Ogled polne verzije : Kritika
Glede na to kar se zadnje čase dogaja na forumu, sem se odločil napisati par stvari, ki me motijo.
Mogoče se samo meni zdi (ali je res), da je forum padel na zelo nizko raven, ki vsekakor ni primerna glede na osnovni namen. Tričetrt tem o katerih se razglablja, tako nima nobene zveze z znamko Bmw in so totalno mimo vsega. Komunikacija poteka med nekaj desetimi, ki se osebno poznate iz vaših zbirnih mest, vsi ostali pa smo deležni kakega mimobežnega odgovora ali ignoriranja. Vsaka odprta tema, pa v večini primerov postane predmet hvaljenja in dokazovanja. Da ne govorim o obrekovanju in zavisti. Ali smo Slovenci res takšni?
Na tehnične zadeve se spozna le malo forumašev, vsi ostali hočejo odkriti toplo vodo in dobesedno »nabijajo« v tri ....... zgolj in samo za tratenje časa. Za karkoli specifičnega, pa se mora človek odpraviti čez mejo. (Samo poglejte si tuje forume lastnikov znamke BMW.)
Tu bi rad pohvalil Gerchy-jevo stran, ki je res polna uporabnih podatkov in informacij.
Najbolj pa me moti nedemokratičnost na forumu. Obstajajo pravila obnašanja in ta pravila naj bi veljala za vse. Tukaj pa je očitno, da temu ni tako. Torej, če najbolj popularni blatite in zaničujete nekoga, se to zdi vsem v redu, če pa se nekdo spotakne v nekoga izmed vam poznanim, se pa vse nezaželeno briše. Tukaj mislim tudi na zadnje objave g. Metoda.T, ki ga na žalost ne morem več citirati. Človek je imel svoje mnenje, četudi kritično, ki vam pač ni ustrezal in zato je letel. Bom po tej izjavi tudi jaz? Njega pa sem izbral prav zaradi tega, ker je popolnoma nevtralen in verjamem, da ni prišel na forum netit prepirov, temveč je le predstavil svoje mnenje.
Sledi torej napad name, ali pa mogoče premislek bralca.
Glede Metoda in njegovih izjav : meni je žal da nisem prebral kritike ki jo je napisal,vsak posameznik ima pravico do svojega mnjenja,pa naj bo to še tako kritično,le žaljivo naj ne bo....Projekt 316 je bil predstvljen javnosti zaradi tega da se vidi da se z timskim prijateljskim delom da narediti marsikaj z minimalnimi finančnimi sredstvi :ok če pa komu to ni všeč je pa povsem upravičen da napiše to. :)
Komunikacija poteka med nekaj desetimi, ki se osebno poznate iz vaših zbirnih mest, vsi ostali pa smo deležni kakega mimobežnega odgovora ali ignoriranja.
Maš kakšen bolj konkreten primer? :confused
Njega pa sem izbral prav zaradi tega, ker je popolnoma nevtralen in verjamem, da ni prišel na forum netit prepirov, temveč je le predstavil svoje mnenje.
Ga poznaš še iz kakšnih drugih forumov? Mislim da v tem primeru nebi tega napisal.
Njega pa sem izbral prav zaradi tega, ker je popolnoma nevtralen in verjamem, da ni prišel na forum netit prepirov, temveč je le predstavil svoje mnenje.
Ga poznaš še iz kakšnih drugih forumov? Mislim da v tem primeru nebi tega napisal.
Mar se ne piše stalno, kako je BMW forum boljši od ostalih, kako se "nivoja" niti ne da primerjat in da je tukaj "oh in sploh" super dobro.
Potemtakem se nebi smeli zgledovati po ostalih forumih, niti ukrepat tako kot drugje, temveč ga sprejeti v "duhu" nadforuma.
Sicer ne vem kaj je pisal, zdaj pa žal tudi ne morem več prebrati.
Saj se nis(m)o.
Po tem sodeč, vplivajo na določene odločitve moderatorjev tudi izkušnje iz ostalih forumov.
Kako bo torej?
Tole je letel na izjavo da ni prišel na forum netit prepirov.
In kje je dokaz, da je ta osebek prišel netit prepire?
Ali ni podajal svojega mnenja?
Ali ni podajal svojega mnenja?Se popolnoma strinjam z navedenim....napisal je svoje mnenje....kaj je počel drugje, nima popolnoma nobene veze, s kakšnim namenom je prišel sem. Če pa ste brisali napisano samo zaradi tega, ker so se drugi vmešavali notri in je nastala kregarija, pa to pomeni, da bi potem morali brisati prav vsako takšno zadevščino, kjer se nekdo drug vplete, kajnede? Če bi njegovo mnenje pustili, zbrisali pa tiste, ki so zganjali cirkus in offtopice, potem bi tema ostala na nivoju. Ampak to je samo moje skromno mnenje :laugh
Ali ni podajal svojega mnenja?
Baje da je tako napisal.
Brisano je bilo zato, ker določeni osebki niso sposobni komunikacije brez žaljenja. Metod je podal svoje mnenje pač brez vsakršne dlake na jeziku (sicer čitljivo in razumno), kot vedno, pa se najde kdo, ki doda duh primitivizma. Takšna debata je potem neplodna in neprimerna.
Pozdrav!
Jaz sem osebno za svobodo govora in tiska :)
Je pa res da trdovratno prepiranje kljub temu da ti par ljudi dokaže nasprotje negativno vpliva na moralo ter splošen ugled.
Forumi so za debato - katera ni mus da gre zmeraj v isti smeri. Vsakdo ki tukaj sodeluje mora poleg tega da napiše kako pikro imeti tudi zadosti debelo kožo za kake komentarje v njegovi smeri pa naj so še tako niski - pameten zadevo ignorira ter si misli svoje. Na koncu mora eden popustiti...
Sicer nisem imel prilike izvedeti kaj se je tukaj dogajalo z M* ampak dejstvo je da se da lepo opozoriti, grdo opozoriti ter na koncu izključiti vsakega na forumu ki bi preveč kazil ogled le tega.
Sem imel priliko videti, da so ljudje ki so pretiravali, večinoma niso bili izključeni, so pa vsaj bili od vseh ignorirani ter čez čas obupali ter sami odšli na kak drug forum :-D
Glede čiščenja postov pa ne vem kaj naj pravim, si še nisem belil glave s tem.
LP, BB
Metod T.
14.11.2005, 13:53
Zdravo,
zdaj pa fantje le hitro berite, ker ima po izkušnjah sodeč tale prispevek rok trajanja 30 minut.
Poskušal vam bom razjasniti nekaj drobnarij. Moji prispevki niso nikoli imeli namen in cilj netiti kakršnekoli prepire. Napisani so bili v dobri veri, da obstaja še kakšno drugo mnenje, kot poveličevanje dosežkov nekaterih na forumu. Očitno je to bilo narobe.
Meni se je zdelo (oz. se mi še vedno zdi), da je Edijev projekt rebuildanja E30 metanje denarja skozi okno, saj ga ni kleparja in ličarja na tem svetu, ki bi lahko kvalitetno pobarval avto ob soju petrolejke na domačem dvorišču, pa naj ima še toliko zagnanih prijateljev, ki so mu priskočili na pomoč. Podobno velja za izbiro barve. Vsaka barva je narejena za določen namen. Tako v avtomobilizmu poznamo barvo za podvozja in avto lak. To dvoje pač žal ni enako. Upam si tudi trditi, da bo avto spomladi zrel za ponovno barvanja, saj barva za podvozje ni obstojna in ne nadomešča laka. Je pa res, da so se fantje očitno čudovito zabavali.
Že včeraj (pa so moji prispevki čudežno izginili) sem si drznil vprašati, zakaj nekateri na forumu pljuvajo čez izdelek nekoga, ki je "predelal" svojega E30 (rdeč avto s KP tablicami, slikan v Ljubljani). Prepričan sem, da je lastnik v svoj projekt vložil vsaj toliko časa in denarja ter pomoči prijateljev kot Edi. Pa je potrebno usekati po njem. Ker je naredil zmazek. In ker ni član foruma in ker ne hodi ob nedeljah na pir v Pržija. Dvojna merila na celi črti torej.
Administrator foruma pa naj sedaj hitro zbriše moj prispevek, ker izraža drugačno mnenje, je hkrati nekulturno napisan in neti prepire. Ja med kom vendar pa naj netim prepire? Očitno sem nekaj revčkom stopil na rep in temu se zdaj reče netenje prepira. Kaj pa za demokratično izražanje mnenj še niste slišali? Nekateri boste pač še malo morali odrasti. Nedemokratičnost je žal vrlina revčkov, ki se ne morejo ali neznajo braniti z besedami ali z dejanji. V mislih imam revčke, ki z latovščino in načinom "piši kao što govoriš" sodelujejo na forumu in so zase prepričani, da so največji heroji. V resnici pa svoje lastne komplekse zdravijo iz največje anonimnosti domačega računalnika, da ne bi izdali, da so lastniki slovenskega potnega lista šele od leta 1991.
In zdaj udarite po meni, dokler je moj prispevek še berljiv,
LP Metod.
Austin Powers
14.11.2005, 13:53
Jaz sem tudi mnenja, da je bil izbris nepotreben.
Pač, če zadeve uidejo iz rok, se napiše opozorilo in če ni nič bolje, ban.
Brisanje pa se tukaj izvaja tako, da ti ni potem nič več jasno, kaj naj bi preostanek postov sploh pomenil.
Tako temo raje preprosto zaklenite, za zgled, kaj se NE dela.
Ti izbrisi so popolnoma mimo.
Nestrpnost pa ravno tako. Z vseh strani.
LP
Austin
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 13:55
No v tej temi bi se dalo zeloooo veliko povedati glede obnašanja in žaljenja na forumu. Ravno prejšnji teden sem bila osebno vpletena v to in da vam povem, da mi je ZELLLOOOO žal, da sem se spustila na ta nivo in podlegla provociranju.
Glede brisanja poustov se mi zdi pa takole. Jaz bi jih pustila gor.Sej živimo v svobodni državi, kjer lahko govorimo kar hočmo in povemo svoje mnenje. Res pa je, da če ne bi bilo reda, bi bil na forumu en sam drek in vsi bi se samo kregali :damn
Aja...pa še eno vprešanje: Ali so kaznovani oz. prejmejo opozorilo tisti, ki zeloooo radi provocirajo? Verjetno ne bi blo tok kreganja če bi že na začetku prve provokacije dobila oseba opozorilo :confused.
LP :puslc
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 14:08
Aja..ni mi pa žal, da sem napisala svoje mnenje oz. več mnenj, ki so bila na žalost izbrisana. Mogoče je bilo narobe to, da sem bila preveč direktna in sem svoje misli izlila v poust kot sem takrat pač mislila. Nekateri pa pišejo cele romane, da po ovinkih povejo, da se jim to ne zdi prav :napaka
Metod...dobro si napisal :ok
Metod T.
14.11.2005, 14:15
Oj, projektna šefica,
očitno je res, da ljudi moti neposrednost. Če sranje zaviješ v celofan in gor namontiraš še čudovito rdečo pentljo je zadeva čisto drugačna. Pojavi se le ena težavica. Nekateri potem ne razumejo, kaj je pesnik s tem želel povedati....
LP Metod.
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 14:23
Oj, projektna šefica,
očitno je res, da ljudi moti neposrednost. Če sranje zaviješ v celofan in gor namontiraš še čudovito rdečo pentljo je zadeva čisto drugačna. Pojavi se le ena težavica. Nekateri potem ne razumejo, kaj je pesnik s tem želel povedati....
LP Metod.
Heheheh...lepo in pametno povedano. :ok
Jz bom še naprej ostajala direktna, pa če je komu prav ali ne, samo na tak nivo se pa nikoli več ne spustim. :-D
Jz pravim...najbolje in najvljudnejše se je pogovoriti na 4 oči.In kot sem napisala zadnjič : Na forumu je itaq vsak pameten, ko pa pride do situacije v živo, pa vsi jajca doma pozabjo.A ni to čudn?
Točno tako sem napisala in še enkrat bom. In itaq bo tale poust brisan, ker je povedano preveč realno...ali ne?
Metoda T. sicer ne poznam ne osebno, ne iz drugih forumov, niti me ne zanima, iz kakšnih razlogov je prišel na ta forum... pripomnil bi le to, da bi lahko bil večini na tem forumu za zgled, kar se tiče čitljivosti, slovnične pravilnosti in nivoja objavljenih postov.
Ne vem, kaj si vsi toliko ženete k srcu vse te (večinoma brezpredmetne objave). Stvar je nadvse preprosta. Dokler se bodo med debatami objavljale besedne fraze ala ".. boš iskal zobe ... " in podobne, se bodo objave pač brisale, ker je to pač daleč od produktivnega pogovora.
Vsakdo se je ob prijavi strinjal s pravilnikom. "Vrata" so še vedno na enakem mestu!
Kot vidite, Metod ni bil odstranjen, tako da lahko svoje mnenje poda še enkrat, od ostalih pa je odvisno, kako se bodo na pisanje odzvali.
Austin Powers
14.11.2005, 14:52
Gerchy, se strinjam, ampak, Metod ...boš iskal zobe... ni napisal...in torej, zakaj je potrebno brisati njegova mnenja? :confused
Sicer pa...delo moderatorjev je verjetno na non debatable listi, tako da je vseeno, če še kaj napišem ali pa ne... :laugh
LP
Austin
Ne vem, kaj si vsi toliko ženete k srcu vse te (večinoma brezpredmetne objave). Stvar je nadvse preprosta. Dokler se bodo med debatami objavljale besedne fraze ala ".. boš iskal zobe ... " in podobne, se bodo objave pač brisale, ker je to pač daleč od produktivnega pogovora.
Vsakdo se je ob prijavi strinjal s pravilnikom. "Vrata" so še vedno na enakem mestu!
Kot vidite, Metod ni bil odstranjen, tako da lahko svoje mnenje poda še enkrat, od ostalih pa je odvisno, kako se bodo na pisanje odzvali.
Gerchy, saj ste tukaj že ničkolikokrat dokazali, da je to pussy forum, kjer je treba povedat svoje mnenje na krščanski način, drugače je takoj označen kot žalitev oz. grožnja - pa ne le ciljni publiki ampak kar "nivoju foruma".
Ne vem kolikokrat bo še treba povedat, da kar je nekaterim "na oblasti" tega foruma žaljivo in nesprejemljivo zaradi osebnih prepričanj, ni nujno tudi ostalim, sploh pisočim, kar pa je potrebno upoštevat in ne silit svojih prepričanj o bontonu drugim - samo zato ker lahko.
Naučili pa se niste iz tega nič, saj ni prvič, da se je kaj takega zgodilo - nemara celo nalašč?
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 14:58
Gerchy, saj ste tukaj že ničkolikokrat dokazali, da je to pussy forum, kjer je treba povedat svoje mnenje na krščanski način, drugače je takoj označen kot žalitev oz. grožnja - pa ne le ciljni publiki ampak kar "nivoju foruma".
Ne vem kolikokrat bo še treba povedat, da kar je nekaterim "na oblasti" tega foruma žaljivo in nesprejemljivo zaradi osebnih prepričanj, ni nujno tudi ostalim, sploh pisočim, kar pa je potrebno upoštevat in ne silit svojih prepričanj o bontonu drugim - samo zato ker lahko.
Naučili pa se niste iz tega nič, saj ni prvič, da se je kaj takega zgodilo - nemara celo nalašč?
Točno tako in nič drugače :ok :ok :ok
Posti so bili izbrisani zaradi odzivov na njegovo pisanje. Izbris žaljivk in groženj ter zaklep teme pa ne bi bil fer do avtorja teme, ker konec koncev ni kriv, da se je tema sprevrgla v osebni obračun med uporabniki.
Še enkrat bom napisal, ker nekaterim očitno še vedno ni jasno. Če ste mnenja, da je kateri od moderatorjev nepravilno ravnal, svojo pritožbo naslovite na kateregakoli moderatorja ali admina. V pravilih jasno piše, da se o odločitvah ne bo razpravljalo javno. Ko se vam zgodi krivica, to povejte takrat, ne da moramo potem poslušat jokanje za pol leta nazaj.
To, da je potrebno svoje nestrinjanje pisati ne-javno, je res odlična poteza, mar ne? Kaj lepšega, če se že nekdo ne strinja, celo argumentirano, če celo "vodstvo" spozna svojo neumno zmoto, naj to lepo ostane pospravljeno pod preprogo.
Ali morda izvajate pripravniško službo za slovenske politike? Zgleda že tako.
Knjiga pohval in pritožb je zmeraj javna. Če mi nekaj ni všeč bom to tudi javno povedal, primarno zaradi tega, ker imaš potem tudi ti, kot odgovorni, svoje obveze in pritisk, da zadevo rešiš.
V svetu drugače za take zadeve ponavadi skrbijo mediji. No, tukaj smo vsi del medija in ga izkoriščamo čimbolj učinkovito.
Nihče ne "joče" o preteklih zadevah (ki so bile mimogrede tudi "pospravljene"), temveč navajam zgolj dejstvo, da se tukaj nič ni spremenilo, da se neumnosti in samovolja ponavlja in ponavlja...
Ha Ha je vse kar imam za povedat na odgovor nekaterim osebkom v tej temi ter na njihove poste :)
Puhek, a veš da si že kot pokvarjena plošča, ko vsako stvar označiš kot pussy ali krščansko. Kot bi poslušal naše politike, ki vedno eno in isto ponavljajo. Pojasni mi prosim na PS, da ne bova tu smetila, kakšen je ateistični način, kakšen krščanski, islamistični, budistični...
Zanimivo se mi zdi pa predvsem to, da si napisal, da ne veš kaj je pisalo v izbrisanih postih, a vendar veš, da je bil izbris napačen. :confused Po tej izjavi sklepam, da tvoje pisanje leti predvsem na pretekle zadeve...
Sicer ne vem kaj je pisal, zdaj pa žal tudi ne morem več prebrati.
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 15:19
Ha Ha je vse kar imam za povedat na odgovor nekaterim osebkom v tej temi ter na njihove poste :)
Ammm...Tomzl a se ti tole ne zdi provociranje?Kje ste zdej moderatorji in admini, da opozorite provokatorja, ki si ne upa niti svojega mnenja podat, ko gre za konkretno stvar in ko imamo karte na mizi? :flipa
Evo nivo foruma :)
LP
Puhek, a veš da si že kot pokvarjena plošča, ko vsako stvar označiš kot pussy ali krščansko. Kot bi poslušal naše politike, ki vedno eno in isto ponavljajo. Pojasni mi prosim na PS, da ne bova tu smetila, kakšen je ateistični način, kakšen krščanski, islamistični, budistični...
Zanimivo se mi zdi pa predvsem to, da si napisal, da ne veš kaj je pisalo v izbrisanih postih, a vendar veš, da je bil izbris napačen. :confused Po tej izjavi sklepam, da tvoje pisanje leti predvsem na pretekle zadeve...
Kot prvo, to ni smetenje teme, temu se reče diskusija. Če se ne strinjam s teboj, še ne smetim.
Kot drugo, nisem pristaš, da bi bilo delovanje kakorkoli v korelaciji s katerimkoli pridevnikom, najsibodi to verske narave, nacionalne ali spolne. Zatorej ti ne bom pisal, kakšni so drugi načini, lahko pa ti povem, da bi bilo (glede na populacijo, ki obiskuje forum) edino pravilno, če bi deloval v "strojnem" načinu. Se pravi, nečustveno in neprizadeto zaradi - morda tebi - žaljivega pisanja.
Ampak to je moje mnenje, katerega bom zagovarjal, in očitno s časom lahko tudi tebi dokazal, da kar pravilno zagovarjal.
Kar pa se tiče tokrat pobrisanega posta; je sam g. Trobec napisal svoje mnenje, s katerim se v celoti strinjam, nato je tudi gerchy podal nek izsek (v stilu), po katerem je jasno razvidno, kako je bilo pisano.
Pač ne berem površno.
In sklepaš narobe.
Ammm...Tomzl a se ti tole ne zdi provociranje?Kje ste zdej moderatorji in admini, da opozorite provokatorja, ki si ne upa niti svojega mnenja podat, ko gre za konkretno stvar in ko imamo karte na mizi? :flipa
LP
Kaj si se pa ti dvignla? Kdo pa mislis da si? Spust se mal na realna tla pa se normalno obnasi.
Kot prvo, to ni smetenje teme, temu se reče diskusija. Če se ne strinjam s teboj, še ne smetim.
Kot drugo, nisem pristaš, da bi bilo delovanje kakorkoli v korelaciji s katerimkoli pridevnikom, najsibodi to verske narave, nacionalne ali spolne. Zatorej ti ne bom pisal, kakšni so drugi načini, lahko pa ti povem, da bi bilo (glede na populacijo, ki obiskuje forum) edino pravilno, če bi deloval v "strojnem" načinu. Se pravi, nečustveno in neprizadeto zaradi - morda tebi - žaljivega pisanja.
Ampak to je moje mnenje, katerega bom zagovarjal, in očitno s časom lahko tudi tebi dokazal, da kar pravilno zagovarjal.
Kar pa se tiče tokrat pobrisanega posta; je sam g. Trobec napisal svoje mnenje, s katerim se v celoti strinjam, nato je tudi gerchy podal nek izsek (v stilu), po katerem je jasno razvidno, kako je bilo pisano.
Pač ne berem površno.
In sklepaš narobe.
Puhek, glede na to, da ne bereš površno, mi prosim napiši, kdaj sem napisal, da je bil vzrok za izbris Metodovo pisanje? Gerchy in jaz sva ti lepo napisala razlog izbrisa. Dejstvo je, da je velika večina (sodeč po odzivih) vzela Metodovo pisanje kot provokacijo. Naj spet ponovim, da nikjer nisem zapisal, da je to moje mnenje. Glede na žaljivke in grožnje, ki so sledile so torej uporabniki smatrali njegovo objavo kot provokacijo in se (po moji oceni) pretirano odzvali. Verjetno zaradi njegovega slovesa po drugih forumih ali biločesa drugega.
Lahko bi pobrisal vse razen Metodovega prvega sporočila, ampak bi se celotna zadeva spet ponovila, začaran krog. Ocenil sem, da je izbris Metodovega sporočila skupaj z ostalimi manjše zlo, kot da zaklenem celotno temo. Pravilnost tega dejanja pa seveda lahko vsak ocenjuje po svoje.
@Totally_sexy
A si opazila, da si ti edina, ki v celotni temi uporablja besedo provokacija? Sklepam, da si potem tudi ti vzela Metodovo pisanje kot provokacijo, sicer ne vem, zakaj bi zdaj poskušala to pripisat Pillle-jevemu odgovoru. :confused
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 15:46
LP
Kaj si se pa ti dvignla? Kdo pa mislis da si? Spust se mal na realna tla pa se normalno obnasi.
Pille midva se bova mal drgač pogovarjala, veš? Jz sm na realnih tleh, nisem pa na tvojem neandertalskem nivoju- če veš kaj to pomeni :crazy .Prvič in zadnjič si me sprovociral, da sem ti spisala malo manj kot grozilni poust. Zdej pa zard mene če se razpočiš- tale poust je zadnji, ki sem ti ga namenila in zaključila pogovor s tabo. :wink
LP
Puhek, glede na to, da ne bereš površno, mi prosim napiši, kdaj sem napisal, da je bil vzrok za izbris Metodovo pisanje? Gerchy in jaz sva ti lepo napisala razlog izbrisa. Dejstvo je, da je velika večina (sodeč po odzivih) vzela Metodovo pisanje kot provokacijo. Naj spet ponovim, da nikjer nisem zapisal, da je to moje mnenje. Glede na žaljivke in grožnje, ki so sledile so torej uporabniki smatrali njegovo objavo kot provokacijo in se (po moji oceni) pretirano odzvali. Verjetno zaradi njegovega slovesa po drugih forumih ali biločesa drugega.
Lahko bi pobrisal vse razen Metodovega prvega sporočila, ampak bi se celotna zadeva spet ponovila, začaran krog. Ocenil sem, da je izbris Metodovega sporočila skupaj z ostalimi manjše zlo, kot da zaklenem celotno temo. Pravilnost tega dejanja pa seveda lahko vsak ocenjuje po svoj.
...
Nisi napisal, si pa v končni fazi kot administrator odgovoren za dejanja tvoje ekipe. Tvoja služba, dolžnost je, da veš zakaj in kako se briše - kar sta tudi napisala.
Če so ostali uporabniki nekaj "smatrali" to ni problem Metoda. To je njihov problem, kateri pa rata tvoj. Rešuješ ga, nepravilno.
Kot analogijo naj postavim primer:
Rešilec je na nujni vožnji. Divja skozi naselje in vnaša "nemir". Nekdo se zaradi svoje nepodučenosti zakona ali pa ker mu gredo sirene na živce - zaleti vanj. Mar naj, zavoljo čim manj nesreč, sedaj ukinemo rešilce, oz. njihove nujne poti? Mislim da ne.
Metodu je bila storjena krivica zaradi (očitno) nerazumevanja uporabnikov IN moderatorjev/adminov.
In če boš še kar naprej delal po tvojem principu "najmanjšega zla", bi bilo smotrno, da onemogočiš uporabo foruma vsem, ki ne pripadajo samo eni, istomisleči skupini. No, take skupine v realnosti ni, boš zato zaprl forum?
Po logiki je taka tvoja pot...nesmiselna.
Jz sm na realnih tleh, nisem pa na tvojem neandertalskem nivoju- če veš kaj to pomeni :crazy . LP Bejba, brez zamere, ampak tole je bilo napisano zelo "pod nivojem" :napaka potemtakem bi moral biti izbrisan tudi tvoj post, ker ne izražaš mnenja, temveč neposredno ponižuješ uporabnika tega foruma :confused in to brez razloga kakopak?! Brez zamere, sej veš - freedom of speach & stuff :ok2
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 15:52
@Totally_sexy
A si opazila, da si ti edina, ki v celotni temi uporablja besedo provokacija? Sklepam, da si potem tudi ti vzela Metodovo pisanje kot provokacijo, sicer ne vem, zakaj bi zdaj poskušala to pripisat Pillle-jevemu odgovoru. :confused
Ne motodovega pisanja nisem vzela kot provokacijo (a sem kje to napisala slučajno in od kje to sklepaš :uh )
S Pilletom pa sva zadnjič imela hud boj v temi, ki se je vrtelo okoli proelerja in sedaj je zaklenjena- hvala bogu, ker če ne bi se pobili med sabo :napaka . In mislim, da pilletov poust ni nič drugega kot provokacija- če seveda sploh lahko uporabim besedo provokacija...al je ta zdej prepovedana?
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 15:53
Jz sm na realnih tleh, nisem pa na tvojem neandertalskem nivoju- če veš kaj to pomeni :crazy . LP Bejba, brez zamere, ampak tole je bilo napisano zelo "pod nivojem" :napaka potemtakem bi moral biti izbrisan tudi tvoj post, ker ne izražaš mnenja, temveč neposredno ponižuješ uporabnika tega foruma :confused in to brez razloga kakopak?! Brez zamere, sej veš - freedom of speach & stuff :ok2
Seveda je tole moje mnenje..povem pač kot je. :ok2
Seveda je tole moje mnenje..povem pač kot je. :ok2Že, že....ampak njega kregaš zaradi stvari, ki jo konstantno tudi sama počneš... :laugh nisi glih za vzor :laugh
Spet smo na začetku. OK, Puhek, man to man, povej ponovno naravnost, kaj je smisel tvojega uporništva. Če si prav razlagam, bi morali pustiti vse prostaške in primitivne izpade, katera so bila rezultat na Metodovo mnenje? In kaj bi s tem dosegli? Morda to, da vnovič dokažemo, da ljudje - slovenci ne prenesemo kritike? Najzanimiveje je seveda to, da so imeli največ za povedati ravno tisti, ki niso bili avtorji teme, niti niso sodelovali v zloglasni obnovi.
Spet smo na začetku. OK, Puhek, man to man, povej ponovno naravnost, kaj je smisel tvojega uporništva. Če si prav razlagam, bi morali pustiti vse prostaške in primitivne izpade, katera so bila rezultat na Metodovo mnenje? In kaj bi s tem dosegli? Morda to, da vnovič dokažemo, da ljudje - slovenci ne prenesemo kritike? Najzanimiveje je seveda to, da so imeli največ za povedati ravno tisti, ki niso bili avtorji teme, niti niso sodelovali v zloglasni obnovi.
Ni nobenega uporništva, enostavno se ne strinjam z načinom dela tukaj in to pač povem.
Kaj bi dosegli, če bi pustili objave? Kaj pa se doseže na splošno z izmenjavo mnenj?
Če tretjega boli, da se uporablja "težak" jezik, ki se tukaj očitno je, pa naj teme ne bere.
V končni fazi pa je bil pobrisana tudi objava zaradi katere so ta sporna mnenja bila podana. In to zakaj? Da, kot je tomzl napisal, se kasneje zgodba ne ponovi?
Zaprite forum, ne bo se nič ponovilo, ali kako?
Nisi napisal, si pa v končni fazi kot administrator odgovoren za dejanja tvoje ekipe. Tvoja služba, dolžnost je, da veš zakaj in kako se briše - kar sta tudi napisala.
Če so ostali uporabniki nekaj "smatrali" to ni problem Metoda. To je njihov problem, kateri pa rata tvoj. Rešuješ ga, nepravilno.
Kot analogijo naj postavim primer:
Rešilec je na nujni vožnji. Divja skozi naselje in vnaša "nemir". Nekdo se zaradi svoje nepodučenosti zaleti vanj. Mar naj, zavoljo čim manj nesreč, sedaj ukinemo rešilce, oz. njihove nujne poti? Mislim da ne.
Metodu je bila storjena krivica zaradi (očitno) nerazumevanja uporabnikov IN moderatorjev/adminov.
In če boš še kar naprej delal po tvojem principu "najmanjšega zla", bi bilo smotrno, da onemogočiš uporabo foruma vsem, ki ne pripadajo samo eni, istomisleči skupini. No, take skupine v realnosti ni, boš zato zaprl forum?
Po logiki je taka tvoja pot...nesmiselna.
Naj ti še jaz odgovorim v "rešilcih in nesrečah". :laugh Ne ukine se rešilcev, temveč se postavi pravila. Voznik rešilca ve, da je v primeru nesreče kriv on, saj vozi skozi rdečo luč, preko dovoljene hitrosti... Tako voznik rešilca točno ve kaj sme in kaj ne. Zato vedno ob vožnji skozi križišče (pa čeprav na nujni vožnji) voznik zmanjša hitrost, da se izogne morebitni nesreči. Enako lahko potem preneseš na Metoda. Sedaj je ugotovil, da je očitno svoje mnenje napisal tako, da ga je večina narobe razumela. Po pisanju sodeč je inteligenten človek, tako da bo torej naslednjič stvari zapisal na način, ki bo bolj sprejemljiv ostalim. Razen seveda, če je cilj pisanja provociranje ostalih. Preprosto.
Krivice se dogajajo vsak dan. Tako na forumu kot v družbi se ljudje srečujemo z ostalimi posamezniki. Vsi se prilagajamo drug drugemu. Včasih je treba pač svoje obnašanje prilagoditi okolici oz večini, sicer smo deležni burnih odzivov (pod predpostavko, da to ni naš cilj). Tako tudi otrok spoznava kje so meje dovoljenega. Proces socializacije se pač ne ustavi s tem, ko odrastemo.
Ni nobenega uporništva, enostavno se ne strinjam z načinom dela tukaj in to pač povem.
OK, vzeto na znanje. Hvala. :ok
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 16:11
Seveda je tole moje mnenje..povem pač kot je. :ok2Že, že....ampak njega kregaš zaradi stvari, ki jo konstantno tudi sama počneš... :laugh nisi glih za vzor :laugh
Jz nobenega ne kregam. Povedala sem svoje mnenje in niti slučajno NOČEM bit na TEMU forumu komu za vzor :napaka
Ah sej...itaq je vse skupi brez veze, ker bo tema čez eno uro zaklenjena.Nima pomena, da se debata nadaljuje, ker ne bomo nikamor pršli.
Zdej pa želim lep dan vsem :ok
Naj ti še jaz odgovorim v "rešilcih in nesrečah". :laugh Ne ukine se rešilcev, temveč se postavi pravila. Voznik rešilca ve, da je v primeru nesreče kriv on, saj vozi skozi rdečo luč, preko dovoljene hitrosti... Tako voznik rešilca točno ve kaj sme in kaj ne. Zato vedno ob vožnji skozi križišče (pa čeprav na nujni vožnji) voznik zmanjša hitrost, da se izogne morebitni nesreči. Enako lahko potem preneseš na Metoda. Sedaj je ugotovil, da je očitno svoje mnenje napisal tako, da ga je večina narobe razumela. Po pisanju sodeč je inteligenten človek, tako da bo torej naslednjič stvari zapisal na način, ki bo bolj sprejemljiv ostalim. Razen seveda, če je cilj pisanja provociranje ostalih. Preprosto.
Krivice se dogajajo vsak dan. Tako na forumu kot v družbi se ljudje srečujemo z ostalimi posamezniki. Vsi se prilagajamo drug drugemu. Včasih je treba pač svoje obnašanje prilagoditi okolici oz večini, sicer smo deležni burnih odzivov (pod predpostavko, da to ni naš cilj). Tako tudi otrok spoznava kje so meje dovoljenega. Proces socializacije se pač ne ustavi s tem, ko odrastemo.
Teh pravil ti nimaš zapisanih, zategadelj se ravno Metod, kot inteligentna oseba ni mogel po njih ravnati. Vse je le v glavah peščice ljudi.
In preprosto, če nekdo nekaj napiše, v drugačnem stilu kot ga ti pričakuješ, to še ne pomeni frustracije. Morda ti hoče kdo, kdaj odpreti okno iz nekega oblačka ven, pa niti tega ne vidiš.
Procesa socializacije ti, s svojimi pravili, v nikomer ne boš mogel uveljavljat, kaj šele spreminjat. Ni tvoja pravica od nikogar zahtevat kako naj se obnaša, do kogarkoli. Ti imaš le moč brisanja oddanih sporočil in zaklepanja računov uporabnikom. Tvoja moč je mizerna, pa še tisto, kar jo imaš jo uporabljaš, ponavljam, narobe.
Ne dojameš?
Tudi sam sem mnenja da takili odgovori pripomorejo k nizanju nivoja - posmehovanje :) Pa to ni bil prvi tak post omenjene osebe (PiLLLe).
Jz nobenega ne kregam. Povedala sem svoje mnenje in niti slučajno NOČEM bit na TEMU forumu komu za vzor :napaka
Ah sej...itaq je vse skupi brez veze, ker bo tema čez eno uro zaklenjena.Nima pomena, da se debata nadaljuje, ker ne bomo nikamor pršli.
Ne, kregaš ne, skoraj groziš pa ja! :laugh kar je olajševalno ali kako?! :crazy Ni fora, da si komurkoli za vzor, verjamem, da je vsak uporabnik tega foruma dovolj poseben, da se mu ni treba zgledovati po tebi, vendar je nekako kristalno jasno, da če nekoga napadaš, da je neandertalec zaradi tega, ker pove svoje mnenje, ki ga pač ne želiš slišati v nepopačeni obliki, potem se vsaj ti trudi, da ne boš ponavljala njegovih t.i. "napak" v še bolj nizki obliki....to je tako, kot če mama zaloti svojo hčerko kaditi in ji dodeli house arrest za tri mesece, v bistvu pa je sama aktivno kadila že med nosečnostjo le-te hčerke...sorry, ni logike?! Zakaj nekoga javno linčaš zaradi stvari, ki jih tudi sama počneš?! Pa ne jemlji tega karkoli osebno, sam pač jaz ne bi bila jaz, če ne bi povedala, da mi ni kul. Sem pa vsaj fer in nežaljiva.
Da se debata nadaljuje, je vsekakor ključnega pomena, saj so mnenja vedno dobrodošla...da se umikaš iz le-te je najbrž zato, ker nimaš več idej za reply-je?! Ne vem no...zaklenila pa se bo samo v primeru, da boš nadaljevala v tem slogu, kakor si začela (ali pa kdo drug).
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 16:25
Tudi sam sem mnenja da takili odgovori pripomorejo k nizanju nivoja - posmehovanje :) Pa to ni bil prvi tak post omenjene osebe (PiLLLe).
HVALA :respect :respect, vsaj nekdo, ki ve za kaj se gre.Sm že mislna, da sem 1 proti nevem kolk ljudi. Tenkju :beer
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 16:33
Ne, kregaš ne, skoraj groziš pa ja! :laugh kar je olajševalno ali kako?! :crazy Ni fora, da si komurkoli za vzor, verjamem, da je vsak uporabnik tega foruma dovolj poseben, da se mu ni treba zgledovati po tebi, vendar je nekako kristalno jasno, da če nekoga napadaš, da je neandertalec zaradi tega, ker pove svoje mnenje, ki ga pač ne želiš slišati v nepopačeni obliki, potem se vsaj ti trudi, da ne boš ponavljala njegovih t.i. "napak" v še bolj nizki obliki....to je tako, kot če mama zaloti svojo hčerko kaditi in ji dodeli house arrest za tri mesece, v bistvu pa je sama aktivno kadila že med nosečnostjo le-te hčerke...sorry, ni logike?! Zakaj nekoga javno linčaš zaradi stvari, ki jih tudi sama počneš?! Pa ne jemlji tega karkoli osebno, sam pač jaz ne bi bila jaz, če ne bi povedala, da mi ni kul. Sem pa vsaj fer in nežaljiva.
Da se debata nadaljuje, je vsekakor ključnega pomena, saj so mnenja vedno dobrodošla...da se umikaš iz le-te je najbrž zato, ker nimaš več idej za reply-je?! Ne vem no...zaklenila pa se bo samo v primeru, da boš nadaljevala v tem slogu, kakor si začela (ali pa kdo drug).
Samo povej mi če veš kaj sva mela s pilletom in vse bo takoj kristalno jasno. S čim pa grozim? Nič ne zamerim, povedala sem kaj si o njem mislim in zame velja isto: če ne bi povedala kot si mislim, pač to ne bi bila jaz :ok
Lepo sem povedla, da debata z moje strani ne bo šla več naprej...vi kar debatirajte nimam nič proti. End of story.Jz mam par drugih pomenbnih stvari za opravt.
Lepo se imejte :hello
Puhek, daj začni bolj natančno brat, kaj pišem. Nisem govoril o pravilih foruma, ampak o pravilih obnašanja, ki veljajo v družbi. Gre za nepisana pravila, ki jih večina kar uspešno upošteva, torej ne morejo biti tako komplicirana. Razlog torej ni to, da so nenapisana. Vsaka skupina ima svoja nenapisana pravila in novi člani, jih v začetku tudi kdaj prekršijo. Kot sem že napisal, ne vem, zakaj je bil tak buren odziv na Metodovo pisanje. To naj ugotovi sam.
Nikjer nisem niti omenjal, da kakorkoli koga socializiram, to počne okolica sama. V tem primeru je šla pač stvar predaleč in sem pobrisal vsa neprimerna sporočila.
da sem ti spisala malo manj kot grozilni poust. Zdej pa zard mene če se razpočišLPDovolj nazorno? Sicer pa...hvala bogu, da imamo drugačna mnenja, je vsaj forum bolj pestre oblike :ok2
Kritika naj bo dobronamerna, nikakor ne žaljiva! :ok
LP
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 17:15
da sem ti spisala malo manj kot grozilni poust. Zdej pa zard mene če se razpočišLPDovolj nazorno? Sicer pa...hvala bogu, da imamo drugačna mnenja, je vsaj forum bolj pestre oblike :ok2
Ne ni dovolj nazorno...preberi še enkrat: malo manj kot grozilni poust sem napisala...in ne da mu grozim! Šlo se je pa za zadnjič, ko sva imela boje.
Ma jz ne vem no...a so samo mene učili brat v šoli al kaj? Pa še to...ne zastopim kako se lahko vtikate v stvari, ki se vas sploh ne tičejo?In še več...ki sploh ne veste za kaj se gre! Tale forum se je čist zares spustil na nizek nivo in zgleda da vsi ostali tudi z njim vred :crazy
Sej pravim...obup je vse skupaj in za :barf
Grozno kaj se dogaja...jz dajem odpoved, ker se mi res ne da ubadat s takimi stvarmi :stupid2
Svašta :napaka...@Cameron...se podpišem pod tvoj poust
Ma jz ne vem no...a so samo mene učili brat v šoli al kaj? Pa še to...ne zastopim kako se lahko vtikate v stvari, ki se vas sploh ne tičejo?In še več...ki sploh ne veste za kaj se gre! Tale forum se je čist zares spustil na nizek nivo in zgleda da vsi ostali tudi z njim vred :crazy
Sej pravim...obup je vse skupaj in za :barf
Grozno kaj se dogaja...jz dajem odpoved, ker se mi res ne da ubadat s takimi stvarmi :stupid2
Svašta :napaka...@Cameron...se podpišem pod tvoj poustNajbrž so te učili brat, kej druzga pa...hm...recimo neke normalne komunikacije brez žaljivk ne premoreš or what?! Res najboljše, da se umakneš... :ok
p.s.: kar je na forumu, je javno (beri: je namenjeno vsem), zato ne govori o nekem "vmešavanju" drugih...zasebnem spore z njim pa rešuj zasebno. Simple as that :cool
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 17:35
:umruodsmeha :umruodsmeha :umruodsmeha :funnypost
:umruodsmeha :umruodsmeha :umruodsmeha :funnypost
Posmehovanje... :) Ta tema se tice vseh, ki pisejo oz. pregledujejo ta forum. Kako si izboris mesto administratorja :confused
:umruodsmeha :umruodsmeha :umruodsmeha :funnypost...ko ne veš več, kaj bi napisala, so smajliji očitno res najboljša rešitev :ok
p.s.: a nisi vsaj 2x že rekla, da "daješ odpoved" oz.si zaključila v tej temi? :laugh
ToTALLy_SeXy
14.11.2005, 17:41
najbol da se tema zaklene al pa wat ever...ker če ne bomo jutri v novicah zgleda brali: Na BMW forumu so serijski morilci al pa kej podobnega :crazy
Tinchy..imaš pm :ok preberi 15x :ok2
Austin Powers
14.11.2005, 17:43
čikfajt :napaka
Yeee, nou let nou let... :napaka
Mislim, kam smo padli... :napaka
LP
Austin
najbol da se tema zaklene al pa wat ever...ker če ne bomo jutri v novicah zgleda brali: Na BMW forumu so serijski morilci al pa kej podobnega :crazy
Tinchy..imaš pm :ok preberi 15x :ok2totalno seksi: sej na naslov ps-ja ne rabiš pisati, da mi ti pošiljaš ps, nekako se ime pošiljatelja že avtomatsko izpiše, če še nisi vedela? :laugh
Administratorji! Ukrepi... kakrsnikoli :napaka
sam en ukraden citat:
http://www.shrani.si/pics/idiot135939.jpg
čikfajt :napaka
Yeee, nou let nou let... :napaka
Mislim, kam smo padli... :napaka
LP
Austin
Ja, ampak nekaterim je očitno v veselje prebirat tako in podobno kreganje pa smo moderatorji ta hudobni, ker to omejujemo...
Zaklep.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.