PDA

Ogled polne verzije : Hladila tekočina

none
14.12.2005, 15:18
Trenutno imam hladilno tekočino skoraj na minimumu. V garaži sem našel novo hladilno tekočino kupljeno na Petrolu, vendar se po barvi razlikuje od te, ki je sedaj v Miniju. V Miniju je modra, ta od Petrola pa je rdeča. Lahko ti dve tekočini med sabo mešam?

marcipan1
14.12.2005, 15:26
Moje mnenje:
1. Barva nima veze, odvisna od proizvajalca. Lahko se razlikuje po tem, kakšna je mešanica - ali je že pripravljena za dolivanje, ali jo moraš mešat z vodo.
2. V navodilih imaš tabelco, kjer so priporočeni tipi oz. proizvajalci tekočin (olja, hladilna,...).
3. Če maš novejša navodila (kot jaz), potem tabele nimaš, zato za boljši filing pokliči na tehnično službo v AA in ti bodo povedal (to sem jaz naredil za olje). Samo včasih imam občutek, da vedo manj, kot mi.

lp

none
14.12.2005, 15:38
Najboljše, da se kar do njih odpeljem pa na licu mesta preverimo kako in kaj. Glede barve pa sem vprašal zato, ker mi je prijateljica rekla, da so ji odsvetovali mešanje hladilnih tekočin v njenem Puntotu.

Ko se odpeljem do AA, javim, kaj so priporočali ;)

marcipan1
14.12.2005, 16:26
glede mešanja verjamem za olje, tuki res lahko anrediš napako - pri hladilni je pa itak voda + dodatek za nezmrzovanje + jajca v smislu varovanja motorja; javi, če se boš kaj novega naučil

Fisher
14.12.2005, 17:53
Saj mislim da ti celo pise kkasna more bit na pokrovcu ali pa na nalepki na hladilniku.

SIcer pa ne kompliciraj dolij in je.

Zakaj pa ze dolit? Kje pusca?

Ene serije so mele probleme z expanzijskimi posodami.

LP

BigBoSS
14.12.2005, 17:55
none res je čudno da ti manjka toliko hladilne tekočine. Ni mi poznano, da bi se porabljala hladilna tekočina. Tako kot je Fisher rekel mora nekje puščat. Naj ti na AA preverijo

Lp

none
14.12.2005, 18:02
none res je čudno da ti manjka toliko hladilne tekočine. Ni mi poznano, da bi se porabljala hladilna tekočina. Tako kot je Fisher rekel mora nekje puščat. Naj ti na AA preverijo

Lp

V vsakem primeru bom šel prečekirat na AA. Mogoče je že pri nakupu avta bila tekočina na minimumu...

Wolf
14.12.2005, 18:22
Jest sm mel tut probleme z hladilno 2x je bla na min. Ampak pod min pa ni nikol sla niti za mm. Ampak ne vem zakaj in kako. In to je je tut v zlo kratkem casu se zgodil. Pol pa spet lep cajt skos na max. In zdej je ze od spomlad OK. Svasta. Ti miniji so razred zase.
Lahk pa not dolijes kero hoces.
LP