Ogled polne verzije : PORABA
BMWfreak
20.10.2003, 15:19
Zanima me, kaksno imate porabo. Podatki me zanimajo za MINI COOPER, po moznosti s pnevmatikami 175/65/R15. :)
Meni se moja zdi prevelika. Ce ga sem ter tja malo zahodim imam 10.5l/km, lahko bi rekli da imam mestno voznjo z obcasnim poskokom.
Ze ko je bil nov in "nisem smel" cez 3000obratov, je imel 8.4l/100km.
Mislim...
Mogoce je shock se toliko vecji, ker sem imel prej 1.9 TDI :)
Martin ///M
20.10.2003, 15:30
kaksno masino ze sploh ma cooper, k nikol ne vem cooper pa one, pa ...
drgac pa najbrz je bl zato k si mel prej TDi ja :ok2
Sam 10 litrov pa pu je še vseen mal tu mač za minija...A maš teško nogo?Ker to se čez mest precej gor nabije..
BMWfreak
20.10.2003, 20:22
MINI COOPER 1.6 115HP
Niti ne divjam tok, bom zdej se enkrat zmeru, s penzionersko voznjo:)
Austin Powers
20.10.2003, 20:52
Cooper: 115 1,6
One: 90 1,6
Cooper S: 163 1,6 plus kompresor.
Poraba se mi zdi precej visoka, ko sem ga imel na testu mi je ob precejšnjem priganjanju pil povprečno 9 litrov z 16 colami.
Preveri še enkrat.
Po mestu se pa precej pozna...
Jah za cooperja s ti lahko povem.
Ce se trudis bit pocasen je 5l, ce si povprecno hiter pa vendar hitrejsi od vecine na cesti 7-8l, ce vozim v meni najljubsem rezimu torej hitra voznja vendar v visokih brzinah 12-14l, ce pa tiscim v nulo pa +30l.
Sedaj pa sam presodi ce ti veliko pije :)
gume pa 205/17
Austin Powers
22.10.2003, 12:48
Fisher-DOBRODOŠEL med nami. :ok
Austin Powers
22.10.2003, 12:49
Fisher-DOBRODOŠEL med nami. :ok
Hej!
Moj (cooper s)pri mestni voznji popije med 9 in 10,5 l. Je kar nekaj ni pa spet pretirano če pogledaš preformance avtomobila.
Se mi pa za cooperja 10,5 mogoce malo previsoka spet je pa vse odvisno od teže noge(je pa že fisher lepo povedal:)
Lp s
Martin ///M
22.10.2003, 18:38
opazam da je vedno vec mini voznikov, dobr to, drgac se mi zdi pa poraba povsem obicajna :ok
hm....vas tkole gledam pa razmislam...vi bi usi gonil po cestah pa usi se cudte da mate porabo vec kt 10L...kje je fora? ce bi radi sparal na gorivu si kupte VW Lupo 3L kjer boste ob tezki nogi porabl MAKSIMALNO 4 litre!!!
fora minija je da ga teraš pa da popije tistih 11 litrou. kaj mislte, kok popijejo gokardi na dirkalni stezi?! :metalc :ok
Zdravo
Vozim Mini One. Porabo mam tud zelo visoko! :blabla Sam to je normaln. Miniju ne pase hitra voznja po avtocesti. Ce ga gonim 180-200 mi pije do 16 litrov. V mestu pa na regionalnih cestah ga lahko gonim kokr hocem pa se mi poraba ne dvigne na 16 litrov. Mini ma slabo aerodinamiko (zarad skatlaste oblike) in zarad tega je treba na avtocesti met debelo denarnico alpa lahko nogo. :ok Sam to je res smesn da men po mestu pa tja do brzin 120km/h ful mal kur pa ceprav ga gonim do rdecga polja- mam odprt zracni filtar pa izpuh brez dusilcev tko da ne morm dobit dovolj od tega dirkaskega zvoka. To s porabo pri Miniju je res mal smesno. Drgac pa rad odstejem mal vec kesa za bencin pa vozm avto ki ti za ta denar precej nudi. :ok2
LP BigBoSS
Oracle: Kdo jamra ali kaj podobnega koliko pije mini?
Pac mi pije 20 pa kaj ?
Kje vidis problem , jaz ga ne zato ne usajaj brezveze.
hm.... :stupid nekateri pravjo da majo zelo visoko porabo. nism reku da gdo jamra :beer sam pravm da ce hocjo sparat na bencinu naj kupjo lupota pa bo gmh! sam nebojo mel gokarda k leti k sneta skera :evil
Jah no visoka je ce temu primerno vozis, ce gres tko kot vecina userjev cest potem je nizka- vsaj pri S ju-kompresor rulz. :)
Drgac pa ko je omenu 16 litrov za ONE, je pa mal tu mach...ne mal kr precej tu much :)
Tolk ti S kur ce ga ze posteno teras, pa verjetno gre dosti vec kot ONE.
Ce kupujes minija je S skoraj nujno vzeti, ostalo je le sminkerjah, zal je pa S precej drag samo tako pac je.
ze 115 konjev je za to podvozje OBCUTNO PREMALO, se 160 ni nc. :)
Komaj cakam da peljem v nemcijo pa mal postimamo. :)
Zdravo
@Fischer
Kaj bos dal predelati pa keri Mini vozis?
LP BigBoSS
Za zacetek se bom zapeljal do dititeca, ker ti nudi najvec za najmanj denarja, oz je zmogljivost/cena najboljsa varianta.
Ampak sedaj bom se mal pocakal.
Predelat, hmm prvo bom zavore zamenjal,ker se ne bi rad ubil.
Te originalne so le za stare nonote. :-D
Jst mam Cooperja 1.6 118 konjev, če se ne motim in mi žre od 6 litrov pa do neskončno. :drink. Normalna vožnja tam nekje 7 litrov.
Drgač pa je super mašinca za vozit, sam ta prva serija je bla po kvaliteti katastrofalna. Šipe se ne odpirajo al pa sistem pri zapiranju vrat ne deluje prav in ze šipa zaletava ob rob strehe in podobno. :jok
Zivjo Veloce
Pr men se je sipa tud zaletavala ob streho, pa so mit zamenjal na garancijo nekaj delov zdaj pa super delajo. :ok
LP BigBoSS
Jst vsaj teh problemov nimam.:)
Vsaj nekaj.
Martin ///M
23.1.2004, 11:06
Jst vsaj teh problemov nimam.:)
Vsaj nekaj.
a mas dost drugih težav drugače z minijem al kako?
Mah malenkosti. Resnega nic, sam vseen dovolj da mi pere zivce predvsem ker mam do servis 100 km, ce bi ga imel par km stran bi me bolil k... :)
Ma stevec za gorivo strajka, potem pranje zarometov, pa take bedarije sej ustimajo vse in se vec pod garancijo, sam tja pa nazaj se vozit je beda-ceprav mi prav pase it vcasih v ljubljano. :)
lp
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.