PDA

Ogled polne verzije : Integra

dejo
2.12.2002, 16:22
Avto sem uredil že pred časom...Inspektion II.....pri tem sem naletel na grozljivo spoznanje, mogoče se najde še kdo...kot je že UDM napisal, olja za menjalnik in diferencial je pri nas skoraj nemogoče dobiti, razen na servisu.....in kaj mi je preostalo, peljem ga na INTEGRO, da mi uredijo ti dve zadevi, ostalo pa v svoji garaži.
Prevzamem avto in dobim račun 13.000,00sit , saj ni dosti, če bi se sam lotil tega bi me tudi tam nekje stalo, ker pač 1 dcl olja ne moreš kupiti ampak cel liter. In doma malo preletim račun preden ga vložim v mapo...Presenečenje....v menjalnik so mi uspeli naliti 1,5L olja, v diferencial pa celo 1,8L, kdo je zdaj tukaj nor, po specifikacijah gre vsakega po 1,1L.....ugotovim, da sa moj diferencial z leti razteguje, pri prvi menjavi so noter nalili samo 1,3L....Pa jih drugo jutro lepo pokličem in najavim za obisk zaradi reklamacije....sem lepo čakal 1uro in dobil preprosto razlago, pri prepisovanju podatkov iz tabelice v račun so gledali napačne podatke, hecno, le kateri model od trojke bi to bil.....pa sem jih malo opozoril na podatke ki jih predpisuje BMW in kje v njihovih literaturah je vse to zapisano....rezultat...povrnili so mi tisto kar so mi preveč zaračunali, okroglo 3900,00sit...in me še vseeno poskusili prepričati da v menjalnik gre 1,5L. Obljubil sem jim, da jim sporočim koliko ga bom ven izlil pri naslednji menjavi...Jaz že ne bom plačeval servisa nekomu od njihovih, napačnega so si našli.
Če kdo servisira avto pri njih, naj kar preveri račun za material....
Koliko so ga kaj vam noter nalili?

Martin ///M
2.12.2002, 18:40
Zanimiva zgodba kaj naj recem, upam da se to ne dogaja na vseh servisih!
odslej bom bolj pozoren! lp martin

ipsilon
2.12.2002, 21:39
Ja take zadeve povsod radi delajo. Pa recimo zaračunajo še kak liter čistila za šipe ali pa hladilne tekočine, pa čeprav dobro veš, da si jim avto dostavil z polnim rezervarjem tekočine za pranje šip in dovolj hladilne. Ah ja :frown

udm
2.12.2002, 23:42
Dejo, zadeve gredo na bolje:

Ko sem poleti iskal Castrol SAF-XJ, (za BMW diferencial z zaporo) ga ni bilo mogoče dobiti. Preklical vse trgovine, nihče še ni slišal za to olje, vsem moral razlagat, zakaj se uporablja. Nekako največ interesa so pokazali pri Avto Roma, niso imeli na zalogi, nič vedeli o tem olju, ampak so obljubili, da bodo poklicali Castrol Slovenija. Obljubo držali, ampak so želeli naročilo najmanj karton (maloprodaja, maloprodajne cene, želeli pa bi veleprodajno naročilo????)

Niti pri Castrolu Slovenija se jim ni dalo truditi in so tudi želeli naročilo celega kartona :confused

Zadevo sem dal na stranski tir, saj ni bila nujna in sem nameraval pogledat v Avstriji, ko bi šel prvič gor.
Nekje jeseni sem se spomnil na Andreja (kolega, ki dela pri Regnemerju, pri vhodu v nekdanji TAM) in sem ga malo povprašal, če se da dobit Castrol SAF-XJ. Obljubil je, do bo povprašal in me poklical naslednji dan. Obljube ni držal, saj me je poklical že čez 3 ure :-D , da je dobil 2 l olja in ga ima pri sebi v trgovini.
Par dni kasneje grem do Milana, da bi zamenjala zadevo (nisem imel kanala na voljo) in kaj tam vidim? Poln zaboj Castrola SAF-XJ, ki so mu ga ravno pripeljali iz Avto Roma trgovine :laugh :laugh :laugh

V naključja ne verjamem najbolj, saj pred tremi meseci še nihče ni vedel, kaj in zakaj se uporablja Castrol SAF-XJ, niti v trgovini Avto Roma, potem pa naenkrat dobavijo kar cel karton Milanu. Domnevam, da so na podlagi mojega povpraševanja poklicali Castrol Slovenija, se pozanimali, zakaj se to uporablja in naročili en karton ter ga ponudili Milanu.

Seveda so to samo domneve, dejstvo pa je, da je Castrolova sintetična olja za diferenciale mogoče zdaj dobiti ne samo na servisu, ampak tudi pri Milanu in pa tudi pri Regnemerju (treba se je obrnit na Andreja).

http://www.castrol.de/produkte/a_auto/images/getriebeoele/saf_xj.jpg

http://www.castrol.de/produkte/a_auto/b_getriebeoele/index.html

Aero26
4.12.2003, 12:37
dejo

na integri so za moje pojme sami idijoti...
ko se pa z reklamacijo obrnes na njih,prvo zvalijo krivdo na xy faktor,potem pa mi rece mi imamo 3000 strank na leto...ne morem bit vedno pri vsakem avtu zraven....(kot da je pri kaksnem).....sam to za mene ne igra vloge...enostavno zelim za svoj denar to kar sem placal, da se tudi naredi...ne pa da placujes se neznanje vajencev in njihove servise... :damn ...

Človečnjak z gorjačo
23.12.2003, 23:36
Eh, na teh servisih so navadne p.... Mojemu znancu so na servisu vedno računali zelo pošteno. Enkrat pa se mu je nekaj pokvarilo (ne vem točno kaj, vendar se je kasneje izkazalo, da neka malenkost) in stvar bi morala koštat okoli 400 jurjev. Avto pa 520i, l91. Gre do drugega mehanika (nepooblaščenega), ki mu stvar zrihta z novimi deli za 60 jurjev. P.... so čakale, da jim bo fant začel zaupati, potem pa ga bi obral. :damn

puri
24.12.2003, 00:55
kajčmo tudi na naši obali se dogajajo take stvari greš da ti pogleda al moram menjat diske al ne ti dolije 1dl olja za zavore in prideš na kaso ti pove hladnokrvno 14000sit HVALA NASVIDENJE SE PRIPOROČAMO!!!!!!!!!
:damn

Aero26
24.12.2003, 07:47
ne bi plačal puri....saj si jim rekel da naj sam preverijo in nic dolivajo in nic menjavajo...naj si potegnejo ta 1dcl olja ven...ne bi jim placal pa ce bi se vsi tam na trepalnice fuknli :damn
:laugh :ok