PDA

Ogled polne verzije : Reset E34 pomoč!

trygy
22.10.2003, 18:28
Vse teme sem že prebrskal pa nikjer nisem videl kako se že resetira servisni interval pri E34 520i letnik 91, sem že vedel pa pozabil :napaka
če kdo slučajno ve ga prosim da mi pove.
Hvala za pomoč.
LP

udm
22.10.2003, 19:45
http://www.bmwslo.com/phpbb2/viewtopic.php?t=222

E30
23.10.2003, 18:10
Madona UDM , a mas nastudirane te strani.... Mislm pohvalno, da ne bo pomote! :metalc

ponco
23.10.2003, 20:30
nemors verjet kaksne rezultate ti lahko ponudi funkcija iskanje :laugh

lp,

udm
23.10.2003, 20:33
nemors verjet kaksne rezultate ti lahko ponudi funkcija iskanje :laugh

lp,

se strinjam, Iskanje je čudovita stvar :-D

trygy
25.10.2003, 11:10
Ja iskanje je dobra stvar sam če ni odgovora ga ni :-D vse sem probal pa se ne resetira, dal sem pin 7 in pin 19 skupaj pa nič, nato sem povezal pin 7 in maso skupaj pa še vedno nič tko da vas še vedno prosim če ima kdo še kakšno idejo kako se ta stvar resetira.
LP in hvala za pomoč

udm
25.10.2003, 15:37
bo treba še malo potrenirat in se držat procedure korak po korak :-D
Meni se tudi ne prižgejo zelene takoj, ampak šele ko odvzamem kontakt in ponovno dam kontakt.
Pri meni deluje tudi, če izpustiš tisti del z nameščanjem pokrovčka nazaj, torej:
- povežeš pina, kontakt med pinoma, počasi prešteješ do 3, odstraniš žico, odvzameš kontakt :-D
Naj se ti ne tresejo roke (prvič je vedno najhuje :laugh) in brez panike pogumno v napad :laugh

udm
25.10.2003, 15:43
še en link
http://www.homeofsbc.com/Hints/Reset_The_SIL/reset_the_sil.html

pa še eden
http://www.unofficialbmw.com/e36/electrical/e36_reset_service_lights.html

pa še iz Mobisuxxa
http://www.mobisux.com/tabla/showflat.php?Cat=&Board=tehnikapomoc&Number=946798&page=6&view=collapsed&sb=5&o=93&fpart=1

če pa ne bo šlo, pa ti še vedno ostane kak prijatelj serviser, ki ima napravo za resetiranje ali pa BMW pooblaščeni servis.

Gregor
25.10.2003, 17:27
Tale udm pa je leksikon BMWja.

:ok

ponco
25.10.2003, 18:14
Pr men gre vsakic tezje z resetom intervala...heh 2 tedna nazaj sem imel servis pa sm se 15 minut trudu ga bi ga resetiru. Uspelo je sele po tem ko sem se razp**dil in povezal pin in maso ter jih drzal nekaj cez 7 sekund in zraven klel :damn :laugh
nemors verjet ampak je ratalo :ok2
(ne priporocam, ker lahko skuris kasn racunalnik sam js sm bil ze cist na koncu z zivci :-D )

lp,

ponco
25.10.2003, 18:15
Vec cajta sm porabu za reset intervala kokr za servis :laugh :laugh

lp,

Mitja
25.10.2003, 18:30
Jaz sem poslal brata v avto in on je gledal na displej. Ko so se intervali pojavili sem dal žice stran. Tako ali tako je šlo kar nekaj živcev, ker je ena številka napisana med dvema pinoma :damn , probavala sva pa najprej par sek, potem malo več itd. Bilo je pa prvič, tako da bo drugič verjetno hitreje.

punkfan
25.10.2003, 20:08
Jaz sem se tudi kakih 15 min j#### in klel kot madzar... Vztrajnost! :cool

udm
25.10.2003, 22:06
ROFL, ravno danes proti večeru se mi je prižgala rumena in napis OILSERVICE :-D Zbasal olje in filter v prtljažnik ter se odpeljal na vikend od staršev, kjer imam na voljo kanal.
Zamenjal olje + filter in se spravil resetirat. Sam osebno uporabljam probno lampico 12V, torej izvijač z lučko, ki ima na eni strani žico in krokodilček.

Pokrovček dol, krokodilček na maso, ponavadi na goli vijak, drugi konec pa v pin 7 (vsekakor mora biti dober kontakt na obeh straneh, pin 7 je običajno precej oksidiran odznotraj in odtod verjetno problemi pri nekaterih).
Ključ v položaj II (kontakt), počasi preštel do 3, odstranil krokodilček z mase, izvlekel konico izvijača iz pina 7.
Živec mi ni dal miru in sem šel pogledat v kabino, pokrovček sem tokrat pustil odvit. Presenečenje, gorelo je vseh 5 zelenih :-D (običajno najprej privijem pokrovček in grem potem v kabino izklopit kontakt)

Odvzel kontakt (ključ v položaj 0) in privil pokrovček. Slabih 30 sekund dela :ok2

ponco
25.10.2003, 22:43
no ja...ti si pac ekspert za take zadeve, mene je pa vseen je*al da so mi sle vse kocine pokonc :-D
aja..pin ni bil oksidiran prov lepo sm zdrgnu vse (pa sm tut uporabu izvijac z krokodilckom :laugh )

lp,

oracle
26.10.2003, 00:55
hm.....ce bi usi use tko znal kokr UDM bi nam blo u ziulenju dougcajt :-D men pa sosedu je dons u prvo ratal restartirat(use skupi je 2 minuti trajal ker nama je neki padl za eno zadevo pa nisva vn dobila :-D )

punkfan
26.10.2003, 14:17
Mene je zafrkavala cisto banala, klasicna, napaka - slab kontakt! Potem, ko sem zdrsal vijak je slo BP. Naslednjic je/bo 30s vrh glave... :cool

BossMR
26.10.2003, 17:29
Pomoje ga ni takega strokovnjaka kot UDM za BMW (skoraj vse nesamo z atekoče modele), torej ko ti noben na servisu ne zna več pomagati ti ostaneta UDM in tovarna :ok2

udm
26.10.2003, 19:53
Pomoje ga ni takega strokovnjaka kot UDM za BMW (skoraj vse nesamo z atekoče modele), torej ko ti noben na servisu ne zna več pomagati ti ostaneta UDM in tovarna :ok2

LOL, upam, da tega ne prebira kdo od resničnih mojstrov...... me bo raje poslal domov, ko bom iskal pomoč, češ, "če si že tak strokovnjak, si popravi kar sam...." :crazy

Martin ///M
27.10.2003, 00:04

LOL, upam, da tega ne prebira kdo od resničnih mojstrov...... me bo raje poslal domov, ko bom iskal pomoč, češ, "če si že tak strokovnjak, si popravi kar sam...." :crazy

UDM zdej ti je pa kr mal nerodn kaj :wink

Aero26
27.10.2003, 12:11
hehe UDM ker si pac iz MB bom naslednjic kr do tebe priso pa bova resetirala interval..... pa raje tista 2k sit zapijeva :beer

se mi je med vikendom 3 zelena ugasnila...sedaj gorita le se 2(kaka 2 meseca-okol bozica bo servis)

a je zmenjeno?? :cool

trygy
27.10.2003, 13:10
Jest sem obupal :jok :damn vse sem probal vsaj 20x sem probal resetirat vedno sem vmes vsaj minuto počakal pa nič, lučke me sploh ne jeb***
a je še kakšna možnost da resetiram a morem ravno enga dobit da mi to resetira.Sej ne morem verjet zmerej mam jest ene take probleme.
Če ima kdo še kakšno idejo kar na dan iz njo bi je bil zelo vesel.
LP in hvala za nasvete

udm
27.10.2003, 17:52
Aero, ni problema :-D
Trygy, če si iz MB, ni problema :-D
Če pa si npr. iz LJ, pa idi do koga, ki je že to sam naredil (npr. Ponco, Mitja,.....) pa boš dal za pijačo :-D Vsekakor koristno naložen $$, "Lerngeld" pravijo temu tam, kjer je bil izdelan avto :laugh

punkfan
28.10.2003, 00:17
trygy: udm je vseskupaj po korakih odlicno opisal! Verjetno te zafrkava ista rec kot je mene, poskrbi za dober kontakt!

trygy
28.10.2003, 06:18
Ja sej ni panike nekej bom že naredu eden od naju bo že obupal jest ali avto :confused :damn pa če mu takoj lučke ven poberem poj bomo pa vidl kako me bo avto je*** v glavo :ok2 sam bo pa problem če bom začel lučke pogrešat :-D
Dons se mu bom še pustu in mu privoščil malo WD-40 drugač pa kdo ve :laugh
LP od besnega mene :damn :ok2

trygy
28.10.2003, 16:27
Pokrovček dol, krokodilček na maso, ponavadi na goli vijak, drugi konec pa v pin 7 (vsekakor mora biti dober kontakt na obeh straneh, pin 7 je običajno precej oksidiran odznotraj in odtod verjetno problemi pri nekaterih).
Ključ v položaj II (kontakt), počasi preštel do 3, odstranil krokodilček z mase, izvlekel konico izvijača iz pina 7.
Živec mi ni dal miru in sem šel pogledat v kabino, pokrovček sem tokrat pustil odvit. Presenečenje, gorelo je vseh 5 zelenih :-D (običajno najprej privijem pokrovček in grem potem v kabino izklopit kontakt)

Odvzel kontakt (ključ v položaj 0) in privil pokrovček. Slabih 30 sekund dela :ok2[/quote]

Končnoooooooooooo :ok2 :ok2 :ok2 ampak malo drugačen postopek kot ga je navedel UDM, no ja ne velik drugač ampak ravno tolk da me je je**l
UDM mora najprej dat na pin in maso nato pa kontakt, jaz sem vsaj 30x tako naredil pa mi ni ratal vsaj pri mojem avtu ne če sem pa dal najprej kontakt in nato zvezal pin in maso in se je zgoooodiillooooooooo lepe zelene lučke :ok , kako jih je lepo vidt :cool
Tako da mi je uspelo in zahvalil se bi vsem ki so mi svetovali!!
LP

udm
28.10.2003, 20:16
čestitke :ok2

punkfan
29.10.2003, 00:57
Bravo!

Jaz sem tudi dal kontakt, pa tiscal dokler niso ugasnile... Hehe, se ne damo! :ok