PDA

Ogled polne verzije : Brezplačni zimski pregled (ali AutoAktiv sux)

jack
3.12.2002, 16:39
Poklical AutoAktiv in se dogovoril za brezplačni zimski pregled. Pridem tja, malo zamudim, dokaj prijeten sprejem - ena ženska se je trudila.

V sprejemni sobi sicer delal samo en možakar, ki je sedel za masovno mizo, na kateri je počival računalnik z LCD zaslonom itd... Pred mano sta bila dva gospoda, in čakal sem cca 20 minut, da sem lahko predal ključe ter da so šli odpeljat avto v delavnico...

Skratka, 20 minut, čeprav sem bil naročen. OK - teh 20 minut se je še malo podaljšalo zato, ker je možakar NA LIST PAPIRJA prepisal vse moje podatke, ter še nekatere stvari ter potem ta list papirja nesel serviserju...

No, na mojem avtku sem namerno pustil crknjeno žarnico v spredjem žarometu, že par tednov mi ne dela un števec s kazalčkom koliko je še goriva... 20 minut kasneje serviser prinese nazaj moj list, in list na je na mizi stal še nadaljnih 10 minut, preden sem JAZ nanj opozoril sprejemnika.

Nato mi je malo prodajal meglo kaj da ne dela (baje ročna levo zadaj ne prime, pa povedal mi je da mi cev servo volana pušča), pohvalil se je še da so mi dolili vitrex ipd... Eto - ne bi mogel narediti hujšega, kot da sem ga prijazno povprašal, koliko pa okvirno stane popravilo te cevi servo volana. Bil sem dober še za 15 minut, ko so možakarji v prodaji delov iskali kode za dele, nato pa - je moral (ko so mu prinesli papir z kodami) ta v sprejemni pisarni v računalnik še pogledat cene! še 10 minut kasneje je obupal, češ da nimajo teh cen v mašini; vmes me je začel tikati, ter rekel naj ga pokličem nasllednji dan da bo iz eurov pregledal...

Seveda sem avto dobil še vedno brez ene delujoče luči nazaj (mislim - dolivat so šli vitrex, ene pofu*** žarnice pa ni znal zamenat??), vse skupaj pa me je stalo uro in pol cajta.

Autoaktivov servis sem doživel kot popolnoma neorganiziran servis, kjer delajo, tako kot se je delalo 20 let nazaj. Papir in svinčnik, čeprav imajo mašine na mizi. Stranke tretirajo kot da je naš čas zastonj, poleg tega pa nimajo nikakršne medsebojne komunikacije...

Ko sem se vsedel v avto me je tam čakala bmw vrečka v kateri je bil liter castrolovega olja in liter nekega nemškega vitrexa.. očitno darilo... Ampak - da bi se prej kdo pohvalil, češ, izvolite, ste naša cenjena stranka, tole ste pa zastonj dobili - to pa ne... Heh, patetično.

Skratka, mene tam ne vidijo več.

Kaj pa vi mislite?

cu, Jack

Borut
3.12.2002, 17:06
Sem še tudi jaz v AA kupovat, in sicer radkape (so jih imeli v akciji). Vse je potekalo hitro, cena ugodna. Plačam in dobim material.

Neki vrag pa mi le ni dal miru. So bile kape nekako velike. Aj pa da probam. In sem probal kar na parkplacu dat gor eno, pa ne gre. Pomerim rob in ena cole preveč. Pa sem mu omenil da rabim 15" in ne 16" kape. Nesem nazaj, tam pa en HUDO pameten ptič začne solit pamet da je to samo za serijo 3 in da ima jeklena platišča drugačna in da če bi imel kako platišče tam bi mi že on pokazal da on vse ve itd...

Pa sem prosil enega drugega naj mi vsaj prinese pokazat 15" kapo za serijo 5. Pomerimo in glej spet ena cola preveč. Spet ptič da ima serija 5 drugačno jekleno platišče itd.

Pol pa sta se sporazumela, da je verjetno tudi kakšna manjša kapa za trojko, mi jo prinesejo in PAŠE kot original. Oni ptič ni mogel priznati da je prinesel napačne kape iz skladišča. Raje je mene napadel da je on serviser BMW in da jaz nič ne vem.

Sedaj imam 15" kape od trojke, tistega ptiča pa ne bom več šel gledat na AA. Sem se za zimski pregled zmenil pri Selmarju, 20 minut, pa še kavo sem dobil in vse je bilo OK.

lp
Borut

matija
3.12.2002, 22:29
Borut: se strinjam... Selmar je ZELO na nivoju. Mi vozimo BMW-ja le tja in nikamor drugam, je pa res, da recimo pri kaksnem Avto Aktivu ali Integri nimamo nobenih izkusenj.

Skratka, Selmarju kapo dol! :beer

ipsilon
3.12.2002, 23:29
Ta preventivni zimski pregled je res brez veze, če lahko tako rečem. Sem se naročil nanj pri Integri prejšnji teden, praktično samo za to sem prišel od doma v MB (še malo za faks, pa ni blo sile :-D ), v ponedeljek sem moral z žura v Lj že ob štirih zjutraj, da sem se še malo naspal in potem sem bil ob devetih zjutraj na Integri. Najprej sem moral pol ure čakat, potem so avto le dali na dvigalo.

Predvsem sem hotel, da mi na merilnikih nastavijo ročno zavoro. Nakar mi tipček reče, da je s kabine ne more nastavit, ker je že do konca zategnjena, eno kolo prime, drugo pa ne. In ni pomagalo mu razlagat, da smo na tehničnem čisto do konca odpustili ročno, ker je še spuščena malo prijemala, ampak en teden pred pregledom sem snel dol zadnje zavorne diske in popolnoma spucal ročno, tako, da zdaj lepo steka, edino pravilno nastavit bi jo bilo treba. Ne, ne morem. Je.baš ga, sem pač doma na dvorišču moral zadevo na oč nastavit :damn

Drugo pa - ko sem vozil še Vectro, sem jo enkrat peljal na tak preventivni pregled pri Kolmaniču, pa so res pregledali vse - od priklopa na tester, amortizerjev, preizkusa in nastavitve zavor, ma ja, še tesnila pri vratih so preverili. In povedali, kaj je narobe. Pri BMW pa so mi eno uro časa zapravili s tem, da mi NISO nastavili ročne, so pa preizkusili, a svetijo luči, a imam pravilen nivo olja, a imam dovolj tekočine za pranje šip, a je dovolj hladilne tekočine, gume je potipal s prsti, koliko so napumpane, brisalce je probal!!!!!!!!!!!!!! Sem bil kar zelen tam zraven :damn Kot da tega sam ne bi znal. No ja, verjamem, da kaka dama srednjih let tega pri avtu ne pregleduje sama, ampak vseeno. Skratka, popolno razočaranje, en žur, ura življenja in 500 prevoženih kilometrov za prazen nič. Se mi zdi, da me drugo leto ne vidijo.

Še enkrat :damn

uursi
4.12.2002, 15:32
Samo enkrat sem ga peljal na preventivni pregled a je bil tehnounion
pol k sm vidu kako pregledajo zadevo:ja gume so vredu, drisalci delajo olja je dovolj, hladilne tud, itd
sm skor bruhat začel :barf
pa sej to lahko vse sam videm samo malo okrog avta pokledam pa videm kaj moram narediti na njemu
bedaki :damn
tako da dela kar doma preventivni pregled ko operem avto

to je najbolš

Martin ///M
7.12.2002, 18:42
Ja se strinjam z ipsilonom ko je reku, kako naprimer pri oplu ali pa pri nissanu sem bil zelo zadovoljen, naredijo tako kot je treba, pri bmw-ju, ki pa velja se kot nekako bolj prestizna znamka, pa na servisu ravnajo s tabo, kot da bi pripeljal zastavo ne pa bmw-ja! lp martin

Bimmer
11.12.2002, 21:29
Tile naši dragi servisi so prov res v P....!
Dvakrat sem bil na servisu pri Selmarju, k so me zlo razočaral, ker sem na sprejem čakal 15 min. Moral bi zamenjati vek ventilator pri prezračevanju, oni pa so menjali vse mogoče (filter za klimo), ki je bil menjan pred 5000 km.

Tako sem sklenil, da grem v Trzin na AA. Podobna zgodba, čakanja okoli 20 min, dvakrat pregleduje podatke, trikrat sem jim moral razložiti za kaj gre.
O kakšnem nadomestnem vozilu raje sanjajte.

Ko pa sem želel kupiti baterijo za v avto, sem pa moral trikrat iz ene zgradbe v drugo.
Organizacija je na psu.
Naj se grejo učit v avstrijo.
Ta vikend sem bil tam. V Beljaku Bmw Fray. Takojšna postrežba, zelo so prijazni, vse se dobi brez problemov, nižje cene in mnogo več dodatne opreme.
Tko da me na žalost tile naši serviserji ne vidijo več.

Zlo žalostno, da morš takoj po novem servisu v tujino!

Lp
Bimmer