Ogled polne verzije : Približna ocenitev vrednosti-2002 touring
Torej,pred časom sem pisal o 2002 touring,ki sem ga našel v Celju.Danes sem si vzel čas in ga poslikal.Na prvi pogled zgleda vozilo od zunaj kar ok,kako je z motorjem ne vem.Ker avto stoji na istem mestu že vsaj pol leta,se mi ga neznansko toži,predvsem zato,ker jih je bilo narejenih le 2840 (po mojih podatkih) in to le med avgustom 1973 in aprilom 1974.
Zdaj pa me zanima,če mi nekako uspe najti lastnika,kakšno ceno naj mu ponudim,da bo kolikor toliko realna,seveda če bi se jaz odločil za nakup in on za prodajo?
Slike:
http://users.volja.net/jureluka/bmwslo/touring1.jpg
http://users.volja.net/jureluka/bmwslo/touring2.jpg
http://users.volja.net/jureluka/bmwslo/touring3.jpg
http://users.volja.net/jureluka/bmwslo/touring4.jpg
Btw:kakšna pa so vaša mnenja o tem avtu,men se zdi fenomenalen...
Opa, to pa je rariteta! Tale na slikah zgleda kar lepo ohranjen (ni vidnega rjavenja) in ce je motor :ok in na splosno dobro ohranjen, zna biti kar dosti vreden. Moja ocena med 300 in 500 ksit. Ampak ce se mozakar (zenska ?) ne zaveda kaj ima, ga probaj dobit za ene 150-200 ksit :ok2
Pa kak mi gre na k**** tak folk.A ga ne more v kakšno garažo stišat,če ga ne uporablja.Avto dobesedno propada pod milim nebom,kot da je nek piki ali jugo.
Glede cene:mislim da se stari zaveda kaj ma,predlani sem se malo zanimal o tem avtu,baje ga je uvozil iz švice in je takrat hotel zanj okoli 700k sit.Pa tudi takrat je stal tako parkiran kot zdaj,samo na drugi lokaciji.
Cen touringov ne vem. Probaj malo pogledati po nemških oglasih. Če že vprašaš za mnenje...meni ni všeč, ker od zadaj izgleda kot stoenka :ok2 vsaj zame, res pa je, da je avto redek in nekaterim tudi bolj všeč. Rja se ponavadi ne pokaže od zunaj. Probaj pogledati dno in v pritljažniku zadnje stolpe, ki najprej zgnijejo. V vsakem primeru je najbolje avto cel razdreti in popraviti vso rjo. Jaz bi ponudil tako kot je rekel M Power, ampak verjamem, da je avto dražji. Probaj jim pokazati cene navadnih xx02, mogoče ne bojo dojeli, da je touring dražji :evil
Če poznaš kakšnega na komunali mu naj hitro nalimajo list za odstranitev vozila (če je slučajno na javnih površinah). Da se bo tip malo zdramil. Očitno nima kakšnih hudih načrtov z njim ker če bi imel nebi bil tam. Tipu lepo razloži da je vsako zimo avto vreden manj in če bo še dolgo čakal bo avto za na odpad. :ok2
Koliko so jih naredili pa imaš na tem linku: http://www.bmw-02-club.de/
PS: Koliko je prišla obnova pa lahko vprašaš tii in BB
PS: Koliko je prišla obnova pa lahko vprašaš tii in BB
:) obnova te pride tok da bolš da kr direkt obnovljen avto kupiš!!!
tud jest bi mojga ga za dober dnar prodal... :jok rabim denar za nasledni projekt, pa da si ne bo kdo mislu da bom zdej avto v salamonca dal...
loh ga bom pet let prodaju!!!!
...tko to je pr oldtimerjih ...
osebno za turinga nebi dal nič več kot za navadnega 02, ker ni tako cenjen-oblika ni nevem kaj (stvar mnenja, kompakt je enim ful ušeč, al pa Z3 cupe, men je pa to kr neki)...
v dve leti neregistreran avto morš saj 200k uložit da se saj peleš...(zavore, izpuh, gume, gumi deli na motorju)
za restavriranje so pa miljoni u igri!! dobesedno!! :crazy :napaka
premisl jure 24!!!
lukamarko
28.10.2003, 22:54
Če sam nisi sposoben narediti vsaj 90% restavratorskih del (vključno z kleparijo) se cena avtomobila lahko hitro povzpne na več miljonov. Pri takih delih lahko kar pozabite na razne znance, ki vam bodo "pošvasali in poštrihali" cel avto za 2000 eur, saj v tem primeru avtomobilu naredite večjo uslugo če ga sploh ne greste niti razdreti. Pravo restavriranje ponavadi pije čas, denar in živce. Pred nakupom takega avtomobila je dobro že vnaprej določiti koliko si sploh pripravljen investirat v obnovo in lepo prosit tii-ja če si vzame čas in ti ob kavici vse malo razloži, saj je vse to enkrat že dal skozi in o seriji 02 ve ogromno.
lukamarko
28.10.2003, 23:00
Pa še to. Če kdo hoče imeti lep BMW serije 02 je Juretov tii prava izbira. Nakup že narejenega avtomobila prihrani ogromno časa, denarja in, kar je najpomembnejše-živcev!
Austin Powers
29.10.2003, 07:28
Tudi jaz svetujem nakup TIIjevega Tiija.
Bo ceneje in boljše. Tipček obvlada... :ok
tii
Ne razumem za kaj po večih letih truda prodajaš avto. V čem je fora ?
Jaz osebno bi ta avto obdržal in užival v sadu svojega dela.
Jure24
Če ti je avto ušeč ga samo kupi. Ga boš že zrihtal. :ok
tii, kakšno ceno bi postavil za tvoj avto, če bi ga prodajal v tem trenutku!?
BTW imaš še kaj več slik tvojega avta? Mi jih lahko pošlješ na mail?
Nč mail, kr tle jih objav, da bomo vsi užival.
Pa še to. Če kdo hoče imeti lep BMW serije 02 je Juretov tii prava izbira. Nakup že narejenega avtomobila prihrani ogromno časa, denarja in, kar je najpomembnejše-živcev!
hvala za reklamo :)
častim :beer
pa če kupiš že narejen avto lahko na njemu popravlaš samo še detajle ki te motijo,...
Tudi jaz svetujem nakup TIIjevega Tiija.
Bo ceneje in boljše. Tipček obvlada... :ok
austin powers tud teb sm dolžn pijačo da me tkole hvališ :blabla
tii
Ne razumem za kaj po večih letih truda prodajaš avto. V čem je fora ?
Jaz osebno bi ta avto obdržal in užival v sadu svojega dela.
men je užitek delo in ne tok vožnja :)
ko je avto končan mi ni več zanimiv, sej se je hudo pelat pa k te usi gledajo v taki starini pa to, sam...
sej ga nebi prodaju samo me čaka en hujši projekt... rabim pet milijonov :jok zbrat za restavriranje :crazy :crazy :crazy
na tem forumu je to kr mal težko napisat sm nej bo-pa da ne bo zamere!!!
Mercedes 220 SE Cabrio, letnik 1960, 120ps, einspritz, štirisedežni kabriolet,...
seveda sm bmw fen ko bom merca prodal bom kupu 507 :metalc
verjetn sm mal čudaka :) zdej k šparam se bom čez zimo vozu v Fiat Pandi za 30k sit...
use za oldije...
tii
prodal bi ga za tok kot se prodajajo v takem stanju kot moj v tujini :jok
to je pa od 8000 do 10000evrov
a je velik?? sej mam računov za 6000evrov,... kje je pa benz za opravke, pa usluge k sm jih mogu delat ljudem k so mi pomagal,...
da o delu pa neprespanih nočeh ne govorim...
pa sej ga ne prodajam, samo prodal bi ga...
fotke bom objavu čez kšn teden ker še ene čakam(nimam digitalca...)
pa OPOZORILO kdorkoli kupi oldtimerja naj ve da če ga bo razdru pa nikoli več sestavu je izbrisu del zgodovine!!! :napaka
prodal bi ga za tok kot se prodajajo v takem stanju kot moj v tujini :jok
to je pa od 8000 do 10000evrov
a je velik?? sej mam računov za 6000evrov,... kje je pa benz za opravke, pa usluge k sm jih mogu delat ljudem k so mi pomagal,...
da o delu pa neprespanih nočeh ne govorim...
pa sej ga ne prodajam, samo prodal bi ga...
fotke bom objavu čez kšn teden ker še ene čakam(nimam digitalca...)
pa OPOZORILO kdorkoli kupi oldtimerja naj ve da če ga bo razdru pa nikoli več sestavu je izbrisu del zgodovine!!! :napaka
Cena oldtimerja je odvisna od cene na trgu, kolk si ti dal za obnovo žal ne šteje preveč.Po mojih zadnjih podatkih iz leta 2002 (Classic and Sports car) je vrednost 2002 (cene v GBP):
Show Average Resto
4500 1750 200
2002tii :
6000 2300 250
dodatno pojasnilo kategorij :
Show:avtomobili pripravljeni za tekmovanja,popolnoma originalni (100%) ,100% obnovljeni ali ekstremno lepo vzdrzevani,vecinoma se ne vozijo po cesti.
Average:zelo lepo ohranjeni ali lepo obnovljeni avtomobili kateri se lahko vozijo po cesti brez dodatnih stroskov,potrebno je pa še dodatno zrihtati "paintwork", tapacirung in detajle pod haubo za show kategorijo.
Resto:Potrebno popolne obnove....
tii
Ali imaš v mislih nekaj takega?
http://bilder.mobile.de/images/autos/503360/11111111125965815-29001-1063742694.bild
http://bilder.mobile.de/images/autos/503360/11111111125965815-29001-1063742694_1.bild
http://bilder.mobile.de/images/autos/503360/11111111125965815-29001-1063742694_3.bild
http://bilder.mobile.de/images/autos/503360/11111111125965815-29001-1063742694_4.bild
http://bilder.mobile.de/images/autos/503360/11111111125965815-29001-1063742694_2.bild
Cena oldtimerja je odvisna od cene na trgu, kolk si ti dal za obnovo žal ne šteje preveč.Po mojih zadnjih podatkih iz leta 2002 (Classic and Sports car) je vrednost 2002 (cene v GBP):
Show Average Resto
4500 1750 200
2002tii :
6000 2300 250
dodatno pojasnilo kategorij :
Show:avtomobili pripravljeni za tekmovanja,popolnoma originalni (100%) ,100% obnovljeni ali ekstremno lepo vzdrzevani,vecinoma se ne vozijo po cesti.
Average:zelo lepo ohranjeni ali lepo obnovljeni avtomobili kateri se lahko vozijo po cesti brez dodatnih stroskov,potrebno je pa še dodatno zrihtati "paintwork", tapacirung in detajle pod haubo za show kategorijo.
Resto:Potrebno popolne obnove....
poglej moebius-
6000 GPB je 2052000 sit kar je ekvivalentno 8760 evrov,
Vedeti je pa potrebno da angleži cenijo svoje avte,...
italjani svoje,...
Nemci pa so v reviji Oldtimer Markt Praksis 10/03 tii v vrhunskem stanju ocenili na 10400 evrov
tii pa ima najman leto dni ceno 9000 evrov v reviji Motor Klasic v stanju 2 (ocenjuje se od 1-5; 1 najboljši-za rastave, 5 nevozen)
sam sem cenilec in tehnični komisar zveze SVS in vem da je ta cena za slovenski trg zelo visoka- samo tisti ki ga bo kupil bo vedel kaj bo kupil in za koliko denarja!!
sploh pa se težko pogovarjamo v ceni če ne stojimo pred vozilom,...
tii
tii
Ali imaš v mislih nekaj takega?
točno to imam v mislih samo ta nima original barve usnje-preveč živa rdeča,...
upam da vam je zdej jasno zakaj prodajam tii...
lp tii
No pa de ne bomo zašli iz naslova topika. Me zanima koliko je vreden ta touring.
Če prav razmišljam (klasa Resto) 250 GBP x 343 = 85.750,00 sit
P.S.: Jure24 ali je kaj novega pri touringu?
No pa de ne bomo zašli iz naslova topika. Me zanima koliko je vreden ta touring.
Po angležih je touring vreden 15% manj od limuzine,cabriolet pa 75% več.
Sem dal poizvedbo za lastnikom,zdaj pa čakam,čakam... :-D
@Tii
Brez skrbi :)
Tudi jaz imam doma še poleg 2000tii Toringa 71' še Mercedes Benz 190Dc 64' pa še enega BMW 2000 68'.
Winterwagen MB 300D 78' je kolkotolko urejen da bo mislim šel čez zimo :-D , tako da je v delavnici spet nazaj Touring saj je tudi M5 na zimskem počitku :laugh
LP, BB
@Tii
Brez skrbi :)
Tudi jaz imam doma še poleg 2000tii Toringa 71' še Mercedes Benz 190Dc 64' pa še enega BMW 2000 68'.
Winterwagen MB 300D 78' je kolkotolko urejen da bo mislim šel čez zimo :-D , tako da je v delavnici spet nazaj Touring saj je tudi M5 na zimskem počitku :laugh
LP, BB
sej me nič ne skrbi :metalc :) :metalc
a maš za tvojga w123 certifikat?
pa u kašnem stanju je 190...?
tii
Glede skrbi - več nas je takih! :-D
W123 je bolj v bogem stanju - nima ga smisla rihtati - edino motor je OK! Glede certifikata je pa tako slišal sem da bi se naj kaj takega dalo urediti, našel sem celo na netu nekaj o Vranskem - ampak tam jim E-Mail-i ne delujejo.
W110 je pa pripravljen za restavriranje, čaka v garaži, no malo mu je nerodno ker je gol (samo karoserija) ampak ko bo Touring končan gre on v delo. :)
Imaš mogoče ti več informacij glede Certificiranja?
LP, BB
jst sm tehnični komisar zveze SVS, obstaja pa še zveza CMOC,
v kateri je tudi Vransko,
usaka zveza ma cca, 20 klubov po celi sloveniji
jest sm član kluba Codelli in sem pooblaščen za ocenjevanje starodobnikov... za certifikate...
postopek pridobitve certifikata je pa sledeč:
POSTOPEK ZA PRIDOBITEV IZKAZNICE ZA
STARODOBNO VOZILO
ZVEZE SLOVENSKIH DRUŠTEV
STARODOBNIH VOZIL SLOVENIJE
Lastnik starodobnega vozila, ki želi pridobiti izkaznico za vozilo,
mora biti član kluba Codelli s plačano članarino za tekoče leto(članarina&prijavnina znaša 11000sit).
Izkaznico lahko pridobi le vozilo, ki je starejše od 25 let.
Pred ogledom in ocenitvijo vozila mora lastnik pripraviti sledečo dokumentacijo:
Popolnoma izpolnjen evidenčni list in prijavo za pridobitev izkaznice za starodobno vozilo,
izpolnjeno tabelo za ocenjevanje starodobnih vozil,
fotokopijo prometnega dovoljenja starodobnega vozila,
fotokopijo prometnega dovoljenja modernega vozila (isti lastnik kot pri starodobniku),
kopijo potrdila o plačani pristojbini za izdajo izkaznice,
tri enake fotografije, na kateri je vidna sprednja in bočna stran vozila velikosti 9x13
Ko je pridobljena vsa dokumentacija, lastnik vpiše podatke v listo za pridobitev izkaznice, ogledi se vršijo v zaporedju kot si sledijo vpisi v listo.
Kraj in datum ogleda vozila se določi v dogovoru s tehničnim komisarjem, načeloma na lokaciji pred sedežom kluba Codelli na Kavadarski 21 v Ljubljani.
Na zahtevo tehničnega komisarja mora lastnik predložiti pisno izjavo, s katero potrjuje, da uporablja starodobno vozilo v ljubiteljeske namene in ne za pridobitno ali katero drugo dejavnost.
Tehnični komisar lahko z ustno ali pisno obrazložitvijo zavrne ogled vozila in izdajo izkaznice, če vozilo ne izpolnjuje vseh pogojev tehničnega pravilnika FIVA-mednarodne organizacije starodobnih vozil.
Izkaznica se izda najkasneje v treh tednih po ogledu vozila. Po pridobitvi izkaznice lahko lastnik vozila zaprosi za izdelavo kovinske tablice, na kateri je vgraveran tip vozila, kategorija v katero spada in zaščitni znak zveze SVS.
Cenik za pridobitev izkaznice za starodobno vozilo:
•Starodobni avtomobil 8000 SIT
•Starodobno motorno kolo 7000 SIT
•Prepis izkaznice na novega lastnika 3500 SIT
Pri prepisu izkaznice na novega lastnika mora novi lastnik predložiti fotokopijo prometnega dovoljenja modernega vozila, izpolnjen evidenčni list, tri enake fotografije na kateri je vidna sprednja in bočna stran vozila velikosti 9x13 in kopijo potrdila o plačani pristojbini za prepis izkaznice.
Zaenkrat dobi certifikat vsako vozilo ne glede na stanje, samo v različne kategorije jih damo(A,B,C).
Opozarjam pa te da so ta pravila v postopku sprminjanja....
če te pa še kej zanima,... pa samo napiš
lp tii
Pozdravljen tii!
Kako oz. kje lahko dobim naslednje zadeve?
-evidenčni list in prijavo za pridobitev izkaznice za starodobno vozilo,
-tabelo za ocenjevanje starodobnih vozil.
Imam interes za certifikat, saj se bo povečalo v naslednjem letu število mojih voznih vozil. :)
Kako pa je kaj s certifikatom za mojega 2000 tii Touringa, saj ga restavriram v stilu Alpina predlave kot sem ga kupil?
Avto ima razširitve blatnikov kar močnih mer. Za njega imam alu felne dimenzije 7x13" z gumami 205/60-13 so iz tistega časa. Nabavil sem si pa 3 delne BBS felne dimenzij 8x15 za spredaj ter 9x15 za zadaj. Pasale bodo celo pod blatnike :) . Našel sem nekaj slik iz tistega časa, ko so med dirkami uporabljali take felne. Edino glede dimenzije gum 205/50-15 ter 225/50-15 nimam nobenih informacij ali so takrat sploh obstajale.
Na ja zadosti vprašanj.
LP, BB
Eno neumestno vprašanje: kateri BMW je imel oznako E1, če je sploh kdaj šel v serijsko proizvodnjo?
Čisto tako, me zanima.
Tnx. LP, Niko
Niko klele maš link.Ojoj me je kr sram.Pa to ni avto
www.automobilrevue.de/bmw_e1_foto03.htm - 3k -
Pozdravljen tii!
Kako oz. kje lahko dobim naslednje zadeve?
-evidenčni list in prijavo za pridobitev izkaznice za starodobno vozilo,
-tabelo za ocenjevanje starodobnih vozil.
Imam interes za certifikat, saj se bo povečalo v naslednjem letu število mojih voznih vozil. :)
Kako pa je kaj s certifikatom za mojega 2000 tii Touringa, saj ga restavriram v stilu Alpina predlave kot sem ga kupil?
Avto ima razširitve blatnikov kar močnih mer. Za njega imam alu felne dimenzije 7x13" z gumami 205/60-13 so iz tistega časa. Nabavil sem si pa 3 delne BBS felne dimenzij 8x15 za spredaj ter 9x15 za zadaj. Pasale bodo celo pod blatnike :) . Našel sem nekaj slik iz tistega časa, ko so med dirkami uporabljali take felne. Edino glede dimenzije gum 205/50-15 ter 225/50-15 nimam nobenih informacij ali so takrat sploh obstajale.
Na ja zadosti vprašanj.
LP, BB
glede certifikata...
nalažje je da najdeš klub, ki je član zveze SVS v tvoji okolici, se učlaniš
in pri njih pridobiš cerifikat,... saj je neekonomično da ga jaz hodim ocenjevat v MS(sej si iz tm a ne?), loh pa tud sam bodo stroški...
glede predelav je sledeče
če imaš dokumentirano da je avto npr. od leta 76 tako pošerjen in da je to predelava iz tistih let potem načeloma nebi smelo biti problemov,...
glede feltn me pa zanima če so iz tistih let?
če ti še kej ni jasno pa praši...
lp tii
Niko klele maš link.Ojoj me je kr sram.Pa to ni avto
www.automobilrevue.de/bmw_e1_foto03.htm - 3k -
Hehe, je pa res nenavadn. kt da bi v lonc vrgu Mercedes A klaso, pa C Sportcoupe, pa vse skup začinu s Smartom in garniral z Audijem A2. :-D
Čeprav najbrž sem nerodno napisal vprašanje. Gledal sem namreč podpis od BB-ja in sem gledal kere avte vse ma (svaka mu čast). Pa tm piše: 71' E6 2000tii Touring. Tko da je najbrž E1 še starejši. Jest sm mislu oznako modela (kot sta to E30, E36,...).
Tnx vseen, ga še nism poznal do zdej. :ok
Ja niko v tekstu piše da naj bi bil to odgovor na a-klaso pa serija ni stekla ker je na elektriko domet pa je največ 250 kilometrov in s tem povezan problem kje najti tankštelo z vtičnico.Mislim da bo počakal še kakih 10 let :ok2
E1 je starejši od A-klase. Zdi se mi, da je bil predstavljen ca. 1990. Nisem zasledil, da bi pisalo, da je bil odgovor na A-klaso, ker to tako ali tako ni res, piše pa, da je BMW s tem avtom nekako začel razred, ki ga je potem A-klasa na novo definirala.
Maš res tomzl :blush Pa glih na nemščini si me dobil delam pa v prevajalski firmi.Ah ja mislim da sem dans predolg v službi.Aja pa hvala jurjakrat za avantaromatik
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.