Ogled polne verzije : Asistenca in BMW
Moja nova 525dA je bila stara ravno 13.mesecev :eek2
Ravno sem bil v Lj in glej ga zlomka avto se začne pregrevati. Takoj sem ustavil, k sreči še ni zakuhal. Pokličem brezplačno asistenco, me pridejo po cca 1uri iskat(bil sem v Trnovem). Naložimo avto in lepo v Trzin na AA.
Po cca. dobre pol urce ugotovijo da je ventilator pokvarjen in jih nimajo na zalogi, mogoče ga dobijo čez dva dni.
Ok tu pa se začne odisejada....Na servisu jih vprašam kako in kaj je z nadomestnim vozilom, ki mi očitno pripada saj sem bil od doma 200km stran. Nihče ne ve nič, nadomestnih avtov pa nimajo. Ni mi preostalo drugega da vzamem taksi in lepo v Lj po Rent-a-car. Naslednji dan pokličem na asistenco oni o nadomestnem avtu ne vejo nič, pa da bi ga moral dobiti že zraven isto pravijo na AA. Pravijo da bo težko da bi plačali nadomestno vozilo , da mi pripada samo za en dan...ampak da bodo poskušali.Same floskule v glavnem.
Po dveh dneh in mojem teženju na telefonu so mi popravili avto,zdaj spet lepo prede....še svetujejo mi naj vložim zahtevek za povrnitev stroškov.
In sem ga vložil za slabih 30000 sit se je nabralo.
Dobim odgovor, da mi ne priznavajo teh stroškov in da nisem upravičen do njih. Pa še sami imajo na spletni strani opisano pod asistenco poglejte na bmw.si, da krijejo vse dodatno nastale stroške.
Opravil sem še nekaj telefonskih klicev toda ti fantje samo obljubjajo, nimajo pa jajc da bi se zjasnili.Važno je da nekaj zamomljaš stranki pa je....
Ne gre se za denar, ampak za fer odnos do stranke. Vem da avta ne bom več kupil pri njih, pa upam da mi ne crkne več kje v Lj.
Na servis pa kar v tujino....
Obilo veselja do vožnje, pa ne pustite da vam ga pokvarijo. :beer
http://www.bmw.si/index_ostalo.php?link=servis&folder=asistenca
toliko o asistenci.....
Ta servis ni v LJ, v lj se je pravkar vrnil BMW in ce bi biu na obusku bi po vsej verjetnosti spremenil mnenje :)
P.S.: Pa brez zamre.
Pise "Takojšnja brezplačna pomoč na mestu in kritje stroškov nastalih v povezavi z defektom (kot so na primer: vleka vozila, taksi, itd.) do določene višine" :laugh Mogoce tam do ene 5 jurjev? :laugh
Na carmax pelji, pa bos videl pravi odnos do strank!
Na carmax pelji, pa bos videl pravi odnos do strank!
PODPIS!
BTW: imas kaj osebnih izkusenj z njimi?
Čas je zrel da se dobim z Sallerjem.
A lahko dokumentiraš pismeno?
Se pravi pogodbo o asistenci ter račun o okvari ter računi ki so nastali
v zvezi z servisiranjem tvojega avta.
Pošlji na fax štev. 01 5300 780 jutri zjutraj nekje okoli 9-ih
Nekaj je treba definitvno ukreniti.
Ma če kupiš tak avto ti morjo še kaj drugega plačat če se ti pokvari.... :umruodsmeha
Carmax pa je lokacija bivšega tehnounion as, z njihovimi storitvami pa sem bil solidno zadovoljen že v preteklosti, bomo videli...
Banda pokvarjena, jih je treba sam tožit, ker zavajajo svoje stranke, ker pišejo neki potem pa ko se to dejansko zgodi pa ni ničesar.Žalostno ampak resnično, da se danes doseže svoje le še preko odvetnikov ali pa časopisov. Sam škodo delajo predvsem znamki BMW :crazy
Bo treba na zavod za varstvo potrošnikov.
Moj prijatelj je pred dvema letoma kupil leto dni starega 320d E90, prevoženih 20.000 km Premium selection pri AA.
Letos spomladi mu je začel avto nekaj čudno brnet( avto ima sedaj cca. 40000km), Škripal je mehanizem volana, prižigala se je lučka s simbolom volana. Na AA o kakšni garanciji še slišati niso hoteli zamenjavo volanskega droga bi naj plačal sam.
Šel je na servis na Hrvaško Baumgartner Čakovec, zadevo so mu poštimali brezplačno in ni kupil avta pri njih!!! avto je bil še vedno glasen, naročili so ga še za naslednjič ko bi naj zamnjali še nek del...Bili so več kot korektni in prijazni.
Med tem mu je avto "crknil" na izolski obvoznici. Avto je odpeljal na servis v Koper, kjer so ugotovili da je bil opravljen poseg v motorju, bil je zamenjan nek del, ki se naj nebi ujemal z ostalimi, avto je bil samo"poflikan".
Avto je bil uvožen s strani AA oz AM iz Nemčije na Slovaško nato v Slovenijo, pri vsej zadevi močno smrdi vse skupaj. Kdo in kdaj in kaj je počel z avtom. Prijatelj upa da mu bodo dali nov motor, obstaja pa sum da je uvoznik vedel za vse to.Kaj pravite na to zgodbo?
Pred dvema letoma je bilo moderno kupiti avto v Nemčiji in urediti papirje preko Slovaške.
Je pač avto bil cenejši kakšnih 20 %.
Seveda končni kupec ni opazil take razlike v ceni.
Ups, ali je to veljalo samo za nova vozila ?
Pa ne uporabljajmo izrazov "uvožen", "uvoznik", ker enostavno tega ni več. Bil je "kupljen", sicer kakšnih 800km stran in potem prodan.
Upoštevajmo, da smo v mnogih primerih v eni državi- Evropi- in uvoznikov ni- so samo navadni prodajalci....
MAvto je odpeljal na servis v Koper, kjer so ugotovili da je bil opravljen poseg v motorju, bil je zamenjan nek del, ki se naj nebi ujemal z ostalimi, avto je bil samo"poflikan".
A lahko bolj konkretno :confused
Nek del?
Kako se naj ne bi ujemal z ostalimi?
A misliš, da se PS avtombili v Nemčiji pri BMWju ne popravljajo?
Kako poflikali?
Asistenca od BMWja ni vredna da jo pes pourinira :D :D . Če ti avto ne crkne ravno na dvorišču od BMW servisa si ga "najeb..." ker ima asistenca slabše pogoje kot pri Dačiji...
;772276']A lahko bolj konkretno :confused
Nek del?
Kako se naj ne bi ujemal z ostalimi?
A misliš, da se PS avtombili v Nemčiji pri BMWju ne popravljajo?
Kako poflikali?
ojnica na 4 cilindru ni enaka ostalim
ojnica na 4 cilindru ni enaka ostalim
In zakaj bi kdo dal kar eno drugo in ne original, ter zakaj bi neko podjetje na svoje stroške popravljalo, če je avto bil v garanciji in le to plača BMW?
Sej ne rečem, da ni možno, ampak vse skupaj je res precej čudno in skoraj nemogoče, da bi nekdo kar eno drugo ojnico zmontiral. Obtožbe brez dokazil pa so tudi hude.
Zadevo sta si ogledala dva izvedenca, sedaj ugotavljajo da je bil avto prodan kot premium selection s prevoženimi 20.000 km in seveda znano zgodovino, v resnici pa je bil prvi lastnik rent-a-car nekje na severu nemčije, nekdo je avto zmanipuliral ter dal novo servisno knjigo.....
na avtu se nikjer ni videlo da ima več km.
Sprašujem se, kako lahko proda pooblaščeni sevis avto kot premium selection, brez da bi ga temeljito prveveril? Ali je celo sam izvedel manipulacijo?
Pol pa ti ne veš od kod dobiva BMW toliko vozil za PS, če je problem, ker je bil rent a car.
;787111']Pol pa ti ne veš od kod dobiva BMW toliko vozil za PS, če je problem, ker je bil rent a car.
:eek:eek:eek
:eek:eek:eek
A mislite, da so vsa vozila iz BMW AG in na njih registrirana? Sej nimajo toliko uslužbencev, da bi vsa ta vozila bila njihova službena, samo poglejte koliko se jih najde po celi EU vsak mesec novih. Različne firme najemajo vozila pri leasing hišah in le ta ima sklenjeno z BMWjem pogodbo o povratnem odkupu. Skratka, ko preteče najem vozila, ga lizing vrne BMWju in jih dalje prodajo. Ne vem v čem bi naj bi tu problem:confused
To, da bi pa bilo kaj zmanipulirano na PS vozilih pa močno dvomim.
Pa novi lastnik potem ve, da je kupil (sicer redno servisiran in z lepo ohranjenim plehom in notranjostjo) rent-a-car? :)
Kje je že tist smeško " Funny post" pa puščica navzgor ??:laugh:laugh
I didn't think so...:beer
Vsi dokumenti so zraven, tudi original DE prometna, tako da se ve kdo je bil lastnik.:ok
seveda so dokumenti zraven, pa še ponarejena servisna knjiga tudi, vidim da ti Yugo veš vse še bolj kot dotične osebe, si mogoče zaposlen na AA
seveda so dokumenti zraven, pa še ponarejena servisna knjiga tudi, vidim da ti Yugo veš vse še bolj kot dotične osebe, si mogoče zaposlen na AA
Govorim o PS vozilih, ki jih prodajajo vsi dilerji v EU.
Ponarejena servisna. :crazy Zakaj se potem ne obrneš na BGS in ti tam vse preverijo, tudi zgodovino vozila?:confused
;789263']Govorim o PS vozilih, ki jih prodajajo vsi dilerji v EU.
Ponarejena servisna. :crazy Zakaj se potem ne obrneš na BGS in ti tam vse preverijo, tudi zgodovino vozila?:confused
Tale :crazy tam zgoraj je pa čisto odveč.
( Mislim na prodajalce - tudi pooblaščene dilerje - raznih znamk vozil, ne AA )
Original prometna oziroma tista knjižica, kjer so vsi lastniki vpisani do prodaje v SLO, je pa res redkost.
To dajejo pa zelo redki zraven, to pa drži. :ok:ok
Tale :crazy tam zgoraj je pa čisto odveč.
( Mislim na prodajalce - tudi pooblaščene dilerje - raznih znamk vozil, ne AA )
Original prometna oziroma tista knjižica, kjer so vsi lastniki vpisani do prodaje v SLO, je pa res redkost.
To dajejo pa zelo redki zraven, to pa drži. :ok:ok
:ok Imaš popolnoma prav. Niso vedno samo "čisti" posli ...
Lp, zigi :cool
Fantje če mislte da bi se šlo eno podjetje kot je BMW blamirat takole kot vi govorite pol se krepko motite...PS vozila so ziher najbolj čista BMW vozila pri nas, ki niso kupljena v slo pri pooblaščencu - za vsem stoji BMW...Če pa je ta avto bil kupljen kot PS nekje pa potem preprodam nekam na neko čunga lunga firmo in naprej iz te firme v xy državo oz. firmo in od tam naprej končnemu lastniku je pa druga zgodba - vmes se lahko marsikaj zgodi in tudi zmanipulira....Če boste kupili PS avto direkt pri BMW dilerju ste 1000000% zavarovani in vam tam kjer ste ga kupili tudi morajo ( in tudi bodo ) popravili na garancijo..drugače je pa prodajalcev, ki trdijo, da je ta in oni avto PS avto malo morje - PS avto prodajajo samo in izključno BMW pooblaščeni trgovci!! - drugi, če kdo trdi , da je PS ( nepooblaščen ) pa ga je mogoče samo nekje kupil kot PS in potem zmanipuliral in zmutil posu ter ga sedaj prodaja, tukaj pa ni ( hvalabogu ) pomoči za garancije in jamstva...
Yugo ima povsem prav - avti ( ne vsi-veliko ) v PS segmentu NISO samo avti, ki so od BMW AG, ampak so pogodbeni "buy-back car" - za temi avti stoji BMW z vsem jamstvom in Mobilno pomočjo kot pri novem ( najmanj 1 leto polne garancije oz. 2 od datuma 1. reg, ter 5 let brezplačne pomoči po vsej evropi od 1 reg. vključno z vlečno službo , taxi službo, plačajo hotel, avion, vlak, nad. avto...- vse pa je odvisno od PRIMERA SAMEGA oz. SITUACIJE v kateri se nahajate - operater vam pove kaj lahko koristite , ko poveste VIN in situacijo )....
tolk od mene za zdaj :ok
LP,
@plazo: če si slučajno mislil mene, moj odgovor ni bil mišljen ravno za BMW, ampak za nekega drugega uradnega zastopnika in prodajalca, recimo konkurenčne firme :ok2
Verjamem pa, da so PS eni izmed najboljših primerkov BMW-jev, z recimo znano zgodovino itd. :ok
...in popolnoma jasno je, vsaj meni, da ne morejo biti vsi avti direktno od BMW AG ;)
Lp, zigi
ne ne Zigi, nisem mislil na nikogar, samo želel sem malo razjasnit "uradno" situacijo okol PS vozil :ok2
LP,
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.