare :ok To pove vse!
Lp
V petek nismo nic govorilo o tem.
Misli si kar si hoces.
To je dejstvo, ki ga bos ti itak tako kot vsa poskusal spremeniti.
Se enkrat, danasnjem, ups vcerajsnem.
Saj si pismen. :ok
Hvala za vabilo kdorkoli se je pač srečal :ok
Lp
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.