PDA

Ogled polne verzije : Kupujem minija

želvak
13.11.2005, 19:09
Vidim, da tukaj razpravljate o minijih. Pa me zanima vaše mnenje glede varnosti, kako se obnesejo na splošno (okvare), in pa seveda kateri je najboljši. Pri AA sem se malce pozanimal in lahko dobiš cooper S, ki ima 163 konjev, na mobile .de, pa sem videl, da obstajajo še močnejši 200 in več konjev. Ali so to kakšne garažne predelave ali se da to dobiti tudi tovarniške predelave? Hvala za odgovor že vnaprej :-D .

Fisher
13.11.2005, 19:13
Varnost je za tako mali avto za moje pojme kar dobra, ceprav je to vprasanje relativno, saj ima ogromno vlogo sreca.

Okvare....raje ne sprasuj.

Mini cooper S ima 163 konjev do letnika 2005, od 2005 naprej imajo 170 konjev.

Imas JCW (john cooper works) predelavo z garancijo, ki ima do 05 200 nad 05letnikom pa 210 konjev.

Seveda obstajajo tudi garazne predelave, ki so boljse in cenejse, ce te zanima me kontaktiraj na PM. :) :laugh

Se kaj?

LP

želvak
13.11.2005, 19:30
Hvala za tako hiter odgovor! :beer Sem malce pregledal tvoje pisanje na forumu in sem videl, da imaš precej težav z svojim, menda še vedno ni v redu! :confused Pa je to zaradi nesposobnega servisa ali zaradi samega avta? Sedaj je tudi v LJ nov servis na Celovški mogoče bo tam boljše kot na AA, ker je privat! :-D

želvak
13.11.2005, 19:52
Kaj je to PM? :confused

AC SCHNITZER
13.11.2005, 20:18
PM je privatno sporocilo.
Ponavadi dobiš v svoj e-poštni nabiralnik obvestilo da si prejeu privatno sporočilo. Preveri v svojem profilu privatna sporočila. :ok

BigBoSS
13.11.2005, 20:39
@Želvak

Glede varnosti ti lahko potrdim, da je Mini res varen avto. Sem šel pred kratkim s svojim lepotcem na streho in mi k sreči ni bilo čisto nič. Niti vratu nisem imel zategnjenega, avto pa totalka. :napaka Tako da avto je res varen.

Glede okvar: na svojem nisem imel v 4 letih niti ene okvare- edino zadnji diski so mi po 4 letih čisto prerjaveli, razen tega pa ni bilo čisto nič.

Glede tuninga- s Fisherjem ti lahko porihtava zelo ugoden in preverjen tuning (Fisher ti porihta hardwer, moja malenkost softwer).

Za več informacij naju povprašaj po PS.

Želim ti dober nakup in se upam da vidimo kmalu v klubu: www.mini-klub.com

Lp BigBoSS

MihaM
13.11.2005, 21:21
Pozdravljen:

Serijsko ima MINI Cooper S (MCS) 170 KS, od oktobra naprej,
pa lahko nadgradnjo John Cooper Works (210 KS), naročiš že pri novem avtomobilu (do sedaj je bilo to možnjo, kot nadgradnja, narejena v pooblaščenem servisu in s tovarniško garancijo).
Razlika med 170 KS in 210 KS je precejšnja,... ker se precej poveča ne samo moč, ampak tudi navor pri nižjiv vrtljajih. Je pa možno priti do 200 KS tudi precej ceneje, kot ti bosta z veseljem razložila Fisher in BigBOSS :-)
Okvare pri meni - v garanciji zamenjan volanski mehanizem in 2 razbiti vetrobranski stekli,... ta kar grejo (zelo pokončno steklo !) - sem ravno v petek videl še enega na servisu,...
Sicer pa MINI-ja najbolje označi izrek: "FROM ZERO TO SMILE BELLOW 2 SECONDS :-)"
Si dobre volje vsakič ko se vsedeš vanj in odpelješ,...

LP : Miha

želvak
14.11.2005, 08:15
Hvala za vse odgovore :metalc Mislim, da se bomo kmalu videli na strani MINI kluba :beer Samo še tapravga S-a moram poiskat. Bom kar rablenga kupil, starega kakšno leto ali dve z malo prevoženimi. Potem bom pa kontaktiral BIGBOSSA in FISCHERJA, da mi naredita tuning! :ok Potem pa :crazy JUHU Samo bo verjetno treba v Nemčijo, ker pri nas je vse skupaj bolj revščina kar se minijev tiče, pa še cene so :crazy So v nemčiji veliko cenejši, pa še izbira je dosti večja. No bomo videli, mogoče pa tudi pri nas kaj najdem :-D , nikoli se ne ve! LP

BigBoSS
14.11.2005, 10:12
Živjo

Tudi sam trenutno iščem Minija in bom po vsej verjetnosti skočil v Nemčijo- faceliftani modeli se mi ne zdijo v redu in zaradi tega v SLO skoraj da nimam izbire. Tko da upam, da bom našel kaj iz Nemčije. Na žalost pa še vedno nisem dobil denarja od zavarovalnice- zakaj to tok časa traja :napaka

Lp

želvak
14.11.2005, 10:43
BIGBOSS a to si ubiu tega ta rumenga ta hudga minija? :damn Pa tko hud je zgledu!!! :ok Če rabiš kakšen nasvet v zvezi z zavarovalnicami ali pa z poškodbami pri prometnih nesrečah oziroma za pridobitvijo odškodnine me lahko kontaktiraš in ti bom pomagal po svojih močeh. Jaz se namreč ukvarjam s tem.

BigBoSS
14.11.2005, 10:48
Ja žal sem ga ubil :napaka

Hvala ti za ponudbo pomoči a imam avto zavarovan v Avstriji in upam, da bodo kmalu izplačali. Odškodnine pa ne morem zahtevat od nobenega, ker je povzročitelj ušel iz kraja nezgode in ne vem, kdo je bil.

Lp

želvak
14.11.2005, 11:00
Seveda lahko zahtevaš odškodnino!!!!!!!!!! Verjetno je bila na kraju nesreče policija in če so oni napisali, da je bil povzročitelj neka tretja oseba, ki je pobegnila s kraja nesreče, ti pripada odškodnina tako za materijalno(škoda na avtu) in za nematerijalno(telesne poškodbe) škodo, ki ti je pri tem nastala!! :-D Za to obstaja zavarovalno združenje, ki potem določi eno zavarovalnico, ki ti potem izplača vso nastalo ti škodo.
Verjetno pa zato traja toliko časa, ker Avstrijska zavarovalnica čaka policijski zapisnik iz Slo, če si imel nesrečo pri nas. To zna trajat tudi 2 meseca. :crazy

Fisher
14.11.2005, 11:25
Jah zelvak tako je, nekaj je zaradi servisa, nekaj zaradi avta, kaksna mogoce celo zaradi mene-ampak takih dinamicnih napak na avtu, na katere voznik z voznjo vpliva jaz niti nisem imel.

Kdor pravi da nima nic problemov s svojim skoraj zagotovo laze.

Ako mi ga pripelje sem mu nastejem vsakemu vsaj 3 napake, ki znajo biti motece. :laugh

Drugo je ce jih vsi vidijo. :)

Kar se tuninga tice, ko bos potreboval ves kje me dobis, ce ne vedo pa drugi. :ok2

LP

želvak
14.11.2005, 11:56
No probal bomo vseeno pa bom videl kako se bo obnesel! Ker mi je avto vizualno čist hud, pa čas je da zamenjam svojega starega! Vem pa točno kako je če imaš avto, ki ti nagaja. Sem imel peugeota 206 cc samo 3 mesece pa sem čist :damn pa sem ga kar prodal. Tam pa ni delal čisto nič, samo streha je šla gor pa dol to je blo pa tut vse kar je delal. Pa da ne govorim o servisu, mi kar slabo rata!!
Na kolk konjev se pa da S-a nabrit pa kolk to približno stane?

BigBoSS
14.11.2005, 12:43
Želvak

V temi Dynomeritev najdeš tabelo v pdf Formatu: tam imaš zelo lepo pregledno navedeno precej Cooper S-jev z raznimi predelavami.

S Fisherjem ti lahko spraviva avto z manjšo jermenico, predelanim airboxom, MTH Softwerom na ca. 210 +-10 konjev (odvisno od tega, kakšnega Minija boš dobil, saj imajo nekateri že serijsko čez 170 konjev med tem ko imajo nekateri, ki so bili slabo uvoženi manj kot 160 konjev). Softwer stane 300€, Fisherjeva predelava tudi nekje v tem rangu. Če vgradiš še športni kolektor brez predkatalizatorja in mogoče celo s športnim katalizatorjem, ki stane med 200 in 1000 € se ti moč poveča še za 10- 20 konjev. Potem imaš nadaljno možnost, da vgradiš vodni hladilnik Intercoolerja, ki stane okoli 1600€ in ti da še dodatnih 25 konjičev. Naslednja možna predelava ja predelana glava motorja z drugimi odmičnimi gredmi ki stane okoli 2000€, nato so možne še predelave, ki pa stanejo precej več denarja in naredijo avto hiter za lovlenje Porschejev- športni kompresor, turbo, NOS :mljask

Lp BigBoSS

Fisher
14.11.2005, 12:45
No boss ne zavajaj fanta.

Tisti turbo je star pa tudi par let, sej sm ti ze film daju kaksno leto nazaj, :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

BigBoSS
14.11.2005, 12:51
Ja tist turbo je že stara novica, ki pa še ni bila objavljena. No, saj veš kako je fant me je vprašal, kake možnosti ima in sem mu jih naštel :ok2 Če bo meni uspel nakup Cooper S bom takoj, ko bom prihranil 1600€ šel v nakup vodnega intercoolerja. Tista predelava se mi zdi najbolj uporabna poleg manjše jermenice ter MTH-ja.

Fisher drži pesti da mi rata nabavit enga lepega S-a da boš imel spomladi kakega konkurenta na Dynotu :ok2

Lp

Fisher
14.11.2005, 12:54
Problem je da ti vodni intercooler ne da 20 konjev.

Ni ene same podlage za to. :)

Mogoce pri 19% manjsi jermenici.

Meritve so pokazale, da originalni intercooler pri zmernih tlakih, zadovoljivo oz dobro hladi. :ok2

Sej ves, verjamme le v stevilke. Lahko pa si kupis merilec, das sonde pred in po in sam preveris v mojo trditev. :ok2

Fisher
14.11.2005, 12:55
Aja, moj avto gre v kratkem na dyno, ne bom cakal pomladi.

LP

BigBoSS
14.11.2005, 12:59
Jah no nevem- nekaj sigurno da- si si ogledal rezultat dynota uporabnika z imenom Hektor? :laugh

Kdaj greš na valjarje? Na vsak način poročaj :ok

Lp

Fisher
14.11.2005, 13:13
Sem.

Si pregledal ti?

Jaz opazim se marsikaj drugega kot vodni intercooler.

Ze startal je z 210 konji.

No saj je vseeno, vsak ima svoje mislenje, ampak ne maram pa tega da ljudi zavajas s taksnimi stevilkami.

Nekomu si dejal, da ce da na JCW ja vodni IC da bo imel potem 240-245 konjev, kar seveda zagotovo ni res.

Fant bo skesiral skoraj 2000 eur /z montazo/ in bo na koncu kaksen konj plusa ce.

Ni prav da to pocnes.

LP

želvak
14.11.2005, 14:44
No, saj tako v extremne predelave ne bom šel. Verjetno mi bo dovolj že tista prva varjanta do 210 (+- 10) konjev. Ampak najprej ga sploh moram kupit!! :-D , potem bomo pa videli koliko denarja mi bo še ostalo in kaj bomo lahko naredili z mojim minijem. potem gremo pa na :beer da ga zalijemo!!!!!!!!!!!

Fisher
14.11.2005, 14:47
Do koliko denarja pa gres, imas?

Nekaj casa nazaj ga je prodajal celo uporabnik union jack, mogoce ga se, poskusaj ga kontaktirati.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=533129

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=534086

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=509687

Mislim da je sploh prvi vreden nakupa.

Bi bilo za pogledat.

LP

BigBoSS
14.11.2005, 14:53
Fisher spet me tlele nekaj dol tlačiš in ponižuješ

Za tisto v kar sem prepričan sem napisal popolnoma resnično: z manjšo jermenico in MTH 210 +-10

Za vodni intercooler pa tako piše na internetu in verjamem v to: če bi ga kupil bi ga dal tam zmontirati in bi tudi tam opravil meritev konjev- če nebi dosegel obljubljenega rezultata bi zahteval denar nazaj- čisto enostavno, mar ne?

Tu preberi pa potem mene kritiziraj.
www.mini-tuning.at

In če ne znaš nemško ti rade volje prevedem: klikni na Mini Cooper S Angebot 225 in preberi kaj tam piše: Beim Works getunten Cooper S sind knapp 240 PS und 270 NM Drehmoment möglich. In ne ti meni potem da nategujem druge kar je daleč od tega- pomagam če le lahko in povem naprej tisto kar vidim oz. preberem.

Pa zakaj se moraš stalno nekaj utikat če sem bil prijazen, si vzel čas in na kratko opisal možnosti.

Lp

Fisher
14.11.2005, 15:02
OK bom od sedaj naprej tiho.

Misli si svoje, jaz si bom svoje.

Me pa zanima kdo bo prisel do vec konjev za manj denarja. Ti na tvoje bodocem S u ali jaz.

Pa bova potem govorila :laugh :laugh :laugh

Me pa zanima s cim bos/znas razlozit +30 konjev zaradi vodnega intercoolerja.

Imas mogocek kasne grafe tlacenega zraka v valjih, temperaturo itd...

Ves vse se da to, kar midva govoriva spravit v stevilke.

pa me zanima ce jih imas kje. Sicer dvomim da sploh ves, da obstajajo ti grafi motorja z notranjem izgorevanjem, pa vseeno mogoce ja.

Nic te ne tlacim, le na organ mi gre, ka govoris nekaj kar ne more biti res.

Ce bi bilo vse tako preprosto kot govoris, bi vsak kur...ac imel na S u 300+ konjev.

Lep dan se naprej

BigBoSS
14.11.2005, 15:26
Lej Ambrož poslušaj- si že mel sploh tvojga S-a na valjrarjih? Stalno si se nekaj pizdil kolk mal konjev maš zdaj si pa kar naenkrat nehal pizdit ko si videl primerjavo.

Na tistem linku zgoraj najdeš tudi graf. Če tam tako piše potem tako drži. Če daš 2500€ za njihov softwer in vodni intercooler ti seveda tudi avto izmerijo in če potem ni obljubljenih konjev jim vse skupaj lahko vžeš v glavo :ok In vodni intercooler ti da 100% precej moči saj je pri avtu navitem z manjšo jermenico temperatura zraka veliko višja, ker kompresor bolj vrti in se zaradi tega vse bolj segreje. Z vodnim intercoolerjem je prednost še ta, da imaš poleti konstantno moč in pri 35 stopinjah zunanje temperature nimaš take izgube moči kot pri normalnem intercoolerju. Tko da ne mi s takimi da je vse skupaj brez veze. Fisher pa še nekaj- rade volje naredi sam ne vem kakšno predelavo in s tem prihrani ne vem koliko denarja- z veseljem ti privoščim, da ti bo ratala predelava taka, da jo bomo lahko vsi občudovali. Koliko pa kdo odšteje za tuning in za kateri tuning se odloči,pa naj bo najcenejši ali najdraji je vse stvar odvisna od posameznika. :ok Ti lahko hvališ tale intercooler ravno toliko kot ga jaz ker ga sam na svoji lastni koži še nisi sprobal. Graja se začne šele takrat, ko držiš v roki dokaz, da intercooler ne da čisto nič.

Tako da res ne vidim razloga, da bi se tako pizdil za brez veze.

Lp

Fisher
14.11.2005, 17:53
Hehe. :)

Malo konjev?

Daj Big zdaj te mam pa ze cisto zadosti. Govoril sem za MTH in MTH ti ne da 195 konjev kot ti pravis.

CE PA SI SLUCAJNO POZABIL IMAM JAZ V AVTU SE MARSIKAJ DRUGEGA KOT TISTI MTH. Bo slo?

Nimam pa 230, saj bi se drugace odpeljal mimo vseh JCW jev pri nas. Zakaj se nisem, ce si ti drugace trdil?

Glej, ker ti rad malce tako po kmecko, jaz pa raje v stevilkah-KAR SEM TI TUDI ZA MTHja dokazal.

Bova zdaj takole

Oglej si tale link

http://www.mini2.com/forum/showthread.php?t=55466&highlight=water-to-air

Noo greva naprej.

Vse kar je pod 40°C nad temperaturo okolice je ucinkovito in dobro in ne vem kaj se vse.

2. prestavi od 2000 do 6500 mu je šla outlet temp. na 36 stC, kar je ful v redu. To pomeni, da imaš pri temp. okolice 8,5stC okoli 28stC višjo temp. zraka kot je zunaj. To je učinkovit intercooler. Vsaka predelava za te konje ne bi bila finančno smiselna, v končni fazi bi lahko še poslabšal vse skupaj.

Tudi to je odlicno.
ambient= 21 C,ic in= 47.6 C,ic out= 41.1 C,RPM= 5000 ,Speed= 110 mph Gear= 5 Boost= 14 psi

le 20 stC nad okolico je temp. zraka iz intercollerja ven.

No sedaj me pa zanimajo tvoje stevilek in dokazi in ne reklamni panoji aka LISCA jumbo plakat. :laugh :metalc

Upam da bos pocasi razumel, da strojnistvo ni zobozdravsto in da ni vse tako preprosto kakor bi si ljudje zeleli.

Tudi jaz ne znam vrtati lukenj v zob, vendar se ne silim.

LP

želvak
14.11.2005, 17:59
Fantje ne se kregat!! :fight Bom meu še slabo vest, da sem sprožil to temo.
Kar se pa denarja tiče pa ne mislim preveč zapravljat, ker sem pri TT-ju tolk denarja zgubil :eek2 , da me je zvil. zato sem se odločil, da bom kupil rablenga, pa tja do max. 5 mil., pa še to je preveč, rajš za manj ene 4,5 bi blo kr u redu. Sem gledu v nemčiji se da dobit. Teli kis i mi jih pokazal FISHER so super sem jih že sam videl, ampak preveč stanejo. :napaka No mogoče se pa še premislim, če v nemčiji ne bo nič pametnega.

Fisher
14.11.2005, 18:00
Glede na to da se un plavi ze kar nekaj casa prodaja, rdec pa tudi bi verejtno (ugibam) z dobrim poznavanjem avta in barantanjem spravil na 5 mio.

Odvisno od prodajalca itak.

LP

BigBoSS
14.11.2005, 21:40
Fisher počasi imam dovolj te tvoje trmoglavosti- če ti kaj o mojem pisanju ni všeč se ugrizni v jezik in obdrži stvar zase.

Ti mi lahko daš še ne vem koliko cifer in ti povem, da se moje mnenje ne bo spremenilo. Če nek zelo renomiran tuner obljublja 20 konjev več mu verjamem in še enkrat ti povem- če bi dal pri njemu 1400€ za intercooler pa nebi bilo na dynotu vidnih tistih 20 konjev bi tunerju jebal m.... in bi lahko vse skupaj zopet razmontiral. Točno tako je in pika.

In glede MTH-ja mi nisi dokazal še ničesar. Bom probal prepričat Andreja da bomo šli spomladi na dyno in bomo videli, koliko da samo MTH. Ti se nočeš in nočeš strinjat s tem, da so velike razlike v izhodni moči (nekateri Cooper S-ji imajo 150 konjev, drugi pa čez 170) in zaradi tega tudi varira končna moč, dosežena s tuningom.

Pa tudi sam imam rad številke in vse dokazano. Na RMS-ovi strani je graf prirastka moči z vodnim intercoolerjem in tam je razvidna moč. Temu grafu verjamem :ok

Take primerjave med zobarjem in strojnikom se mi pa zdijo čisto bedne, ker sva kolikor vem oba na istem- ne ti in ne jaz nimava dokončane izobrazbe tako da nisva ne ti strojnik in ne jaz zobar. :ok

Lp pa brez zamere- malo se umiri in stopi na realna tla- svet je tako zanimiv samo zaradi tega, ker ima vsak človek svoje mišljenje in mnenje- z vsiljevanjem tvojega mnenja pa ne boš dosegel vsaj pri meni čisto nič :ok

Fisher
14.11.2005, 21:53
DA! :laugh

Sicer o grafih, temperaturah ipd toplotnega stroja ni bilo ne duha ne sluha ampak imas generalno prav.

Nekomu bos pac jeba.... mater. Upaj da je vsaj dobra. :laugh

LP

Wolf
15.11.2005, 12:12
Kukr jest vem, ma Ambroz sredno strojno narjeno...
Midva sva pa gimnazijska maturanta...
Kar se intercoolerjev tice:
pr termodinamki so nas ucil, da je izkoristek toplotnega stoja odvisen od razmerja vhodnih in izhodnih temperatur v kelvinih.
formula gre nekako takole: izk.=1-(Tin/Tout)
recimo da imajo plini 1000K, tep. zraka pa je enkrat 0C (273K) enkrat pa 30C (303K)
Izk 1: 0,727
Izk 2: 0,697
Tolko o teoriji. praksa je pa sploh moja zelo zelo šibka stran.
LP

AC SCHNITZER
15.11.2005, 15:19
želvak mi se že počasi začenja smiliti! Namesto da mu pomagate pri nakupu MINI-ja se kregate :crazy pa se na forumu :blackeye ! Kreganje tu nima nobenega pomena, recimo jaz, jaz ne rihtam stvari z besedami ampak z dejanji - pa še učinek je mnogo večji, ampak pustimo podrobnosti
Fisher & BigBoSS :peace in pomagajta raje fantu pri nakupu avta, saj imata namrec najvec pojma o MINI-jih na tem forumu! :ok

Vitko
2.12.2005, 17:10
želvak mi se že počasi začenja smiliti! Namesto da mu pomagate pri nakupu MINI-ja se kregate :crazy pa se na forumu :blackeye ! Kreganje tu nima nobenega pomena, recimo jaz, jaz ne rihtam stvari z besedami ampak z dejanji - pa še učinek je mnogo večji, ampak pustimo podrobnosti
Fisher & BigBoSS :peace in pomagajta raje fantu pri nakupu avta, saj imata namrec najvec pojma o MINI-jih na tem forumu! :ok

SE PODPIŠEM , Pejte raj na :beer usi skupaj pa pomagajta želvaku...

Mirek
2.12.2005, 17:29
Kupi si ga! Pa ne zarad tuning in kako boš KW pridobival
ampak zaradi samega avto in njegove vožnje. Jaz nisem mogel verjet kako se ta avto super pelje skozi ovinke in rondoje. MCS je odličen avto ne bo ti žal.

PEACE - Let't MINI!

želvak
9.12.2005, 21:17
No, pa sem le kupil MINI-ja!! :metalc. Je COOPER S, letnik 2003, prevoženih 15.600 km, zelene barve (british racing green), angleška zastava na strehi, panther black usnje, navi profesional... Skratka HUDO :-D . Uvožen iz nemčije.

Fisher
9.12.2005, 21:56
Srecno voznjo!

Mirek
10.12.2005, 03:43
Zakon. Hudega si vzel. Naslednji zbor se morš nujno udeležit. Srečno vožnjo.

LP

želvak
10.12.2005, 20:07
HVALA za lepe želje, sigurno se pa vidimo na kakšnem srečanju MINI-jev, kjer bomo ob :beer izmenjali izkušnje! :-D

AC SCHNITZER
10.12.2005, 20:21
Želvak čestitam! Nalepi še kakšno sliko da vidimo mrcino! :laugh :ok2

želvak
10.12.2005, 20:44
Ja je manjši problem, ker ga še nisem pripeljal v SLO! Sem ga samo zaaral in ga morem še pripeljat. Mam ga pa rezerviranga no novega leta! Pa še manjših popravkov bo deležen preden ga pokažem. Je namreč razbit od toče :damn ampak to bomo popravili, je že zmenjeno pri kleparju! Tako da bo verjetno na ogled postavljen v januarju, če se bo klepar držal dogovora :laugh . Drugače pa je avto prva liga, je že moja ljubosumna!!!!!!!!!!! :blackeye

Wolf
10.12.2005, 23:05
Bravo! Velcome to the club. Zelencev(BRG) nam kar manjka - bos lepo pppestril postavo!
LP

BigBoSS
11.12.2005, 21:01
želvak vse čestitke tudi iz moje strani. Sedaj pa le hitro h kleparju da bo potem naša kolekcija Minijev v klubu bogatejša za eno barvo. :laugh

Lp

marcipan1
12.12.2005, 11:11
Je namreč razbit od toče

kako ti pa bodo to nardil - meni so pred časom cliota lepo z vakumom rešil in je bila zadeva super porihtana; baje, da to dela firma toča d.o.o. - dej se mal pozanimi, da ti ne bo kdo s fleksarco šaru po havbi :-D