PDA

Ogled polne verzije : 5-ka (E34) trokira!!!

Eagle_zzZ
5.10.2003, 23:19
91 letnik, na štandgasu laufa ok ko dodajaš gasdo 3000 obratov trokira potem ko pa se lepo zavrti, pa ko daš v prestavo in spelješ zatrokira pol pa gre, svečke so druge , zračni filter je vredu.
Aja pa ko odklopim elektroniko tisti luftmesser avto dobi mlenkost večje ture pa lepo laufa, da se pelat ampak čisto isto naprej trokira, po moje avto sploh delat nebi smel če lufrtmesser odklopiš(konektor).Včasih ko pa spelješ pod malo večjimi obrati pa tako pokne v mašini koda se nebi ventili zaprlipa bi nazaj butnilo!!!
Kaj to bi lahko bilo kaj z vžigom narobe, ali pa da so kakšne one cinšpule hin?
Pa avto ne gre tak ko bi mogo, moj prejšnji 520i 24V je bol potegnil, pa sem doma z kolegom zmeril kompresijo pa je to še vse 11, 12 pokazalo, 6 celinder celo prek(no listek je bil samo do 12) :)
Torej ni mi jasno???? :(
Če vete kaj o takšnih napakah prosim odgovore, vnaprej DANKE :):):)

Masterx
6.10.2003, 01:05
Če vete kaj o takšnih napakah prosim odgovore, vnaprej DANKE :):):)

OJ

jaz vem o teh napakah, ampak ti žal ne morem pomagat, ravno zato, ker se meni občasno isto dogaja.

Zdaj sem imel nekaj časa mir. Jaz sem menjal bencin pumpo, ker sem mislil da je to krivo. No potem je nekaj časa vse OK delalo, včeraj pa ko sem šel na srečanje v MB, pa naenkrat na avtocesti ostanem brez moči in avto je enostavno nehal vlečt. Moral sem ustavit ( oz se je avto kr sam ustavu ) :confused . Mislil sem že da ne bom mogel na srečanje. Po 15 kilometrih polžje vožnje (cca 70-80 km/h ) pa je avto potegnil kot nor in spet je bilo vse OK. Ne vem kaj bi to bilo. Res bi bilo fino če bi kdo odgovoril na to vprašanje, ki je imel podobne ali iste težave, in komentiral kako mu je uspelo popraviti.

LP Kristian

Mitja
6.10.2003, 01:41
Avto dela tudi brez priklopljenega LMM.

Imam isti motor. Tisti pok se je tudi meni parkrat zgodil, ko se je računalnik resetiral in se še ni naučil nazaj. Napaka je bila na releju za injektorje, kar se mi pa zdi, da ni pri vama. Probajta odviti generator impulzov in ga očistiti. (prah + opilki) Meri zobnik, ki poganja jermen. Drugi je pa na glavi motorja, tam pri luknji za dvignit motor. Oba se odvije z imbusom.
Izgleda tako:
http://www.mobisux.com/tabla/files/984122-gen.impulzov.JPG

Še najbolje je pa počakati, kaj bo na to rekel UDM :ok2

Eagle_zzZ
12.10.2003, 22:57
O!

Zdaj sem sčistil tisti 2 sondi. Spodnja ki meri tiste zobce na velikem zobniku pa je poškodovana, kaj ma to kaj veze????
Avto zdaj zelo malo trokira do 1200 ali pa 1500 obratov, skratka ko se ga dotakneš malo zatrokira potem pa se lepo zavrti :).
Kaj pa če bi bila lahko pokvarjena tista sonda v izpušne cevi pod avtomobilom :confused
Ali pa da bi elektronika kaj zajebavala :confused
Tisti pok v mašini se pa še vedno pojavi, ampak zelo zedko.
Pa še 1 vprašanje: kako se vzame dol maska na E34, brez da se poškoduje? :confused :cool :cool

Mitja
12.10.2003, 23:17
Sonda v izpušni cevi je "Lambda sonda". Pri vsakem tipu avta se potem različno obnaša, tako da ne vem.

Ne vem, če ima kaj veze, če je gen. impulzov poškodovan. Če si opazil spremembo probaj, da ti ga na servisu samo posodijo, da probaš. Če je razlika zna biti nekaj na temu.

BB
21.10.2003, 08:14
1. Da nisi slučajno tankal na OMV-ju ali pa na črpalki na kateri že dolgo niso počistili rezervoarjev - dosti težke vode! - počakaj še en rezervoar...

2. Zelo velika možnost da ti je šla katera vžigalna tuljava (Zündspulle). Vzami dol poklopec na ventildeklnu pa si jih poglej, stavim da so razpokane da je hudo! Nemci ki imajo malo več denarja kot mi v takem primeru zamenjajo vseh šest - pa ne dat not od Bosch-a ampak bilokaj drugega :ok

LP, BB

Eagle_zzZ
21.10.2003, 11:08
Ja 1 tuljava je že bila zamnjana! Če speljem tako da dodam gas in avto spelje nekje na 1500 obratov, nič ne zatrokira, če pa speljam tako, da počasi spuščam sklopko in dodajam gas pa zatrokirat nekje do 2000 obraatov, laho tudi do 3000 in prav neprijetno cuka! :(
Kaj pa če bi bila možnost da se je nabrala voda v bencinskem filtru?

Še 1 vprašanje: koliko pa pride 1 vžigalna tuljava?(rabljena ali nova)

pero
21.10.2003, 12:06
Ja eagle takole!

Mislim,da bi moral dati novi Luftmesser, ker če je uničen ima tako ali tako motnje neodvisno od odklopa ali priklopa konektorja.
Obvezno preglej lambda sonde sicer ne vem koliko jih ima
(nekateri modeli imajo sondo pred katalizatorjem in po katalizatorju)
Dejstvo je da ,ko je motor hladen lambda ne deluje dokler motor ni na določeni temperaturi
potem pa ga odpelji na meritve kajti to je zelo važno ker boš drugače imel večne težave če ne kalibriraš računalnika :ok2

pero 525