PDA

Ogled polne verzije : Jeep Grand Cherokee

bmw330cd
4.11.2005, 11:26
zanima me če ma kdo izkušnje z tem avtom z mašino 4.7 letnik 2002, limited oprema, pa una različica z 223km, ne 260km.

kr so cayenni še predragi bomo vrjetno kupli tega, mogoč bo že dons doma!avto ma 55.000 km je kot iz trgovine, vsa oprema razn navigacije, infinity gold radijo in zvočnike.......

hitro prosm za mnenja!! :)

si_maj
4.11.2005, 11:35
za koliko denarja?

kosec
4.11.2005, 11:37
Bencinar? :ok2

bmw330cd
4.11.2005, 11:55
bencinarja za 3.900.000sit. prodaja ga pa en pod nujno kr gradi hišo.link:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=491829

BB
4.11.2005, 12:45
Fajn za pogledat (vsaj črn :) ), drugače pa Cohones ( jajca :frown )

LP, BB

bmw
4.11.2005, 13:32
Jao poba, X5 3.0 bencinar se pri avto aktivu prodaja za manj kot 6mio pa je 10x boljši avto...

clarion
4.11.2005, 13:33
Dobra izbira, ker Cayene je res totalno predrag.

Drifter
4.11.2005, 13:40
Jao poba, X5 3.0 bencinar se pri avto aktivu prodaja za manj kot 6mio pa je 10x boljši avto...

Odvisno kaj hočeš od avta...zato ker je beemve še ni nujno boljši na vseh področjih, meni se zdi naravnost grozljiva že pomisel na terenskega BMW-ja...obup...včasih je bila to športna znamka, ne pa zdaj ko delajo avtomobile podobne mitološkemu bitju, križancu med kitom in nilskim konjem, ali pa terenske BMW-je :napaka
Ampak je*at ga, tako pač je, to prinaša denar in če ni tega potem tudi športnih limuzin, po katerih BMW slovi, ne bi bilo...nujno zlo ki se prodaja za med pač :blackeye

BB
4.11.2005, 17:02
@Drifter

Kaj pa X5 4.6Is ali pa X5 Le Mans :confused

Malo poglej primerjalne teste pa boš mogoče opazil da X5 čeprav izdelovan od "laikov brez tradicije" kar dobro odreže - marsikje je dosti boljši od "originalov" :)

LP, BB

Austin Powers
4.11.2005, 17:31
Bencinarja???
Si ja nor... :napaka
Če bi bil cdi (v glavnem MBjev motor) potem bi bil samo za vzet...ker tole je poceni...
Frendov oče ima v garaži 5.2, še pred tem liftingom, in se okoli vozi z dostavnikom...
Avto bo star deset let, pa ne vem če ima 100 k km...
Pod 18 litrčkov NE pupa... :laugh
Pa do oddelka "nepremičnine" še prišli nismo... :laugh ...sicer ta se bo prodal hitro, ker je kot nov...v bistvu bi za dober denar morda zamikal tudi mene kot winter wagen...
Ampak tole, kar kupuješ pa ti je pa mimo...tega se ne boš znebil zlepa...
Razmislil o kakem Discoveryju, dizlci...frend ga je nabavil lani in moram reči, da je krasen avto. Poraba okoli 10.

LP
Austin

bmw
4.11.2005, 18:07
Odvisno kaj hočeš od avta...zato ker je beemve še ni nujno boljši na vseh področjih, meni se zdi naravnost grozljiva že pomisel na terenskega BMW-ja...obup...včasih je bila to športna znamka, ne pa zdaj ko delajo avtomobile podobne mitološkemu bitju, križancu med kitom in nilskim konjem, ali pa terenske BMW-je :napaka

Poglej, jaz sem samo predlagal. Glede na to, ker je napisal, da je Cayenne predrag, smatram, da v podoben(če ne isti) rang sodi tudi X5. Zato sem ga omenil. Pa še cenejši je. Koliko je terenski dobro vem, smo ga imeli pred sedmico.

Tudi porsche je bil včasih domena redkih, pa se je razpasel zavoljo Cayenna. Še vedno je povprečju ne ali pa težko dostopen(tako kot BMW) in še vedno je sinonim za dobre, športne avte.(Kot BMW).Pa da oblik ne omenjamo. LP

Drifter
4.11.2005, 18:43
No saj nisem rekel da niso BMW-ji zmogljivi, vedno bolj so,tudi dobri avtomobili so seveda...ampak to kar so bili včasih pač niso več oziroma ne v taki meri! Vsaj v mojih očeh ne, za te pa vemo da imajo vsake svojega malarja. Meni se zdi pač že misel na to, da sploh obstaja BMW terenec, grešna, pa čeprav se odreže kjerkoli dobro. Enostavno mi BMW in terenec ne gre skupaj, tak pač sem, ni kaj, enako grešno ali še bolj se mi zdi tudi Porše in terenec...GROZA!!!
So pa res BMW-jeve limuzine še vedno relativno športne...ampak kako si lahko dopustijo ob konstantnem dodajanju moči pod motorne pokrove, opustiti špero(MEHANSKO zaporo diferenciala) mi pa nikakor ni jasno, poleg tega pa so BMW-ji včasih z veseljem zaplesali z ritko ko si bil prehiter v zavoju, ne samo na spolzkem ko si pretiraval s plinom, zdaj pa čezdalje bolj vztrajno, varnosti na ljubo, rinejo proti malinam z nosom namesto z zadkom. Za normalnega uporabnika pač bistveno bolj varna ter obvladljiva reakcija in zato tudi s strani BMW-ja in ostalih tovarn ki še (hvala bogu) vztrajajo pri RWD, povsem razumljiva poteza.
Ampak škoda za tiste ki imaj(M)o radi živahne zadke. (pa da ne bo kdo mislil da sem takoooo črnogled, kot ta moment zgleda...ampak če bo šlo v takem stilu naprej...:blackeye )
Pa še enkrat...to je le moje mnenje :ok

Se opravičujem za OT :)

matija
4.11.2005, 19:11
brez zamere, ampak Grand Cherokee s katerimkoli bencinskim motorjem je samo za tiste, ki:
a)imajo svoj naftni vrelec
b)imajo takšne mesečne prihodke, da potrebujejo nekaj za lajšanje
c)jim želja po takšnem avtomobilu zamegli razum(sicer čisto upravičeno :-D)

bmw330cd: nočem biti zajedljiv, toda avtomobili tega tipa so "pumpe za denar" na štirih kolesih in ljudje, ki se jim zdi nov predrag, naj o njem še v sanjah ne razmišljajo, ker mu z dohodki niso dorasli in ker jih bo spravil na kolena(brez skrbi... vem, kaj govorim). Poznam primer, ko je družina s sicer zelo lepimi dohodki nabavila novega Grand Cherokeeja 5.2 V8 na lizing, prej kot v enem letu pa se je pojavilo moledovanje po raznih oglasnikih za prevzem lizinga. Avto jih je dobesedno zažrl.

In da ne boš narobe razumel: to, kako se boste odločili, je vaša stvar in vam ga zelo privoščim, ker je voz res 1A... ampak sam bi krepko razmislil o kakšni 3.0 dizelski varianti modela X5/X3. Ker to je nekako še znosno...

propeler
4.11.2005, 21:08
Jaz sem imel 4 literskega.Kar se tice terena in vleke tezkih stvari je zakon, x5 se lahko skrije.Kar se pa tice prodaje je pa pac nepremecnina ki hitro zamenja lastnika za primeren denar.Pri meni je bila poraba v povprecju 14 litrov

bmw
4.11.2005, 21:37
Drifter, te razumem, BMW pač sledi trendom in to je to. Jaz si tudi porša ne predstavljam terenca, pa je tu že kar nekaj časa.

Drugače pa vseeno raje X5, se za dober denar dobi dobrega...

Tale je sicer 35k EUR, ma pa praktično vse, še regulacijo nivoja(zelo dobrodošlo pri X5).

http://www.mobile.de/cgi-bin/da.pl?language=de&bereich=all&id=11111111186975733

udejak
4.11.2005, 23:15
Daj malo vec povej o avtu.
zanima me če je iz uvoza, ter če se sedaj nahaja v Kamniku.

Ker omenjeni avto ima že pestro zgodovino. :laugh

bmw
5.11.2005, 00:24

A o črnem X5?

bmw330cd
5.11.2005, 16:08

a to grand cherokee??povej ka veš o njem prosim?tti elvis ko ga je meu je biu drugi lastnik.avto je uvožen iz nemčije, zej ni več v kamniku, je pr nas doma.kilometrov ma 55 tisoč, baje da realnih kr je ohranjen v nulo, ma servisno knjigo z potrjenimi kilometri. ko pa stopiš po gasu pa misliš da sediš v boengu 747.včeri ko sma se z atanom vozla iz kamnika pa na avtocesti kr hitro prideš do blokade pa sploh nimaš občutka da bi blo vse majavo.
no dons je ata že plaču prvo kazn, ko sa šla v avstrijo po kromirano uno ko je okrog registerskih tablic, pa je bla neki omejitev ko so cesto delali 50, mi2 sma pa 85 pelala ko sma se neki s tempomatom igrala, pa je šlo na srečo sm 100 evrov, drgač bi pa baje blo 350-500.
včeri je bla poraba na BC iz kamnika do doma povprečna 13.8l, sm itaq vseeno kolk troši, kr gre bencin v stroške(mamo podjetje).v roku enga mesca pa ga bomonardili na plin en v kopru dela, pa stane najbolši sistem 550.000sit, pa izgubi 2% moči, pa za 2% se poraba poveča, plin pa je pou cenej ko bencin, tk da lohk pol tud 20l pije :laugh vožen bo pa itaq sm pozimi.

citrobooster
6.11.2005, 22:32
meni se pa Jeep ne zdi slaba izbira. tudi sam bi ga imel, ce bi ga rabil. Je le konec koncev se kr pravi terenec, to pa pomeni da ima pod pokrovom tudi masino temu primerno (ne pa kak mlincek) seveda pa je pri terencih poraba pac... :drink :drink (ameriske korenine :-D )
Upam da vam bo dobr sluzil :ok

dobra zadeva je se X5 (ceprav malo mehkejsa od jeepa),
lincoln navigator ali pa cadillac escalade. ceprav se mi zdijo vse te varijante bolj za "fancy cars" Je pac tak trend. (SUV)

Tex
10.11.2005, 11:47
Kurc jeep je le Jeep, niti razmisljal nebi o X5 !

bmw330cd
13.11.2005, 14:50
no z enim tankom smo naredili 410km.tank je 78literski, smo je blo vlko mestnih voženj, pa pospeševanj na polno, kr je pač nov pa smo meli še voljo. še letos pa ga bomo dali na plin, že zarad bolšega občutka :-D :-D :laugh

robberrt
8.6.2007, 10:51
Ko je ravno odprta tema, me zanima kakšni so kaj te modeli od leta 02-04 in sicer 2.7CRD, naj bi bil mercedesov motor 270? Kako se pa kaj podvozje, menjalniki (obvezno avtomatik) in ostali materiali držijo pri teh avtih pri recimo 100.000km.
V mislih imam nekaj podobnega za vožnjo po prelepih slovenskih cestah...

http://i9.ebayimg.com/05/m/000/7e/b4/1b26_27.JPG

http://i8.ebayimg.com/03/m/000/7e/b4/1b7c_27.JPG

Bavaria fan
8.6.2007, 17:31
Nekje do 200kkm dela vse bp, samo se ga težko proda v Slo z veliko kilometri! Če te kaj več zanima pa PS :ok

bmw330cd
10.6.2007, 20:09
Ko je ravno odprta tema, me zanima kakšni so kaj te modeli od leta 02-04 in sicer 2.7CRD, naj bi bil mercedesov motor 270? Kako se pa kaj podvozje, menjalniki (obvezno avtomatik) in ostali materiali držijo pri teh avtih pri recimo 100.000km.

http://i9.ebayimg.com/05/m/000/7e/b4/1b26_27.JPG

http://i8.ebayimg.com/03/m/000/7e/b4/1b7c_27.JPG

Takega je kupil moj sosed, vendar plave barve, vendar je avto zloooooo len proti našemu. Tako da poglej rajši za bencinskimi motorji, katerih lepi primerki pa imajo v nemčiji dokaj visoke cene.Pri nas pa so skoraj vsi zgonjeni.Odvisno kaj pač hočeš od avtomobila.

bmw330cd
10.6.2007, 20:24
ker je tema malo oživela.Z avtomobilom smo zelo zadovoljni, tako da verjetno še kakšno leto ne gre od hiše.Sedaj je to mamin avtomobil, saj se je dobesedno zaljubila vanj in očetu ni ostalo kaj drugega kot da ji ga prepusti in si kupi drugega. Poraba avtomobila je med 14.6 in 15.3 litri plina.Na avtomobilu ni bilo narejeno še nič drugega kot le redni servis, menjava olja menjalnika itd..Edina slabost avtomobila je, da se malo bočno nagiba, venda na to pozabiš, ko slišiš hromenje v8:laugh
Nam pa pride zelo prav zaradi vožnje psa, smučanja itd..

robberrt
10.6.2007, 20:26
uff pri teh bencinarjih je pa poraba čist previsoka, ta CRD 2.7 ma okol 10l, kar je še sprejemlivo. Sej morm en dan it se pelat pa bom vidu če je to sploh za imet, nad toyoto landcruiser 3.0 D4D sem bil navdušen.

BMW_rok
10.6.2007, 21:57

Tudi doma smo hoteli kupiti ta avto (sicer 3.1 TD) nekaj časa nazaj pa smo si potem premislili. Obstaja pa itak samo avtomatski menjalnik.

Razlogi:
- prelen motor (govorim o 3.1 TD z 140 KM, a tudi 2.7 CRD ni preveč pokočen)
- modeli, ki še niso imeli Mercedesovega menjalnika in motorja so imeli stalne težave s prenosi in menjalnikom.
- slabi materiali in izdelava - primeri: rosenje luči, plastika žarometov z leti postane motna, rjavenje podvozja, odstopanje gum na spodnjem delu oken, ropotanje podvozja, itd.
- slaba, nenatančna izdelava

To je to kar jaz vem o teh vozilih iz lastnih izkušenj, vozil sem tudi novi model Grand Cherokeeja, vozita se oba modela sicer super, prostora veliko, pa še lep je čeprav je oblika stara 8 let :mljask Ampak izdelava je še vedno bolj slabam, tudi pri novem modelu. Jaz, če bi kupil bi vzel 2.7 CRD ali bencinarja. Pa še to nebi, bi raje pogledal kaj drugega.

DonAndrino
10.6.2007, 22:17
Hm,tudi mene matra prejšni model Grand Cherokeeja!Obvezno Limited,toda ni dileme pri načinu goriva-bencin:metalcNe vem pa,ali naj bo 4.0 (čudovit vrstni šestak,z zakon zvokom in skoraj epsko trdoživostjo,delov je veliko in so poceni) ali malce raztrosnejši 4.7V8 (krasen sound&power),toda po besedah treh različnih lasnikov poraba med 12-16litri:)Kar niti ni slabo!:cool
Razmišljanje o 2.7litrkem petvaljnem mlinčku ob dveh tonah in aerodinamiki kot pri trodelni spalnični omari?Vozil,ampak ne hvala!Pri malce odločnejšem plinu ni nobene moči,poraba pa se tudi zavihti do 12l/100km,kar pa je res,ni veliko!:)
Bom še malce počakal,na jesen pa definitivno Jeep made in Graz.:ok2

robberrt
10.6.2007, 22:57
hmm kaj pa je fora OVERLAND modela, sem ga tudi zasledil med oglasi? Jah jaz sem govoru z enmu ki ga prodaja pravi da je tam 11 litrov pri CRD poraba, pa ga vozi žena po mestu tko da pomoje tko mal relacije bi pršu na 10l. Glede na to da je nafta mal cenej, bi se vozu s podobnimi stroški kot sedaj s 320ci, ki kuri od 8,5-9l...
Bencinar pa ok edina alternativa je da se ga predela na plin. Mene ma za tak avto iz enga razloga, v sloveniji če se ne voziš po avtocestah so lokalne ceste vse nekej prerezane pa sflikane, in bi bil Jeep boljša izbira. A pri takih avtih tud končniki pa razne take stvari crkujejo pri 100.000km naših cest??

Jerry
10.6.2007, 23:10
No no, TAKO grozne pa nase ceste tudi niso :strah Dejansko se mi zdi da vse vec ljudi kupuje hard terence zato, ker se jim ne da na vsakih 100 ali 200.000 km menjat koncnikov :clown Brez zamere prosim, ampak tale zadnji post je rahlo --> :lmao

robberrt
11.6.2007, 11:13
v bistvu ne slabe ceste samo jaški za kanalizacije so tolk poglobljeni da me moti ko z BMW gor zapeljem :ok pa se mi ga zdi škoda, Jeepa pa ne bi blo tok.
To se nanaša na zadnji post.

Jerry a tem pa niso všeč hardcore terenci?

BMW_rok
11.6.2007, 18:38
hmm kaj pa je fora OVERLAND modela, sem ga tudi zasledil med oglasi???

Overland ima največ opreme pa mislim, da še neko spremembo v podvozju oz. pogonu. So bili pa ti modeli na voljo samo zadnja modelna leta.

Jerry
11.6.2007, 22:35
v bistvu ne slabe ceste samo jasˇki za kanalizacije so tolk poglobljeni da me moti ko z BMW gor zapeljem :ok pa se mi ga zdi sˇkoda, Jeepa pa ne bi blo tok.
To se nanasˇa na zadnji post.

Jerry a tem pa niso vsˇecˇ hardcore terenci?

Nic nimam proti terencem, se mi pa zdi kupovanje terenca za voznjo cez robnike (in kanale) blago receno smesno.

Ti mi raje povej katero visino gum in podvozja imas na BMWju?

robberrt
12.6.2007, 11:26
Nic nimam proti terencem, se mi pa zdi kupovanje terenca za voznjo cez robnike (in kanale) blago receno smesno.

Ti mi raje povej katero visino gum in podvozja imas na BMWju?

Na mojem je original podvozje coupejevsko + 17" platišča z gumami 225/45/17.
Sej če ne bi bil jaz občutljiv bi blo vse v redu ampak po okolici Kranja so res katastrofalne ceste, cel kup nedokončanih kanalov ki jih naredijo razni T2, komunala, Telekom in je treba biti na vsakem kilometru na nekaj pozoren, da o cesti čez center ne govorim. :ok

Sej situacija ni kritična ampak fajn bi pa blo probat enga Jeepa. Pa pejmo nazaj k temi... Baje se res zelo slabo prodajajo Cherokeeji oz. veliko zgubiš.

BMW_rok
12.6.2007, 12:56
Baje se res zelo slabo prodajajo Cherokeeji oz. veliko zgubiš.

Cene res ne držijo najbolje, ravno zaradi slabše kvalitete in posledično dražjega vzdrževanja (v primerjavi z nekaterimi evropskimi SUVi). Sploh pa bencinarja 4.7 prodat je kar :blackeye Jaz sem imel toliko problemov z bencinsko Frontero :crazyPa je bila v resnično odličnem stanju s polno opreme. Moraš gledat tudi na to, da ga boš čez nekaj let lahko prodal tako, da ne boš res preveč izgubil, ker takih vozil starih 5 let in več se vsi otepajo :crazy

robberrt
12.6.2007, 13:05
ma ja sej to, ker ko pa gledam cene LANDCRUISERJEV pa kar držijo pa držijo pa še baje TOYOTA dobr dela. Alternativa je tud MITSUBISHI pajero 3.2 DI-D

DonAndrino
12.6.2007, 13:57
Cene res ne držijo najbolje, ravno zaradi slabše kvalitete in posledično dražjega vzdrževanja (v primerjavi z nekaterimi evropskimi SUVi). Sploh pa bencinarja 4.7 prodat je kar :blackeye

Jap,toda tako čistokrvnega osmaka verjemi da nočeš prodat,v kolikor si vsaj malo avto freeka!:mljask
Je pa drugače,bolj realno to res,kar si napisal.:ok

ipsilon
12.6.2007, 14:10
Če razmišljaš tudi o Toyoti, potem ne razmišljaj kaj preveč. Landcruiser z razlogom drži ceno, Jeep jo pa izgublja.

bmw330cd
12.6.2007, 16:50
kar se vzdrževanja tiče je res.Večino pripravi vzdrževanje do tega, da ga prodajo in ker ni povpraševanja za taka vozila(zaradi dragega vzdrževanja) so cene tudi tako nizke. Čeprav sem čekirau po mobile.de in se takšni kot je naš s toliko kilometri, tako opremo in taki letniki prodajajo od 16.000eur navzgor.Kar se mi zdi dokaj veliko, saj smo mi takrat dali audija(a6 2.4 97 letnik, 155000realnih, veliko opreme, 17col alu itd..) plus mislim da 1.600.000sit. Do nakupa pa je prišlo tako, da smoželeli prodati audija(10.000eur), ker smo imeli namen kupiti novega a8.Vendar pa je AHL nekaj zamutila in potem z audijem ni bilo nič.Ker se pa našega potem nismo mogli prodati še en mesec smo morali kupiti tudi nove zimske gume(november).Potem pa naključno najdemo tega jeepa in je bila mama zelo navdušena, ker si je pač že zmeraj želela tak avtomobil.Nato smo povprašali za vrednost eurotaxa in je bila dosti višja kot prodajna cena.Po ogledu avtomobila, ki pa je res kot iz salona pa smo se potem odločili za zamenjavo in dobili avto, ki verjetno ne bo odšel od hiše.
Tako da če nimaš problemov z vzdrževanjem, ti zelo priporočam nakup, ker smo mi res zelo zadovoljni.:)

Jerry
12.6.2007, 18:11
Na mojem je original podvozje coupejevsko + 17" platisˇcˇa z gumami 225/45/17.
Sej cˇe ne bi bil jaz obcˇutljiv bi blo vse v redu ampak po okolici Kranja so res katastrofalne ceste, cel kup nedokoncˇanih kanalov ki jih naredijo razni T2, komunala, Telekom in je treba biti na vsakem kilometru na nekaj pozoren, da o cesti cˇez center ne govorim. :ok

Namontiraj 205/60/15, pa ne bos imel vec teh problemov ;)

Wolf
13.6.2007, 11:52
Namontiraj 205/60/15, pa ne bos imel vec teh problemov ;)

Ali pa celo 195/65/15! :ok2
LP

bmw330cd
25.6.2007, 09:07
Včeraj sem se malo igral s kromiranimi letvicami po armaturki in po stranski liniji avtomobila in izpade res zlo hudo.Naredim ju3 kakšno slikco, ker danes grem na eno gaudo.:)

Nixxon
26.6.2007, 07:14
A to si tiste na metre krom letvice kupil?

M power
26.6.2007, 15:36
:laugh

bmw330cd
27.6.2007, 15:29
letvica je na koncu pristala samo na armaturki in sicer da sem malo razbil ameriško monotonost.Za zunanjost pa se potem nisem odločil ker ni izpadlo lepo.zgleda pa nekako tako: