Ogled polne verzije : Zamenjava žarnice na VW golf IV
pozdravljeni!
mojemu golfu IV TDI sta pregoreli tako leva pozicijska luč kot tudi leva dolga luč. ko sem odprl pokrov motorja, nikakor nisem mogel priti do žarnic, da bi ju zamenjal (prišel sem le do kratke luči, ker sem jo že pred časom, tudi zaradi pregorelnosti, zamenjal), do ostalih dveh, ki sta pregoreli, pa ne. težava bo nastala, če mi pregori še kratka luč, ker potem na levi strani nimam nič in ponoči bodo problemi.
zato vas prosim, da če mi kakšen, ki se na to spozna, natančno pove, kako se to zamenja. na levi strani je tudi akomulator in ali ga je potrebno stakniti, saj je vse skupaj precej blizu.
hvala za vsakršno pojasnilo in nasvet!
LP Simon
Poizkusi na VW forumu... http://vw-audi-club.si Tukaj ti po mojem ne bo znal kdo pomagat
pozdravljeni!
mojemu golfu IV TDI sta pregoreli tako leva pozicijska luč kot tudi leva dolga luč. ko sem odprl pokrov motorja, nikakor nisem mogel priti do žarnic, da bi ju zamenjal (prišel sem le do kratke luči, ker sem jo že pred časom, tudi zaradi pregorelnosti, zamenjal), do ostalih dveh, ki sta pregoreli, pa ne. težava bo nastala, če mi pregori še kratka luč, ker potem na levi strani nimam nič in ponoči bodo problemi.
zato vas prosim, da če mi kakšen, ki se na to spozna, natančno pove, kako se to zamenja. na levi strani je tudi akomulator in ali ga je potrebno stakniti, saj je vse skupaj precej blizu.
hvala za vsakršno pojasnilo in nasvet!
LP Simon
Zakaj pa ne bi pogledal v prirocnik ob avta ? Ali pa se lazje, zapelji se do servisa, saj jih je dosti po Sloveniji, itak ti za tako malenkost ne bodo nic racunalnik...le zarnico !
Bodo pa računali bolj orenk žarnico :laugh naši VW servisi :damn
Jst sem jo menjal na svojmu in sem se pošteno namučil moraš sneti tisto škatlo ki prekriva akumulator ter tisto črno plastiko ki je privita na vezno ki otežuje dostop do žarnice potem pa imaš še kakih 10 min matranja da jo zamenjš če se ti ne da zvzet vn akomulatorja tako kot meni !!
Jafak, a zdej se zarnice ne mores vec menjat normalno :crazy Heh, na sluzbenem A3, ze v prirocniku lepo pise, da se prednjo zarnico menja samo na servisu... :crazy :crazy
Baje je treba pri tanovem Meganu menjat žarnico tako, da obrneš sprednja kolesa v eno stran, in potem greš z roko skozi eno odprtino na notranji strani blatnika da prideš do žarnice. :napaka
Baje je treba pri tanovem Meganu menjat žarnico tako, da obrneš sprednja kolesa v eno stran, in potem greš z roko skozi eno odprtino na notranji strani blatnika da prideš do žarnice. :napaka
Tut bawarije niso nic boljse. Za menjavo žarulje na novi šestici (e63, e64) je postopek enak.
sram jih bilo!!! :damn
kje so časi zgražanja, ker v manualu od 750ke piše, da je 'morda' treba odstraniti zračna filtra :crazy
Pri golfu 5 moraš celo snet akumulator in potem ga morajo na tester spet na novo skodirat , da avto sploh lahko odpelješ. :napaka
Edin , če kdo vmes ni iznašel kakšen drugačen način :laugh
Hmm jaz sem pri punci menjal obe pozicijske in obe kratki žarnici.
Nisem naletel na nobeno težavo res pa, da sem menjaval še preden se je stemnilo. Govoril za golfa 4
@si_maj nevem kako naj ti napišem kaj storiti vem samo, da sem akumolator pustil primiru. Za dolge luči pa žal ne vem ker še nisem menjaval
so še orig.... :-D
P.S. če si pa iz mb se mi javi na PS in boma rešla problem :ok
Pri golfu 5 moraš celo snet akumulator in potem ga morajo na tester spet na novo skodirat , da avto sploh lahko odpelješ. :napaka
Edin , če kdo vmes ni iznašel kakšen drugačen način :laugh
Kabli za pomozni vzig :P lepo na aku pa hitr klemo dol pa kabl na aku pol pa aku vn iz avta itk mas pa kablov 1.5m tako da ni pene :P treba bit pametan ;)
Kar se pa menjave zarnic pr novih avtih je tako da so res glupo narejeni. In sicer se vidi, da so avti racunalnisko konstruirani in gre vse v smislu stiskanja in polnjenja praznega prostora. Vcasih ko se je to se delalo na papirju so vsaj imeli obcutek kako in kaj ker so risali v naravni velikosti. Danes se pa to opravi vse z klikanjem and that suxs :blackeye
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.