PDA

Ogled polne verzije : SnowCat

oitge
5.12.2002, 15:08
Ali ima kdo izkusnje z SnowCat plastičnimi verigami,
kako se kaj obnesejo, kako dolgo zdrzijo?

www.efekt-sg.si/snowcat/
www.bartog.si

Lp
oitge

E30
7.12.2002, 11:38
Pr nas doma jih mamo za okras ze kakih5 let. Mislm da skor od takrat ko so jih zaceli prodajat. Dokler jih montiras na toplem doma v garazi ni problema. Ko ti pa zagusti na cesti v snegu se moras pa Madzarovic pisat da jih gor dobis. :napaka No ja sej pomagajo, ampak verige dosti bolj ker majo manjso povrsino.

oitge
4.2.2003, 23:14
danes sem jih prvič dal gor, seveda jih nisem nikoli probal na suhem, :napaka moram rečt da človk res kolne kot madžar zraven, :damn
klasične ketne so mala šala,
ampak se mi zdi da, bo vaja naredila mojstra.

lp
oitge

gerchy
4.2.2003, 23:54
Po sliki sodec so to nekaj podbonega kot PRAKTIS - ce ne celo isto. Jaz osebno sem bil kar zadovoljen, prisel sem prakticno vsepovsod. Montaza pa zahteva "celega" cloveka.
prednosti / slabosti

- premikanje vozila pri montazi
- stikanje (na notranji strani)
- gumijasti obroci (za montazo le-teh bi potreboval fitness)
- zahtevno opravilo pri nizkih temp. (gumijasti obroci postanejo neprozni)

+ uporabnost na sneznih podlagah
+ fleksibilnost (omogoca uporabo na stevilnih dimenzijah)
+ razmeroma tiha voznja

in se btw .. imam za prodat en komplet teh verig :>

Martin ///M
5.2.2003, 07:49
a 14 colskih gerchy? mogoce bi jih moj foter kupu za svoj avto, ker mamo vsak let probleme s s negom, kr smo v dolini, tko da jst se ze 2dni nisem vozil z mojim avtom :jok

LILE
5.2.2003, 08:14
Jaz vozim že vso zimo z zimskimi gumami (PILOT) in nimam nikakršnih težav. Plastične verige pa smo dali enkrat na službenega golfa že en dan prej, pol pa sploh ni bilo snega pa smo se pelali na Roglo in nazaj po kopnem he he in so zdržale edino nikoli jih niso več gor dal.... :-D

gerchy
5.2.2003, 09:36
a 14 colskih gerchy? mogoce bi jih moj foter kupu za svoj avto, ker mamo vsak let probleme s s negom, kr smo v dolini, tko da jst se ze 2dni nisem vozil z mojim avtom :jok

Ja, saj pravim, da jih je mogoce uporabljati za vec dimenzij. Trenutno so gor "sponke" za 175/65 R14, prilozene pa so se ostale, tako da je izbor domenzij res sirok. Rabljene so bile vsega skupaj 4-krat.

525iX
5.2.2003, 14:15
Ne rabiš nobenih ketn pa plastike na gume tlačt , orng zimske gume , pamet v desno nogo pa gre , če ne zlepa pa zgrda... :eek2

Rolls-Royce
5.2.2003, 15:57
Jah nimajo vsi X nakonc

Martin ///M
5.2.2003, 18:32
Pa eni zvimo u dolini, pa mormo nekak vn pridt, pa ne gre ne zlepa ne zgrda, ce ni ketn gor :-D

Martin ///M
5.2.2003, 23:14
gerchy bom fotra vprasu, ce bi jih kupu, sam ne vem k zdej smo ze skidal, se ponavad vedno prepozno spomnemo na take stvari! :crazy