PDA

Ogled polne verzije : Pomoć pri nakupu E46/3 touring

_Tom_
29.9.2003, 19:10
Prosim za pomoč pri nakupu E46, zagledal sem se v 320i touring letnik 2000, ki naj bi imel samo 51.000 km, kar mi zveni, ne glede na praktično novo notranjost, rahlo premalo za ta letnik. Zanima me, kaj lahko vse naredim, razen seveda peljati avto na bmw servis na računalnik.

Ja, pa kakšna naj bi bila sploh realna cena, če kdo ve.

P.s.: Super forum... pa še to: ker je to moj prvi bmw, se ne bi rad že prvič zaj***l.

LP

robberrt
29.9.2003, 22:56
dej mal poglej ostale poste kjer se pise o nakupu vozila, sam res ne vidm poante serije 3 touring...k res nima kofer rauma tok da bi lahko reku da je karavan.
Ce rabs karavana je pol bols passat al pa serija 5.

oracle
30.9.2003, 17:05
kaj pa je narobe s trojko touring?! super auto ce mene uprasas!od limuzine ma pa useen velik vecji prtlaznik(ce ze ne druzga, odprtina je taka da vecje predmete notr spravs!). Tom res mal precekerej se ostale poste pa glej da se bos dobr odlocu pa da bos zadovoln z novo masinco :ok

Martin ///M
30.9.2003, 19:00
mej je ful dobr avto, sam ne smes pricakovat ne vem kolk prostora, ma npr. passat dost vec placa, ampak sej ves veselje v voznji :ok2

boško
1.10.2003, 03:44
trojka touring je že prava zadeva. :ok Vsaj jaz sem full zadovoljen. Prtljažnik res (proti ostalim) ni največji, ampak sej BMW ni za "krompir" vozit. Kar se tiče mene je pa od limota še za :eek pogledat :eek lepši.
Zakaj 51kilo nebi bilo realnih, to je povsem zdravo slovensko povprečje (15-22kilo/leto).

Austin Powers
1.10.2003, 15:17
Moj prijatelj ga je mesec dni nazaj kupil. Prej je vozil 528i.
Avto je praktično nov (kupil je letnik 2001 z 4500 km), tako da sploh še ni utečen. Njegovi komentarji po 2k km: avto gre dobro, skoraj bolje kot 528i, popije malo manj-okoli 9l ob normalni vožnji, lega odlično, prostornost ni sile - za štiričlansko družino pa več kot dovolj. Sicer se pa da kupiti tudi simpatične "krste" za na še bolj simpatične strešne nosilce.
Cena: ne smem povedati, ker ga je dobil nadugodno-kupljen v družini.
Tvojega bi ocenil na cca 5 mio če ima vso opremo.
Ta ki sem ga opisal ima vse razen avtomatika in tempomata.
Verjetno pa ima lastnik tudi račune iz servisov pa poglej na koliko je kaj dela...in kje potem pa hop do avtohiše pa preveri...pa dober nakup želim.
Zvok šestih pihov je pa fenomenalen.
Aja, prijatelj ima notri tudi HK audio sistem. Noro.

gerchy
1.10.2003, 15:49
prej je vozil 528i, zdaj vozi 3 touring in gre bolje?

Motor ima 6 lukenj :> pa ostali detajli?| :napaka

_Tom_
1.10.2003, 16:57
Najlepša hvala za odgovore...sem pa trenutno v dilemi: možnost imam izbrati tudi 320d, par mesecev mlajši, vendar več km( 72000 km ), ...cena tam tam. Zanima me kaj mi priporočate in kakšna je dejanska razlika v vožnji, zmogljivostih...pa v vzdrževanju, seveda.

Upam da ni preveč vprašanj, vendar se res ne bi rad zaj***, da si bom potem kaj očital.

P.s.: Glede placa pa tole...ali ste imeli v mislih prtljažnik ?, ker sem sedel v passatu in a4 in imam občutek, da je na prednjih sedežih več prostora..

LP

Austin Powers
2.10.2003, 06:58
Gerchy:
Seveda gre skoraj bolje.
Avto ima okoli 170 KM in par kilogramov manj. Petica pa je imela 190 KM in par kilogramov več.
Potem je treba omeniti še valvetronic. Ki ga 528 nima. Razlika je.

Tom:
Če izbiraš med 2,0i ali 2,0d in delaš več kot 30k km letno, potem vzemi dizla. Je pa res da je verjetnost lažnih kilometrov pri dizlu večja.
Poizkusi oba pa boš videl. Nekateri dizla po defaultu ne marajo. Nekaterim je pa všeč. Boš videl sam.

Gerchy:
Ne vem kaj si mislil z ostalimi detajli?
Notranjost ima kombinacijo črnega usnja in blaga, armaturka je srebrno črna, ima praktično vso opremo razen močno pogrešanega avtomatika. Ksenon, Harmann Kardon audiosistem, itaq da klima, pa DSC zadnje generacije, pa vse ostalo. Ja, tudi mrežo za psa... :-D

Austin Powers
2.10.2003, 07:04
Še nekaj:
Tom, če si imel v Passatu pri prtljažniku (beri jami brez dna) feeling da je spredaj več prostora, potem boš tukaj razočaran. Trojka touring ni neki kombi pač pa kinderwagen za vozit otroke v šolo, vrtec pa na trening. Kakšnega krompirja notri jaz ne bi vozil.
Pa si sploh že katerega šel pogledat?

_Tom_
2.10.2003, 10:04
Ja seveda sem ga že gledal,..glede prostorja sem mislil potniški prostor in ne prtljažnik ( sem namreč precej velik in mi je prioriteta, da lahko "stegnem noge" ko vozim , kar nisem v 14 in passatu, mogoče zato, ker se da v bmw zelo spustiti sedež in tako pridobiš še dodaten prostor :). Glede km, delam jih cca 16-17 tisoč letno in to večinoma lokalno.

Bencinca sem dal na servisu na računalnik in naj bi imel realne kilometre, pa tudi vizuelna obraba se ujema, je pa res da je servisna knjižica prazna ( oz. ima samo prvo štempiljko ), ker naj bi ga servisirali privat...kaj mislite vi?

Še eno vprašanje, koliko naj bi stale rabljene bmw feltne 16 oz. 17 z gumami, ker ima namreč 15 in ga je prava žalost gledat.

LP

_Tom_
2.10.2003, 10:05
Aja pa še to: nudijo mi 2 meseca garancije...

Austin Powers
2.10.2003, 11:55
Če ima M sedeže ni nobenega problema-sam sem visok 190+ cm pa sedež še nikakor ni v zadnji poziciji, res pa je da za mano ne more noben sedet, pa tudi to je res da ima Compact manj prostora.
Za 16 tisoč km letno vsekakor vzemi bencinarja.
Malo čudno se mi pa zdi da so ga servisirali privat...
Prijatelj ima gor 17" sedem krake feltne-komplet kot dodatna oprema pa stane (popravite me če se motim) okoli 300 tisočakov.
Dobro kupi, dobro vozi.

Bojler
3.10.2003, 11:07
Če izbiraš med 2,0i ali 2,0d in delaš več kot 30k km letno, potem vzemi dizla.

jaz še zdaj ne štekam te logike? Zakaj bi naj bil pogoj 30k km da se ti "splača"??? Še najmanj mi je jasno zato, ker je 320d skoraj pol miljona cenejši od 320i :confused

Austin Powers
3.10.2003, 11:34
jaz še zdaj ne štekam te logike? Zakaj bi naj bil pogoj 30k km da se ti "splača"??? Še najmanj mi je jasno zato, ker je 320d skoraj pol miljona cenejši od 320i

Ne vem kaj ti ni jasno?
D ima poleg omenjenih kilometrov verjetno na puklu še kakšnih par deset k km. To so dolgoprogaški avtomobili.
Poleg tega dizel ni namenjen kratkim relacijam v stilu do trgovine 3 km in nazaj. Lahko narediš več škode motorju kot koristi. Mrzlega nikakor ne sme tiščat. Seveda velja isto za bencinarja za dizla še toliko bolj. Ja, in vem, da so novi dizli naprednejši in da jih v bistvu lahko tretiraš kot bencinarja pa vseeno.
Za 17 tisoč na leto varčevanje skoraj ne pride do izraza v primerjavi z zvokom bencinca.
Za 30 tisoč na leto pa je lahko prihranek kar konkreten.
Torej-kaj ti ni jasno? :ok
Odločitev bo pa konec koncev njegova.

_Tom_
3.10.2003, 14:32
Avto kupljen !!!!...po bolj podrobnem pogovoru z trgovcem in vprašanjem zakaj je servisna knjižica prazna mi je povedal, da je bil avto v lasti leasing hiše v tujini, katera ima lastne servise ter mi predložil " bukvo " v kateri je navedena, z datumi in kilometri, vsaka storitev opravljena na avtu, od servisov do takih malenkosti kot je dolivanje tekočine za šipe !!

Najlepša hvala za svetovanje....

Ps.: Imam še par vprašanj, vendar bom raje odprl novo temo..

LP

Nixxon
3.10.2003, 14:53
Super, zdej ap še kkšna slikca pa je. :ok

Austin Powers
3.10.2003, 15:12
No, to razblini moje dvome o servisiranju.
Veliko varno prevoženih kilometrov želim. :ok
Pa res nam kakšno fotko pokaži. POTEM ko boš namontiral sedemkrake ALUjke gor. :-D

Mitja
3.10.2003, 16:58
Jaz bi temu verjel toliko, kot da mi en reče, da je avto servisiral doma sam. Se pravi isto, kot da je ni.

_Tom_
3.10.2003, 18:54
Khmm, bukva je v tem primeru mapa z računalniškimi izpisi,vsak z glavo servisa, štampiljko in podpisom, ter priloženim kartončkom in nalepko. ( Mitja : bo dovolj ??), če pa to ni dovolj, potem je servisni knjižici še toooooliko manj za verjet, kajti štampiljko ni noben problem naredit.

Fotke sledijo drugi teden....

LP

BMW M
4.10.2003, 13:57
Veliko užitkov v vožnji!!!!!

_Tom_
5.10.2003, 09:47
še dve slikici:

http://freeweb.siol.net/dolgan44/

BMW M
5.10.2003, 11:26
Lepo, lepo Trojico si nabavil! :cool

Martin ///M
5.10.2003, 13:37
zelo lepo, samo se bele smernike pa 17col gor :cool

E30
5.10.2003, 13:40
Ti karavani so itak spica ze original. Ce ma pa 17-ke gor je pa ze skor perverzen

_Tom_
5.10.2003, 14:30
Če mi že sugerirate, pa mi povejte še, kje naj nabavim bele smernike oz. ali so original ? pa pribl.cena...hvala

LP

Mitja
5.10.2003, 14:33
Pred kratkim sem slišal, da se od prodajalcev Helle dobi veliko ceneje, kot na pooblaščenem servisu. (nepreverjeno)

Martin ///M
5.10.2003, 14:38
Če mi že sugerirate, pa mi povejte še, kje naj nabavim bele smernike oz. ali so original ? pa pribl.cena...hvala
LP

vprasaj Roberta na forumu, je mislim da lih kaksen mesec nazaj kupil bel paket

_Tom_
5.10.2003, 14:49
User name od Roberta ?,...sta namreč dva

Martin ///M
5.10.2003, 15:16
nick ima "robberrt" ima 320d

E30
5.10.2003, 15:20
Poskusi kontaktirat tega:

http://www2.bolha.com/index.php/ukaz/bid/izd/728542

_Tom_
5.10.2003, 18:11
Thanks,...sem že :)

Austin Powers
6.10.2003, 09:51
Avto je stock lepotec.
Če imaš pa še kaj viška cekina pa samo še 17 col alu-sedemkrake, pa bele smernike, pa M odbijače spredaj in zadaj. Potem imaš pa avion. Vladni. :ok

sax
7.10.2003, 19:30

LP
Kot vidim si iz KP. Če greš mimo Škofij, skozi tunel v Žavljah, na koncu drevoreda zaviješ na desno in dobiš bele žmigavce na pol cene kot pri Gruntarju. Da ne bomo delali reklame za italijane, haha.

Kaj tvoj je tisti iz Trgoavta?

_Tom_
7.10.2003, 20:36
Yep.... in hvala za sugestijo, takoj jutri preverim cene :)