PDA

Ogled polne verzije : 2006 Mini Cooper S JC Works GP

Baggio
4.11.2005, 22:49
zasnova, število valjev: Inline-4, Supercharged
prostornina cu in (cm3): 97 (1598)
moč KM (kW) pri vrt/min: 218(160) / n.a.
navor lb-ft (Nm) pri vrt/min: 180(244) / n.a.
rdeče območje pri vrt/min: n.a.
Podvozje
zavore S/Z: ABS, vented disc/disc
pnevmatike S-Z: R18
pogon: Front Wheel Drive
Mere in masa
dolžina × širina × višina in: 143.9 × 66.5 × n.a.
masa praznega vozila lb (kg): n.a.
Zmogljivosti in poraba
pospešek 0-100 km/h s: n.a.
najvišja hitrost mph (km/h): n.a.
poraba goriva EPA mesto/avtocesta mpg (l/100 km): n.a.

Cena: 2006 Mini Cooper S JC Works GP - n.a.

http://www.rsportscars.com/foto/10/coopersgp06_01.jpg
http://www.rsportscars.com/foto/10/coopersgp06_07.jpg
http://www.rsportscars.com/foto/10/coopersgp06_11.jpg
http://www.rsportscars.com/foto/10/coopersgp06_03.jpg
http://www.rsportscars.com/foto/10/coopersgp06_04.jpg

eXtreme
4.11.2005, 23:02
Imamo lastnika na forumu :ok2 Kolikor sledim ce nisem kaj pomesal :)

BenQ
5.11.2005, 14:34
lepo lepo :ok2

Wolf
5.11.2005, 19:34
Tacga pa res še nima noben in tut ne vem, kdo bi ga sploh kupu. Motor ima le 8 konjev več, avto pa je olajšan za 40 kg, ki gredo na račun odstranjene zadnje klopi. Veliko denarja za malo muzike.
Lp

Fisher
5.11.2005, 20:15
Zakaj bi kupil ta avto?

Mogoce ce ti je vsec, zaradi perfomance zagotovo ne. :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh

Nekateri ze vedo zakaj. :P

mitja155
6.11.2005, 09:35
Stilsko je avto polom... zadnje zatemnjene šipe naredijo avto dostavnik, feltne so grde, rdeča ogledal so čudna, zadnji spojler pa naredi avto videza nakupovalnega vozička :crazy .... navaden je lepši, vsaj men... kaj je pa pod obleko, pa je njami....

lp

Wolf
7.11.2005, 07:44
Poanta je, da tut pod obleko ni nc posebnga...

BigBoSS
8.11.2005, 22:23
Kdor bo kupil tale avto ga sigurno ne bo kupil zaradi performansov- nekateri že vejo o čem govorimo :napaka JCW razen garancije ni vreden denarja- žal se je tako izkazalo :napaka

Lp

Fisher
8.11.2005, 23:31
No ravno tako temu ni.

Sicer pa ce smo ze pri ceni.

Tudi mini ni vreden te cene, pa smo ga vsi kupili.

Ne mores ku.cat vse povprek.

JCW je zelo super za vozit, krivulja navora in moci je super, da ne recem fantasticna.
Perfomanci pa pac so kakrsni so.

LP

BigBoSS
9.11.2005, 00:38
Fisher moja izjava je temeljila na primerjavi med ceno in performansi. Krivuljo navora med tvojim in Simonovim avtom ne moreš primerjat, ker ima on precej krajši diferencial- res vleče od začetka do konca noro.

Pa ne pluvam vsepovprek- JCW je precej za frajarijo-saj avto gre ful lepo vendar bi za tak denar moral iti precej bolj. Kdor hoče res performanse z JCW sigurno ne bo našel tisto kar išče. To je moje mnenje. :ok

Aja tistle bodykit mi je pa zelo všeč. Edino črne plastike blatnikov bi morale biti lakirane v barvo avta.

Lp

Simon82
9.11.2005, 08:56
Torej, ce se tip pripelje s takim avtom, sigurno nebo sel neopazen! Je treba videti koliko stane, lahko da sploh ni toliko drazji. Je pa tako, ce avto je nov se splaca JCW, ce ne pa za manj denarja ga lahko enako oz. boljs postimas, samo nimas tiste sigurnosti kot bi jo imel pri JCWju glede trajanja motorja. Ce pa se spoznas na motorje, pol pa itak ni panike, ker karkoli se pokvari ze vedno ne bo stalo kolkr en JCW paket.

Fisher
9.11.2005, 09:48
No in smo spet na zacetku.

Da bigboss vse je tako kot pravis.

Tudi poseben kljuc rabis za zamenjavo zavor. :laugh

Ce si takega mnenja bodi.

In se nekaj. Ce ze zelo rad omenjas kako je JCW drag in oh in sploh.

Za ceno navadnega cooperja brez opreme si dobil CLIA II RS z 172 konji, ki pelje scat serijskega S a, z ceno ki jo rabis do JCW ja...pognes iz tega 2.0 motorja toliko, da ti bo gubalo asfalt ko bos speljal.

Ce bi ze rad cene primerjal in minije v istem threadu. :laugh

No, zdaj naj pa vsak po svoje pise in misle kar si hoce, jaz sem svoje povedal.

In topgear je imel test omenjenih cooperjev.

Izbrali bi JCW, zato ker enakomerno vlece ima najboljso krivuljo (kar je vsakemu tepcu jasno, saj ima zamenjanega pol motorja) itd....

Aja pa primerjal so takrat 200 HP JCW ja in digitecovega 210 in se enega, hartagovega ce se ne motim.

Tolk o tem.

Ampak OK; vlece zato ker ima krajsi menjalnik. :crazy Verjetno tudi takrat ...3 leta nazaj kajne? :laugh

In krajsi vsaj prva in druga sta le za 5-10 km/h....nic kaj pretresljivega. :)

LP

BigBoSS
9.11.2005, 10:00
No fantje ne bomo se spet kregali in razpravljali brezvezne stvari.

Dejstvo je da je JCW kult in ni dosegljiv za vsakega. Z njim si na vsak način zelo opazen pri poznavalcih Minijev, s tem zgoraj bi bil opazen pri vseh. Samo kot je Simon sam rekel razen garancije se da dobiti za manj denarja veliko večjo moč. Samo itak so pa take debate brezvezne- glavno je, da je vsak sam zadovoljen s performansi lastnega avta pa vseeno koliko denarja ga je stalo ali koliko konjev ima na papirju.

Mislil sem primerjavo med konji in ceno v razredu Mini. Vsi imamo Minija zaradi simpatije in kulta. Če bi nam bilo za to vseeno bi imeli tako kot praviš vsi Cliote ali kaj podobnega. Zaradi tega že enkrat opustimo primerjave z drugimi cenejšimi vozili. Tudi v razredu Mini lahko primerjaš med ceno in performansi, ker imaš na izbiro res veliko možnosti za tuning. Tolko iz moje strani.

Pa zelo se pozna krajši prenos. Tiste 0,2 sec boljše do 100 sta doseženi samo s krajšim diffom ker 7 konjev več, kolkor naj bi jih mel sedaj serijski Cooper S niso opazni.

Lp

Fisher
9.11.2005, 10:28
Ko se bos odlocil ali je JCW dober ali ne, bova pa naprej diskotirala.

Namrec, nedolgo nazaj si govoril o nekem visjem rangu vozila ce ima jcw in podobne budalescine.

Skratka si ga zagovarjal, danes spet ne.

Odloci se.

LP

BigBoSS
9.11.2005, 10:39
Saj ga delno zagovarjam Dejstvo je da je JCW kult in ni dosegljiv za vsakega. Z njim si na vsak način zelo opazen pri poznavalcih Minijev

:ok

Fisher
9.11.2005, 10:51
No ja, ce imas 5,5 mio za 3.5 metra dolg avto imas tudi tisti 1 mio se zraven za jcw, ce se ti ne da sraufat, iskat delov in nimas pojma o friziranju.

That's all vec ali manj.

Ce bo volja in ce dobim glavo od tega avtocka in eno pametno odmicno gred, kolektor 4 -> 1 in software, ki mi bo pustu vrtet na 7500 ali vec....bo veselo. :laugh

Simon82
11.11.2005, 14:30
Fantje, danes sm zvedu ceno dega avta. :ok2
Ce ga kdo zeli narocit ga dobis tu v Italiji za priblizno €30000 (omejena serija). Ce pogledamo malo cene, za toliko dobis mini cooper s jcw z zavorami od jcw. Ce dodas se chili paket si ze preko €30,000. Kaj menite? Dosti, malo...

Fisher
11.11.2005, 16:18
A ti je zal da nisi pocakal? :laugh

Simon82
11.11.2005, 16:31
Baje da ma tale eno posebno blokado diferencijala. Vendar nima niti meglenk, ksenon... Ce das v ta avto kaksno pametno opremo prides kar preko...

BigBoSS
1.2.2006, 18:54
2 novi sliki od JCW GP in 2 sliki od MINI Travelerja

http://www.mph-online.com/web/spyphotos/0032

Lp

BigBoSS
21.2.2006, 21:38
Nove slike od JCW GP

Notranjost je kar lepa- števec do 250, sedeži itd. (sicer ne vem zakaj naj bi rabil tak števec ko ma samo 9 konjev več kot JCW je pa lepo sivo ozadje)

http://www.motoringfile.com/pictures/jcw_gp_gallery/

Lp

Mirek
21.2.2006, 21:50
Še kr zgleda preveč vesoljsko zame.

LP

Fisher
21.2.2006, 22:23
Notri bi pa lahko malo bolj porihtal tist zadnji prostor. :crazy

BigBoSS
21.2.2006, 22:56
Ja zadnji prostor je čist neuporaben- Fisher idealno za bulldoga prevažat :ok2

Drugač bi si pa predstavljal malo drugačno notranjost pri ultra light verziji MINI-ja- to bi morali tudi spredaj olajšat težo. Kot zgleda je največji prihranek na teži ker so zadaj vse odstranili. To bo melo za posledico še lažji zadek :napaka Je enkrat prijatelj iz avstrije zadaj vse odstranil (zvočnike, tapete, plastike) in je rekel da je bil zadek preveč lahek in ga je zanašalo pri hitri vožnji skozi ovinke. Je pa izmeril koliko so vse te stvari vagale ki jih je odstranil- rezultat je bil čez 20kg.

Tko da so se za moje pojme premalo potrudili, da bi lahko zahtevali tako mastno ceno. Avto je za moje pojme pretežek še vsaj 30kg in mu manjka še vsaj 10 konjev za tako ceno.

Lp

Simon82
22.2.2006, 09:55
Evo, zdej mam tocno ceno tega avta. Kar sm prejsnjic izjavu je zal delno prav, tako da se opravicujem za nenatancno novico. Avto stane okrog 30,000€ brez davka. Z davkom je 36,000€. Seveda, je cena kar visoka, Samo ce pristejemo vse skupaj:

JCW paket: okrog €5000 (priblizno ce je iz tovarne)
JCW zavore: €800 (priblizno ce je iz tovarne)
18" feltne: €1400 (moja ocena)
Dodatna predelava (8hp): vec kot €1000 sigurno ne

Vse ostale predelave jih bomo kar skenslali ker bomo vzeli v obzir da avto nima meglenk, nima klime, nima zadnjih sedezev...

Tako da ce vzamemo ceno avta:

€22,000

pa dodamo

€5000
€800
€1400
€1000

pridemo na

€30,200

Ostalo kar je je pomoje dejstvo da je omejena serija, da je nenavaden avto...

To je sigurno avto za ljudi, ki se ne dosti spoznajo na Cooperje, al ki sigurno imajo dosti denarja pa zelijo imeti nekaj posebnega.

Sej pri Ferrariju, posebne izdaje stanejo tudi po €50,000 in vec eurov, pa nimajo nic kaj dotsi vec kot navadni.

To je vsaj moje mnenje.

Fisher
22.2.2006, 10:42
Avto pač ni nič posebnega.

Bi se bolj potrudili in dali magarej visjo ceno.

Ne pa neko polovicarstvo ven na trg dajat za zadnjo serijo. :crazy

Fisher
22.2.2006, 10:46
Še najbolj zanimiv detajl je ročica na prednjem sedezu, za spralvjati sedez v polozaj za basanje na zadnje zice.

Morem priznati da so zmagali. :laugh

Sedezi so sicer videti super, a za tak avto bi se spodobli kaksni bolj sportni.

Skratka kot sem rekel BMW je ze iz tako projekta easy money naredil se bol easy moneysko razlicico za japije.

Upam da bo kaj hitrejsi od clia V6, ker drugace so res brclni v temo. :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh

Fisher
22.2.2006, 10:48
Mi kdo zna razloci cemu sluzi rocica tukaj ? :)

http://www.motoringfile.com/pictures/jcw_gp_gallery/images/P0024388.jpg

Ne morem, da se ne bi smeju.

Se opravicujem vsem , ki so zaradi mojih izjav osebno prizadeti. A jaz nekih hudih custev do te znamke nimam vec, zato se mi zdijo take budalesccine se kako prekleto smesne in neumne.

Res je, ce so se lotili delat avto, ki naj bi bil nekaj posebnega, bi se lahko malcek bolj potrudili.

Zadnje drzalo zicev pa ni? :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :crazy

Še dobro, da so vsaj zadnje varnostne pasove odstranili, ce jih niso le kam pospravili. :laugh :laugh :laugh

Mene bi bilo sram se s tem voziti okoli.

LP

BigBoSS
22.2.2006, 10:53
Cena je za moje pojme dovolj visoka da bi se lahko precej bolje potrudili.

Fisher se čisto strinjam s tabo. To kar so nardili s tem JCW je čisto polovičarstvo.

Nenavaden avto je samo v čudnem izgledu ter da se lahko prevažata le 2 osebi- v vseh ostalih pogledih je za moje pojme čisto nekaj navadnega.

MINI ni Ferrari tko da ne vidim nikjer razloga za tako visoko ceno- pri 50k€ dražjih posebnih verzijah Ferrarijev ali Porsche-jev dobiš ponavadi vsaj visokokvalitetne keramične zavore, itd.- tale JCW GP ima navadne zavore od JCW-ja ki niso bog ve kaj, itd.

Tko da za moje pojme tko kot je Fisher rekel- polovičarstvo za nenormalno visoko ceno.

Lp

BigBoSS
22.2.2006, 10:58
Fisher zadnja štanga služi za varnost da ti ob prevažanju bulldoga ta ob močnem zaviranju nebi zletel skozi prednjo šipo :ok2

Fisher res je čista budaleščina in se popolnoma strinjam s tabo. Itak je pa tale JCW GP tudi grd tko da o nekih čustvih tudi nebi govoril. Bi raje dali gor Aerodynamikpaket in bi bil izgled mnogo lepši- ta sprednji odbijač je res grd.

Lp

Simon82
22.2.2006, 11:25
Zadnja stanga je rear strut brace. Ga lahko montirate tudi vi gor ce spustite dol sedeze. Je zelo priporocljiva za na pisto, baje bolj kot sprednja. Moj ta stari, ko je dirkal je mel samo odzadaj strut brace. Jst sm mel zenamen kupit ga iz amerike. Se ga montira takoj, tako da ni panike, ko prides na pisto ga das gor, pol ga pa kar snames.

Fisher
22.2.2006, 11:30
Ne goovorim o stangi.

:)

Hehe potem se sprasujete, zakaj jaz vidim vse napake na miniju ostali pa ne.

Poglejte zgornjo stresno tapiserijo. Tam se skriva rocaj, za katerega se drzijo ponavadi ko jaz vozim zadnji potniki.

Moj bulldog se ne zna drzat. :) :laugh

Tolk o tem GP ju.

Simon. Povsem jasen mi je pomen precnih ojacitev zadaj. Ampak z debelino so pretiravali kali? :laugh

Jaz bom anredil zadnji strut brace in bo tak da bodo sedezi ostali notri.

Skoraj upam stavit da bo ta gp pocasneji od mojega 02 letnika.
Zalostno!!!

Za dvakrat toliko denarja in pol toliko opreme. :napaka :napaka :napaka

BigBoSS
22.2.2006, 13:05
Zadnji strut brace je čisto pretiravanje- za moje pojme bi lahko ojačanje zadaj drugače izpeljali.

Drugač se pa dobi zadnji strutbrace za montirat za sedeži tko da nič ne moti. :ok

Glede ročajev na strehi- to je verjetno mišljeno če moraš kdaj peljat babico ki je že mal v letih pa se prevaža na vozičku da jo kar zapelješ v prtljažnik pa da se lahko pol prime :laugh

Lp

Mirek
22.2.2006, 20:26
Zanimo pa je to, da jih bojo nardil sam 2000 komadov ( to jih gre 444, petina, v UK, ki baje folk že nori za tem avtom ). Cena cca.7.700.000sit in bo sam v eni barvi, kupci ne bojo mogl zberat.

LP

BigBoSS
22.2.2006, 20:32
Ja saj to je special verzija tko kot je bil pri BMW-ju M3 CSL. Itak pride kmalu nov model Cooper S-a tko da je to še dodaten zaslužek s starim modelom :ok

Lp

Wolf
23.2.2006, 08:54
Ta avto je najvecje skropucalo, ki jim ga je uspel naredit (upam, da ne inzinirjem, ampak ekonomistom).
Kot prvo bi mogl bit vsaj 230 vrancev, kot drugo bi lahk dal not neke ultralahke sprednje sedeze in vsaj enga zadnga, tisti rocaji so mim, pa ni klime pa ne vem se cesa. Zadna stanga ja glih za go go plesalko pa jogi manjka, da jo pol lahk se mal popedenas. :napaka
Svasta.
Sam folk je usekan na te minije in anglezi ter americani bodo sigurno cist ponorel za njim.
LP

marcipan1
23.2.2006, 13:04
mislim, da za takim avtom norijo tisti, ki nimajo pojma, kaj je mini in iščejo samo šminko

Mirek
23.2.2006, 15:33
A mogoče kdo ve kako se GP obnese na dirkališču, je mogoče že kdo kej slišal?

LP

BigBoSS
23.2.2006, 16:32
Zdj je še film za downloadat na tistem linku od motoring-a

Tkole na cesti pa ne zgleda glih slabo- mi bo še všeč ratal. Kompresor pa nekam nenormalno poje.

Lp

Simon82
24.2.2006, 08:54
Torej, kar se ice barve so dve na voljo. Se pa ne spomnim kaksna je ta druga. Klimo jo lahko das notri kot optional. Kar se pa dirkalisca tice, je baje super. Dosti boljsa lega na cesti kot navaden works. To so mi povedali. Je pa res, da avto ima pre malo konjev vec, da bi opravicil tole ceno. Ce bi jih imel 230, kot je Mirek rekel, potem bi bil kar cool. Kar se pa tice zadnjih sedezev, to ni avto ki ga kupis da bos picke prevazal. Imas da das notri eno in konec. Uni rear strut-brace, pa baje pomaga ful. Zadnji konec ti kar odleti, in ce pazis je skoraj nemogoce da bi ti prvi najprej odletu.

Fisher
24.2.2006, 10:30
Strut brace boljsa in ne slabsa oprijem. ne vem zakaj bi zaradi tega potem zadnji konec letel ven, ce ze pri originalu ne? :confused

Nea vem, kot sem rekel. Ce bo slabsi od V6 clia, bo to velikaaaaaaaaaaaaa sramota za BMW :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh

Fisher
24.2.2006, 10:32
Strut brace boljsa in ne slabsa oprijem. ne vem zakaj bi zaradi tega potem zadnji konec letel ven, ce ze pri originalu ne? :confused

Nea vem, kot sem rekel. Ce bo slabsi od V6 clia, bo to velikaaaaaaaaaaaaa sramota za BMW :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh

Kar se pa tice zadaj. Ponavadi das zadnje sedeze ven, zato da stlacis sredinsko namescen motor v avto.

Pac tukaj nekaj lapajo tja v tri pi... mat....

Sminka, prav nic drugega. Res ne razumem v cem je problem da nima zadnjih sedezev? Tam ni nic, mar bo registriran kot dostavnik al kako? :confused :crazy :crazy :crazy :crazy

BigBoSS
24.2.2006, 11:21
S tem ko so dali ven zadnje sedeže so zmanjšali težo za najmanj 10kg. Nekje so morali ugodno prihraniti 40 kg in so kar z zadnjimi sedeži začeli :ok :ok2

Simon lega je baje da taka kot pri tvojem avtu ker ima baje JCW podvozje tak kot je pri tebi :ok

Lp

BigBoSS
24.2.2006, 11:24
Tukaj je spisek dodatne opreme- ga je že nek nemec naročil:

Klima bo pri nemških modelih serijsko tko da pomoje teli ne bodo 40 kg lažji :ok

Antrieb:
- 218 PS statt 210 PS mit geändertem Ladeluftkühler und Motorelektonik (245 Nm wie beim Kit)
- überarbeiteter Soundkit für Doppelrohrauspuff
- Sperddiferential (nur Schneckensperre oder "richtiges" ??)

Fahrwerk:
- DSC III (Serie bei allen deutschen Modellen)
- JCW Bremse 16" (dieselbe wie beim Kit ?)
- Sportfahrwerk (daselbe wie beim Kit ?)
- Alu-Längslenker Hinterachse
- JCW-Felgen 18 Zoll (Breite ?? welche Reifen ??)

Elektrik:
- Klimaanlage (Serie bei allen deutschen Modellen)
- CD-Radio Boost

Innenausstattung:
- Recaro Sportsitze mit Sitzheizung
- Leder Gravity Panther Black (mit roten Nähten)
- Sportlederlenkrad 3-Speiche
- Multifunktionstasten für Lenkrad
- Instrumente Anthrazit/rot
- Entfall hintere Sitzbank
- Querstrebe für Hosenträgergurte
- Zusätzliche Ablagefächer Kofferraum
- Reduzierung Dämmung

Karosserie:
- Aerokit, bestehend aus modifizierter Front- und Heckschürze, Seitenschwellern, Dachspoiler und Unterbodenverkleidung
- weisse Blinkleuchten
- Metallic-Lackierung Thunderblue (Graublau)
- Dach PureSilver
- Umrandungen Lufteinlässe in Motorhaube + Schürze vorne in Pure Silver
- Spiegel in RedChili
- Seiten- + Heckscheibe mit Sonnenschutzverglasung
- Seriennummer (2000 Stück/ 280 in D) auf Dach und Instrumententafel
- Gesamtgewichtsersparnis 40 kg

Lp

BigBoSS
24.2.2006, 11:26
Tukaj maste film če ste slučajno spregledali tisto sporočilo zgoraj:

http://motoringfile.com/2006/02/22/jcw-gp-video-footage/

Ko se premika še ne zgleda tok napačen :ok2

Lp

Fisher
24.2.2006, 11:34
Bigboss ko manjsas tezo zaradi perfomance se jo manjsa predvsem na vrtecih delih in na nevzmetenih masah. Tam 1 kg pomeni vec kot drugje 3.

Ma nima veze.

wanna be dirkalnik ki to ni .

Pika....vse ostalo je brezvzee....

Ce manjajo tezo. Cemu zadnje rocke za drzanje, ki majo sigurno par dek? Eh.........

No svoje sem povedal. :)

BigBoSS
24.2.2006, 11:39
Fisher se strinjam s tabo :ok To je wannabe dirkalnik. Za moje pojme so zadnje sedeže odstranili, da so čim cene in čim lažje zmanjšali težo. Težo bi morali manjšati drugje tako kot si rekel na vrtežih se delih ter nevzmetenih masah.

Res me zanima kako težke bodo feltne. :laugh

Lp

Fisher
24.2.2006, 13:14
Posebna izdaja iz zlata.

Sicer drago, uporabno pa manj kot da bi bile iz lesa. :laugh

marcipan1
24.2.2006, 23:33
ej fisher - zlato je pa tezka zadeva, ampak ocitno ne vem, v kaksnem kontekstu se pogovarjata

dej mi se 1x povej: 1kg lazja feltna pomeni v vožnji (se pravi ob rotaciji) koliko manj kg ?

Fisher
25.2.2006, 01:55
Tezo koles pomnozis s stiri da dobis tezo enakovredno sami tezi vozila. Masa ki se vrti pobere vec energije da pospesi, kot sam avto, ki se pomika samo naprej.
Recimo da je pri stirih kolesih skupaj 10 kg razlike med alu in zeleznimi.
Se pravi, kot bi bil cel avto 40 kg lazji.
Preprost izracun. 1000 kg, 100 KM.
960 kg, 100 KM = 1000 kg, 104.17 KM.

Se pravi da s skupno 10 kg lazjimi platisci pri takem avtu pridobis 4 KM.

Fisher
25.2.2006, 02:04
Lighter wheels also decrease your unsprung weight, meaning the suspension gains less vertical moment. This means that it reacts faster, giving better handling.
Also, decreased unsprung weight on the driven wheels means the engine needs 'less' power to drive the wheels, thus acting in a similar manner to a lightened flywheel.
Decreased unsprung weight is a very good thing. "

marcipan1
27.2.2006, 11:29
off topic, ampak da nadaljujem:

če je obseg kolesa 100 in bi rad zmanjšal težo, kaj je najboljš narest ob predpostavki, da imaš isti tip platišča (firmo, model) in enako široko gumo:
večat platišče in nižat presek gume ali kaj drugega
lp

Fisher
27.2.2006, 11:49
Ka bi ti rad? :confused

Če te kolkis prov razumem - manjsati platisce, vecati presek gume!

Wolf
27.2.2006, 16:21
Z manjsim platiscem in vecjo gumo zmanjsas tezo, če je ozja se porabo, pridobis na pospeskih... kako pa je z njo na ovinku pa sam bog ve. :napaka
LP

Fisher
27.2.2006, 17:34
Pri tezi gre morda omeniti, da ni vseeno kako je razporejena.

Wolf...to bi moral ti na dolgo in siroko javnosti razlozit. Al morem jst, z stopnjo nizje. :laugh

Eh tisti vasi fax...... :crazy :laugh :laugh :laugh

BigBoSS
27.2.2006, 18:24
No strojniki da slišimo strokovno razlago :ok2

marcipan1
1.3.2006, 11:38
no wolf, fisher - mal me podučta !!!
wolf mi je že dal en bol konkreten odgovor, ki mi pod vprašaj postavlja nabavo 17" platišč

fisher - ti si rekel, da je teža 17" in 16" (ob gumah, ki so na voljvo v homologaciji) praktično enaka, naj bi bil pa hendling zaradi nižjega preseka pri 17" boljši - a to še drži ?

Fisher
1.3.2006, 12:01
Seveda da drzi, zakaj ne bi?

Guma runflat homologiranih platisc naj bi bila (jaz nisem tehtal, taki so podatki) enako tezka.

Razlika med 16 in 17 superleggera pa ni taksna, da bi rekel da bos pri 16 kaj pridobil.

Na tezi seveda.

Wolf
1.3.2006, 15:00
Problem pri platiščih je tudi ta, kje je masa porazdeljena. Najbolj "zavira" avto tista na robu - se pravi rob feltne in guma (sila krat ročica). Pri 15" je za razliko od 17" na manjši ročici + veliko manjša. Run flat gume imajo se rahlo višjo maso kot obične, zato še dodatno zavirajo avto pri pospeševanju. Se pa zaradi trših bokov manj zvijajo na ovinku. Manj zvijanja in s tem posledižno boljšo lego dosežeš z višjim tlakom (ne previsokim), nižjim presekom ali tršimi boki. Kar se pa končne hitrosti tiče pa je najboljša guma z čim manjšim kotalnim uporom, tu pa je važen profil, sestava gume in njena širina. Pri širši gumi je tudi lažje spravljat moč na cesto. Meni osebno se zdi za minija idealna kombinacija pri 15" 185/60/15 ali pa 195/60/15, kar žal ni homologirano. Ter 16" 195/55/16 in 205/50/16 kar bi blo idealno za S. 17" pa sam z feltnami težkimi okoli 9 kg in ne 11. Z gumo 215/35/18 pa pridobis le na ovinkih z ravnim in dobro oprijemljivim asfaltom (ter pri zavistnih pogledih). Če bi bile naše ceste na nivoju in ne bi blo treba parkirat na pločnikih bi tut jest zagovarju širše in nižje precečne gume, tko pa...

Fisher
1.3.2006, 22:04
Jst sm pa dans dobil feltne, sam je en problem.

So 37.

In zaradi vseh pomerjanj a gredo ali ne gredo (seveda da ne :crazy ) je ratala se ena pizdarija. :)

Jao ja...eh se ti avti. Zdaj pa bogsigavedi kdaj bodo te feltne prsle prave. :jok
Sej če jih kdo rab mu jih dam, tisti ka vozte na easy ne boste mel panike z njimi. Sam moj avto je se nizek.

Tak da...cena je super ugodna. :ok2
Če so ze tle, sej drugace bodo sle nazaj od koder so prisle.
Teza pa je cca 7,0 kg. Enkrat je kazalo 7 drugic 7,1 ampak tam nekje, nisem mel lih ultrasuper natancne tehtnice s sabo. :laugh

Teh avtu mam ze poln k pocas :)
Golf je zakon! Te vsaj boli kur-ec a so jeklene, alu ali pa lesene felge. :laugh

BigBoSS
1.3.2006, 22:33
Fisher kakšne feltne so to-me zanima k bom verjetno menjal ker ma S spoke vsak :ok Edino et37 je res malo premajhen- 38 še gre, 37 je pa kriza- bi blo treba distančnike. Maš kako sliko felten? Od katerega proizvajalca so? Kakšna je cena?

Lp

Fisher
2.3.2006, 07:55
Torej pravis da je 1 mm kljucnega pomena? :laugh

In na ET 37 bi ti dal se distancnike?

Svashta. :cool

Wolf
2.3.2006, 07:59
ET 37 pomeni da so 13 oz 11 mm bolj ven kot original ki ima et 48/50. Distančnika na to dajat pomen da bo še bl vn. Treba bi jo blo postružit (vsaj 5mm) sam jest se nebi s tem zajebaval.
LP
OZ superlegera?

marcipan1
2.3.2006, 10:58
wolf, hvala ti za izčrpno razlago - sem tudi jaz takega mnenja in si mi samo potrdil; problem pa je, da kake omembe vredne 16" felge zelo težko dobiš

lp

Fisher
2.3.2006, 10:59
Sej 17 tud :blackeye

BigBoSS
2.3.2006, 12:35
Sori za tisto izjavo ki je bla čist mem-sem bil včeraj rahlo zmeden :ok

Fisher pa ne pašejo feltne če bi malo pobrusil notranji rob blatnika, ki je itak iz plastike?

Za kakšne feltne gre?

Lp

Fisher
2.3.2006, 12:56
:laugh

Ni panike, mal morem replayat. :)

Ma pizda, ce bi bil originalen avto bi z 205 gumami slo (tako tudi pravijo) v tem primeru pa bo tezka da bi slo, ce prav ne bo druge.

Ma mater...pizda ...ne vem zakaj se je s temi trgovci tkaj tezko kej zmenit. :damn

Na sej drug teden naj bi ble, ampak pa barve ne bo prave. :crazy

BigBoSS
2.3.2006, 13:28
Še zdaj ne vem za katere feltne gre :ok Daj povej malo več ker me zanima če so lepe in lahke in kaka je cena :ok

Lp

Fisher
2.3.2006, 13:48
Če bi te tolk zanimale za nakup bi ze zdavnaj poklical.

Malo presenecenja pa more biti. :laugh

BigBoSS
2.3.2006, 15:49
Hehe te bom poklical ce je taka zadeva :ok

Lp

zombra
8.10.2008, 08:19
Da ne odpiram nove teme. Imam možnost kupit minija kot je tale:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=79863557&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=17500&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1

Le da je letnik 2006, vsa možna oprema, prvi lastnik, 65.000 km.

Za ceno 20.000 eur.

Zanima me, če je to dobra cena, glede na to da je vozilo odlično ohranjeno, nekarambolirano, servisna,...