Ogled polne verzije : Strah me je!?!
FLAT_eric
8.10.2003, 22:44
Strah me je ker bom kupil v kratkem BMW-ja z 200.000 km prevoženih in nevem kaj lahko od njega pričakujem. :confused
:ok2
Kaki 320i coupe ali pa 318i coupe bo pa moj avto?!! (letnik 94 ali 95)
A mi lahko kak svetujete, kaj lahko pozorno gledam pri tako rabljenem avtomobilu, a bolj žere olja in benza? a je končna hitrost večja ko je avto zlajnan, kaj bi vi storili. :confused
Nekaj linkov za primerjavo: glej prevožene in avto
1. http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=114682
2. http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=104588
3. http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=104669
HVALA ZA VAŠE NASVETE, BILI MI BOSTE V VELIKO POMOC Z VASIMI NASVETI!!!
Avto pod zaporedno številko 1 ti ne priporočam. O temu avtomobilu smo enkrat mislim da že pisali in ugotovili, da je precej v slabem stanju.
Za ostale avtomobile pa ne vem.
Dober nakup ti želim.
Če so bili avtomobili normalno vzdrževani, jim 200kkm ne bi smelo povzročati preglavic. So pa vsi ti avtomobili, ki si jih pipopal zraven, brez klime. Počasi boš to hotel imet :laugh Šibedahov se raje izogibaj - uči se na mojih grenkih izkušnjah :ok
Zadeve kot so zavorni diski in ploščice in to bo treba verjetno menjat. Že zato, da veš pri čem si.
Pa po moje raje išči 320i - registracija je enaka, imaš pa 6 valjev, pa navadno imajo šestaki prvih letnikov več opreme kot 4valjniki (recimo diske zadaj - vem da jih večina 318i nima).
Ne kupovat avta glede na to, da ima noter SUPER MP3 radio. To bi bila traparija.
Moj 320i ima 202kkm zdaj po števcu (upam, da so resnični), pa ne pije nič olja. Tudi zmogljivosti mu v zadnjih 50kkm, kar ga imam, niso upadle. Kvečjemu obratno.
Tisto, kako gledat da ni bil razbit pa da so bli servisi delani pa da je lak lep pa testne vožnje pa to - to itak veš.
Po moje ni treba met strahu!
FLAT_eric
9.10.2003, 11:56
IPSILON PRAVI:
"""Šibedahov se raje izogibaj - uči se na mojih grenkih izkušnjah"""
Zakaj tako praviš? kaj pa je z šiberdahi narobe??
Povej prosim!!!
LEP POZDRAV! bmw RULES
Austin Powers
9.10.2003, 12:14
Flat:
Upam da ne boš vsega cekina dal za avto. Malo imej še rezerve da ob kakšnih težavah ne bo finančne zadrege... :napaka
Drugače pa vzemi kaj šibkejšega. Bo v vseh ozirih ceneje. 316i coupe se ne sliši slabo, za povprečnega voznika pa zmogljivosti povsem zadoščajo.
Če imaš pa kakšnega lepšega na zalogi za par sto tisoč več pa z manj kilometri pa seveda vzemi tistega. :ok
Saj 200 tisoč res ni veliko, vseeno jih je pa lahko tudi 400 tisoč realnih.
Tako da pri teh zadevah ga ni za biksat. Najbolje da ga dobiš od prvega lastnika pa bo. Lepo ti naj pokaže račune iz servisov. Ne kupuj pa avtomobilov od xy lastnika, kateri ne ve več koliko lastnikov je avto imel prej. Bivši lastniki znajo biti zelo zgovorni o težavah in peripetijah z njihovim bivšim avtomobilom...pa malo pokliči, ne? :ok
Avto pod številko 1 je po videzu, ki ga določam po videnih slikah zelo lep!
Ampak ...
Malo še poglej kje drugje - ne samo na netu - bo treba malo iti na sejem, oglasnik v roke itd.
Se bo že našlo nekaj ugodnega in dobrega!
Tudi jaz sem imel probleme s šibedahom. Zobnik preskakuje, tako da bo verjetno treba menjati vodila. Leta naredijo svoje. O stroških pa ne vem, ker mi v dveh letih ni uspelo najti časa za to :frown
200.000 Km? Verjetno ima večina teh letnikov toliko km. Tudi nekateri na forumu imajo avtomobile s tako kilometražo, pa jim vseeno ne povzročajo problemov. Bolje realno 200.000, kot nerealnih 80.000, ker jih zna imeti tisti z 80 še več.
Austin Powers
9.10.2003, 14:22
Pa na avto Motivu povprašaj če imajo kaj.
Šibedah? Ja no...
Da bo že na začetku jasno - moj je trenutno zalit s poliuretansko peno. Da ne ropota :ok2
Problem je, da so ti šibedahi že stari, plastični delčki noter se polomijo, zobniki preskakujejo, tesnila začenjajo puščat, vse začne ropotat, kar je lahko zelo moteče - če k temu dodaš še nespreten poseg, ki naj bi situacijo izboljšal (mea culpa :napaka ) <--- verjemi, da se ti šibedahi zagravžajo za večno :laugh
Cene pa - kompleten originalen nov šibedah pride čez 200 jurjev... In to ročni.
Ipsilon, a ti imaš slabe izkušnje z ročnim ali električnim šibedahom?
@ipsilon jaz še z nobenim šibedahom nisem imel težav. Vsi so bili električni, avti so pa imeli 420000km, 260000km ter ta zadnji M jih ima 230000km.
Ob nakupu rabljenega avta moraš vsaj še 30-50% kupnine imet v rezervi da kupljen rabljeni avto narediš normalno vozen !!! Edino pri M5 moraš biti pripravljen na rahlo večje stroške, pri mojem je bilo razmerje 1:7 :jok
LP, BB
ja šibedahi so sranje...je že ipsilon povedal....tudi mene nekaj teži šibedah....mi nekaj preskakuje...saj se da odpret pa zapret...sam ko tako noter ruži me je kr strah da ne bom enkrat ostal pri odprtem :damn
sem peljal na integro pa vprasal kaj bi bilo za naredit...je rekel da oni pogledajo pol pa kr menjajo...(cel šibedah)....itak da je to najlažje....sam pol k je pa račun povedal 220k+delo
hvala lepa..naj bo raje zaprt:)
drgac pa imam 316i....za prvi bmw je dovolj...sedaj pa mi že diši kaj bolj močnega...je pač stvar okusa :ok2
p.s.mam 203k km pa mi ne pije olja....tako da če je mašina redno vzdrževana mislim da ni panike do 300k km ali več :ok
FLAT_eric
10.10.2003, 12:51
In so še kakšne slabe lastnosti teh bmwjev razen šiberdahov!!!!
Saj govorimo o Coupe-jih.....
Kok te približno spije benzina na 100km! 318is in 320is ????
:drink
za 318is in 320 sicer ne vem natancno...ti pa lahko natancno povem kok spije 316i
na morje mi je pil 6,7L, :ok normalno mi pije 9l(vecinoma AC z min. vsaj160km/h) ko sem se vozil bol dirkasko iz semaforja na semafor pa pridem na 10l :crazy
pozimi je kakega 0,5 litra razlike... :ok2
saj pravim da enom pijejo tudi 320 8,5l sam vozijo kot penzjonisti....
sam imam kr tesko nogo....
sicer bo pa se kdo napisal za 320 in 318is kok imajo porabe...mislim pa da imata kr nekako enako porabo... :laugh
Martin ///M
10.10.2003, 15:27
men pa sibdah zaenkrat se prov fajn dela :cool
320 poraba je nad 10. Nekako 100 km za 2000sit.
318i cca 9 litrov...dokaj dinamicne voznje (uglavnem center LJ in obvoznica) :laugh
lp,
Martin ///M
10.10.2003, 19:01
no koncno en k ma realno porabo za 320i, zanc mi je en trdil da mu zre 8-9litrov dinamicne voznje, da je maksimalno kuru 11litrov ENKRAt .................... ja valda
FLAT_eric
11.10.2003, 18:35
Zanima me oprema bmwja 320i od letnik 91 do 95, v čem se razlikujejo, vem da imajo vsi 150 konjev kaj pa elktrnoka in ostalo.....
Servo, el.stekla, gretje ogledal, šiberdah, elktrosni sedeži, gretje sedežev, usnje, lita platišča.... itd. :confused
dajte mi mao to obrazložit, kaj so bili tista leta osnovni paketi! :blabla
HVALA! BMW= :metalc
Okrog l.94 so dobili VANOS, KM so ostali isti, samo navora je malo več in pospešek 0,1 s boljši. Standardna oprema (pri l.92) je servo, el. ogledala in sprednje šipe, CZ, šibedah ni el., za feltne ne vem, pa ABS. Mogoče je še kaj, možno pa tudi, da sem se za kaj od tega zmotil.
bmw_machine
11.10.2003, 23:41
Kupi si šestvaljnik! Jest mam 318i foter pa 320i. Zvok je pri 320 tako lep da človek radio kar ugasne ko se vozi :ok2, pa tudi motor je precej bolj vzdržljiv. Moja teta ima 520i in ji je zadnjič zakuhal ker je spuščal hladilnik. Avto ima že okrog 250.000 km. Ker pa ženska očitno ne ve zakaj so kazalci na armaturki je vozila toliko časa brez vode da je avto sam od sebe počakal. In vsi so rekli da je sigurn dihtenga na glavi šla. Prideva s fotrom zjutrej do avta, nalijeva cca. sedem litrov vode in vžgeva avto, odzračiva mašino. Zdej je že kakšnega pol leta pa avto dela kot urca, brez kakršne menjave dihtenge. To ti je mašina :ok :metalc Pa obvezno si nabavi avto s klimo! :beer
Imam ročni šibedah.
BB in Martin ///M, imata srečo, verjemita :ok2
Glede porabe - moje povprečje pri 320i je nekje 9,3 litra (zaokroženo navzgor), s tem da avta ne šparam, ne po avtocesti ne po ovinkih. Če si v avtu sam in se ti ne mudi, je poraba okrog 8 litrov na relacije. Na smučanje letos - 4 ljudje v avtu, prtljaga, thule kovček na strehi, magistralne ceste do nekje 120 km/h - poraba je bila nekje 8,1 l. Letos na Pag z bicikli na strehi, trije ljudje pa prtljaga - 8,3 l. Isto trije ljudje iz Tolmina v Nurnberg in nazaj - gor je bila poraba 8,6l, nazaj 8,2 l.
To velja za vožnjo, ki je zame normalna. Pa ti povem, da ni penzionistična :ok2 Laguna II 1.9 dCi 88kW mi pri vožnji, ki je počasnejša (ker je to pač tatov avto :ok2 ), porabi nekje 7 litrov.
Je pa res - mestna vožnja bo porabila več, če ga boš res pritiskal, pa tudi. Moje najvišje povprečje je 11,3 na en tank - ampak takrat se je res mudilo :ok
Hja, kaj naj recem zaradi sibedaha: imel sem ga v 325ix (rocni), avto ima sedaj ze 330kkm in se vedno deluje brezhibno; brat ga ima v 525ix (elektricni) deluje tudi brez tezav; jaz ga imam v 318i (elektricni), pa mi tudi deluje cisto brez tezav (trkam na les! ) :ok2
Drugace pa tudi jaz priporocam nakup sestvaljnika, ce mas sreco dobis 323i, kar je najbolj optimalno. (ko sem jaz kupoval avto, je moj mehanik rekel, da se splaca kupovat samo nekaj modelov in sicer: za nezahtevne je najboljsi 318i- poceni registracija, dokaj majhna poraba,.. 318is in 320i izkljucena- avta sta precej izenacena, razen, da je iS zelo glasen motor, ob preveliki porabi glede na zmogljivost, ce hoces zmogljiv avto kupuj 323i, 325i, 328i). Torej povzetek: 318i ali 323i ali 325i ali 328i. Ne me tepst :blackeye ,to so izjave cloveka, ki mu zaupam in verjamem, saj je vse te avte imel v svoji lasti, tako, da najbrz ve kaj govori - trenutno ima '97 328i coupe :mljask :mljask )
LP
no koncno en k ma realno porabo za 320i, zanc mi je en trdil da mu zre 8-9litrov dinamicne voznje, da je maksimalno kuru 11litrov ENKRAt .................... ja valda
Martin, drugič če ne verjameš, vprašaj za dokaze. In bi ti pokazal - vsa tankanja imam zapisana, odkar imam avto. Če pa ne verjameš v mojo dinamično vožnjo, pa poskusi enkrat peljat za mano. Potem pa govori ja valda.
Martin ///M
12.10.2003, 20:48
Martin, drugič če ne verjameš, vprašaj za dokaze. In bi ti pokazal - vsa tankanja imam zapisana, odkar imam avto. Če pa ne verjameš v mojo dinamično vožnjo, pa poskusi enkrat peljat za mano. Potem pa govori ja valda.
ipsilon ne se bunit no to ni nate letel, ce bi ti tko vozu k un model ti nebi 8-9 zrl
pa tud mal nelogicno se mi zdi da pol 525 z ful lepo voznjo novigrad lj pije 11litrov
Moj rekord je bil 460 KM. Bilo je v Portorož in nazaj + mestna vožnja. Ker se mi ne da (ali pa se ne upam :jok ) računati porabe, mi samo povej koliko je tvoje povprečje na tank.
FLAT_eric
12.10.2003, 22:51
Alo fantje, vi se še boste pobili glede porabe BMW-ja :blabla
JAZ BOM PA SAMO TAK REKO, KDO IMA BMWJA IN GA VOZI TA SE NE SPRAŠUJE KOK ŽERE IN KAJ ŽERE.
TO SO PRAVI LASTNIKI BMW-jev.
ŠVABA VE KAJ JE NAREDO IN KAJ BO VOZO :mljask
FLAT_eric
12.10.2003, 23:03
kaj pa kaj taksnega: http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=107931
kaj ima tale avto, spredaj na vetrobranskem steklu?? a to se da dol vtrgat?? pa feltne mi tui niso včeš, jaz bi mel M3 feltne 17col :-D
aja pa se nekaj, kateri BMWji imajo vse trikraki volan, ker je men lepši :)
HVALA ZA ODGOVORE PA :beer S PIROM......
Če te ustavi policija boš moral to dol trgat :-D
Avto se mi zdi predrag. Tisti, ki ga je tako zrihtal, ga ni vozil počasi. Vprašanje je tudi, če ima stekla in ALU homologirano. Če bi bil res v popolnem stanju, bi bila še zmeraj cena 100.000 manjša.
Austin Powers
13.10.2003, 07:17
Hja, kaj naj recem zaradi sibedaha: imel sem ga v 325ix (rocni), avto ima sedaj ze 330kkm in se vedno deluje brezhibno; brat ga ima v 525ix (elektricni) deluje tudi brez tezav; jaz ga imam v 318i (elektricni), pa mi tudi deluje cisto brez tezav (trkam na les! ) :ok2
Drugace pa tudi jaz priporocam nakup sestvaljnika, ce mas sreco dobis 323i, kar je najbolj optimalno. (ko sem jaz kupoval avto, je moj mehanik rekel, da se splaca kupovat samo nekaj modelov in sicer: za nezahtevne je najboljsi 318i- poceni registracija, dokaj majhna poraba,.. 318is in 320i izkljucena- avta sta precej izenacena, razen, da je iS zelo glasen motor, ob preveliki porabi glede na zmogljivost, ce hoces zmogljiv avto kupuj 323i, 325i, 328i). Torej povzetek: 318i ali 323i ali 325i ali 328i. Ne me tepst :blackeye ,to so izjave cloveka, ki mu zaupam in verjamem, saj je vse te avte imel v svoji lasti, tako, da najbrz ve kaj govori - trenutno ima '97 328i coupe :mljask :mljask )
LP
Samo ne pozabiti da bo to fantov prvi BMW, in pri šestvaljniku lahko gre na cesti hitro kaj narobe pri novopečenih voznikih bavarcev. Za uvajanje naj vzame kar štirivaljnika. Bo bolj varno... :laugh
Dvomim pa da če gleda avto za 1,5 mio da mu ni pomemben podatek koliko bo avto pil-BTW flat-to je še najmanjši problem-vzdrževanje je tisto kar naj te skrbi-in 325i in 318i mi verjetno ni treba posebej poudarjat kateri je bolj zgonjen in kateri bo zahteval več... :laugh
Če te ustavi policija boš moral to dol trgat :-D
Zakaj? Če govorimo o nalepki na sprednji šipi je le-ta dovoljena, če je široka max 15 cm.
FLAT_eric
13.10.2003, 14:26
austin powers je napiso:
Samo ne pozabiti da bo to fantov prvi BMW, in pri šestvaljniku lahko gre na cesti hitro kaj narobe pri novopečenih voznikih bavarcev. Za uvajanje naj vzame kar štirivaljnika. Bo bolj varno...
Dvomim pa da če gleda avto za 1,5 mio da mu ni pomemben podatek koliko bo avto pil-BTW flat-to je še najmanjši problem-vzdrževanje je tisto kar naj te skrbi-in 325i in 318i mi verjetno ni treba posebej poudarjat kateri je bolj zgonjen in kateri bo zahteval več...
------------------------------------------------------------------------------
ZAKAJ TAKO RAZMIŠLJAŠ? GLEDE ŠESTVALNIKA IN O MENI, POVEJ MI PROSIM, MOGOČE PA JE PRAV DA BI VEZL 318i.
FLAT_eric
13.10.2003, 14:33
Se spomnite tega avtomobila:
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=116652
sedaj ga že tip prodaja cenje za približno 200.000! Saj veste oni z nalepko od spredaj.
Kaj pravite vi na to???
Austin Powers
13.10.2003, 14:40
ZAKAJ TAKO RAZMIŠLJAŠ? GLEDE ŠESTVALNIKA IN O MENI, POVEJ MI PROSIM, MOGOČE PA JE PRAV DA BI VEZL 318i.
Glej, šestvaljniki E36 so od 150 kavalov naprej. 325 se zan zelo lepo zavrtet na mestu. Predvidevam da še nisi bil lastnik BMWja. Se motim?
In v dežju te močna mašina lahko hitro preseneti, prehiter pritisk na plin iz ovina pa si papa...
Prav tako je šestvaljnike kupovalo predvsem ljudstvo ki jih že obvlada in z zadnjim pogonom nima težav. Če govorimo o 325i, predvsem coupejih, jih je letnike 93 in 94 zamenjalo že kar nekaj lastnikov, zato se ga (roko na srce) precej težko znebijo-glej cene.
Kupovali so jih pa iz tretje, četrte roke mulci, ki so dali vse kar so imeli za avto, potem pa je komaj ostalo za tankanje. Kje pa je vzdrževanje, inspection1/2?
Kaj je že to?Samo tišanje in rekordi.Pa smrni izidi...
Zato lepo prosim kupi avto od kakega starejšega strica ali tete, takega ki ga je redno vozil na servis in mu nudil nego kot si jo zasluži.
Lahko se seveda motim in odlično obvladaš zadnji pogon, lahko tudi ne, vendar bo začetek z recimo 318i popolnoma zadosten.
To je samo moje mnenje. Naredi pa vsekakor po svoje. Ti ne vsiljujem ničesar.Predvsem pa pametno kupuj in previdno vozi. :ok
Se spomnite tega avtomobila: http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=116652
sedaj ga že tip prodaja cenje za približno 200.000! Saj veste oni z nalepko od spredaj.
Kaj pravite vi na to???
ta avto sem videl....sicer ga nisem sel pogledat od znotraj...ampak nekako takole je bilo...sem ga za finto vprasal kok je cenapa je rekel 1790000sit...pa sem rekel da je to mal dosti....pa je dejal ti pa se bo prodal v roku 10 dni...je kao ful povprasevanje...
sem rekel ce mu dam lahk mojga v ceno...je reko sam kater letnik je in je rekel ja sam mu morm se doplacat 1.1M sit... :crazy :crazy
sedaj je od tega dobrih 6 mesecev...
tako za info...
je pa na dalec kok sem ga jaz videl se kr ohranjen
p.s. pa to ga prodaja en prodajalec rabljenih avtov....avtomonza d.o.o. nekaj takega:)JE PA IZ MB tako da ce ga imas namen it kupit GA RES TEMELJITO PREGLEJ...TUDI KAKA INTEGRA NI SLABA ZAMISEL DA TI GA DAJO NA TESTER PA MAL PREGLEDAJO AVTO...ČE JE BIL RAZBIT... :student
Veliko sreče :laugh
Povprečno naredim s tankom okrog 600 km. Tankam nekje po 54, 55 litrov. To znese porabo nekje 9 litrov na 100.
Martin... OK sem pomirjen :laugh
Glede 6-valjnikov in novih voznikov - če bo trapasto vozil, bo zletel s ceste vsak, pa naj ima 316i ali 325i. To so konec koncev limuzine in ne dirkalniki. Vsi so narejeni tako, da se jih da normalno vozit. Itak da pa lahko s 325i hitreje prileti v zid. Pa to itak ni važno - vse kar je nad 70, 80 km/h, je ponavadi zadosti za kritične posledice.
Glede zgonjenosti avtomobilov - ko sem jaz kupoval svoj avto, sem si ogledal kar precej 318i, 320i in 325i. 316i me ni zanimal. Verjemi mi, 325i so bili najboljše ohranjeni, z najmanj km in največ opreme - vse dosti boljše kot 318i. Vsaj večina. Pa sem se zaradi porabe in registracije raje odločil za 320i.
FLAT_eric
13.10.2003, 16:37
Hvala!
austin powers, prav imaš ne obvladam zadnjega pogona, nikoli še nisem vozil vozilo (razen kombija-kar je čisto druga stvar) na zadnji pogon!!!
Sam problem je v tem, vsak mi govori, da se štirivalniki hitro uničujejo, saj imajo v sebi 140 konjev in je to preveč navito za 4valje??
kaj pa pravis na to??
FLAT_eric
13.10.2003, 16:42
Aero26 pravis tako, da je se splača k integri na pregled vozila!
kok pa kaj stane tak pregled za avto?? pa naj bo ali 318 ali 320, vse eno!
P.S. JAZ ITAK SEM IZ MARIBORA IN MI TO NI PROBLEM.....
318is ima 140 KM, kar je relativno veliko za tako mašino. 320i jih ima 150. Ja, šestvaljniki so načeloma bolj vzdržljivi. Tudi po servisih ti bodo povedali, da je s šestvaljniki dosti manj problemov pri vzdrževanju. Olje pa bencin, to je to :ok2
Zadnji pogon ni noben bavbav! BMWjaši mater pa tukaj strašite folk! To ni Fiat 850 al pa 30 let star BMW, ko je bilo res treba imeti rešpekt pri vožnji! E36 se pelje popolnoma normalno, pa naj ima 100 ali pa 200 km. Res te lahko na mokrem zabriše iz ovinka, če boš neumno vozil. Ampak pri isti vožnji te bo ravno tako zabrisal iz ovinka avto s sprednjim pogonom in pol manj konji.
Na Integri pa hočejo za pregled avtomobila imeti plačilo za eno uro dela, kar znese 7200 SIT z DDV. Dajo ga na tester, dvignejo ga na dvigalo, pogledajo, kaj bi bilo treba popravit ipd. Načeloma se splača, da ga pelješ tja, sploh če se ne spoznaš pretirano na te avtomobile.
Sam problem je v tem, vsak mi govori, da se štirivalniki hitro uničujejo, saj imajo v sebi 140 konjev in je to preveč navito za 4valje??
Eh, ta je pa bosa :laugh Ravno tako se unici sestvaljnik, ce ni pravilno vzrdzevan in vozen po pameti ( za sestaka je se bolj nevarno, ce se mrzlega tisci do dile ). Men se iS ne zdi prav nic prevec navit za 1.8 litra. Je logicno mocnejsi zaradi prenove motorja in prehoda na stiriventilsko tehniko. Naviti so avti, ki iz majhne litraze, dobivajo veliko konj (honda, rover...) Npr. pri hisi mamo roverja 214si 16v. Mlincek ima 1.4 literski motorcek in zavidljivih 103KM. Ne gre nic slabse kot moj 318i, razen v klanec gre moj bolje.
LP
Austin Powers
13.10.2003, 18:15
Povprečno naredim s tankom okrog 600 km. Tankam nekje po 54, 55 litrov. To znese porabo nekje 9 litrov na 100.
Martin... OK sem pomirjen :laugh
Glede 6-valjnikov in novih voznikov - če bo trapasto vozil, bo zletel s ceste vsak, pa naj ima 316i ali 325i. To so konec koncev limuzine in ne dirkalniki. Vsi so narejeni tako, da se jih da normalno vozit. Itak da pa lahko s 325i hitreje prileti v zid. Pa to itak ni važno - vse kar je nad 70, 80 km/h, je ponavadi zadosti za kritične posledice.
Glede zgonjenosti avtomobilov - ko sem jaz kupoval svoj avto, sem si ogledal kar precej 318i, 320i in 325i. 316i me ni zanimal. Verjemi mi, 325i so bili najboljše ohranjeni, z najmanj km in največ opreme - vse dosti boljše kot 318i. Vsaj večina. Pa sem se zaradi porabe in registracije raje odločil za 320i.
Ja, ampak cena je bila pa tudi ohranjenosti primerna, mar ne?
Besides, nisem nikogar strašil z zadnjim pogonom, ampak če je flat nenavajen zadnjega pogona opozorilo ni odveč, tudi moji sestri sem govoril da naj pazi pa je zletela v Škodo. Z očetovim. Tko da ne govorit, da kogarkoli strašim-samo opozarjam.
Napisal pa sem tudi da nikomur ne vsiljujem svojega mnenja in da se bo-itaq odločil po svoje.
In tudi sam priznam da je pravi BMW šestvaljnik.
Trenutno pa zaradi drugih pomembnejših stvari vozim samo 4 pihe.
In da, res je, šestvaljniki so res bolj zanesljivi in vzdržljivi, ne pa pisat buč da je z 140km 1800 ccm motor navit. Kaj pa potem porečete na Hondo? Pa M3...
Ne pisat buč.
Pa ne ga strašit da z nakupom 4valjnika brca v temo. :damn
OK, vsi samo opozarjamo in ne strašimo :ok2
Pa pustimo honde in druge kafe mašince. M3 je pa razred zase itak.
Austin - zanimivo je, da da si dobil avto z močnejšim motorjem, mlajši, z več opreme in bolje ohranjen za isto ali manj denarja kot šibkejšega. To sem hotel povedat. Registracija in poraba igrata na slovenskem trgu rabljenih vozil pomembno vlogo, sploh v zadnjih časih, ko se prebijajo dizli.
Austin Powers
14.10.2003, 06:21
JA. Na to res ne smemo pozabiti, ker če po možnosti nima nobene bonitete bo za 325i nacolal bogato...A ne bi bilo bolje da za razliko kupi raje nove gume?
In, jasno, še enkrat-nikogar ne strašim in nič ne silim, samo opozarjam. Vpraša pa se naj zakaj 316 ali 318 stane več ali enako kot 320 in gor. Tako kot si povedal, zavarovanje in registracija bosta kmalu zelo pomemben faktor.
Konec koncev se skoraj vsi strinjamo. Hvalabogu. To, BMWjaši. :ok
Tako kot si povedal, zavarovanje in registracija bosta kmalu zelo pomemben faktor.
jap sedaj pa si sam zamisli da nimas nič bonusa pa če voznik začetnik si...potem pa se te barabe zavarovalniske nameravajo dvignit do 50% registracijo...
mislim da bos za 100KM placal okol 130k za osnovno zavarovanje.... :crazy kaj šele če imaš kako kobilarno pod havbo?? :damn
tako da je za razmislit tudi glede tega....
btw flaterc kok pa mislis odštet za bimmerja...???
Jaz imam 318is s 1895 ccm in 140 KM. Zgleda, da obstajata dva tipa 318is - eden z manjšo kubaturo (1800 ccm) in eden z večjo.
Se pa popolnoma strinjam, da je 4-valjnik dosti glasen. Moj naslednji avto bo sigurno 6-valjnik. :)
318 is je imel do leta 95/96 motor s 1796 kubiki, pol pas 1895. Moč je ostala enaka- 140 KM.
Kar pa se porabe tiče mi 318is žre enga pol litra več kot navaden 318i - pri normalni vožnji. Če ga pa hočeš mal bolj hitro prtisnt, ko se vrti pa gre tudi do 10,11 litrov.
Torej poraba 318- 320 -ni velike razlike :beer
FLAT_eric
14.10.2003, 14:15
Aero26 za avto mam namen odštet približno 1.500.000 ker vem da še je tukaj zavarovanje itd....
ZAVAROVANJE OSNOVNO ZA 320is ME BO STALO NEKJE 220.000 SIT. AL SE MOTIM?? :confused
GLIH KAR PA SEM ZAČEL RAZMIŠLJAT, DA BI BMWJA KUPIL PO ZIMI, NEKJE FEBUARJA (ne vem še točno) KER BOM POL RES VEN ZLETO Z ZADNJIM POGONOM ČEZ ZIMO. :crazy
ne vem se ce to 100% drzi da se bojo zavarovanja tako podrazila...
sam za 1,5M sit dobis zelo dobrega bimmija...sam ne zaleti se v prvega katerga vidis...
daj si cas....
pa preglej ga konkretno(vse elektricne zadevepleh itd)pol ga pa se na integro pelji....naj ti ne bo zav tistih 7-9k sit...
pa pozimi ni panike...sem tud jaz mislil da me bo takoj ven vrglo...sam ce imas zimske gume pa da ne delas prevelikih bedarij...ni panike... :ok
FLAT_eric
14.10.2003, 17:37
Naj vam še pojasnim moje pogoje, ko iščem avtomobil! :metalc
--318is ali 320is
--črne barve
--coupe
--ne sme bit preveč sporihtan, ker te itak vem da bo krš
--potovalni računalnik
--servo, airbag in vsa osnovna elektronika
--pa da jaz v njem trezn sedim :laugh
ohranjenost pa prevoženi pa se itak razume...Sam če že itak iščem avto enih 3mesce pa nič na totem www.avto.net nea najdem...
Martin ///M
14.10.2003, 18:07
Naj vam še pojasnim moje pogoje, ko iščem avtomobil! :metalc
--318is ali 320is
--črne barve
--coupe
--ne sme bit preveč sporihtan, ker te itak vem da bo krš
--potovalni računalnik
--servo, airbag in vsa osnovna elektronika
--pa da jaz v njem trezn sedim :laugh
ohranjenost pa prevoženi pa se itak razume...Sam če že itak iščem avto enih 3mesce pa nič na totem www.avto.net nea najdem...
takih je bolj mal kakrsnega ti isces, je pa dober okus ni kej, pa potovlani racunalnik bo mel moj naslednji bimmer obvezno
Iz lastnih izkušenj ti lahko rečem ,da se pravi BMW začne z šestimi cilindri. To ti bodo povedali vsi ,ki so naredili ta preskok.
Imel sem E36 (316i , 318is in 325i) in E46 318i
Lahko ti rečem ,da je bil še najslabši od vseh :barf E36 318is .
Če hočeš pravega BMW-ja ne kupuj ,,mopedov,, kot je 318is.
FLAT_eric
14.10.2003, 20:26
318 is je imel do leta 95/96 motor s 1796 kubiki, pol pas 1895. Moč je ostala enaka- 140 KM.
Kar pa se porabe tiče mi 318is žre enga pol litra več kot navaden 318i - pri normalni vožnji. Če ga pa hočeš mal bolj hitro prtisnt, ko se vrti pa gre tudi do 10,11 litrov.
Torej poraba 318- 320 -ni velike razlike :beer
kako pa je s tem pri motorih 320???
kubiki in konji in te zadeve!
DULE, to pa je avatar! :cool
320i motor M50
1991 ccm
6 valjev / 4 ventili na valj
110 kW / 150 KM pri 5900 obratov/min
190 Nm navora pri 4200 obratov/min
kompresija 11,0
Za M52 motor ne vem natančno.
BTW, gume pa morajo biti dobre. Pozimi zimske z dovolj profila, pozimi letne - ne smejo biti prestare, da guma že otrdi. In širša guma ni nujno boljša - pri dimenzijah nad 205 širine je aquaplaning velik problem - poglej npr. zadnji test zimskih pnevmatik v Motoreviji.
DULE, kaj se ti je pa 318is tako zameril?
Jaz tudi vozim "moped". :-D
DULE, kaj se ti je pa 318is tako zameril?
Jaz tudi vozim "moped". :-D
hehe pol pa jaz vozim tricikel....ampak dobrega :ok2
FLAT_eric
15.10.2003, 16:56
:blabla :blabla :blabla :blabla :blabla
Ko smo že tako daleč o coupejih me še tole zanima:
A imajo vsi BMW coupeji M podvozje, oziroma m opremo??
Ravno nasprotno, skor noben nima te opreme :ok2 No, vecja verjetnost je, da jo bo imel kaksen 325, kot pa 316, 318is. Pa se to je v najvecih primerih samo podvozje, opticni paket (kompleten) pa je redkost.
Aja, pa ker si omenjal potovalni racunalnik: tudi te imajo redki avti, vsaj "tapravega" ta velikega. Teh je malo morje razlicic: od osnovnega ki meri zunanjo temp. in ima digitalno uro, potem ima lahko samo check control brez ali z temperaturnim merilcem ali pa kompleten, ki meri vse zivo (porabo, racuna razdaljo, ki jo opravis s preostankom goriva...) Prepoznas, ga tako, da ima prednjo plosco polno gumbov (v dveh vrstah), ampak kot receno, je dokaj redek pojav v E36. :ok2
318is je bil namenje predvsem Italjanskemu in Grškemu trgu zaradi registracije. Ima tistih 140 PS samo ne vem kje jih ima. Jaz in še mnogo drugih je bilo močno razočaranih. Od vseh motorjev (bencinskih) ,ki jih imaš na voljo v E36 je ta najbolj pokvarljiv. Razlika med 318is in 320i je kot dan in noč. Pa je samo razlika 10 PS. :ok Edina prednost 318is je ko kupuješ svečke. :ok2
Lep pozdrav vsem težko kategornikom in mopedistom. :laugh :laugh
Martin ///M
15.10.2003, 20:30
Če hočeš pravega BMW-ja ne kupuj ,,mopedov,, kot je 318is.
se prav aero26 ima tricikel k ma 316, jst k mam 318i mam pa solexa, tinkara pa moped :ok2 :hihi :rofl
Martin ///M, ponovno nov avatar!? Carski je!!! :ok
Martin ///M
15.10.2003, 21:28
Martin ///M, ponovno nov avatar!? Carski je!!! :ok
ja spremenil sem ga pa na pobudo Jure24, je reku da je ful hud pa da morm dat, tenks :)
FLAT_eric
15.10.2003, 22:24
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=114666
IN ŠE SPET ENO ČUDO NA AVTO.NET najbolj se mi dopade cena in prevoženi kilometri... :crazy
ta avto bi se pa splačalo od blizu pogledat :laugh pa na testno vožnjo pelat, upam da nebi razpado.... :mljask
Flat, če je res, kar piše na avtonetu, ga kar pelji :ok
Martin ///M
15.10.2003, 22:40
ful dobr 97 letnik pa 600jurjev, joj zdej morm sam hitr mojga E30 16let starga prodat pa kupt 6let star avto za skor isto ceno :crazy :-D
318is je bil namenje predvsem Italjanskemu in Grškemu trgu zaradi registracije. Ima tistih 140 PS samo ne vem kje jih ima. Jaz in še mnogo drugih je bilo močno razočaranih. Od vseh motorjev (bencinskih) ,ki jih imaš na voljo v E36 je ta najbolj pokvarljiv. Razlika med 318is in 320i je kot dan in noč. Pa je samo razlika 10 PS. :ok Edina prednost 318is je ko kupuješ svečke. :ok2
Lep pozdrav vsem težko kategornikom in mopedistom. :laugh :laugh
No, pokvarljivost motorja je dosti odvisna od načina vožnje in vzdrževanja. Pa naj ima nekdo M3, če ga ne bo vzdrževal tako, kot je treba, se mu bo tudi lahko motor hitro pokvaril.
IN ŠE SPET ENO ČUDO NA AVTO.NET najbolj se mi dopade cena in prevoženi kilometri... :crazy
ta avto bi se pa splačalo od blizu pogledat :laugh pa na testno vožnjo pelat, upam da nebi razpado.... :mljask
mislim da temu manjka ena cifra in to je ena 1 pred 600.000
1,6M to je bol realno :cool
Če je zanj cena 600.000 SIT je z njim nekaj zelooooo narobe... 1,6 mio bi bila realnejša cena, vsekakor pa kilometrina ustreza kakšni babici in ne resnemu vozniku....
Sicer pa je možno vse.. Avto na Integro v test.... pol pa lahko rečeš bobu bob. A vendar vedno imej pred seboj: malo dnarja, malo muzike....
:beer
O tem avtu sem že jaz nekaj spraševal!
In sicer:
Avto nima airbagov, klime (na slikah se nobene od teh stvari ne vidi), ko pa sem klical to številko, ki je zraven, pa mi je povedal, da je to napačna številka!!! :jok :damn :damn
FLAT_eric
22.10.2003, 16:42
Zdaj pa smo tu! :damn
še vedno sem v nevednih dvomih kaj bo z mojim bimmerjem z 200.000 km prevoženih in nevem kaj lahko od njega pričakujem?? :confused
Kaj ste vi vse dali skozi ob nakupu bimmerja z tolkimi prevoženimi km.
Kaj so pogoste napake pri bmwju in kaj bo treba 100% popravit na njem :mljask
P.S. trg z rabljenimi bmwji je tako mali da težko najdeš kaj za svoj okus....... vedno so neka odstopanja, :confused da ne pride do popolnosti!!!
Lej Flat_eric, jaz bi na tvojem mestu počakala z nakupom in raje ne bi kupovala avta z 200.000 km. Ob tolikšni obilici ponudbe rabljenih se zihr da dobit kakega z ne več kot 150.000 km.
(Moj je star 7 let in ima šele 138.000 km. A jaz ga še ne prodajam.) :)
Zdaj pa smo tu! :damn
še vedno sem v nevednih dvomih kaj bo z mojim bimmerjem z 200.000 km prevoženih in nevem kaj lahko od njega pričakujem?? :confused
Kaj ste vi vse dali skozi ob nakupu bimmerja z tolkimi prevoženimi km.
Kaj so pogoste napake pri bmwju in kaj bo treba 100% popravit na njem :mljask
P.S. trg z rabljenimi bmwji je tako mali da težko najdeš kaj za svoj okus....... vedno so neka odstopanja, :confused da ne pride do popolnosti!!!
a si ga že nabavu????
ce si mal porocaj kaksnen je :ok2
Lej Flat_eric, jaz bi na tvojem mestu počakala z nakupom in raje ne bi kupovala avta z 200.000 km. Ob tolikšni obilici ponudbe rabljenih se zihr da dobit kakega z ne več kot 150.000 km.
(Moj je star 7 let in ima šele 138.000 km. A jaz ga še ne prodajam.) :)
ja flat_eric pocakaj na pomlad pa kupi od Tinkare bimmija.... mislim da je dobro vzdrzevan(ga se nisem videl),čeprav ga vozi zenska :laugh
šala.....ne zameri Tinkara :cool
je pa vceraj od punce sodelavka peljala R5 pa ji je zacela lučka svetit za olje,pa nekaj se je kadilo,pa je kr peljala se 5 kilometrov,pol pa je sam crkno....je mislila da ziher ni nič hudega...po moje pa je masino zjebala :crazy :crazy
Zelo me čudi, da mnoge ženske tako malo opazujejo kontrolne lučke na displayu. Ali se ne spoznajo totalno nič in/ali pa se jim ne ljubi pridobiti vsaj najosnovnejšega tehničnega znanja o avtomobilih. Prebrat je treba user guide, pa je.
Jaz sem pa tako picajzlasta, da kar naprej gledam na armaturko, če morda gori kakšna lučka, ki ne bi smela. Moti me vsak najmanjši šum, prasketanje in cviljenje.
Saj res, bom pogledala nivo olja :-D
aja da ne pozabim povedati še tega....
prejčni dan je čla tankat pa so ji na becinski rekli, da imajo brezpalcen osnovni pregled avtomobila... pa je punca dvignla havbo, pa ji ta zenska rece da res ni treba, saj ji to njen moz dela, ki se spozna na avte...naslednji dan pa tole :crazy :eek
FLAT_eric
23.10.2003, 13:03
Stvar je sledeča! Jaz itak vem da bo avto mel na števcu 140.000 ali 150.000 prevoženih ampak to ponavadi ni realno!
Kopujem ga tam nekje do 1.500.000 sit. 320is coupe črne barve z malo opreme bi bil vredu :mljask
Tinkara kaksen avto, (pardon kakšnega bmwja) pa ti vozis, malo bi lahko izpopolnila svoj profil :)
FANTJE TREBA SE BO ZA HUDE ČASE, ZAČET PRIPRAVLJAT
Imam 318is coupe. Poznavalci pravijo, da je 4-valjnik šele moped. :laugh
Sej se da preveriti kilometraža. Če je bil avto redno servisiran, imajo zabeleženo vse na servisu. Zato kilometri vseeno ne bi smeli biti problem. Ni nujno, da ima vsak več kot 160.000 realnih kilometrov.
Aja pa še to, 320is ne obstaja. Kvečjemu 320i.
Imam 318is coupe. Poznavalci pravijo, da je 4-valjnik šele moped. :laugh
Sej se da preveriti kilometraža. Če je bil avto redno servisiran, imajo zabeleženo vse na servisu. Zato kilometri vseeno ne bi smeli biti problem. Ni nujno, da ima vsak več kot 160.000 realnih kilometrov.
Aja pa še to, 320is ne obstaja. Kvečjemu 320i.
flat_eric hehe lepo te je spucala
:eek
go bejba :ok
FLAT_eric
23.10.2003, 17:05
Saj nebom reko, da je bil tiskarski škrat, da sem napisal "320is" sam sem bil tak v 318is zablojen da mi je pol roka kar sama skočla na "IS" da si bomo na jasnem. :laugh
318is je itak res uničljiva zadevica, za šestvalnika pa bi reko da moreš bit nor da ga uničiš, zato še naprej vstrajam pri 320i coupe
Motor je bil S14,skoraj identičen kot v M3,4 cilindri,192KM,končna 225 km/h,izdelovan le med letoma 1989 in 1990 in samo za italijanski trg.Zelo redka zverina.
Moj BMW e36 320i je imel 155kkm, ko sem ga kupil. Zdaj jih ima 203 kkm. In kvečjemu laufa lepše kot ob nakupu :ok2 (razvajanje se obrestuje :ok )
Moj BMW e36 320i je imel 155kkm, ko sem ga kupil. Zdaj jih ima 203 kkm. In kvečjemu laufa lepše kot ob nakupu :ok2 (razvajanje se obrestuje :ok )
moj je tud imel 178k ko sem ga kupil sedaj pa ma 203k(kot ypsilonov :laugh ) pa lufa masina B.P. :ok ce je avto redno vzdrzevan je ziher boljsi tisti z 200k km kot pa en nevzdrzevan z 120k km(tak ki je videl mogoce 2-3 servise)
p.s. vceraj sem glih menjal zimske gume(letne so bile adijo-po strokovnem mnenju zaradi prevelike brzine v ovinkih :crazy )
pa se diske in ploscice sem dal nove noter(brembo in nekaj na l sam ni lucas) cena materjal 20.5k+ 3,5k delo(z menjavo gum)....aja pa mehanik je moj stric,zato je tko pocen :laugh :cool :ok
318is je itak res uničljiva zadevica, za šestvalnika pa bi reko da moreš bit nor da ga uničiš, zato še naprej vstrajam pri 320i coupe
318is je res samo 4-valjnik in v pospeških ni ne vem kaj, pa tudi mašina je dosti bolj glasna, ampak s tem, da je uničljiva zadeva, se pa ne strinjam. Vsak avto je uničljiv toliko, kolikor ga zanemarja sam lastnik (ga ne vozi na servise, ga nikoli ne spuca ipd.), pa naj bo to 4-, 6-, 8- ali 12-valjnik.
p.s. Ali imaš lastne izkušnje s 318is, da ga tako kritiziraš?
FLAT_eric
24.10.2003, 14:19
Za našo zvesto članico TINKARO če boš mela čas pol klikni kaj na tale link!!!
http://www.bmwpower.cz/autobazar/001-320%20iS.htm
P.S: ne nisem še vozo BMWja 318is sam bi se pa s tabo peljal, če praviš da je tako dober!? :ok2
P.S2: Saj ne pravim da je slab avto, niti najmanj od tega. Verjami če bi ga dobil bi ga 100% vozo. "Sam tak je iz 4valnika ne moreš naret 6 valnika, iz 6 valnika pa lahko narediš 4 valnika" :laugh hehe JOKE
lukamarko
24.10.2003, 20:35
Ne vem kaj se tolk pregovarjate okol 318is-320i. Oba motorja sta zelo vzdržljiva, zmogljivosti so pa približno enake, tako da je res škoda besed. Drugače pa je BMW z 4 valjnikom žel take uspehe (Cecotto, Ravaglia), da dvomim da mu jih bo z šestakom kdaj uspelo ponoviti.
Luka, čisto BTW, zakaj ne daš v avtar sliko svojega avtomobila? Bolje, kot ta ki jo imaš zdaj.
lukamarko
24.10.2003, 21:04
Zato ker je 2002turbo najnaj! (Pa ma tud sam 4 cilindre :laugh )
Anonymous
24.10.2003, 22:29
Ma kakšni 4 cilendri! 6 je zakon sound ko ge ženeš v visoke vrtljaje je dirkalen, bmw se začne pri 6! V6! VR6! R6! 24v, 2 odmične, m-motoršport! Zakon!
Austin Powers
25.10.2003, 07:39
Ja ne vem kaj se pregovarjate.
Peesda, če dobiš dobro varijanto pa naj bo 318is ali 320i coupe (to bo težko dobiti-jih je zelo malo), vzemi.
Za 1,5 mio pa čudežev vseeno ne pričakovat.
Moram priznati, da je zvok R6 res nekaj posebnega, mana za usesa ampak dirkaski pa res ni no... :laugh ima kaksnih 2000 o/min premalo (M3 je druga zgodba). Tezko priznam, ampak kaka honda vti ima res dirkaski zvok, ko jo zenes na 8000 o/min, drugace je pa zvok turbine cisto klasa zase. :ok2
FLAT_eric
25.10.2003, 18:16
Tukaj pa se še pojavi eno vprašanje!
A Honda Civic VTI z 160KM nese BMWJA 320 z 150KM na dragu???
HVALA ZA ODGOVOR,ker to me tui zanima.
kratko in jedrnato...DA
(pod pogojem da voznik honde spelje kot se spodobi)
lp,
FLAT_eric
25.10.2003, 18:33
A ima pol kdo podatke o pospeških od 0 km/h do 100km/h in od 0 km/h do 200km/h, in seveda če smo že pri hitrosti kakšna je končna hitrost obeh???
HONDA Civic VTi VS. BMW 320i (govorimo o letnikih 94in95in96 "no vsaj tu nekje")
evo en link pa preglej http://users.compaqnet.be/carcollection/
pa se neki http://www.mynrma.com.au/motoring/cars/buying_and_selling/used_car/reviews/road_test/honda/hondacivvtirh_specs.shtml
lp,
Austin Powers
25.10.2003, 20:37
Ja valda da ga VTI pelje scat.
Poglej razmerje kg/km.
Pa a ti misliš avto kupit za dragat?
Potem kupi 325i.
Boš med hitrejšimi. Ali pa VTIja... :laugh
Pa a MORAŠ pisat ČRKE size XXL? :damn
Zvok R6 je res zakon. Sem bil zdaj v Sarajevu pa je ob 2h zjutraj mimo mene en E30 prpiz**l. Mater kakšen zvok, bi si ga človk kr na CD zapeku! :ok2
Martin ///M
27.10.2003, 17:59
Tukaj pa se še pojavi eno vprašanje!
A Honda Civic VTI z 160KM nese BMWJA 320 z 150KM na dragu???
HVALA ZA ODGOVOR,ker to me tui zanima.ž
ah kar se bmwjev pa draganja tice loh recem sam da pac niso narejeni za draganje, audi tdi 150km s cipom je 3krat gladko premagal 325i, pa tud vti mislm da ga je uzgala pol(predelana mal), sej res da je velik odvisn od voznika, sam klinc pac ni za dragat bmw :ok2 razen M3 ki je pa sekala tm :-D
Austin Powers
30.10.2003, 06:31
Se strinjam da drganje nekako BMWjevim ne leži in jim tudi ne pristoji.
Flat: s tako dragim avtom delat nekaj tako neumnega...je neumnost.
Damjan-doc
5.11.2003, 09:48
JAZ TI PRIPOROČAN DA POČAKAŠ EU, SIGURNO BODO KAKŠNE SPREMENBE O UVOZU STARIH VOZIL. S ŠIBEDAHOM PA NIMAM MOBENIH TEŽAV, DA NE ŠKRIPA IN PUŠČA GA JE TREBA REDNO MAZAT, TESNILA Z GLICERINOM ZA VODILA JE PA DOVOLJ ŽE WD40.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.