Ogled polne verzije : Nova petica.....
Ko se je pojavljala, se je dvignilo kar nekaj prahu okoli nje... Sedaj pa ne zasledim več niti besedice... kako jo doživljamo, ko jo vidimo na cesti, v salonu....
Vsekakor je bila cena 19 mio pretirana. Morda je bila celo novinarska raca.... in ker se članki prepisujejo, se je pojavljala vsepovsod. Sem bil pred tednom v Integri in gledal novo 530d z usnjenimi sedeći, spodobno opremo..... 12,5 mio SIT. Ni poceni, vendar je v rangu kategorije E ... in do 19 mio je še daleč..
Tudi na samo obliko se privajam, zadnji žarometi mi še vedno delujejo bolj tak... tak. Na samo notranjost nimam pripomb, zdi se mi škoda, da je BMW odstopil od koncepta oblikovanja komandne plošče, ki je bila nekoliko povdarjeno obrnjena k vozniku. To mi je bila BMW znamka, nek image... po čemer je bil prepoznaven od drugih..
Moji prvi vtisi so pozitivni. Od zunaj prepoznaven BMW.... od znotraj nekoliko manj, za volanom pa sem se na testu počutil dokaj domače..
:beer
Glede tiste testne 530d za celih 19 mio SIT: jaz še danes ne verjamem, da je lahko ena 5 kar v cenovnem rangu sedmice. Je pa povsem možno, da bo toliko stal novi M5.
V zadnjem mesecu sem že videla v LJ kar nekaj novih petic (ne testnih). Meni je všeč njena mogočna velikost (je prava elegantna limuzina) in "brutalen" izgled že osnovnega modela (kako bo šele izgledala z M-paketom!), znotraj pa me najbolj fascinirajo komfortni sedeži. Sicer še vedno prisegam na klasični kokpit, kot ga je imela E39 (to je pa res špica!). Če bi jo sedaj kupovala, bi zbrala srebrnega z dynamic drive, komfortnimi sedeži, steptronicom in z najširšimi možnimi pnevmatikami. :ok Ampak to je še daleč, bo treba še delat pa šparat :-D
Glede tiste testne 530d za celih 19 mio SIT: jaz še danes ne verjamem, da je lahko ena 5 kar v cenovnem rangu sedmice. Je pa povsem možno, da bo toliko stal novi M5.
V zadnjem mesecu sem že videla v LJ kar nekaj novih petic (ne testnih). Meni je všeč njena mogočna velikost (je prava elegantna limuzina) in "brutalen" izgled že osnovnega modela (kako bo šele izgledala z M-paketom!), znotraj pa me najbolj fascinirajo komfortni sedeži. Sicer še vedno prisegam na klasični kokpit, kot ga je imela E39 (to je pa res špica!). Če bi jo sedaj kupovala, bi zbrala srebrnega z dynamic drive, komfortnimi sedeži, steptronicom in z najširšimi možnimi pnevmatikami. :ok Ampak to je še daleč, bo treba še delat pa šparat :-D
hja, draga Tinkara za tak avto se ne špara, tak avto kupiš ko ne veš kaj bi z zaslužkom (davčna osnova) :ok
Avto je super videt na cesti, v njenem "naravnem elementu". Jest bom od gledanja še heksenšus fasal. :-D
Cena je bla taprava in ni nobena raca!
19 mio in še nekaj drobiža.
bmw4ever
22.10.2003, 14:46
Verjemi da lahko komot (vem iz izkušenj) se začneš tolk zmišljevat :drink
Jz vidim 2 možnosti pr kupvanju:1.kupiš črn 520i (npr.), ene 18' pa kak m paket, noter pa navadna črna. Na nič DVD in zmišljevanja. Stane 11mio (na grobo) pa je krasna. 2.Se začneš zmišljevat pa DVD pa to pa un je pa kr velik ja :jok
Vzemi seznam dodatne opreme in cen boš zbiral 5 min pa jo boš kar orenk nabil boš videl. 530d je komot 16mio+. Res
lp :beer
In kupovati popolnoma vso možno dodatno opremo in vso mogočo HIFI šaro pa TV pa navigacijo in ne vem kaj še vse, česar kupec ne bo skoraj nikoli uporabljal, je z mojega stališča brez veze. Za povprečnega voznika ima že osnovna različica kar solidno opremo.
bmw4ever
22.10.2003, 15:28
Res je. Moraš presodit kaj rabiš in kaj ne. Npr.TV ne rabiš dodatno kupit ker je sprejem slab, raje samo DVD ki pride s celotnim sistemom, ki vključuje še GPS. Oboje je kar uporabno v taki potovalni limuzini, če prideš v kolono samo gledaš DVD in se ne sekiraš-razen ko ti un zadi trob :-D . Največja neumnost pa je kupovat v avtu kot Z4 dvd :napaka, kjer zadostujejo 18' pa m paket pa ne več veliko. A v potovalni limuzini...
Prologic7 sistem je pa kar fajn, se dobr muzika sliš-tut pri manjših jakostih je očitno.
In ko enkrat tko začneš si oplel-pol rečeš pa še telefon (je bl varno govort po zvočniku), pa šibedah (je bolj svetlo v avtu, bolje za vzdušje), pa vzmetenje (si rečeš "u to bom pa nastavu kukr mi bo pasal" to bo fajn in s tem dodaš 0.5 miljona)...in si :blackeye
In kupovati popolnoma vso možno dodatno opremo in vso mogočo HIFI šaro pa TV pa navigacijo in ne vem kaj še vse, česar kupec ne bo skoraj nikoli uporabljal, je z mojega stališča brez veze. Za povprečnega voznika ima že osnovna različica kar solidno opremo.
Tinkara ima popolnoma prav... Ko si začneš zmišljevati vso dodatno elektroniko, ki je bolj kot ne komercialni trik..... lahko tut pri petici prideš na 20 mio SIT, pol pa ugotoviš, da nimaš denarja za petico???? In na koncu ugotoviš, da stane elektronika, ki si jo dodatno kupil za 1000 EUR in več proizvajalca le 20 - 100 EUR.... Plačal si davek za no***... ali ne???
Sej glih to, proizvajalci s prodajo dodatne opreme, sploh elektronike, noro služijo; tista novotarija ga stane 10x manj kot je prodajna cena tega dodatka za kupca. In kar je še bolj očitno, pri dražjih avtomobilih so takile dodatki še manj vredni svoje cene, ker je razlika med stroški izdelave in prodajno ceno še večja. Res je, če človek kupujo vso mogočo dodatno opremo, plača krepak davek na no*** :))
Pa še to, a je mar varno imeti TV v avtu? Saj voznik tako ali tako mora biti osredotočen na promet, če bi gledal zraven še TV, bi se kmalu znašel v kakšnem jarku.
No pa saj lahko še dodamo Aktives kurven licht pa head-up display pa aktives fahrwerk aja pa še dynamische servolenkung!
Opreme kolikor hočeš seveda če imaš šuške!
Avto je pa drugače za umret dober
Pa še nekaj je s temi superelektronskimi novotarijami: več imaš teh dodatkov, več prostora nastane za kvarjenje in pogostejše obiske pri avtoelektrikarjih. Za sredinski display se malo bojim, da bodo začeli crkovati pixli, kot se je to dogajalo pri sedmicah E38.
Tko da, če bi jaz kupovala petico, bi vzela od dodatkov samo tiste, ki so mi res v korist. To je samo moje stališče, ne zamerite. Jaz tako gledam na te stvari, bolj konzervativno.
Drugače pa, avto je špica! :ok2
Ja pol pa k ceno pogledaš, pa ugotoviš, da si pri seriji 7 z osnovno opremo, pa si spet na začetku :ok2
Ja pol pa k ceno pogledaš, pa ugotoviš, da si pri seriji 7 z osnovno opremo, pa si spet na začetku :ok2
:laugh
Recimo, da si lahko nekdo zlahka privošči avto za 20 mio. Če je pameten, bo raje šel kupit full-option petico 545i kot pa čisto oskubljeno sedmico, pri kateri bi moral dodati vsaj še za eno trojko več denarja, če bi želel dosti opreme.
Ja se popolnoma strinjam. Bolš več udobja. Morš mal uživat.
:ok
Sedaj sem pogledal na www.bmw.de in odprl cenik za petico!
Nova črna petica z nekaj malega dodatne opreme čeprav ima že serijsko
klimo, tempomat, abs itd. 520 i pride v nemčiji točno 35.100,00 evrov.
Kakšne so pa cene v sloveniji je pa druga pesem.
No za 20 mio morajo pa res dati zlat volan zraven
Milan_48
23.10.2003, 11:33
Pero, tale tvoj izbor pa nanese ceno na preko 20 megasit!
Ja sej veš Milan kako gre! Mal denarja mal muzike,velik denarja bomo pa vidli kaj mi nudiš :beer
Milan_48
23.10.2003, 12:19
530i/d 40600eur
+Svet u avinke 400
+Aktivni vulan 1200
Aktivni tempomat 1800
Avt. menjalnik 2000
Dinamic drive 2300
El. streha 1150
Instr. na šajbi 1300
Bolša klima 1050
Gretje na mestu 1400
Navg. profi 2900
Usnje 3480
Hifi 1250
Felge 18" 2100
Rez. kolo ta norm. 100
Zašč. šipe 1600
Akt. zrač. zicev 1150
Komf. zici 1950
+Tulifon 1280
+Bixenon 960
Ne naštevam pa cen za športni vulan, parkirne senzorje, dodatne zračne vreče, kljuke 800, opremo prtljažnika 208, podiranje zadnjih sedežev 480, les, nosilce pijač zadi,senčenje vzratnih ogledal, lučke na vratih za izstop, gretje sedežev, M paket, TV, ....
Po pa tlele dodaj še otroške sedeže 395, gumi preproge 71, prtljažnik za dva becikla 495, krsta za smuči 1084, bele luči zadaj 450, spojler zadi 345, DVD za otroke 2818, ...
Vse!!! kar sem naštel ni v serijski opremi za 11 miljonov. Ima volan-pa ni športni, ima streho - pa ni za odpret, ima zice zadaj-pa niso za podret, ima klimo - pa ne regulira zadaj in nima nekih dodatkov, ima radio - pa veste kakšen, ima servo - pa ni aktiven, ima šipe-pa niso atermične, nima zaščitnih letvic na odbijačih in boku, nima luči pri vratih in pod volanom, zadnji niso važni, itd, ...itd. Ne pišem več, da prišparam na cajtu in cajt je denar in kmalu ga bom imel in kmalu ga bom kupil.
Lepo bi bilo imeti kar precej teh zadev.
Je pa zajeb pri meni, ker sem kupil enga iz Dojčlanda in ima ful opreme in brez avtomatika, memo zicev, strehe, telefona, PDC, tempomata, prekucnih zadnjih sedežev,... avta več nočem imet. Pogrešam lahko le pranje žarometov in 18" feltne in spojler.
Pa smo tle pri ceni.
Navali narode, da jih ne razprodajo. Mal postrgajte in eto 20 miljonov na kupu. Se da zment tudi za kešen škonto. Pa prvo pomoč in brez napisa zadaj dajo celo! zastonj.
:drink
Navali narode, da jih ne razprodajo.
:laugh
Ah ja! Mislim, da bom še nekaj časa ostal na dobrem starem E-34 ker je
ta petica itak zakon.
Vsekakor pa želim vsem veliko denarja in zdravja, da bi si lahko kupili tako
magijo kot je ta nova petka :ok2
Kdor ima denar ,ga popolnoma nic ne briga oz ne razmislja o tem kaj bo ,ce se zadeva pokvari.Itak je 2 leti garancije potem bo pac placal popravilo ali pa se bolje prodal avto in se ne obremenjeval s tem.
Ce pa nimas je pa boljse ,da si ga ne omislis.,kot pa da potem se za servis nimas ali pa za kasko..
lp
Milan, ko sem prvič na hitro prebral tole :-D
Je pa zajeb pri meni, ker sem kupil enga iz Dojčlanda in ima ful opreme
<rez>
... avta več nočem imet.
Sem si rekel: Madona, če pa tisti tvoj ni OK... kako pa pol? Meni je svetoven. :ok2 Ampak sem potem ugotovil, ko sem še enkrat prebral, da nisi mislil tako kot sem si jaz razlagal.
Lp vsem
Milan_48
23.10.2003, 18:57
Tole sem tko mislu: .... brez tiste opreme ... in še kakšne, avta nočem imet. Torej, hočem!!! čimveč opreme in tisti, ki nimajo zgoraj naštetih zadev, avtomatsko odpadejo, Za mene dejansko pridejo v poštev samo avti iz uvoza, ker pri nas takih praktično ne prodajo nič.
Keku je že una: Foršprung durh tehnik in frojde im faren, to mi gre skupi samo z opremo. Kdor te opreme in najmanj ASC+T nima, ta ne ve kaj so novejši benfelni. Jest rad vozim tehniko in ne ime in obliko, čeprav tudi to ne škodi. :)
(Velik pogoj mi je tudi barva-mora biti svetla in da ni M podvozje in motor, čeprav sedanji ima po moji pomoti titan farbo in M podvozje, pa se pač ni prav izteko. Sem to požrl na račun opreme.)
Tole sem tko mislu: .... brez tiste opreme ... in še kakšne, avta nočem imet. Torej, hočem!!! čimveč opreme in tisti, ki nimajo zgoraj naštetih zadev, avtomatsko odpadejo, Za mene dejansko pridejo v poštev samo avti iz uvoza, ker pri nas takih praktično ne prodajo nič.
Oprosti Milan, vedno sem bral tvoje prispevke, a ta tvoj članek je prej za otroški vrtec, kot za tukaj.... Tako se dere moj froc, ko hoče doseči "to zaradi tega"... Sam dobro veš, da je večina naštetega vse prej kot kaj prida uporabno... Če uporabiš 10% od naštetega je to mnogo... Torej ali kupiješ avto ali celi kup elektronike in plačuješ davek za no****. Kajti avta niti kupil ne boš dobro, pa bodo že dobavljali avto s tisoč popravki.... in kaj boš potem s svojim avtom?? Nedvomno bo jutri gomila nove elektronike... In po tvojem je potem Z8 ničvreden avto, saj mnogo tega nima.... niti ni možno dokupiti.....
Jaz tako pravim, kdor želi imeti vso možno visoko tehnologijo v avtu in ima obilo dnarja, naj kar kupi tak avto. Jaz osebno zase lahko rečem le, da vse mogoče tehnološke šare sploh ne rabim, ker je tudi uporabljala ne bi kaj prida. Sej vidim že pri svojem 2 leti starem GSM, ki ima en kup funkcij, katerih se še dotaknila nisem in se jih verjetno tudi nikoli ne bom. :-D
Pa še eno lahko dodam!
Lahko pride do okvare te tehnologije in to prvo veliko stane drugo pa ne vem kako se bo počutil voznik nove 5ke, če bo stal na odstavnem pasu jaz pa se bom peljal mimo z mojim 525i letnik 90
Mislim pa tudi, da če imam klimo, tempomat, abs,elektro stekla in ogledala in zaporo diferencijala da je to čisto dovolj opreme. :metalc
Milan_48
24.10.2003, 14:42
Artist: Smo si različni. Jaz krepko uporabljam vso tehnologijo. Če pa kaj ne dela je avto še vozen, ker ima švaba idijotentrotelziher koncept.
ABS: Boljše ASC+t, želim novo generacijo.
Servo: Sem poiskusil novo generacijo servo-noro dobro, želim.
Klima: Stalno vključena. Želim kanale tudi zadaj in regulacijo. Največja želja zračeni sedeži-nujno pri naslednjem nakupu.
PDC: Če ga ne bi bilo bi avto že prodal. %ka je zelo nepregledna. Vedno parkiram v rikverc.
Avtomatika brisalcev: Stalno vključena.
Avtomatski menj.: Če ga ne bi bilo je turbodizel ena nesreča s tistimi šestimi prestavami in 2000 uporabnimi vrtljaji.
Durhladesistem: Kam pa bi dal bicikel?, če ga ne bi bilo?
Streha: Stalno v uporabi, poleti in pozimi.
Xenon: Nikoli več navadne lampe.
Tempomat: Vgrajen rele, da se takoj vključi-želim novo generacijo.
Naslednjič nujno rabim še avt. zatemnjevana vzratna ogledala (vse 3) in elektrificiran volan, ki je povezan z memorijo sedežev.
Maš pa prav. Kdor to ne uporablja, naj ne kupi. Večina jih pa pravi, da ne rabi, ker ne zmore nakupa, ali pa se dela pametne, čes kaj ti bo to. Brez veze. .... Sem že vajen teh debat, ker so isto govorili za avto s servo pred 30 leti. za klime pred 20, pa za multilink premo pred 15, za vreče in ABS pred 15 leti in sedaj rečejo, da imajo vso opremo, ko imajo Kenvuda za 15 jurjev in sprednje šipe, ki se električno odpirajo.
bmw4ever
24.10.2003, 18:28
Milan se podpišem pod tvoj post. Mi mamo zdej tut nov avto (čeprav E36 323i ni prodam in še vedno v uporabi) in to vso tehnologijo not. Vse skupi je krasno. Manj denarja->manj veselja
lp
hja res je...ampak vseeno...povprecna slovenska placa je le nekej cez 100 jurjou :napaka pa mi povejte kok ljudi si pri nas lahko tak auto privosci?! :damn
Ja, doma pa skrivajo miljarde :crazy :napaka V bistvu se mi zdi nekaj dodatne opreme za novo petico totalno neuporabne (TV, DVD) ki jo med vožnjo ne moreš gledati, če nimaš kot pri seriji sedem zadaj monitorja, torej zadeva, ki sploh ne sodi v avto. :ok2
Pa še ena zanimiva predelava nove serije pet :mljask
http://www.supercars.de/singlecar/17/783.html
http://www.supercars.de/data/bmw/2003hamann%20hm%205.0/480/009.jpg
ta oprema je za ljudi ki se "preseravajo" al pa majo lastnega voznika(da lahko ta ko caka "gospodarja" gleda dvd ali televizijo!) :ok
Milan_48
26.10.2003, 11:20
Živjo!
Vidim, da debata kar živi.
Z zadnjim pogonom sem bil v teh krajih: http://community.webshots.com/album/96522625FKKwbw
Kakor vidite je to kolo z letnimi gumami. Par ur prej pa sem se po tej cesti peljal z benfelnom, prav tako z zadnjim pogonom in letnimi gumami. http://community.webshots.com/photo/96522625/96523833sXNCbh
Upam, da tiste, ki jih moti oprema benfelna ne moti zadnji pogon, pa lite feltne in široke letne gume. Saj pravijo, da nič posebnega ne rabijo. Samo, da se pelje. Je šlo z biciklom, pa s pejekom (AOP) in z avtom z DSC, ki je svetil kot svetilnik. Upam, da vas ne moti in da ni preseravanje tudi DSC (ASC), ali pa bognedaj Dinamic drive. Če že glih mora biti BMW imate razpolago starih letnikov brez vsega za par sto jurjev kolikor hočejo. Vendar zakaj se preseravajo z BMWeji (oracle, Tinkara, artist in pero)dobiš ducat katrc in jugov, kjer preseravanja ni. Pa malo pijejo, pa obvezno je nizko, pa vzdrževanje je poceni, pa prvi pogon, pa brez DVDja in bognedaj v mirovanju še TV.
PS: Da ne govorimo o navigaciji. Verjetno sem imel prvo uporabno navigacijo v avtu. Anteno GPS sem nalepu na notranjo šipo, GPS in laptop z IAS in stvar je delovala s slovenskimi zemljevidi 1:50.000 in mestnimi zemljevidi. Še danes ni uporabnejšega CDja s kartami za Slovenijo.
dobr da se nekateri znajdejo :-D by the way, kaksn bicikl pa mas? jst sm ucasih downhill vozu pa mi je zdj nekak tut XC ratal usec :ok2 :-D
Martin ///M
26.10.2003, 12:39
milan odlicne slike, vidm da si taprav "mahar" pa tvoj bicikl mi je vsec, jst mam tud Gtja :)
Milan_48
26.10.2003, 14:35
Pridi kdaj na naše turce!
http://tabla.xenya.si/viewforum.php?f=14
Kolesa.
http://community.webshots.com/album/21980904dWRjsFHhTw
PS: Avto, še posebej BMW je odlično prevozno sredstvo na turce. Mora imeti durhlade sistem, ali pa da je karavan. Včeraj sem imel borbo na avtocesti. Enga je nosilo po levi in sem imel malo prostora med betonom in njim in sem mu zdrobil ogledalo. Beemvejemu ogledalu pa nič. Niti praska. Malo sem ga naštelal z elektriko in je OK. Pred leti se na enmu drugmu avtu ni tako končalo. Je obema odletelo.
Zame so DSC+T, Dynamic drive itd. še kako obvezna oprema, ki bi si jo brez pomislekov nabavil, mene pa moti predvsem oprema kot je TV, ki ga teko ali tako ne moraš gledati, če se voziš :ok
Aja, pa Milan lep potopis in slikce, verjetno je moralo biti kar zanimivo s kolesom po snegu :ok2
Ko se je pojavljala, se je dvignilo kar nekaj prahu okoli nje... Sedaj pa ne zasledim več niti besedice... kako jo doživljamo, ko jo vidimo na cesti, v salonu...
Da, zadnjic sem jo imel prvic priloznost si ogledat od blizu .. in .. ostal sem brez besed in sape .. kakopak .. v zivo je precej bolj .. "dojemljiva" ... ceprav .. E39 je izredno lep avtomobil in ... popolnost je tezko "ponoviti" .. :laugh
Vendar zakaj se preseravajo z BMWeji (oracle, Tinkara, artist in pero)dobiš ducat katrc in jugov, kjer preseravanja ni. Pa malo pijejo, pa obvezno je nizko, pa vzdrževanje je poceni, pa prvi pogon, pa brez DVDja in bognedaj v mirovanju še TV.
Živjo.... Za debato je dobro, da vsak pove kar misli. Vsekakor so slike OK in upam, da jih bo še veliko.
Ko kupujem avto, ne gledam na denar. Pomembno pa je, da avto ustreza mojim željam.. Te pa so: užitek v vožnji (zato tudi avtomatik ne pride v poštev), varnost (DSC in ne ASC) in seveda ustrezno ugodje (klima, mobitel, kvalitetni sedeži...).
Tehnologija BMW se skriva v samem avtu, 90% tehnologije je v osnovnem modelu. In nihče me ne more prepričati, da je BMW dober avto zaradi dodatkov, ki jih nudi; BMW je dober avto zaradi avta, ki ga nudi, dodatki pa lahko še dodatno izboljšajo ugodje, nič več.
Seveda fabrike veselo ponujajo k osnovni opremi tudi cel kup dodatne. In v tej dodatni opremi se skriva cel kup kiča. Dinamic drive ne bom komentiral, vendar ga 520 in 525 sploh ne moreta imeti. Potem pa se vprašam, ali je ponujeni DD resen dodatek, če ni potreben pri avtu, ki lahko drvi z 230 km/h, ali dodatek iz plakata, ki ti nikoli ne bo ponudil nobene koristi... razen da se znebiš denarja. In takih dodatkov je malo morje, spisek je malodane neskončen. To kar stane 10 EUR ti prodajo za 100 EUR. Le zakaj ne bi plačal, če imaš preveč denarja...
In če se je nekdo do včeraj vozil v katri, danes mu pa v BMW niso dovolj športni sedeži.... ampak to morajo biti športni sedeži iz finega usnja z zračenjem riti, oprosti, temu rečem preseravanje. Ker nekdo, ki je v stvarnosti revež... skozi avto skuša igrati Rockfellerja.... In petka za 20 mio SIT je prav tako preseravanje.
Da ne bo pomote.. Sam nisem prav nič boljši, bolujem od podobne bolezni. Preden sem kupil petico, sem imel že nagledano sedmico....
no, usaj eden ki prizna :-D cestitam :beer
joj res ne morem verjet kakšne bučke troste! K da pa kdo od vas kr naenkrat ima 20 milijončkov.Dejte se mal na tla spustit.Za 20 milijonov si na štajerskem koncu lahko kupim hišo ne pa petko s televizorjem.
Pa še to:E 34 je moški avto ker imaš veliko dela ker je po vaše zastarela tehnologija in moje mnenje je več nekih pomagal bolj je pussy avto :drink
Milan_48
27.10.2003, 10:09
Lepo, da se razumemo. :ok
Sem tudi ljubitelj veteranov in kakšenkrat cele mesece vozim 30 let star Fiat in Mercedes. Oba brez serva in ostalih zadev. Malo se nelagodno počutim zaradi varnosti (nimata niti naslonjal, niti varnostnih pasov), drugače pa carsko. Razgled skozi pokončne, nebarvane šipe je odličen. Ko odpreš vrata, ti ne teče za vrat. Na ovinkih škripa in drsi. Vsak kamenček na cesti občutiš. Mehki, foteljasti sedeži s pravimi vzmetmi kot jogi in pravi glasovi motorja in vetra. Registracija za veterane je minimalna. ... :mljask
PS: Novega BMWja s tako opremo kot želim, pa nikoli ne bom kupil. Vedno iz druge do četrte roke. So dovolj dobri, da jim 200 taužent pretirano ne škodi.
PS: Novega BMWja s tako opremo kot želim, pa nikoli ne bom kupil. Vedno iz druge do četrte roke. So dovolj dobri, da jim 200 taužent pretirano ne škodi.
Očitno se bolj razumemo, kot se zdi na prvi pogled... Vem, da bom imel novo petico, a iz druge roke, dve leti staro, bencinca ..... za cca 5 mio SIT. Seveda šele čez nekaj let. Kajti tudi če bi imel kar tako 20 mio fraj, bi jih vsaj 10 namenil za novo delovno mesto, za obrat kapitala, drugih 10 pa lahko za "nekaj po želji"...
Se popolnoma strinjam...
No ja mogoče sem bil preje res malo grob vendar ravno to sem hotel poudariti.Če kupiš bemfla ki je star od 5 do 7 let res ne moreš falit.
Aja pa tudi jaz sem ponosen lastnik oldtimerja.Oče mi je zapustil
Ford mustang letnik 79.Sicer ima servo in klimo je pa tako da med vožnjo zahteva celega človeka tako kot moja petica no in temu jaz rečem veselje do vožnje.Ni lepšega kot to da ko pretiravaš v ovinkih mal švicaš ko hočeš avto dobiti nazaj pod kontrolo.To velja za bemfla in za mustanga.Čeprav mustang je za en konc bolj brutalen žre pa tud 30 litrov na sto
Amerika do konca v + (zabava v vožni, avto sploh) in - (poraba). Na žalost nismo kje na bližnjem vzhodu pri kakšni naftni vrtini, kjer bi imeli bencin po smešno nizkih cenah :ok2
Amerika do konca v + (zabava v vožni, avto sploh) in - (poraba). Na žalost nismo kje na bližnjem vzhodu pri kakšni naftni vrtini, kjer bi imeli bencin po smešno nizkih cenah :ok2
Ma ja boss imaš prav. Kokr kol pogledam in en in drug porabita veliko, če jih mal ženem.Sam kaj čmo tak je lajf.Še sreča ,da imam v redu službo, da lahko vse skup vzdržujem in tankam. Al šparaš al pa imaš veselje v vožnji. No bmw-ja pa itak več ne dam iz rok ker čist rula
Aja pa slike so mi fantje inštaliral tko da je še moj avto na ogled :beer
Pero, lep avto imaš. Tako lepo ohranjenih starih petic (E34) pa človek skoraj ne vidi več. :ok2
Kateri motor imaš?
Pero, lep avto imaš. Tako lepo ohranjenih starih petic (E34) pa človek skoraj ne vidi več. :ok2
Kateri motor imaš?
Tinkara hvala ti za mišlenje vendar je karoserija bolj tko.Ga pa redno čistim da vsaj malo zgleda.
Motor je 2500 ccm 12v Mejčkn nafriziran tko da pridem nekje na 210-212 konjčkov. Ko mine zima ga bom dal prebarvati vendar se ne morem odločit ali naj dam isto perlo zeleno ali pa klavir črno.( To je novi odtenek barve za passat w8 in pheatona).Glede na to da imam klimo mi črna ne bi delala preglavice.Drgač je pa avto BP
bimmer 5
28.10.2003, 09:11
Bimmerji pozdravljeni :) ,
glede opreme, menim enako kot Milan. Vsi opisani pripomočki kateri povečujejo varnost ( ja, navigacija tut) so smisleni. Od uporabnika in namena uporabe avta( službeni, privat, lovski avto....) :ok2 je odvisno koliko bo segel v denarnico. Jaz sem imel veliko srečo da sem avto dobil z toliko opreme da lahko samo sanjam :confused Strinjam se da je porabiti za novega Bimmerja (5) -od 16-20 mil :napaka . Ker 95% poti opravim po tujini prav nič ker je v opremi ni odveč... No, ja... če bi že moral izbirati bi vrgel ven usnje...
TOP LISTA:
1.Steptronic menjalnik
2.ASC+T
3.Navigacija
4.CD changer
5.Nosilci skodelic, pijače...
(Ja, to je pa zelo pozno prišlo v evropske avte! Tisti ki ni še zjutraj vstal ob 3 in šel na pot brez kafeta...mmmmmm :-D
Za standardno itak imam: klimo, Abs, elektriko..kot opremo pod mus!
Ostalo kot sem napisal...
p.s.Tisti ki kritizirajo stroške navigacije... Če vam se še nikoli ni mudilo na sestanek v tujem mestu (Nemčija, Benelux) pol pa ne veste kako koristen je to pripomoček. Pol pa še, spreminjanje route glede na zastoje....>Ahhhh, koliko sem že prej presedel v avtu okoli Munchena severno križišče, Frankfurta aschafenburg, ter Koelna....
Sedaj pa vozim po stranskih avtocestah in nepopisno uživam...
Zadnjič sem po A61 prišel iz Venloja v Stuttgart v 2:45 min. To je pa cca 460 km...
LP Bimmer 5 :cool
Živjo bimmer
Saj ni problem v kritiki bog ne daj navigacijo je res luštno imet, gre zato da če recimo kupim 99 letnik 735i imam že vse to notri za smešno ceno.
20 miljonov pa ne dam za nov avto.Koliko bo pa čez dve leti vreden?
Kakšne inovacije bodo še v roku dveh let?To so vprašanja ki si jih postavljam.
Da ne bo pomote privoščim vsem nam novo petico! Sej je za okol past :beer
Bimmer, avto s takšno opremo, kot si jo ti navedel je stal v Integri 12,5 mio SIT (530 d).. in je prodan. Večina naštete opreme je že serijsko v avtu, DSC (ESP) je itak močnejši pripomoček od ASC in je že serijsko vgrajen... Avto je imel usnje in športne sedeže, če odmislim usnje... dobim za ta denar navigacijo...
No saj se tu v večini strinjamo z navigacijo, ki ti še posebej prav pride v tujini (pa kdaj jo bodo že naredili za SLO :damn ). Neumno (vsaj meni) pa je imeti v avtomobilu naprave, kot je TV in DVD, če gledam iz primera voznika. Saj bi jih tudi imel, vendar v avtomobilu kot je serija 7 L, kjer bi bil potnik na zadnjih sedežih in bi si na dolgi poti ogledal tudi kakšen film. Vendar jaz ne bi nikoli kupil BMW-ja za to da bi bil v njem potnik. :ok2 :ok
za tiste ki se ne veste... pred enim tednom je izšel CD in DVD z avtokartami za slovenijo, hrvaško in, BiH!!! zadevo sm ze meu moznost preizkust in je vec al mn taka kot v nemciji, italiji...deluje pa zelo kvalitetno! tko da...ni vec ovir da nebi mel NavI :-D
oracle, če ne poveš kje se ta CD da kupit in kakšna je cena, se pazi!!!!!
P.S. Res, čimprej povem, da končno kupim!!!!!!!! :ok
A res, hudo!! Končno, jaz vem da je ena verzija za SLO izšla in je uporabna pri Garminu-mislim da- in bi lahko bil sistem uporabna tudi za druge ponudnike, vendar se ostali nočejo odločiti za ta sistem. :napaka Ko sem najprej slišal to novico sem bil čisto presrečen, nato pa me je ''dol zabilo'' ko so rekli da bo to imel samo Garmin :crazy
oracle, pa je možno ta CD uporabiti v BMW-jevem navigacijskem sistemu, kajne!?
Povej hitro kje naj kupim in ceno!!!! Please!!!
za natančno ceno nažalost ne vem :jok že nekaj časa tega so bili cdji navoljo samo za Garmin sisteme, sedaj pa obstajajo tudi za vse ostale navigacijske sisteme. ko zvem več, vam povem :ok
Tisto naj bi delovalo samo z Garminovimi gizmoti. Ne veselite se prezgodaj, res popolen je pa samo del LJ... Nekje sem bral, da se pricakuje popolna digitalizirana karta sele okrog `07-`10 :confused Upam, da se motim...
motis se :blabla celotna karta slovenije, hrvaske in BiH je ze digitalizirana nevem pa ce je ze naprodaj(pri razvoji je sodeloval moj bratranec zato vem :) )
Ja, samo firmam se zaenkrat ne splača, da bi software odkupil, tko trdijo.
Sigurno bi se jim splačalo.
Dobr sej Slovenijo tolkartok poznamo, ampak za hrvaško ali pa bih bi pa ful prav prišla. No ja še za Slovenijo bi prav prišla, če bi se komu na sestanek mudil, pa sam gledaš pa je stvar rešena. :ok2
Mogoče jo pa zato ne izdajo, ker smo v tako dobrih odnosih z Hrvaško, pa kej težijo. :damn
dons sm zvedu eno dokaj zalostno novico...je res da ma GARMIN ze narejeno(in to dokaj dobro) karto slovenij. je tudi res da je narejena karta za ostale sisteme, ki so v avtomobilih. je pa nazalost tudi res da bo ta CD oz. DVD prsu v prosto prodajo sele cez predvidoma 2 leti ali vec...pravjo da hocjo se use dobr stestirat in da nocejo na trg posiljat polizdelkov...al pa debelo lazejo :frown
dons sm zvedu eno dokaj zalostno novico... DVD prsu v prosto prodajo sele cez predvidoma 2 leti ali vec...pravjo da hocjo se use dobr stestirat in da nocejo na trg posiljat polizdelkov...al pa debelo lazejo :frown
Ko pomišljaš, ali debelo lažejo si zelo blizu resnice... Danes sem se o tem pogovarjal z lastnikom sorodne, precej velike firme in mi je razložil kako stvar poteka.. To, kar je na razpolago za Garmin, je bolj polizdelek, žični format.., izdelek ni nikoli prišel na tržišče.
Za popoln izdelek oziroma za avtorske pravice na izdelek so firme, ki so deloma izdelale tovrstne karte zahtevale toliko visoko odškodnino (avtorske pravice)..., da so tako Garmin, kot tudi ostali proizvajalci navigacijskih kart odklonili vsak pogovor. V Sloveniji je premalo avtov z navigacijo, da bi bil nekdo pripravljen plačevati visoke stroške izdelave kart, ki jih nima komu prodati.... Čista ekonomija. Morda bo država v bodočnosti sofinancirala izdelavo tovrstnih kart.... in šele takrat lahko pričakujemo upoprabne Cd-je. Na to tudi računajo geodetske družbe, zato na trgu v kratkem ni pričakovati res uporabnih, popolnih kart, enakovrednih tistim v Zahodni Evropi..
no, hotu sm se povedat da karte so ze narejene(ampak kot polizdelki) samo da jih bojo zacel prodajat cez XX let :damn
Premalo avtov z navigacijo? Slisi se podobno kot je bilo z uveljavitvijo DVD pogonov... :frown Zakaj hudica bi kupoval avto z navigacijo, ce pa zanjo nimam karte? :confused
Navigacijo uporabljajo tudi tujci, ki se vozijo pri nas. Verjetno jo oni bolj potrebujejo kot mi. Zato se mi zdi število avtomobilov z navigacijo pri nas nerelevanten podatek.
Navigacijo uporabljajo tudi tujci, ki se vozijo pri nas. Verjetno jo oni bolj potrebujejo kot mi. Zato se mi zdi število avtomobilov z navigacijo pri nas nerelevanten podatek.
Za vožnjo po avtocesti ne rabim kaj prida navigacije... in dvomim, da bodo tujci pomemben kupec ne ravno poceni CD-jev. Število prebivalcev Slovenije pa je definitivno premajhno, da bi količina kupljenih kart lahko odtehtala stroške izdelave slednjih. Povrh vsega pri nas ni velikih mest, kot je Munchen, Frankfurt...
Počakamo lahko torej na avtokarto, ki bo pokrivala republike bivše Jugoslavije (in s tem veliko večje število uporabnikov) ali pa morebitno sofinanciranje RS izdelave takšne avtokarte, v kar pa kljub vsemu rahlo dvomim... Upam, da jo bom čimprej dobil, saj sam imam navigacijo in avtokarto Italije, hehe
Vem, da večina tujcev, ki se vozijo pri nas (ki gredo v sezoni na morje in nazaj), navigacije ne potrebuje - zadostuje jim že navadna avtokarta ali pa kar sledenje kolonam. Mislil sem bolj na voznike večinoma "poslovnega" razreda, ki se ne samo peljejo preko Slovenije. Je pa res, da teh tudi ni tako veliko. Pa zgubljat se po LJ, CE, MB, KP in še marsikje je lahko ravno tako stresno, čeprav to niso velemesta. Sploh če se ti mudi.
Ja, mi je pa jasno, da z prodajo navigacijskih CDjev Slovenije ne boš naredil ravno posla stoletja :ok2
Bomo pač počakali na celotno karto Balkana. Pa najprej naj ceste zgradijo do konca, pri nas in drugje. Potem bodo zemljevidi šele kaj vredni. :ok
Na to tudi računajo geodetske družbe, zato na trgu v kratkem ni pričakovati res uporabnih, popolnih kart, enakovrednih tistim v Zahodni Evropi..
Ti, ne vem koliko bojo kaj iz tega iztržile geodetske firme (moj bodoči "foh" :-D ), ker je vse, kar se tiče meritev, že izmerjeno. Treba bi blo združit nekaj baz podatkov (kataster, REZI (register zemljepisnih imen), EHIŠ (evidenca hišnih številk),...), pa lokacije benz-pump, hotelov,... pol bi človk mel vsaj eno statično bazo, ki bi jo lahko uporabil. Potem je pomoje samo še stvar združevanja in vse skup zapisat v en format, k ga navigacija razume.
Kako je pa z ujemanjem podatkov (so ponekod nenatančni), je pa druga zgodba.
Vem, da je že vse praktično izmerjeno, dobil sem celo naziv firme, ki bi naj to imela... Vendar je cena, po kateri je pripravljena prodati te podatke, vključno z že obstoječo bazo podatkov baje tolikšna, da se nihče ni pripravljen pogajati....
Vse je biznis :ok2 :napaka
Dej povej kera firma, da se pri njih zaposlim :ok2
Uf uf jest pa glih eno serio 5 E60 iz okna gledam (modro), Light-alloy wheels star spoke 124, zatemnjene zadnje stranske šipe, opa pa še ženska jo vozi. :mljask :mljask
Aja pa še registracija, če kdo pozna. LJ - E0 - 71E, grb (modre barva) pa žal ne prepoznam. :mljask
Precej jih je tudi v Celju. Me že prov vrat boli k se kr oziram za njimi :-))
Yo Gregor
Grb modre barve je domžalski :beer
Thanx.
Ljubljanske grbe ne poznam glih najbolje, čeprav se vozim v Ljubljano :crazy
pero lohk je tut kamniški :ok2
A ne samo domžalski! Moder pa trije žitni klasi prepleteni v kito
Pa brez zamere. Ma pa kamniški tud mal plave not ja
kako pa veš da ma žitnice notr? reku je samo da je biu modr :ok2 pa brez zamere :-D
Jest sm res samo nakej modrga vidu. Nimam glih sokolje oči, da bi še o detajlih v grbu govoru.
ja vrhnški je tud moder samo ma belo ladjico not pa je bl mal modrga.
Kamniški je pa rumeno moder sam ne spomnim se kaj ma narisan :beer
kamniški grb je moder, na njem je kamniški grad in mistična figura. na vrhu pa so 3 zvezdice :laugh
Od daeč je tud Vrhniški modr, sigurno.
am...kako smo že pržli na to temo? :puzzled
to se tudi jaz sprašujem.Kr naenkrat smo pri grbih pa kr neki :stupid
No ja v glavnem zase vem da razen če se ne zgodi kakšen čudež glede
denarja je pred mano še dolga pot do nove petice.Do takrat bom pa zvest
mojemu E 34 525 i :beer :ok2
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.