PDA

Ogled polne verzije : Lučka za gume??

Blue Mini
30.11.2005, 15:42
A mi lahko kdo pomaga?
pred enim tednom sm zamenu gume na zimske seveda in učeri zvečer se mi je pržgala oziroma začela utripat lučka za spremembo tlaka v eni izmed pneumatik. na zunej nč ne zgleda da bi bla kkšna kej bl prazna. no in sm šou na petrol in sm use 4 napihnu, kukr se da s tisto čudno pripravo. u navodilih sm pa prebrau da se lahko ta lučka pržge po pomoti če je cestišče mokro oz. sneženo. tko da sm mislu da je to. sam dons mi je začela takoj utripat k sm ga pržgau u garaži tko da dvomim da je to od snega. a se je komu kej podobnga že zgodil pa kaj narest.

pa še neki glede gum. mi mamo usi letne gume RSC in zarad tega nimamo rezervne gume (no saj jest ne). A pa kdo ve kako je s tem pr zimskih gumah, k pa niso RSC. kaj pol k ti guma poč si ga na j....

hvala

spoint
30.11.2005, 15:53
glede lučke moraš resetirat nastavitev v računalniku saj ima še vedno v spominu tlak od letnih gum....ne vem pa kako se to naredi.

glede na to da nisi nabavil zimskih runflat imaš varijanto nakup nekega spreja (ima ga tudi petrol), ki z nekakšno peno zapolni gumo.

lp

BM3W
30.11.2005, 16:05
Najprej preveri tlak v gumah. Nato daj kontakt na drugo stopnjo in pritisni (in drži) gumb za nadzor tlaka v gumah (ob ročni zavori) dokler se ne prižge lučka. :ok2
Glede RSC pa tako: Jst naprimer imam tudi zimske RSC, sicer pa obstaja komplet za manjša popravila. Če ti pa gumo raztrga si pa v vsakem primeru naj..... :-D

Fisher
30.11.2005, 17:30
Kar po vrsrti.

Gumb pri rocni zavori je treba pritiskat in ne drzat-vsaj pri meni 02 letnik.

V minijevih navodilih bo kmalu pisalo da lahko vse lucke gorijo in deli odpadajo po pomoti, tako da tega ne ravno jemati resno.

Tlaka v gumah mini NE meri. Meri (ugibam) ko imas naravnost volan obrate kolesa...in iz razlicnih premerov ugotovi katera je prazna. Saj zazna sele kaksen bar razlike-vsaj pri meni.

Namrec senzorjev tlaka v platiscih 100% nima.

Hmm se kaj?

Tudi zimske dobis runflat.

Ali pa set za zalepit-ali pa se peljes po feltni...to ti je pa tudi vse.

LP

Wolf
30.11.2005, 17:58
Men vedno ko pridem iz servisa ali pa od vulkanizerja zacne po par 100 metrih, km goret lucka. Prtisnes oz drzis tist gumb pri rocni (glej knizico z navodili, ker ne vem na pamet) dokler tist ne ugasne. Men vedno nekak rata. Mislm da najprej utripa, pol gori pol pa ugasne. Skratka ta sistem pri miniju ne deluje. Vsaj pri mojem ne. Deluja pa na parincipu senzorjev za ABS.
Kar se pa tice non run flat gum pa lahk na servisu kupis kit za flikanje. Tisti ki imamo serijsko 15" ga imamo, ostali ne. Dobis pa kompresor in neko tubu z masilom.
Se pa dobijo tut zimske run flat, kot je ze Fisher omenu sam mal drazje so.
Lp

Blue Mini
2.12.2005, 12:06
hvala za pomoč
sm prtisnu tist gumb in zdej je tista lučka ugasnla, mal mi je pa čudn da je avto zaznau to spremembo šele po enmu tednu odkar sm zamenu gume. za zimske gume sm meu pa že tko full problem najt pravo dimenzijo za na feltne in so ble glih zadne pr španu, tko da nevem kaj bi blo če bi se še zmišlevou da hočm runflat. kukr pa najbrž usi vemo se pa tm u trzinu sploh ne pobrigajo za stranke in nč ne vejo oz. nočjo pomagat. tko da mam tut jest zlo slabe izkušne z njimi in se jih probam čim bl izogibat tko da nisi edini Fisher, kaj čmo

še enkrat hvala

Wolf
2.12.2005, 14:26
kaksno dimenzijo zimskih gum pa sploh mas?

Blue Mini
2.12.2005, 18:35
čist navadno za na 5krake feltne, to so se mi zdi 195/55/16

BM3W
3.12.2005, 16:35
Jst mam točno to dimenzijo RSC. Good Year Eagle Ultra Grip. :ok2

Mirek
8.6.2006, 22:18
Meni se zadnje čase ta lučka zelo pogosto prižiga. Ta teden že trikrat. Sem že dal preverit gume, tako da gumah ni problem. Ima mogoče še kdo podobne izkušnje s tem?

Fisher
8.6.2006, 22:23
Saj sem ti ze povedal po telefonu.

Najvrjetneje (ce gori v navezi z DSC jem) gre za napako na senzorju za polozaj volana. :)

Lp

Mirek
8.6.2006, 22:27
To vem. Sam zdej gori tista rdeča za prazno gumo.

Mirek
8.6.2006, 22:27
Al pa so res že gume slabe.

Fisher
8.6.2006, 22:28
Gori ali utripa?

Meni ce je guma prazna utripa, ce kaj vem. Gori pa takrat ko je nekje neka napaka.

LP

Mirek
8.6.2006, 22:29
Gori.

Fisher
8.6.2006, 22:30
Preveri tlak. Ce je povsod enak, pelji na tester in upaj da pokaze kaj je narobe. :)

Mirek
8.6.2006, 22:33
Kaj pa če ne pokaža kaj je narobe?

Fisher
8.6.2006, 22:36
Se bos sprijaznil da ti pac gori. :)

Ne ne vem, povprasaj na servis ce imajo ze tako izkusnjo. Meni sta en cas obe se prizigali (dsc+gume), zdaj je pa kot sus.

Mirek
8.6.2006, 22:39
:laugh Dobr odgovor.

marcipan1
10.6.2006, 01:15
Mirek, ko se je meni prižigaka, je bil v gumi žebelj. Naprej zadevo poznaš....