Ogled polne verzije : Elektronika ali kaj drugega? E46
Živjo!
Spet jst s svojim 318i. Tečen že sam sebi, pa vseeno...
Zadnje čase, kak mesec že, opažam da avto ne užiga tko kot bi moral. Sploh kadar je mrzel mašino grozno zatrese, kot bi laufala na 3 cilindre ter kadi črn dim. To traja cca. 5 sekund, potem se stanje umirja in ko je ogret, dela dokaj normalno (dokaj... se mi zdi da gre slabše kot včasih, ko je bilo vse OK... ampak ok, ostanimo pri SE MI ZDI). Zadeva, ki me bolj moti je to, da grozno nemirno užiga. Kaj bi lahko bilo krivo?
Parkrat sem tudi med vožnjo opazil, da avto začne trest (prestavna ročica), ter ne gre nikamor, potem čez par sekund pa spet gre kot prej.
Svečke so nove, bencinski filter je nov, luftmassenmesser je nov, neka membrana (še sam ne vem kakšna) je tudi menjana, servis je narejen pred 5.000 km, pred cca. 1.000 km sem v tank zlil STPjev aditiv za čiščenje ventilov in injektorjev (zato ker nemirno užiga), pa ni nič bolje.
Elektronika?
Je res samo moj avto rojen pod nesrečno zvezdo??? :crazy
Lep pozdrav!
robberrt
10.10.2003, 21:07
jah ne ni rojen pod nesrecno zvezdo je pac BMW, in tud bmwju se dogajajo stvari.
Tako je men vžigal, potem mi je podlesnik zamenjal zadaj pod zadno klopjo naftno pumpo ki pumpa nafto, ne vem kdaj da me ne bo kdo za besedo drzov, najbrz ko prizges avto...
sicer mi je po tistem še enkrat tako vžgal potem je bilo pa dobro in je še sedaj ok...
cena pa je bila mislim da okoli 27.000sit.
Stilus, ti pa res nimaš sreče. Mogoče se ti avto punta, ker ga boš spet prikrajšal za zimsko veselje :ok2
Po moje je najboljše, če ga pelješ k Podlesniku - sodeč po tem forumu je on pravi naslov za tvoje težave!
Stilus: oprosti, ampak meni se zdi, da bi si lahko ze pocasi kupil nov avto za tisti denar, ki si ga ven zmetal za stroske popravila tega :-D
Ena "pa saj ni res, pa je..."
Je možno, da je na Petrolovi črpalki, kjer ponavadi tankam, kakšna voda vmes ali kaj takega? Zadnji tank sem napolnil pred Bledom na Istrabenzovi črpalki in avto dela brez problema in tudi užiga normalno???
Pa to ni res ej. Bom vidu kaj bo v naslednjih dneh, zdaj bo spet treba it počas nafilat. ;) :laugh
Lep pozdrav!
Zelo možno. Še posebej, če je mala črpalka z malo zaposlenimi.
Stilus,ce se bos odlocil ti v kaksnem enem do dveh mesecev prodam 323i ,da vidis kaj je sest cilindrov..Narocil sem si novega.Tudi BMW ja seveda.
lp :beer
robberrt
13.10.2003, 15:41
am k si ze glih reku :beer kdaj ga bomo pil na nov avto? :cool
Decembra oz zacetek januarja!!
:beer
Problem z gorivom je bil ekrat poleti v Trbovljah, ko so po nesreči zmešali 95 in nekaj dizla. Veliko jih je imelo podoben problem glede cukanja in črnega dima.
Nato so vsem vrnili denar in stroške popravilla (če so bili).
LP
boripi, kaj pa bo prislo na dvorišče!?
Kakšna pa bo približno prodajna cena za tvojega!?
Stilus,ce se bos odlocil ti v kaksnem enem do dveh mesecev prodam 323i ,da vidis kaj je sest cilindrov..Narocil sem si novega.Tudi BMW ja seveda.
lp :beer
Dej povej kok je cena za tvoj avto, pa mal napisi o njem itd.....mater sem kr mal zacel oci metat za 323 i....nevem eni pravjo da sem nor :crazy , men je pa vedno bolj vsec.... :ok2
LP, Rock
Mal bom sel dol !! (po konjih in po cilindrih)
320D
Upam ,da mi ne bo zal!!
Ena "pa saj ni res, pa je..."
Je možno, da je na Petrolovi črpalki, kjer ponavadi tankam, kakšna voda vmes ali kaj takega? Zadnji tank sem napolnil pred Bledom na Istrabenzovi črpalki in avto dela brez problema in tudi užiga normalno???
Pa to ni res ej. Bom vidu kaj bo v naslednjih dneh, zdaj bo spet treba it počas nafilat. ;)
Lep pozdrav!
ja je to cisto mozno......sam sem videl to pozimi....ko je bilo -20 sem tankal v slov.bistrici(nikol več od takrat) avto je trokiral in kr na 1500-2000 obratih laufal v prostem teku....sem peljal k mehaniku,ki mi je par dni prej naredil servis...je rekel da je to bencin....da so ze bili 3 puntoti pri njemu in so imeli enako tezavo,ko se pa avto segreje pa je dokaj normalno laufal....
po novem tanku bencina je bilo vse ok...sam oni petrol v slo.bistrci me ne vidi nikol vec :ok2
boripi: Kdaj lahko pridem na testno vožnjo ? :laugh
Lep pozdrav!
320D
Upam ,da mi ne bo zal!!
Tudi jaz razmisljam o nakupu novega rabljenega avta,pa se se nisem odlocil ali bi vzel 323i l.2000 al pa 320d l.2000.Zakaj si se ti odlocil za 320d?
Možno je, de imaš probleme s katalizatorjem - lambda sonda ne dela v redu in potem avto dlje časa vžiga, nima prave moči, pa še poraba je ponavadi malo večja. :napaka
A ti kaj smrdi iz auspuha - pol bi znala bit sonda.
Bratrancu je 520i vžigal skoraj 10 sekund, neki časa je laufal normalno, pol je pa začel cukat. Na servisu so ga dal na tester in je pokazal, da je sonda fuč. Ko so sondo odklopli je blo spet v redu. :ok
320D
Upam ,da mi ne bo zal!!
Glavno, da ostaja na dvorišču BMW, ker saj veš.............
VSE OSTALO SO SAMO PREVOZNA SREDSTVA!!! :ok :-D
P.S. Cena 323i!?
enkrat sem bral anketo (pa tudi tu bi jo bilo pametno izvest) .. in zanimivo .. mislim, da je bilo 100% anketirancev prepricanih, da ima boljse zmogljivosti, kadar tankajo na OMV. Jaz sem to razliko opazil ze kot naiven in razuzdan mulc, zato si tega nisem posebej gnal k srcu. Sicer sem vec ali manj vedno tankal na OMV, ampak ko je zadeva postala "sirsa", sem se se drugic zamislil.
Vse sorte se govori o bencinskih. baje, ce prehitro gre po denarju, tece manj, kot kaze znesek. Ahja. :ok2
Gerchy, na anketo sem odgovoril prej, kot pa sem prebral ta tvoj post. Torej je moj odgovor v anketi objektiven :laugh
Haj,
Tako za 320 sem se odlocil ,ker cez leto in pol pride nova trojka,potem sem pa razmisljal ,da imam tega cca 2 leti in pol ,pa ker je dizel ga bom mogoce malo lazje prodal,potem si pa omislim novo serijo tri ,nekaj spet z sestimi cilindri.
Stilus za tega 323i naceloma ze imam kupca,lahko se pa zmeniva za kaksno probno voznjo tam nekje v novembru ,ko pridem nazaj .
:beer
boripi:
Ce bos sel iz 323i na 320d ti bo sigurno zal!!!
Za dev leti potem bo pa nova serija tri ,potem pa spet sestcilindrov.. :beer
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.