PDA

Ogled polne verzije : Problem: "Tram lining" Rešitev: Strut brace?

Austin Powers
29.11.2005, 10:00
Samo razmišljam...nobenih rash odločitev...
Vprašanje leti predvsem na lastnike cabriev...
Ali je kdo rešil problem z montažo struta?
Sicer me ne moti blazno, da me sem in tja malo nosi, je pa zoprno...še posebej če ga vozi first lady...
Po drugi strani pa...če se ne zvija, verjetno sčasoma nekje pusti kakšne sledi, ki so za denarnico lahko mucho neugodne ali se motim?
Virko, Luka?
Any comments?

LP
Austin

Wolf
29.11.2005, 11:50
Pr men u miniju ta stanga cudezno pomaga, trakcija v ovinkih je obcutno boljsa. Cabriu pa dodatna ojacitev ne more skodovat, prej koristit.
LP

virko
29.11.2005, 12:21
Jaz niti nisem opazil kakšnega občutnega zvijanja avta. Morda je pri M-u karoserija toliko bolj ojačana, da se to ne čuti. V 1635kg, kot jih je zapisala tovarna, mora biti dovolj ojačitev. Je kar razlika proti tvojim 1355kg. :-D

Austin Powers
29.11.2005, 13:50
Ma ne moti me toliko zvijanje (zvijanja sploh ne opazim, čeprav je verjetno ravno to razlog, sam namreč krivim mischbereifung), pač pa ples po tirnicah... :napaka
...ko te recimo na levi grabi, na desni pa ne, ker pač ne pelješ po obeh...
V bistvu šele sedaj vidim, kako so nekateri odseki v kurcu...
Saj v suhem sploh ni panike, v mokrem pa ni več prijetno...

LP
Austin

Austin Powers
6.3.2006, 13:15
Pr men u miniju ta stanga cudezno pomaga, trakcija v ovinkih je obcutno boljsa. Cabriu pa dodatna ojacitev ne more skodovat, prej koristit.
LP

Hja, že res, ampak če doživiš blažji trk imaš pa avto zanič...ker potegne še drugo stranico...
Zdaj pa še podvprašanje: kaj pa pravi zavarovalnica na to? Na montažo struta? Ga je potrebno homologirat in imaš mir ali težave na obzorju če gre kaj narobe?
LP
Austin

plazo
8.3.2006, 17:03
ej austin...dej pliz razlož tko mal bol "po domače" v čem se tuki pogovarjate....kaj bi ti to montiral ??

:laugh :ok2

Austin Powers
8.3.2006, 17:24
http://www.directcarparts.co.uk/images/exterior/Strut2.jpg

Ti tega IMO sploh ne potrebuješ... :ok2

LP
Austin

plazo
8.3.2006, 21:49
aha to je to :laugh

ampak se mi je prov dozdeval da je o tem govora sam nisem vedel kako e mu reče :crazy austin hvala :beer

matz911
7.4.2006, 20:14
če/ko si/boš rešil problem, ki ga omenjaš, napiši kako. Meni namreč tudi že preseda, sploh zdej, ko sem mu dal letne copatke gor, zdej pa res občutno vleče. Vsaj tam, kjer so globoke tovornjakarske kolesnice. Česar je pa okrog Loke zadosti, ne?

Austin Powers
7.4.2006, 20:36
če/ko si/boš rešil problem, ki ga omenjaš, napiši kako. Meni namreč tudi že preseda, sploh zdej, ko sem mu dal letne copatke gor, zdej pa res občutno vleče. Vsaj tam, kjer so globoke tovornjakarske kolesnice. Česar je pa okrog Loke zadosti, ne?

Matz, če se ne motim, si v pravniških vodah?
Glej, takoj ko mi nekdo potrdi, da zavarovalnica ta HOMOLOGIRAN upgrade priznava, in ga v primeru nesreče (škoda pri recimo bočnem naletu je bistveno večja, saj potegne tudi drugo stranico) ne bo srala, ga bom zmontiral.
Ja, vem kaj te moti...
Relacija Lipica-Godešič in pa Reteče-Jeprca. Zoprno. Še posebej v dežju.
Do sedaj sem gledal Sparco, Strong strut, Dinan in pa Hartge. Za tvojega mislim da drži tudi ASC in pa Alpina. Osebno bi kupil prav od slednjih dveh, a za moj model struta nimajo.
Se nam boš pridružil jutri? Ali v maju? Pa kakšno rečemo na to temo?
BTW: s strutom naj bi bil problem skoraj v celti odpravljen...
Ampak, da se razumemo, problem potega v linijo imajo vsi avtomobili s širšimi pnevmatikami... :laugh ...tako da to ni zgolj Z problem...
LP
Austin

EDIT: kaj si mu nataknil? Proizvajalec pnevmatik in dimenzije?

M power
7.4.2006, 20:44
Kaj to tudi kaj pomaga navadnim avtom?

Austin Powers
7.4.2006, 20:48
Kaj to tudi kaj pomaga navadnim avtom?

Škodi vsekakor ne... :laugh
Skoraj v vsakem srčnem prostoru avtomobilov v TotalBMW je opaziti domstrebe...pa govorimo o coupejih in limotih in karavanih, ne samo o roadsterjih...pri katerih vzvojna čvrstost, jasno, najbolj šepa...
Saj ne da me blazno moti, a če mi tak upgrade pomaga, zakaj ga ne bi zmontiral?
BTW: za Z obstaja tudi zadnji strut, ampak ga sam nekako ne bi zmontiral, ker ti vzame nekaj prostora v prtljažniku...
A jutri prideš?
LP
Austin

matz911
10.4.2006, 16:25
zadnjič me očitno ni bilo, nekako sem spregledal. Celo soboto sem porabil, da sem končal paint detail (prekrivanje spominčkov na cestarski pesek). Maja pa sigurno.

Gume so pa Pirelli P7, 225/50/16. Dobre za dež. Več ne bom rekel, mam premalo izkušenj z drugimi.

Mater, če je zadeva homologirana, zavarovalnica nima kaj komplicirat, se bom pa pozanimal pri kolegu, ki pozna...Bolj me skrbi, kaj bo z avtom, če strut brace zamakne cel prvi konec, jebeš zavarovalnico. Popravljat cabrio je bolj ko ne sranje.

Austin Powers
10.4.2006, 16:40
zadnjič me očitno ni bilo, nekako sem spregledal. Celo soboto sem porabil, da sem končal paint detail (prekrivanje spominčkov na cestarski pesek). Maja pa sigurno.

Gume so pa Pirelli P7, 225/50/16. Dobre za dež. Več ne bom rekel, mam premalo izkušenj z drugimi.

Mater, če je zadeva homologirana, zavarovalnica nima kaj komplicirat, se bom pa pozanimal pri kolegu, ki pozna...Bolj me skrbi, kaj bo z avtom, če strut brace zamakne cel prvi konec, jebeš zavarovalnico. Popravljat cabrio je bolj ko ne sranje.

Če bo enkrat tako hud nalet, potem boš dobil novega... :laugh ...seveda ob predpostavki, da preživiš... :laugh
Popravljat zamaknjen kabrio/roadster je misija nemogoče...
Pri kolegu pa le preveri situacijo in nam sporoči!
Za maja pa velja! Te držim za besedo! Termine določimo koncem meseca. :ok
LP
Austin

Austin Powers
13.10.2006, 07:32
No, da malo obudim tole temo...

Zadnjič sem malce potoval po googlu in naletel na tole stran:

www.wiechers-sport.de

Seveda sem jim takoj poslal mail z vprašanjem o strutu za Zja...

...in dobil tale odgovor:

Thanks for your inquriy! You want to order the strut bar BMW Z3 6 cylinder + M3 Roadster in alu polished?

This strut bar costs 145,00 EUR (racingline).

The fright costs to Slovenia are 16,62 EUR and to Munich / Germany 6,00 EUR.

You have to make a wire transfer before we send it out.

Best regards

Wiechers GmbH

Jennifer Krampitz

...kar je precej manj, kot za Strong Strut. Kontaktiral sem tudi ACS, vendar so oni samo razmišljali o razvoju struta za Z3 šestaka, naredili pa ga niso nikoli.

Jasno sem potem preveril še alfo in omego forumov za Zje...

http://www.zroadster.net/forum/viewtopic.php?t=9831&postdays=0&postorder=asc&highlight=strut+brace&start=0

...in ugotovil, da ima nekaj voznikov zgornje strute že zmontirane in so zadovoljni z njimi...

Po večini pa vozijo Strong Strut strut brace, ker so skupaj nabavljali, pa še stran je delno sponzorirana z njihove strani.

Sicer že izgleda strahovito bolje, vendar IMHO ne upraviči parkrat višje cene madonasanta??? :confused

http://www.strongstrut.com/

Pa še njihov odgovor:

Thank you for your interest in the Strong-Strut products. We routinely ship internationally.

Prices:
steel "Evolution" $385
optional machined holes in cross bar add $25

alloy, Competition lightweight $385
comes standard at that price with decorative holes in cross bar

The rear Strong-Strut is Normally $340, however, if ordered with a front unit, you get a $50 discount reducing the price to $290

We cannot quote international shipping costs without knowing the destination country. Please email us that information and we can send back a completed and accurate invoice.

Best wishes, Paul & the Strong-Strut Team.

In the process or rereading your email, we notice you are in Slovenia. The cost for shipping the alloy, front Strong-strut is $44.00 Shipping on the heavier, steel unit is $71.00.

Shipping on the rear Strong-Strut is $40.00.

Hopefully, this will help you decide on your order.

Mnenja?

LP
Austin

EDIT: zanimivo je tudi tole: http://www.yatego.com/carkonzept/p,42f5c91e65759,42f0bead52b742_3,domstrebe-racingline-carbon-f%C3%BCr-bmw-z3

Taucher
19.10.2006, 21:54
In koliko bi prišlo tole za Z4-je kaj tega po e bay-u? Namreč delno spredaj je že ojačano, jaz bi samo eno "palico" iz levega proti desnemu amortizerju zmontiral...oz. nekaj takega (double)

http://img228.imageshack.us/img228/7475/strutz4mu6.jpg

Austin Powers
19.10.2006, 21:55
In koliko bi prišlo tole za Z4-je kaj tega po e bay-u? Namreč delno spredaj je že ojačano, jaz bi samo eno "palico" iz levega proti desnemu amortizerju zmontiral...

Dobiš prilepljeno sem ko pridem iz Nemčije.
LP
Austin

Austin Powers
15.3.2007, 22:50
He he.
Problem tram lininga? Bojda so original puše tiste, zaradi katerih plešemo po luknjah, ker so "premehke"...in potem plešejo ročice...

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CN11&mospid=48081&btnr=31_0266&hg=31&fg=05

Glej številko 6.

Baje da zgolj z menjavo za M3 puše, ki so polne z gumo, narediš očitno razliko.
Ker imam omenjene puše že dlje časa doma, bomo tole zmontirali pa da vidimo.
Drugače pa, mogoče, investicija v strut brace, čeprav...khm, počakajmo na rezultate. :-D
LP
Austin

Bimmer
16.3.2007, 15:12
Še jst. Sicer nimam cabria, ampak vseeno. Od kar sem namontiral letne gume, ki niso več 185 ampajk 205, je razlika ful občutna, ravno pri vožnji v tirnicah. Dosti se pozna tudi na AC, kjer je asfalt zjeban od tovornjakov. Zdelo se mi je zelo čudno, nisem pa vedel, da to tega pride ravno zaradi gum...
No, pa vem spet nekaj novega. Ko ugotovite kako je z homologacija, mi sporočite.

LP

Austin Powers
16.3.2007, 15:46
Na katerem avtu? E36 ali E39?
LP
Austin

Bimmer
16.3.2007, 16:06
Na E36 (compact). Na E39 ni težav. :)

Austin Powers
16.3.2007, 17:36
Na E36 (compact). Na E39 ni težav. :)

Potem beri zgoraj...:-D
Z v bistvu je E36 serija...in problem boš najbrž rešil prav s temi pušami...
Je pa čudno, ker imam recimo sam na compactu 225 gume, pa se mi ne zdi da bi ga tram lining kaj zajebaval...:confused
No, na compacta tako ali tako grejo te puše najprej, pa povem kako se mi zdi.
LP
Austin

Bimmer
16.3.2007, 20:38
No fino. To je ta slikca iz realoem-ja. Ne? Poročaj kako se bo obneslo.

LP

Austin Powers
6.4.2007, 22:25
Evo. :-D
Danes na Zja zmontiral strut brace. Sparco.
Upam da pravilno. :laugh
Razlika je. Za tram lining pa še ne morem reči, ker še nisem šel po "tirnicah"...:laugh
LP
Austin

M power
8.4.2007, 09:43
Kaj pa puse? Moje bojo verjetno zrele za menjavo, tako, da razmisljam v smeri polnih... res sem se letos extremno dolgo vozil z zimskimi in ko sem sedaj namontiral 17" se mi zdi, da je obup...:blackeye

Sem pa malce gledal in M3 3.0 naj bi imel luknje ekscentricne... te potem ne bojo dobre...:confused

http://www.autoteilemann.de/bilder/Ebay_Bilder/Meyle_verstaerkt/rer_querlenker_3003112908.JPG

Austin Powers
8.4.2007, 10:58
Pridi jih pogledat. Imam še nezmonitrane. :)
So pa polne ja.
LP
Austin

M power
9.4.2007, 14:55
Si ze sel kaj sprobat po loskih "tirnicah"? :)

Austin Powers
9.4.2007, 20:08
Si ze sel kaj sprobat po loskih "tirnicah"? :)

Ravno danes...:-D ...pa staro cesto do morja, pa čez Korte do Izole, pa spet po stari do Godoviča, pa čez Idrijo v Žiri po tistih ozkih, a hudih ovinkih, pa po poljanski dolini do doma. Razlika definitivno je. Avto se zdi "skoncentriran" v ovinku, ne vem kako bi povedal, bolj čvrst in odločen je. Zelo sem zadovoljen. :metalc
LP
Austin

M power
9.4.2007, 20:21
Superca... pomoje ga bom tudi jaz ubodel, samo kakega no-name...:ok

BTW, kje in za koliko si ti nabavil zadevo?

duhec
10.4.2007, 00:07
Pismu zdej ste se mene ogreli za to.. :fight grr pa sm mislu, da bo konec s stroski in izboljsevanjem :damn

Pirc
18.4.2007, 16:30
Kje se pa dobi kaksnega kvalitetnega nocem ALU varjant :confused

Taucher
18.4.2007, 16:38
Za E85 je orig. BMW cca. 250€

krt
18.4.2007, 16:45
To tudi mene mika, ker na kakršnihkoli neravninah oz. kolesnicah avto vleče malo v levo pa malo v desno (z gumami 225 širine), ko so zimske gor, tega ni. Posebej me moti to, ko je treba močno bremzati na kakšni slabi cesti in je treba kar pošteno držati volan:frown

Taucher
18.4.2007, 18:40
Kako je tole šele zadaj ko imaš 18" ter 255 in distančnike 18mm, te v kaki kolesnici od kamionov kar zapotegne, tk da ga moraš držat k bika, sploh če so višji vrtljaji oz. posledično hitrosti :-D

gozdi
18.4.2007, 20:15
pa se s prizgano SPORT tipko, da je volan se malo trsi

Taucher
18.4.2007, 22:22
Tipka "sport" mi je vse bolj všeč, sploh pri prehitevanju ali na ovinkasti cesti. Je razlika občutna tudi drugje, ne le pri volanu:

* trši avto, odzivnejši plin, večja poraba,...saj nekje sem bral in imam zapisano kaj vse tipka sport vsebuje :ok

gozdi
18.4.2007, 23:48
Tipka "sport" mi je vse bolj všeč, sploh pri prehitevanju ali na ovinkasti cesti. Je razlika občutna tudi drugje, ne le pri volanu:

* trši avto, odzivnejši plin, večja poraba,...saj nekje sem bral in imam zapisano kaj vse tipka sport vsebuje :ok

Jp, tipka "sport" je superca za mal podivjat naokoli.
Sam glede tega, da je avto trsi pa ne verjamem, sej pol bi moral met aktivno vzmetenje, da bi to blo ob pritisku na tipko.

Bi blo pa fajn vedet na kaj vse res vpljiva.

E30
28.12.2007, 18:13
Dvigam temo:
Kaka informacija, ce se da tole dobit sedaj kaj bolj ugodno? Ravno 250:eur za orig. se mi ne daje. Vem, da bi bilo treba it kar v A, je najblizje, pa ceneje... Sedaj z 205 gumami gre OK, ampak kmalu bodo spet 255 zadaj in bo spet kriza:driver

Austin Powers
28.12.2007, 23:22
Sveže o karbonski varianti:

Hello,
the price for front strut bar racingline with carbon coating is 285,- €.
Mit freundlichen Grüßen / Best regards
Wiechers GmbH
i. A. Jennifer Krampitz

Rok, na tvojem mestu bi vzel Wiechersovo alu varianto. Cena najbrž ni bistveno spremenjena - glej par postov više. Če se boš odločil, povej, verjetno bi kak kos vzel tudi sam. :laugh
Aja, na kakšnih copatkih pa voziš Zja? To je tudi dokaj pomemben podatek, saj kolikor berem izkušnje Zjevcev po svetu, so določene znamke precej slabe v praksi...
LP
Austin

E30
29.12.2007, 12:48
Gume so Bridgestone Potenza (runflat) :confused Po moje je "tezava" ze v tem, da so spredaj 225, zadaj 255/18:-D

Sem se pogovarjal z kolegom in pravi da bi sama naredila po meri iz rostfrej in se se malo poigrala z videzom. Cena naj bi bila okoli 150:eur.....

BMW Z3 6 Zylinder + M3 Roadster 4 061023 95,00 :eur 062023 142,00 :eurCe prav razumem, sta ceni 2: 1 = jeklo, 2 = ALU

Austin Powers
29.12.2007, 22:29
Gume so Bridgestone Potenza (runflat) :confused Po moje je "tezava" ze v tem, da so spredaj 225, zadaj 255/18:-D

Sem se pogovarjal z kolegom in pravi da bi sama naredila po meri iz rostfrej in se se malo poigrala z videzom. Cena naj bi bila okoli 150:eur.....

Ce prav razumem, sta ceni 2: 1 = jeklo, 2 = ALU

Runflat? :confused A to so bile že gor ko si ga kupil?
225 spredaj in 255 zadaj ni nič nenavadnega na Z3ju.
No, fajn da se bosta pomatrala - sam se sicer s tem ne bi zajebaval pa odkrival tople vode. Če hočeš, pa lahko prideš pogledat kako izgleda moj.
Ja, prav razumeš razmerje...carbon je pa še "malce" dražji...:laugh
LP
Austin

E30
30.12.2007, 18:55
Bile zraven, ob nakupu :ok Dvomim da bom vzel se enkrat take...cena:crazyBi bilo pa res fino, ce vsaj sliko pokazes, ker ne vem, ce se kaj vozis z Zjem?! Da vidim in se lazje odlocim....

Austin Powers
1.1.2008, 21:52
Bile zraven, ob nakupu :ok Dvomim da bom vzel se enkrat take...cena:crazyBi bilo pa res fino, ce vsaj sliko pokazes, ker ne vem, ce se kaj vozis z Zjem?! Da vidim in se lazje odlocim....

Moram poiskat, če sem sploh kakšno fotko naredil.
Z Zjem se pa seveda vozim, ampak samo ob dnevih kot je bil današnji, zelo svež :laugh, a sončen. Krasno sem mu pretegnil noge, pa glavo prepihal...:metalc
Če fotke ne najdem, bom pa kakšno naredil.
LP
Austin