Ogled polne verzije : Menjava čipa na e46 320i...
Zanima me, koliko realno pridobiš z menjavo čipa, brez drugih posegov, saj želim, da je avto tih, ker je že zvok motorja tako lep, da ga je škoda preglasiti z filtrom in grmečim izpuhom.
Aja, pa še kje pri nas ti ga lahko vgradijo (profesionalno), pa cena.
LP
Jaz sem tudi spraševal za čip. Stalo naj bi okrog 120.000, naj bi pa pridobil 10%. Naj bi tudi dvignili blokado za par 100 obratov. Pomoje je to bolj fora vse skupaj in ne da toliko moči. Samo zaradi blokade se ti končna poveča.
To je bilo približno 3 leta nazaj. Št. sem dobil iz oglasnika, so pa iz dolenjske. Možno, da Senica, ampak nisem siguren. Cene so sedaj podobne ali večje, realno pa ne pridobiš več kot nekaj %, kar se ne izplača. Športnega filtra ne dajaj gor.
Cipe res programira oz dela Senica - Bericevo pri LJ!!
Če hočeš dvigniti moč motorja so potrebni že večji posegi v motor. Izpuhi in filtri so zato, da se že močnejšemu motorju omogoči dihanje. Drugače so razlike skoraj nevredne omembe. Čip na bencinskem motorju se potem rihta, ko so večji injektorji in so potrebne drugačne nastavitve. Resne predelave pridejo veliko denarja, zato pomisli, ali ti je to veselje. Drugače raje kupi močnejši avto, ali pa daj notri motor od 325, ker od zunaj izgleda isti. Če te pa še zanima pa poglej na strani od Schnitzer, Alpina, Racing Dynamics, Schrick (odmične gredi). Pri 320i ponavadi ni velike izbire.
Potem pa nič....sem že kupil 320i, ker drugih touringov-bencin praktično ni za dobit pri nas, še ta je bil praktično edini, ali pa jih nisem najdel...v tujini pa se mi ni dalo iskat...
LP
Čip tuning se obnese le pri turbo motorjih. Mocno dvomim v zgoraj omenjeni 10% porast performans, testi kazejo raje nasprotno. Ostalo pa je ze Mitja napisal...
http://www.tuner.at/1_chiptuning/chiptuningindex.htm
senica...hm....sigurno kksn sorodnik od Mira Senice k ma porscheja 911,911edition pa tut nek nou cip notr...vam povem auto je raketa :-D
oracle itak da je , ga vsak dan vidim v garaži, je moj sosed :ok2
aja?!pol pa tut maruso poznas :-D :crazy
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.